» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
84 / 105
»»

novitibo ::

pritisni PLAY in ne OK tipko

gospodar ::

dixi3 je izjavil:

Nabavil sem extremerja tako da vec nimam pch a200 pa me samo ena zadeva zanima.
Povezava PC -extreamer preko net omreznega kabla zahteva mi
Net-Uporabnisko ime ?
Net- geslo ?
Pa me zanima kaj naj tukaj napisem

A si res tako len, da ti ne uspe pogledati niti par postov nazaj ;(

gospodar je izjavil:

pomorscak
http://shop.xtreamer.net/Support/questi...
lp

lp
I n t e l & N v i d i a

clancy ::

Mene pa zanima kdaj bo na Xtreameju na voljo kak Internetni brskalnik, če sploh bo? Saj je bilo govora o tem če se ne motim.

misek ::

Še vedno je v planu.

klasicni ::

Kupujem prijateju Xtreamer Sidewinder za darilo pa imam par vprašanj...
Ali Xtreamer deluje če se ga priklopi na router od Siola in potem predvajaš datoteke ki jih imaš na laptopu?
Se pravi, a deluje wireless prenos iz laptopa do routerja do Xtreamerja na TV? Ali so kaka zatikanja pri predvajanju video in audio vsebine?
Ali bi moral vse prenest na notranji ali zunanji disk?

Hvala!

astras ::

da, da, ne, ne
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

klasicni ::

Hvala!

RudeBw ::

klasicni je izjavil:

... Se pravi, a deluje wireless prenos iz laptopa do routerja do Xtreamerja na TV? Ali so kaka zatikanja pri predvajanju video in audio vsebine?
Audio vsebine preko wifi povezave morajo delat brez problema, dočim video, še posebej če gre za HD vsebine (tudi 720p), pa je lahko pri omenjeni povezavi kar veliko zatikanja. Se pa da zadevo optimizirat in s tem zmanjšat zatikanje, če se uporablja N router in deljenje datotek preko NFS-ja. Privzeta Samba pri visokih bitrate-ih poklekne. DivX in DVD bi moral delat brez problema (zatikanj).

Deycek ::

Lep pozdrav

Jas sem kupil tale xtreamer sidewinder nov model, in imam na njem nalozen firmware 2.3.2S tisti osnovni kot je bil nalozen ko sem ga kupil. Ali se mi splača dati gor 2.4.2, če je veliko stvari izboljšanih kr trenutno mi predvaja in dela kr uredu razen eno 2 filma mi ni predvajalo. Hvala

če ti dela vredu seveda ne menjuj fwja ;)

Blazz ::

ahh, čedalje več je mkvjev s kompresiranim headerjem. Zatorej svetujem da greš na 2.4.2. če gledaš mkv filme itd...

Qrents ::

Heloo
Mojega kolega zanima ali je možno prek xtreamerja imet sliko od prenosnika na tv-ju, Ker ima samo vga izhod na tvju pa sam hdmi, je gledu za ene pretvornike sam so predragi xtreamerja ima pa doma?

hvala za odgovore
Turn your pc into piece of ART

komot 8-)

Imate kak link al pa kako izvesti to?

hvala

goran_r ::

RudeBw je izjavil:

Brez karkoli spreminjat mi po zagonu Xtreamerja ni več pokazalo omrežno deljenih diskov in mape,ki sem jih imel v Favoritesih so bile naenkrat prazne.

Tudi meni se je to pravkar zgodilo.
Prej sem se z XT prijavljal na PC z Username in passwordom (sem imel shranjeno v XT shortcuts), naenkrat pa to več ne deluje. Ko me zdaj XT vpraša za username/password, vtipkam pravega userja in pravi pass, vendar mi javi "Prijava neuspešna".
Kaj lahko poskusim (razen tistega navodila, kako naštimati, da sharaš diske brez da te sprašuje za un/pw)?
Lep pozdrav
Goran

goran_r ::

To pa zdaj deluje - sem moral spremeniti tisti shit v registry, zdaj pa deluje ;)
Tnx
Lep pozdrav
Goran

Heloo
A res noben ne ve kje bi najdu kako nastavite xtreamer-ja, da prenaša desktop od pci-ja
Hvala za odgovore

marS ::

mislim da ne more, razen če bi probal instalirat na xtreamer kak remote program kot npr - RealVNC paše to je vprašanje kako bi dal output na tv, pol pa bi še moral daljinca nekak prisilit da dela kot miška... ne vem, no..
...no more heroes...
https://ilbis.com/

ROBOIONATOR, na PC-ju poženi VLC in stream-aj desktop (screen://), na Xtreamerju pa v RSS dodaš en item za ta stream. Če se ne motim sem nekoč to že uporabljal.

marS ::

@mišek:
in kaj se da nardit potem s tem?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

heloo
Sem mislil da bi bil xtreamer samo umesnik med tv in picijem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qrents ()

Dekinio ::

Deluje Xtreamer z MAC-om?

@dekinio naceloma ja, vem pa da so bli neki problemi z airom ampak so tudi menda rešeni,...

astras je izjavil:

@dekinio naceloma ja, vem pa da so bli neki problemi z airom ampak so tudi menda rešeni,...

Z airom?

airport ;)

Aha...no jaz mam MAC-a in router WTR54G...pa zunanji disk priklopljen na MAc-a.
Mislil sem extreamera povezat z TV-jem preko USB-ja in na mrežo...Filme bi na macu nalagal na zunanji disk in filme pol stremal prek mreže na extreamera in pol na TV.

usb2.0 ::

Pozdravljeni.

V hiši imamo 3 TVje.Rad bi si omislil XTREAMER, ampak me zanima, če je mozno povezate 3 TVje na 1 xtreamer?Zdi se mi logično, da imamo v hiši nek centralni media streznik do katerega bi lahko dostopal iz vseh 3h TVjev.Bo to slo z Xtreamerjem?

Hvala za odgovor.

LP

1x xtreamer: isti film na 3 tv (video razdelilec)
:)):D;)

usb2.0 ::

novitibo je izjavil:

1x xtreamer: isti film na 3 tv (video razdelilec)
:)):D;)

Kaj pa HDMI swicher?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: usb2.0 ()

urosh ::

xtreamer ni centralni medijski strežnik. To je zgolj predvajalnik...
Kot strežnik ti lahko služi recimo etrayz, s tem da potem pri vsakem potrebuješ nek predvajalnik.

Danes sem posodobil fw na najnovejsega 2.4.2 zdaj pa me zanima kako se nastavi ta jukebox ne najde mi movijev ko grem pod setup a mi lahko kdo pove kak se to nastavi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Deycek ()

Deycek je izjavil:

Danes sem posodobil fw na najnovejsega 2.4.2 zdaj pa me zanima kako se nastavi ta jukebox ne najde mi movijev ko grem pod setup a mi lahko kdo pove kak se to nastavi?
Opiši malo, kje imaš shranjene filme (interni disk/ zunanji USB disk/ PC). V vsakem primeru pa moraš mape, ki bi jih rad poskeniral z Jukeboxom dat med "Priljubljene", sicer ne bo nič. Share-ane mape dodajaš med priljubljene s tipko "8".

Tarzan ::

Dela mogoče komu sploh še Jukebox. Sam sem se nekaj igral že dolgo časa nazaj, zdaj pa ko sem poskusil prenovit celotno zbirko in na novo zagnati iskanje, nikakor ničesar ne najde. So ga mogoče še bolj pokvarili, kot je bil? :)

PS: Sem mountal vse mogoče smb folderje, ki bi mogoče lahko delali probleme, pa izgleda, da nerad sodeluje z mano. :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tarzan ()

No evo, bom kar v nov odgovor napisal. Ne vem, kaj je rešilo moj problem, ampak zdaj dela.
Sem pobrisal vse kar se je nasvinjalo do sedaj poleg filmov, sem na novo namestil xJukebox in nastavil na vir podatkov moviemeter.nl. Zdaj mi že nekaj minut lepo skenira. Aleluja :)

Tarzan je izjavil:

No evo, bom kar v nov odgovor napisal. Ne vem, kaj je rešilo moj problem, ampak zdaj dela.
Sem pobrisal vse kar se je nasvinjalo do sedaj poleg filmov, sem na novo namestil xJukebox in nastavil na vir podatkov moviemeter.nl. Zdaj mi že nekaj minut lepo skenira. Aleluja :)
Se bojim, da boš imel vse naslove in opise filmov v nizozemščini.

Edini problem je, da je vmes toliko serij, da se zadeva nikakor ne premakne in se nalaga v nedogled. Treba bo predelat zadevo temeljito, da bo nalaganje dovolj hitro, ker tole je na žalost zame povsem neuporabno. :/

Aha hvala tolko, da sem ga sprobal. Am ve mogoče kak se lahko uvodni meni spremeni shema oz. tema, da bi mel drugačni olepšan meni kot je to v jukeboxu?

echoman ::

Vem, da je bilo napisanega že veliko o samem predvajalniku, vendar 84 strani. Zanima me, če je na predvajalniku možno predvajati IPTV programe, delujejo podnapisi za njih, pri katerem ponudniku delujejo in katero playlisto bom za njih potreboval - je kakšna posebnost, kako je potrebno vse skupaj povezati?

Potem me zanima še, če je preko predvajalnika možno prenašati datoteke (nimamo hitre povezave) tako tiste iz navadnega naslova, kot preko drugega protokola (včasih je potrebno prenesti tudi kakšno živo sliko distribucije Linux-a, zato bi to raje pustil čez noč in če v kakšnem primeru zadeva preneha delovati, da se stvar da od tam prenašati naprej)?

Še vprašanje za IPTV, če ravno deluje - zanima me, če je ta ogled programov podoben, kot na računalniku v VLC-ju in kater port bi na modemu moral nastavit, tako za prenos datotek, kot za ogled IPTV?

Hvala! :)

za rešitev preberi par strani nazaj

podtalje ::

Za IPTV na Xtreameju je celo odprta svoja tema, ki se ukvarja samo s tem:
Xtreamer - IPTV predvajanje

laguna ::

Pozdravljeni

Na uradnem forumu xtreamer sem zasledil mišekovo (Vpeter)temo o BBC iPlayerju. Prosim, če nam tudi tu na tem forumu razložiš za kaj gre (uporabnost, možnosti, ...), ali se lahko to uporablja tudi v Sloveniji in kje in kako se namesti ta Iplayer na xtreamer. Na tistem forumu zadevo kar lepo hvalijo. Za odgovor se ti lepo zahvaljujem.

LP
lagunaaaa

Kaj BBC iPlayer je si lahko preberete na njihovi spletni strani. Omogočanje gledanje živega programa in že posnetih oddaj.

Na Xtreamerju gre za uporabo ene perl skripte, ki omogoča dostop do teh vsebin na Linuxu. Zato pripravljam en paket, ki vsebuje vse potrebno za gledanje (perl, skripta, generiranje RSS strani) in enostavno namestitev.
V osnovi je servis omejen samo na UK IP naslove. Lahko pa se gleda preko web proxy strežnika, lociranega v UK. Tako uporabljam jaz. Delujejo podcasti ter radio in tv posnete vsebine. Live TV ne deluje (še ne vem zakaj ne), live radio pa ne zaradi kodeka.

Iz Slovenije je torej potreben web strežnik v UK, vendar so javni ponavadi onemogočeni. Zato sem si jaz postavil enega privatnega.

laguna ::

Misek hvala za hiter odgovor. Upam, da ti bo uspelo narediti to kar si napisal zgoraj in da bomo lahko tudi mi poiskusili ta BBC iplayer, mogoče boš nam dal na voljo tudi tvoj privatni web strežnik.

LP
lagunaaaa

brabos ::

Mene pa zanima ali je možno Jukebox uporabiti za diske ki jih imam na računalniku in so sherani...ali dela
samo za disk ki je v XT.
Sam sem že nekaj iskal ampak še nisem nikjer zasledil odgovora

lp brabos

mislim da samo za disk, ki je v xtreamerju

uvz123 ::

Če se ne motim (zadeve ne uporabljam), je tudi za mrežne diske... samo je pa zadeva potem toliko bolj počasna!

brabos, sherani folder moraš dati pod Favorites pa bo delovalo.

Da tako je boljše je imeti diske direkt v xtreamerja za uporablanje jukeboxa drugač je res počasen.

Jaz uporabljam Jukebox za shareane diske v PC-ju in sicer z Jukeboxom poskeniram filme, potem pa jih preglejujem ozirom poganjam iz mape Favorites. Če se postaviš na določen film in pritisneš tipko info, dobiš povzetek o filmu, kot ga prikaže Jukebox. V tem primeru tudi ni potrebno mountati diska, ampak to deluje tudi iz štarta. Za uporabnost jukeboxa je namreč treba vse diske (mape) najprej mountat in šele potem se slike in info v Jukeboxu tudi prikažejo. Automount pa še vedno ne deluje, kar me zelo čudi, saj to načeloma ne bi smel biti kakšen poseben problem za programerje (automount map v Favoritesih ob zagonu XT-ja). Sam žal nisem programer, drugače bi to že delovalo. Sedaj je potrebno vsako mapo iz Favoritesov predhodno odpreti in tako omogočiti mount in posledično delovanje Jukeboxa.
««
84 / 105
»»