» »

Miška in njeno čudno obnašanje

Miška in njeno čudno obnašanje

roli ::

Torej že kake tri leta si lastim Logitechovega MX1000. Do sedaj vse krasno, baterije držijo dolgpo, oprijem odličen... Pred kratkim pa sem opazil neke čudne zadeve, ki sedaj postajajo čedalje hujše. Torej problem je, ker kurzor skače po svoje, gumb se obnaša kot, da ga tiščim... Problemi pa so zelo kratkotrajni. Torej mi vrže miš v zgornjo polovico ekrana in potem spet deluje normalno kot, da se ni zgodilo nič (seveda to potem deluje dobro par sekund ali pa eno uro - sem pa opazil, da se potem s časom stvar začne pojavljati čedalje bolj pogosto). Se gumb obnaša kot, da je pritisnjen, pritisnem isti ali kak drug gumb in zadeva je rešena. Sem pa opazil, da se med kako igro to precej pogosteje dogaja. Najprej sem sumil kaj glede gonilnikov in tega (uradnih gonilnikov za Mac OS namreč ni), ker uporabljam nek program za nastavljanje tipk in ostalega. Pred kratkim sem na maca namestil tudi windows in opazil, da se enak problem pojavlja tudi tu (tu sicer uporabljam kar microsoftove gonilnike - torej nisem nameščal nič). Preizkusil sem pritiskati reset na mišu, reset na sprejemniku pa nažalost nima učinka. Še vedno se bo stvar ponavljala.
http://www.r00li.com

BALAST ::

Imam istega mišaka tudi že 2 leti, pa mi tega ne počne. Mogoče je krivec prah pred senzorjem, to se pa reši tako da spihaš z usti in z vato ali robcem narahlo pobrišeš spodaj pred senzorjem, kjer je ta zalega. Z gumbom od miške je pa tako da ga čim močneje pritisni da se prah v stikalu malce skrči, vsaj tako sem jaz naredil na eni drugi miški Logitech G7 in dela.

Obe miški sta mi že neštetokrat padli na tla in verjetno je to redni servis, da se znebim prahu. :D

matobeli ::

razšraufej, sucaj vso mast in umazanijo ki je pod tipkami, v režah, na straneh kolešščka, na senzorju... pa ni vrag da ti nebo spet lepo delala

roli ::

Ja no kolikor sem brskal po internetu miš ni ravno preprosta za razdret - da ne omenjam sestavljanja. Pa še nogice bi moral odstraniti kar pa ni ravno dobra ideja bi rekel.
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38298909 (55805) Kr_Edn
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110903 (9494) inbox
»

Večkratni kliki namesto enojnega

Oddelek: Pomoč in nasveti
282383 (1505) Glugy
»

katero miško?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16539489 (31561) ShowDown
»

Nov članek: Test mišk (strani: 1 2 3 )