Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
poljachina ::
Alo folk...
Je mrbit kdo kdaj gledu film(1080p) prek mreže ko se je ta še seedal? Jaz sem včeraj gledal enega in je zvok po parih minutah začel čedalje bolj zaostajati. Če sem pognal film(1080p) ki se ni seedal je pa delal bp.
Zgleda ma seedanje negativen vpliv na playback :S
Lp
A
Je mrbit kdo kdaj gledu film(1080p) prek mreže ko se je ta še seedal? Jaz sem včeraj gledal enega in je zvok po parih minutah začel čedalje bolj zaostajati. Če sem pognal film(1080p) ki se ni seedal je pa delal bp.
Zgleda ma seedanje negativen vpliv na playback :S
Lp
A
astras ::
to sigurno ne bo slo skozi... ugasni seed in je to to ;)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Tarzan ::
Blazz ::
emm brezveze se kregate a gre skozi al ne, ker se ne pozna vseh dejstev.
Zakaj?
Če ima model 100/100 optiko in seeda s 100 mbit potem zasede celo linijo s seedanjem in je potem tu ozko grlo ali na mrežni od compa al pa na routerju. V takih primerih potem tudi disk dela pod veliko obremenitvijo, ker disk seeda file-e razdrobljene povsod, poleg tega pa torrent tudi deluje tako da samo določen del filea pošlje in nato par stotink kasneje naslednjega ki je lahko čisto na drugi strani diska, spet odvisno kolk veliko datoteko in pa koliko datotek se seeda. V takem primeru je tudi disk ozko grlo in ne uspe nato še prenašati podatkov kam drugam.
Enkrat sem testiral in čim je bil disk pr uploadanju obremenjen nad 3 mega bytov na sec je nato prenos iz tega diska v tistem času delal precej počasi....
Če se pa seeda nek file, magari tisti k se ga gleda, z recmo 1 mbit potem pa tu nebi smelo biti težav.
Zakaj?
Če ima model 100/100 optiko in seeda s 100 mbit potem zasede celo linijo s seedanjem in je potem tu ozko grlo ali na mrežni od compa al pa na routerju. V takih primerih potem tudi disk dela pod veliko obremenitvijo, ker disk seeda file-e razdrobljene povsod, poleg tega pa torrent tudi deluje tako da samo določen del filea pošlje in nato par stotink kasneje naslednjega ki je lahko čisto na drugi strani diska, spet odvisno kolk veliko datoteko in pa koliko datotek se seeda. V takem primeru je tudi disk ozko grlo in ne uspe nato še prenašati podatkov kam drugam.
Enkrat sem testiral in čim je bil disk pr uploadanju obremenjen nad 3 mega bytov na sec je nato prenos iz tega diska v tistem času delal precej počasi....
Če se pa seeda nek file, magari tisti k se ga gleda, z recmo 1 mbit potem pa tu nebi smelo biti težav.
DarwiN ::
@giovani: Ne dela ta funkcija. Je ena izmed tistih manjkajočih, na katerih pa Xtreamer kljub temu služi s prodajo in oglaševanjem.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
zee ::
Verjetno misli ad hoc povezavo med racunalnikom in Xtreamerjem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
giovani ::
V specifikacijah oglašujejo enostavno povezavo med računalnikom in xtreamerjem.Jaz si to predstavljam tako,da na xtreamerju predvajam datoteke direktno iz diska računalnika.Kako pa to izvesti pa ne vedo niti na njihovem mailu! Pa so me napotili da poskusim na forumih-žalostno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: giovani ()
Ne vejo...kar ne verjamem. Rabis naslednje (ce nimas routerja):
- v Win7/Vista/XPjih zazeni carovnika za omrezja in izberi, da zelis postaviti ad-hoc wireless povezavo
- nastavi zadevo v Windows in si zapomni/zapisi parametre
- v Xtreamerju nastavi IP naslov, netmask in gateway in ostale parametre skladno s prejsnjo alinejo
- v Windowsih izberi mapo s filmi, stisni desni gumb na miski in izberi Sharing, napisi ime mape, pod katerim se bo ta oglasala v omrezju
- v Xtreamerju gres v Media Library in poisces tvoj racunalnik in na njem tvojo mapo
- to je to
DISCLAIMER:
1. Preko wirelessa ti bodo 720p in 1080p/i filmi stekali.
2. Preko zice bi moralo delat.
3. Router je boljsa in zanesljivejsa izbira za te namene.
4. Zgornje alineje sem spisal po spominu, ker ne uporabljam vec operacijskega sistema Windows.
- v Win7/Vista/XPjih zazeni carovnika za omrezja in izberi, da zelis postaviti ad-hoc wireless povezavo
- nastavi zadevo v Windows in si zapomni/zapisi parametre
- v Xtreamerju nastavi IP naslov, netmask in gateway in ostale parametre skladno s prejsnjo alinejo
- v Windowsih izberi mapo s filmi, stisni desni gumb na miski in izberi Sharing, napisi ime mape, pod katerim se bo ta oglasala v omrezju
- v Xtreamerju gres v Media Library in poisces tvoj racunalnik in na njem tvojo mapo
- to je to
DISCLAIMER:
1. Preko wirelessa ti bodo 720p in 1080p/i filmi stekali.
2. Preko zice bi moralo delat.
3. Router je boljsa in zanesljivejsa izbira za te namene.
4. Zgornje alineje sem spisal po spominu, ker ne uporabljam vec operacijskega sistema Windows.
zee
@giovani: Ja, ad-hoc povezava z dvema Xtreamer antenama....Ampak še nikomur ni uspelo, enostavno ni podpore in nihče izmed proizvajalcev ne poda niti komentarja...
Podobno kot jukebox in HD audio naprimer, ali pa WI-FI nasplošno. Oglašujejo neobstoječe stvari.. Delen marketinški nateg pač.. Upam da nisi kupil dveh anten?
Sicer je pa Xtreamer WI-FI nasplošno popolna katastrofa:
Nek procent pri tej anketi ki kaže katastrofalno sliko lahko pripišemo slabšim ruterjem in neznanju povprečnega uporabnika, a bistvu vsega je vsekakor slab software, slab dizajn in pa low budget antena...
Podobno kot jukebox in HD audio naprimer, ali pa WI-FI nasplošno. Oglašujejo neobstoječe stvari.. Delen marketinški nateg pač.. Upam da nisi kupil dveh anten?
Sicer je pa Xtreamer WI-FI nasplošno popolna katastrofa:
Nek procent pri tej anketi ki kaže katastrofalno sliko lahko pripišemo slabšim ruterjem in neznanju povprečnega uporabnika, a bistvu vsega je vsekakor slab software, slab dizajn in pa low budget antena...
Heh.
Prej bi rekel, da je to posledica neznanja povprecnega uporabnika, ki pricakuje prenose HD vsebin preko wirelessa, kar pa ne gre niti v teoriji.
Da ne omenjam, da je vzpostavljanje ad-hoc pvoezave v XPjih prava nocna mora in nima prav nobene zveze z Xtreamerjem.
Prej bi rekel, da je to posledica neznanja povprecnega uporabnika, ki pricakuje prenose HD vsebin preko wirelessa, kar pa ne gre niti v teoriji.
Da ne omenjam, da je vzpostavljanje ad-hoc pvoezave v XPjih prava nocna mora in nima prav nobene zveze z Xtreamerjem.
zee
Nebo držalo tole glede neznanja uporabnikov, vsaj ne v nekem abnormalno večjem smislu... Sami priznavajo da je zadeva nekompatibilna z mnogimi ruterji, pravtako je znano da je med anteno in xtreamerjem prepletanje, zato nekaterim pomaga USB podaljšek. Pa tut to, da so potrebovali 8 mesecev za manual IP...
Skratka, low budget in pa nesposobnost proizvajalcev bo večji faktor tule....
Skratka, low budget in pa nesposobnost proizvajalcev bo večji faktor tule....
wifi G ni zmožen predvajati 1080p gladko, če posebi ne pri VBR. To je dejstvo, nima nobene povezave z xtreamerjem.. pa če je tam antena iz apna al pa platine...
Blazz: Nedvomno, vendar bistvo ki pokaže anketa je, da 66% ljudi WIFI sploh ne dela oziroma ni stabilen, torej le za v koš, zato so tudi mnogi obupali in prešli na kabel.
telexdell ::
Blazz: Nedvomno, vendar bistvo ki pokaže anketa je, da 66% ljudi WIFI sploh ne dela oziroma ni stabilen, torej le za v koš, zato so tudi mnogi obupali in prešli na kabel.
Ankete so lahko takšne ali drugačne, narejene s takšnim ali drugačnim namenom in so bolj ali manj verodostojne. Skratka, ne smemo jih vedno jemati za suho zlato.
IPTV ima stream 2Mb/s pa se ga preko običajnega routerja ne da prenašati. Lahko si omisliš Rukfus za 100+ soldov, kasteri poklekne pri HD kanalih s streamom 8Mb/s. Antenca za 20 soldov pač omogoča prenos 720p in nekaterih 1040p filmov. Ne moreš pa kupiti Clia in se potem žaliti, da ne potegne kot Ferrari.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
frenkb ::
Na spodnjem linku si lahko potegnete dol en mini Video jukebox.
Cela zadeva deluje, če pa filme štartaš preko tega Jukeboxa, pa na žalost ne zna predvajati podnapisov Ampak v principu deluje.
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Cela zadeva deluje, če pa filme štartaš preko tega Jukeboxa, pa na žalost ne zna predvajati podnapisov Ampak v principu deluje.
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenkb ()
misek ::
Xtreamer pač ni firma, ki bi imela v večini lasten razvoj programske opreme. Žal je tako, da sami izvajajajo manjši del popravkov, večji del pa je narejen pri Realteku. In ker se ti očitno ne trudijo preveč tudi ni nekega hitrega napredka. To velja tako za kompleksne zadeve kot za popolnoma banalne (npr. ura realnega časa). Naj se to ne bere kot da zagovarjam firmo ker to niti slučajno ne drži in sem to že večkrat napisal tudi na forumu. Pač dejstvo je takšno. Komur to ni dovolj pač naj ne kupi zadeve.
telexdell: Nevem ali ne znaš brat, si razlagat anketo, ali pa se namerno zablojenega delaš, ker si želiš obdržati izključno le dobro mnenje o svojih produktih (takšnih ljudi je namreč dost)... Meni ni težko objektivno pogledat na določeno stvar... Xtreamer je še vedno vreden svojega denarja. Določene stvari delajo odlično, ampak WIFI VEČINI ljudi sploh ne dela, ali pa dela 5 minut in vrže ven.... A vidiš kje razliko med tem in pa med tvojim streamanjem 720p , ko niti SD ne špila, ker ni stabilno... torej kupiš Clia, deluje pa kot povsem pokvarjen yugec... Pa ne pri tebi, ampak pri ~2/3 uporabnikov..
telexdell: Nevem ali ne znaš brat, si razlagat anketo, ali pa se namerno zablojenega delaš, ker si želiš obdržati izključno le dobro mnenje o svojih produktih (takšnih ljudi je namreč dost)... Meni ni težko objektivno pogledat na določeno stvar... Xtreamer je še vedno vreden svojega denarja. Določene stvari delajo odlično, ampak WIFI VEČINI ljudi sploh ne dela, ali pa dela 5 minut in vrže ven.... A vidiš kje razliko med tem in pa med tvojim streamanjem 720p , ko niti SD ne špila, ker ni stabilno... torej kupiš Clia, deluje pa kot povsem pokvarjen yugec... Pa ne pri tebi, ampak pri ~2/3 uporabnikov..
Malo umiri konje, pa še enkrat preberi kaj sem napisal, glede anket. Kako lahko pojasniš pojem "pri večini"? Se to nanaša na vse kupce, na uporabnike le brezžične mreže, le na sodelujoče pri anketi, le upoštevane glasove anketiranih, drugi motivi...? Sam nasprotno berem po forumih, da kdo kaj vpraša in potem največkrat reši problem v okviru navedenega prenosa. Nekateri so imeli težave z antenco, katere so po njeni zamenjavi izginile (iz tega bi sklepal, da je kriva antena in ne Xtreamer)...
Potem so tu še težave s sočasnim nalaganjem torrentov ali prenosa drugih podatkov po brezžični mreži (kopira 5MB/s na NAS poleg pa bi gledal planet earth), pa nastavitve računalnika (otrok gosti spletni igralni strežnik, mama pa bi gledala romantični BR film), pa routerji, pa...
Sam sem uporabljal brezžično povezavo kakšnih 14 dni, dokler nisem združil IPTV signala in interneta v en kabel. Povezava mi je delala vedno, neprekinjeno in brez problemov. Pri nekaterih 1040p filmih so se občasno pojavile kockice ali je slika za trenutek zamrznila- prenos pa se ni nikoli prekinil. WiFi povezava nikakor ni neuporabna, seveda bi pa lahko delala bolje.
PS- ne razumem te, zakaj si hočeš po vsej sili ustvariti slabo mnenje o produktu oz njegovem delovanju?
Šaljivec ..Ti si eden tistih .. nepremagljivih.. Ko jim lahko pred nos pokažeš slona in bodo še vedno trdili da gre za nosoroga..
Filmi so 1080p, ne 1040.
Filmi so 1080p, ne 1040.
clancy ::
Jaz sem z Xtreamerjem še vedno zadovoljen. Predvajanje z zunanajega USB diska dela odlično. Streamanje filmov z računalnika preko WiFi včasih gre vredu in lahko gledam tudi 720p filme, včasih pa niti DivX-ov ne morem gledati. To pa pripisujem slabemu ruterju (Siolov modem z USB WiFi Donglom)
Tarzan ::
Ne vidim problema, wifi antena pač ne zmore predvajanja full HD filmov. Kljub vsemu večinoma povsem normalno predvaja 720p in vse mogoče internetne streame. Wifi na Bluray playerjih za 200+ EUR ne deluje prav nič hitreje. Wifi v tem trenutku tega ni sposoben, morda nekega dne bo, vsekakor pa ne s trenutno opremo.
Meni tudi preko 1Gbit omrežja ne delujejo bluray filmi z bitrateom nad 40 Mbit/s, pa bi zadeva načeloma morala delovati. Nisem ga zato kupil, zato od njega tega niti ne pričakujem. Me pa zelo moti, da pri nekaterih 1080p filmih tudi preko Gbit omrežja občasno prihaja do katastrofalnega zatikanja. Mogoče bi malo večji buffer pomagal?
Meni tudi preko 1Gbit omrežja ne delujejo bluray filmi z bitrateom nad 40 Mbit/s, pa bi zadeva načeloma morala delovati. Nisem ga zato kupil, zato od njega tega niti ne pričakujem. Me pa zelo moti, da pri nekaterih 1080p filmih tudi preko Gbit omrežja občasno prihaja do katastrofalnega zatikanja. Mogoče bi malo večji buffer pomagal?
... Me pa zelo moti, da pri nekaterih 1080p filmih tudi preko Gbit omrežja občasno prihaja do katastrofalnega zatikanja. Mogoče bi malo večji buffer pomagal?
Nekateri filmi npr. Planet Earth v sceni z letečimi gosmi se zatika celo pri predvajanju z diska, tako da tu verjetno nastopi že preobremenitev procesorja in notranjih vodil. V tolažbo nam je lahko, da imajo tudi precej drugih primerljivih predvajalnikov enake ali podobne probleme.
PS- DarwiN nikomur ne vsiljujem nekaj, kar sam nisem preizkusil. Nimam pa rad, da nakdo nekritično in kar počez nekaj kritizira. Preveč je namreč "one man band" trgovcev, kateri nekritično spamajo po forumih in blatijo naprave, katerih sami ne prodajajo.
novitibo ::
Nimam pa rad, da nakdo nekritično in kar počez nekaj kritizira. Preveč je namreč "one man band" trgovcev, kateri nekritično spamajo po forumih in blatijo naprave, katerih sami ne prodajajo. 1++++
valiant ::
Imam težavo in sicer z optičnim izhodom zvoka na XT-ju...če ga priklopim na AV ojačevalec Yamaha ni zvoka, analogni izhod (rdeča/bela) deluje. Je mogoče težava v tem, ker video furam preko S-video izhoda na CRT televizijo in ne preko HDMI?
Mislim, da to ni tezava. Morda je treba kaj posarit med opcijami na Xtreamerju.
zee
Imam težavo in sicer z optičnim izhodom zvoka na XT-ju...če ga priklopim na AV ojačevalec Yamaha ni zvoka, analogni izhod (rdeča/bela) deluje. Je mogoče težava v tem, ker video furam preko S-video izhoda na CRT televizijo in ne preko HDMI?
V nastavitvah moraš preklopiti zvok na 5.1 DTS ali nekaj takega (druga nastavitev). Če ga imaš na 2.1 ti preko optike (prva nastavitev) ne dela. Meni prav tako ne dela preko optike, če ga imam na tretjo nastavitev 5.1 FLAC (ali nekaj takega) pri FW 2.2
@telexdell: Zdaj po tem MPC CLub članku lahko vidiš zakaj imam slabo mnenje o Xtreamerju... Spremljam jih že od začetka (od junija), od tistega začetnega navdušenja ko sem zadevo kupil in navdušeno odprl tudi to nitko, do realizacije tam proti koncu prejšnjega leta da gre vse skupaj za marketinški nateg..
No, še vedno pa velja, da je Xtreamer vreden svojega denarja (sicer komajda), le kupil nebi več nič od teh neiskrenih lažnivcev..
No, še vedno pa velja, da je Xtreamer vreden svojega denarja (sicer komajda), le kupil nebi več nič od teh neiskrenih lažnivcev..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
astras ::
@darwin... koliko in katere podobne predvajalnike si pa testiral oziroma uporabljal?
lp
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Trupl0 ::
Ne vem.
Imam ga od septembra lani torej bi se reklo pol leta.
Odkar imam nameščen 2.2 oz. prej dolgo časa 2.0 mi tudi xtreamer lepo deluje in ne zmrzuje.
Priklopljenega imam HD MyBooka 1TB in mi ( z 2.2v je popravilo delay zvoka pri DTS ) vse datoteke od 1080p do ne vem kakšnih DivX datotek, lepo predvaja.
Priklopljenega sem imel tudi na mrežo in cirka na 30m kabla in je bil performans isti kot pri direktnem priklopu MyBooka na Xtreamerja.
Na njemu imam nastavljen še pasivno hlajenje, ki sem ga dokupil za cirka 15EUR.
Wireless sem imel tudi priklopljen ampak mi ni v redu deloval zato ga imam samo za dostop do interneta in sicer, da Xtreamer dostopa do internetnega radia.
Glede na to, da sem dal zanj 99EUR ( isto kot kakšen DVD predvajalnik srednjega razreda, ki ne nudi niti 1/4 kar X lahko ) je to to. Zadeva je odlična! Nekoliko sem bil razoračan glede ASS/SSA podpore saj sem tudi malo anime fan =)
Pričakovati, da ti Xtreamer za 99EUR zraven še opere cunje in nudi spolne usluge je pač utopično...Raja preveč komplicira, vsaj za moje pojme.
Imam ga od septembra lani torej bi se reklo pol leta.
Odkar imam nameščen 2.2 oz. prej dolgo časa 2.0 mi tudi xtreamer lepo deluje in ne zmrzuje.
Priklopljenega imam HD MyBooka 1TB in mi ( z 2.2v je popravilo delay zvoka pri DTS ) vse datoteke od 1080p do ne vem kakšnih DivX datotek, lepo predvaja.
Priklopljenega sem imel tudi na mrežo in cirka na 30m kabla in je bil performans isti kot pri direktnem priklopu MyBooka na Xtreamerja.
Na njemu imam nastavljen še pasivno hlajenje, ki sem ga dokupil za cirka 15EUR.
Wireless sem imel tudi priklopljen ampak mi ni v redu deloval zato ga imam samo za dostop do interneta in sicer, da Xtreamer dostopa do internetnega radia.
Glede na to, da sem dal zanj 99EUR ( isto kot kakšen DVD predvajalnik srednjega razreda, ki ne nudi niti 1/4 kar X lahko ) je to to. Zadeva je odlična! Nekoliko sem bil razoračan glede ASS/SSA podpore saj sem tudi malo anime fan =)
Pričakovati, da ti Xtreamer za 99EUR zraven še opere cunje in nudi spolne usluge je pač utopično...Raja preveč komplicira, vsaj za moje pojme.
If you are going through Hell, keep going !
@astras: Koliko in katere druge podobne predvajalnike pa ti zraven X-a še preprodajaš?
Ne mi s takimi očitnimi biased vprašanji.. Saj pravim da je X vreden svojega denarja in pravzaprav sem tudi sam zadovoljen z njim, le načela imam, preko katerih ne morem...
Ne mi s takimi očitnimi biased vprašanji.. Saj pravim da je X vreden svojega denarja in pravzaprav sem tudi sam zadovoljen z njim, le načela imam, preko katerih ne morem...
men zvok dela prek optike na HT če imam izbrano ali FLAC 5.1 ali pa DTS/AC3 5.1.
2.1. nisem poizkušal.
2.1. nisem poizkušal.
@telexdell: Zdaj po tem MPC CLub članku lahko vidiš zakaj imam slabo mnenje o Xtreamerju... Spremljam jih že od začetka (od junija), od tistega začetnega navdušenja ko sem zadevo kupil in navdušeno odprl tudi to nitko, do realizacije tam proti koncu prejšnjega leta da gre vse skupaj za marketinški nateg..
Če pogledaš druge predvajalnike zasnovane na Realtekovem procesorju boš opazil, da ponujajo bolj ali manj enako. Tako bi verjel, da šepa razvoj podpore za procesor pri samem Realteku. Manegerji Xtreamerju pač delujejo malce evforično, in določene stvari precej napihnejo,na razne pomankljivosti pa radi pozabijo, potem pa se obnašajo, kot da o tem ne vedo nič.
Poraja se vprašanje, zakaj si kupil predvajalnik. Če si ga kupil izključno zaradi obljubljene podpore WiFi, torrent clienta, Jukeboxa in HD avdio (sam še nisem naletel na datoteko s tem formatom)potem si lahko upravičeno razočaran. Kdo drug pa ga je kupil zaradi predvajanja običajnih avdio/video datotek, kar pa moraš priznati, da obvlada.
Tako tvoje vztrajno ponavljanje o nezadovoljstvu, kot moje o zadovoljstvu ne bo kaj prida pomagalo drugim, kateri imajo namen za svoj denar dobiti največ.
@Telexdell:
Evo ti povem povsem iskreno zakaj sem ga kupil..
1.Predvajanje HD vsebin.
2.DTS Downmix
3.Ad-hoc povezava z dvema X antenama, ker nimam možnosti vleci kabla..
4.Jukebox
5.Open source.
Osnovno delovanje torej nudi in zato sem tudi v osnovi z njim zadovoljen. Kot pa vidiš, so pa zadje 3 točke popoln marketinški nateg, medtem ko mi je za HD audio popolnoma vseeno.. Pa ne gre samo za moje preference, če bi ti spremljal zadevo od samega začetka in dojel kako stvari v zakolisju potekajo, koliko laži,nategovanja in neprofesionalizma.. Za tem stoji majhna firma z majhnim številom zaposlenih, ki konstantno potrebuje denar vnaprej, to pa dosežejo z lažmi, marketingom, in pa manipulacijo...
Kaj lahko naredijo tisti, ki so plačali 20EUR za dodatno anteno, katero lahko zdaj okrog vratu nosijo?
Dejansko je tako kot bi na tržnici kupil neko low budget nepreverjeno zadevo... Farsa za farso... Kupi ti Etrayza , če si upaš...(edit: a saj si ga :D)
Je pa res, da smo na koncu mnogi kljub vsemu zadovoljni s produktom, še posebej tisti manj zahtevni, za njih je X resnično best buy varianta... Gre le za princip, če si pripravljen to požreti. V resnici pa mnogo kupcev itak zve v čem je stvar šele takrat ko je že prepozno, ko so stvar že kupili..Xtreamer torej zmaga..
Evo ti povem povsem iskreno zakaj sem ga kupil..
1.Predvajanje HD vsebin.
2.DTS Downmix
3.Ad-hoc povezava z dvema X antenama, ker nimam možnosti vleci kabla..
4.Jukebox
5.Open source.
Osnovno delovanje torej nudi in zato sem tudi v osnovi z njim zadovoljen. Kot pa vidiš, so pa zadje 3 točke popoln marketinški nateg, medtem ko mi je za HD audio popolnoma vseeno.. Pa ne gre samo za moje preference, če bi ti spremljal zadevo od samega začetka in dojel kako stvari v zakolisju potekajo, koliko laži,nategovanja in neprofesionalizma.. Za tem stoji majhna firma z majhnim številom zaposlenih, ki konstantno potrebuje denar vnaprej, to pa dosežejo z lažmi, marketingom, in pa manipulacijo...
Kaj lahko naredijo tisti, ki so plačali 20EUR za dodatno anteno, katero lahko zdaj okrog vratu nosijo?
Dejansko je tako kot bi na tržnici kupil neko low budget nepreverjeno zadevo... Farsa za farso... Kupi ti Etrayza , če si upaš...(edit: a saj si ga :D)
Je pa res, da smo na koncu mnogi kljub vsemu zadovoljni s produktom, še posebej tisti manj zahtevni, za njih je X resnično best buy varianta... Gre le za princip, če si pripravljen to požreti. V resnici pa mnogo kupcev itak zve v čem je stvar šele takrat ko je že prepozno, ko so stvar že kupili..Xtreamer torej zmaga..
Zgodovina sprememb…
Zakaj je ad-hoc povezava tako važna? Večina ljudi itak ima neki router in to ni potrebno. Samo delovanje WiFi je pa nekaj drugega.
misek: Nevem kako ne razumeš da je narobe lagati ljudem o svojih izdelkih... Čeprav pri ad-hoc gre za manjšino uporabnikov, a je pol dovoljeno nategovat manjšine?
Boš res razumel komaj takrat, ko boš ti v eni izmed teh manjšin?
Koliko kupcem je prevesil tehnico v nakup X-a ravno ta stavek.... 10?,100?...Pa še večje bistvo, plačali so 20EUR za to laž...
Jukebox prodajajo že od junija...Poglej tule prikazujejo slike kako zadeva čudovito izgleda...
HD audio še danes prodajajo za Xtremerja, čeprav ga nebo nikdar podpiral...In še in še.. Poglej kaj se je naprimer temu revežu zgodilo...
Skratka, manipulacija, laži in prevare, zato pri MPC Clubu priporočajo ljudem naj raje pogledajo po drugih, bolj poštenih firmah..
Boš res razumel komaj takrat, ko boš ti v eni izmed teh manjšin?
If you don't have a 802.11n router, don't worry. Get two antennas, place one at your PC and the other at the streamer back USB port and create yourself a dedicated wireless network to ensure smooth un-interrupted streams of content.
Koliko kupcem je prevesil tehnico v nakup X-a ravno ta stavek.... 10?,100?...Pa še večje bistvo, plačali so 20EUR za to laž...
Jukebox prodajajo že od junija...Poglej tule prikazujejo slike kako zadeva čudovito izgleda...
HD audio še danes prodajajo za Xtremerja, čeprav ga nebo nikdar podpiral...In še in še.. Poglej kaj se je naprimer temu revežu zgodilo...
Skratka, manipulacija, laži in prevare, zato pri MPC Clubu priporočajo ljudem naj raje pogledajo po drugih, bolj poštenih firmah..
Zgodovina sprememb…
silvom1a ::
Meni je bil zelo zanimiv nateg, da bo "novi" FW rešil problem preglasnega ventilatorja , ki se je nekaj časa širil tudi po temu forumu s pomočjo nekaterih naivnežev...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: silvom1a ()
DarwiN, kako si prišel do tega, da jaz zagovarjam laganje? Tudi sam sem že nekajkrat opozoril na to. Tudi pri eTRAYz imajo ikono od jdownloader-ja in omenjajo njegov core pa ga ni gor. To sem izrecno napisal da ni prav. Ampak se ne sekiram. Kaj pa naj dosežem? Naj jih prjavljam vsemogočim institucijam? Se pa mi ravno da.
Tudi sam sem bil zaveden ravno tako kot vsi ostali. Sicer nisem poznavalec medijskih zadev (sem prej imel samo prvi WD TV, ki sem ga prodal zaradi počasnega vmesnika), tako da o takih stvareh pač ne sodim. Ampak meni škatlica služi kot predvajalnik kar mi je najbolj pomembno. Vse ostalo je bonus.
Sicer pa lahko morebitni kupci na internetu najdejo ravno dovolj informacij o predvajalniku če le želijo. Tako negativnih kot pozitivnih. Sam sem pred nakupom pač na hitro preletel nekaj strani in videl da bo za taki denar čisto ok. Za moje potrebe da ne bo pomote. Nikomur ne vsiljujem svojih nazorov.
Tudi sam sem bil zaveden ravno tako kot vsi ostali. Sicer nisem poznavalec medijskih zadev (sem prej imel samo prvi WD TV, ki sem ga prodal zaradi počasnega vmesnika), tako da o takih stvareh pač ne sodim. Ampak meni škatlica služi kot predvajalnik kar mi je najbolj pomembno. Vse ostalo je bonus.
Sicer pa lahko morebitni kupci na internetu najdejo ravno dovolj informacij o predvajalniku če le želijo. Tako negativnih kot pozitivnih. Sam sem pred nakupom pač na hitro preletel nekaj strani in videl da bo za taki denar čisto ok. Za moje potrebe da ne bo pomote. Nikomur ne vsiljujem svojih nazorov.
Kot si že sam ugotovil DarwiN sem izkoristil nakup eTrayza s popustom. Sedaj mi na njem teče transmission, pa phpmyadmin, pa apache... skratka vse, kar mi je prej na starem laptopu, pa še energije manj porabi. Pred kratkim sem nanj naložil vse fotografije, video in audio teko. Tako imam na Xtreamerjevem 500GB disku le še nekaj skladb, katere se mi predvajajo ob gledanju fotografij z ET, miškove skripte za IPTV in snemalnik (mišek je kaj novega glede nadgradnje snemalnika- prazen disk čaka).
Do ET dostopam brez težav preko XT in obeh računalnikov. Preko žičnih povezav lahko gledam in poslušamo vedno in v vseh kombinacijah. Kar se pa dodatkov tiče, kot npr JdoWnloader, pa neki raid5, pa neke iTunes, pa... Sam sploh ne vem kaj je zato tudi ne verjamem, da bom kdaj rabil.
Do ET dostopam brez težav preko XT in obeh računalnikov. Preko žičnih povezav lahko gledam in poslušamo vedno in v vseh kombinacijah. Kar se pa dodatkov tiče, kot npr JdoWnloader, pa neki raid5, pa neke iTunes, pa... Sam sploh ne vem kaj je zato tudi ne verjamem, da bom kdaj rabil.
RudeBw ::
@DarwiN, se zelo strinjam s tvojim stališčem in ga ne vidim kot kritiko same naprave in pripadajočega software-ja, ampak kot kritiko tistih, ki oglašujejo nekaj, kar ni, nekaj kar ni bilo in nekaj kar niti ne bo. Po drugi strani pa je to v današnjem svetu biznisa že skoraj redna praksa in to ne samo nekih mahnih firmic, kot je Xtreamerjeva ekipa, ampak se tega poslužujejo tudi zelo velika in zveneča "zaupanja vredna" podjetja (pa jih ne bi posebej našteval). Lahko pa poven svojo izkušnjo z raznoraznimi high tech proizvodi, kot so novi HD TV-ji - npr nateg z HD ready, kar za večino smrtnikov pomeni 1080p. V resnici je bilo samo 720p ali paše to ne. Mpeg4 kodiranje, ki v resnici ne odkodira vseh mpeg4 vsebin, DLNA, ki deluje katastrofalno. Vzemimo potem še različne routerje, BR predvajalnike, STB-je, ki dobijo stabilen in kolikor toliko kvaliteten firmware šele čez 2 leti, če ga sploh še razvijajo naprej. To je pač v današnjem svetu zlo prehitrega razvoja, ki si ne vzame časa za testiranje in dodelavo tehničnih izdelkov.
So pa seveda tu in tam svetle izjeme, ko pride na trg dodelan in kvaliteten izdelek. Ta ima pač čast, da se vpiše med legende, kar se odražatudi v drugih branžah, npr. glasbi, športu, slikarstvu ... Nekatere stvari pač veliko obljubljajo in malo ponujajo.
Kar seveda ni prav, a se strinjam z misekom: "Naj jih prjavljam vsemogočim institucijam? Se pa mi ravno da." Tako nas konec koncev nategujejo polit(r)ikarji.
Evo, ne da semi več ...
So pa seveda tu in tam svetle izjeme, ko pride na trg dodelan in kvaliteten izdelek. Ta ima pač čast, da se vpiše med legende, kar se odražatudi v drugih branžah, npr. glasbi, športu, slikarstvu ... Nekatere stvari pač veliko obljubljajo in malo ponujajo.
Kar seveda ni prav, a se strinjam z misekom: "Naj jih prjavljam vsemogočim institucijam? Se pa mi ravno da." Tako nas konec koncev nategujejo polit(r)ikarji.
Evo, ne da semi več ...
divx man ::
Se opravičujem če je že bil kje obdelan moj problem, kajti iščem rešitev že skorj cel dan pa je ne najdem. Imam xtreamer in sedaj sem kupil HDD WD Scorpio Blue 500GB, ki naj bi bil kompatibilen z xtreamerjem. Odprem škatlo in vstavim disk v samo napravo, vendar jo do sedaj še nisem privijačil, ker nimam ustreznih vijakov. Ampak mislim da v osnovi to nebi smel biti problem. Nato preko xtramerja HDD formatiram in se preko priloženega USB-ja povežem na računalnik da bi naložil nekaj filmov. In tukaj se pojavi problem. Namreč včasih mi računalnik HDD-ja sploh ne zazna, včasih mi ga pa potem traja za en divx film skoraj pol ure da ga naloži, včasih se HDD sredi nalaganja kar izgubi in ga računalnik ne zazna več, včasih pa dela kot po maslu in so tudi .mkv filmi na HDD-ju v nekaj minutah (se je zgodilo 2-krat). Preizkusil sem tudi kopirati tako, da sem priklopil zunanji disk na xtreamer in nato kopiral na notranji disk, vendar so rezultati enaki kot na računalniku. Sami filmi katere mi je pa ratalo dati na HDD pa delajo brez težav in brez zatikanja in enostavno ne vem več v čemu je problem. Disk sem že vsaj 10x dal ven in nazaj notri, ker sem mislil da ga nisem pravilno vstavil oz. sem poskušal različne stvari ampak brez uspeha.
hvala za odgovor že v naprej!!
hvala za odgovor že v naprej!!
Vijake za montazo si dobil zraven Xtreamerja.
Glede slabih prenosov pa je po mojem mnenju bolje, ce disk sformatiras v ext3.
zee
divx man ::
Hvala za odgovor. Bom sedaj probla privjačit xtreamer če bo bolje, vendar moj problem pri hitrostih prenosa po mojem ni v tem kako je HDD sformatiran ampak zgleda kot da bi bilo nekaj narobe s konektroji kajti tudi sam xtreamer ima včasih težave s prepoznavnostjo HDD-ja. Skrataka nimam pojma kaj bi bilo lahko narobe.
Vijake za montazo si dobil zraven Xtreamerja.
Sedaj,ko imam prazen disk sem ga formatiral v ext3. Mi pa potem niso delale lastne RSS povezave. Po ponovnem formatiranju preko XT pa so RSS delali (TVSLO in 24UR). Sem ga kje pihnil ali je to še ena posebnost XT?