Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
telexdell ::
Na TVSLO si skopiraš *.xml bližnico pri MP4 podcastih in jo potem vpišeš npr. v datoteko
primer za tednik
V prvi vrstici je ime oddaje, v drugi *.xml naslov in v tretji internetni naslov sličice za prikaz.
seveda pa si lahko v
narediš dodatni menu in si nato narediš popolnoma nov seznam RSS video novic.
news_video1.rss
primer za tednik
<item> <title>Tednik</title> <link>http://www.rtvslo.si/podcasts/tednik.xml</link> <media:thumbnail url="http://img.rtvslo.si/upload/Razno/tednik_fp3.jpg" width="120" height="90" /> </item>
V prvi vrstici je ime oddaje, v drugi *.xml naslov in v tretji internetni naslov sličice za prikaz.
seveda pa si lahko v
menu.rss
narediš dodatni menu in si nato narediš popolnoma nov seznam RSS video novic.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
divx man ::
Pa imam že naslednji problem!! :( Namreč Sedaj sem disk privijačil in je vgrajen tako kot je treba, vendar težave ne izginejo. Zato sem se odločil, da naredim upgrade na 2.2!! Vse lepo poteka in ko pride na 100% se mi XT noče resetirat. pustil sem ga v takšenm stanju skoraj eno uro pa se ni zgodilo nič. Nato sem se odločil da tako ali tako nimam druge izbire, kot da ga izključim iz elektrike in tako sem tudi storil. Nato sem ga prižgal nazaj in XT je zopet zagnal update. Zgodba se je seveda ponovila in zopet sem ga pustil prižganega kakšno uro pa se ni resetiral. Ko sem zopet izklopil elektriko in ga nazaj prižgal se je prikazal začetni screen nato pa se ni zgodilo nič. Sedaj že dve uri poskužam z emergency update-om, pa mi ne rata in ne rata, poskusil sem z 3-mi različnimi USB ključi. Mogoče kdo pozna rešitev ali je xtreamer za v smeti.
valiant ::
@dvx man...glede ne-videnja diska mi je pomagalo namestitev "emergency fw" (po navodilih prodajalca xtreamer.si)...mislim, da bi moralo špilati tudi za ostale težave. Tole so navodila (skopiraj v txt fajl:
-------------------
Mi pri morebitnih zapletih najprej preverimo delovanje Xtreamer-ja po naslednjem postopku:
- namestimo emergency firmware 1.0.1 iz sve×e formatiranega kljuŔka:
Before starting the procedure of emergency recovery - Please make sure you are using the AV RCA
cables and not HDMI. Some TV HDCP protocols may cause problem to show the procedure on TV.
(1) Download the file Xtreamer Emergency
(2) Extract the file install.img (120 mb)
(3) Copy the ôinstall.imgö file to the root of the USB flash memory or HDD inside Xtreamer.
(4) Take out the unit out of the electricty power on the wall. wait 10 sec. Bring it back to the power
(5) In Remote control, press ôHomeö -> ô3ö -> ôPowerö not any other sequence.
No need to use power first. Any other sequence will fail and nothing will happen as the call for
this procedure is initiated by HOME button pressed first...Keep it pressed + press 3 + press
power until you see the process starts.
If the firmware is not in the root of the USB the process will fail as the process seek the .img
in the USB root.
Process Emergency upgrade should be visible on the screen if done correct.
Please note : After ôintroö screen, if system boots without further update procedure, re-try
emergency firmware update while powering-off the unit. It means you did not do it in the correct way.
PRESS the HOME first and after 3 and after POWER while the unit is OFF.
- nato namestimo zadnji uradni firmware
1. Download the file.
2. Save the file on your computer (any directory).
3. Copy your file to a USB memory stick and use the USB host port on your Xtreamer.
3. Turn on your Xtreamer and navigate to the SETTINGS menu of your Xtreamer.
4. Find and select the FIRMWARE UPGRADE option
5. Navigate to the USB memory attached to your Xtreamer containing the firmware update file.
PLEASE NOTE: We do not recommend to upgrade the firmware via your network shared folders, as a loss
in connection to the network could cause a break in the firmware upgrade process.
7. Once you have located the file, highlight the file and press ENTER on your remote to begin the
upgrade process.
8. The Xtreamer will reboot and the process will be done in matter of few minutes. Once done the
Xtreamer will reboot itself.
9. After the process is finished, you may want to do a RESTORE DEFAULT in the SETTINGS menu.
- resetiramo nastavitve na tovarniÜke (v menu-ju Settings -> Reset to factory settings)
- ugasnemo ter znova po×enemo Xtreamer
-------------------
Mi pri morebitnih zapletih najprej preverimo delovanje Xtreamer-ja po naslednjem postopku:
- namestimo emergency firmware 1.0.1 iz sve×e formatiranega kljuŔka:
Before starting the procedure of emergency recovery - Please make sure you are using the AV RCA
cables and not HDMI. Some TV HDCP protocols may cause problem to show the procedure on TV.
(1) Download the file Xtreamer Emergency
(2) Extract the file install.img (120 mb)
(3) Copy the ôinstall.imgö file to the root of the USB flash memory or HDD inside Xtreamer.
(4) Take out the unit out of the electricty power on the wall. wait 10 sec. Bring it back to the power
(5) In Remote control, press ôHomeö -> ô3ö -> ôPowerö not any other sequence.
No need to use power first. Any other sequence will fail and nothing will happen as the call for
this procedure is initiated by HOME button pressed first...Keep it pressed + press 3 + press
power until you see the process starts.
If the firmware is not in the root of the USB the process will fail as the process seek the .img
in the USB root.
Process Emergency upgrade should be visible on the screen if done correct.
Please note : After ôintroö screen, if system boots without further update procedure, re-try
emergency firmware update while powering-off the unit. It means you did not do it in the correct way.
PRESS the HOME first and after 3 and after POWER while the unit is OFF.
- nato namestimo zadnji uradni firmware
1. Download the file.
2. Save the file on your computer (any directory).
3. Copy your file to a USB memory stick and use the USB host port on your Xtreamer.
3. Turn on your Xtreamer and navigate to the SETTINGS menu of your Xtreamer.
4. Find and select the FIRMWARE UPGRADE option
5. Navigate to the USB memory attached to your Xtreamer containing the firmware update file.
PLEASE NOTE: We do not recommend to upgrade the firmware via your network shared folders, as a loss
in connection to the network could cause a break in the firmware upgrade process.
7. Once you have located the file, highlight the file and press ENTER on your remote to begin the
upgrade process.
8. The Xtreamer will reboot and the process will be done in matter of few minutes. Once done the
Xtreamer will reboot itself.
9. After the process is finished, you may want to do a RESTORE DEFAULT in the SETTINGS menu.
- resetiramo nastavitve na tovarniÜke (v menu-ju Settings -> Reset to factory settings)
- ugasnemo ter znova po×enemo Xtreamer
misek ::
divx man, poskusi ključe najprej formatirati na Windowsih in nato na njega skopirati emergency fw.
Ključek je sformatiran v fat32 in sem ga sformatiral v windowsih preden sem gor naložil firmware, samo funkcijo emergency firmware-a pa poskušam zagnati s pomočjo home,3,power, katere pritisnem vsako posebej s presledkom 1 sekunde, tako kot piše na uradni strani. Iz zgornjega posta pa sem razbral da je potrebno pritisniti vse tri tipke skupaj?? ali se motim?? No v glavnem najprej bom probal sprožiti emergency firmware z 1.0.1, kajti do sedaj sem poskušal z 2.2!
zee ::
Pritisnes vsako tipko posebej.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Hjao kak sem butast. Šele sedaj sem opazil, da je razlika med normalnim firmware-om in emergency firmware-om. Do sedaj sem poskušal to kombinacijo na normalnem FW-ju!! :) v glavnem hvala za vašo pomoč in upam da bo sedaj delalo!! ;)
Pizzicato ::
Nikakor mi ne uspe kreirati bližnjice na Xtreamerju (imam fw 2.2). Poizkusil sem pritisniti tipko 8 ko sem na željeni mapi, vendar se mi v pojavnem okencu sicer pojavi opcija za dodajanje bližnjice, vendar je osenčena in je ne morem izbrat.
Ima kdo kak nasvet, saj je sedaj "pot" do mojega "najljubšega" filma precej dolga?
Ima kdo kak nasvet, saj je sedaj "pot" do mojega "najljubšega" filma precej dolga?
Bogo
Blazz ::
valiant, lahko preveriš če sploh kabel dela pravilno tako, da TV (upam da ma optičen izhod) povežeš s komponento.
Tako xtreamer je nazaj v pogonu in vse dela tako kot mora, razn HDD-ja. Ko sem imel naložen emergency FW 1.0.1, sem disk še lahko preko XT-ja formatiral, ko pa sem naredil update na 2.2, mi XT zopet ni zaznal HDD-ja. Sedaj ga imam priklopljenega na računalnik, kjer mi ga sicer zazna vendar mi napiše da ga ne mora odpreti, ko to hočem. Poskušal sem ga formatirati preko Win-sov pa mi po nekaj minutah napiše da ga ni mogoče. Skrataka moje mnenje je, da ima moj xtreamer napako in zaradi tega se včasih pojavi, včasih ne, včasih pa celo dela.
LP
LP
astras ::
disk mas priklopljen na racunalnik in ti ga winsi ne zaznajo in je xtreamer kriv? :D
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
astras - Nisem priklopil diska na računalnik ampak xtreamer preko usb slave-a. Drugače mi ga je pa uspelo formatirati z programom partion wizard in za enkrat dela tako kot mora. Bomo videli kaj bo prinesel čas!!
telexdell ::
@Pizzicato
Bližnjice lahko delaš le na vgrajeni disk, če imaš film v omrežju (PC) ne gre.
Sam imam nastavljene blinžnjice na eTrayz. Bližnjice mi kažejo na direktorije (slike, filmi, serije, glasba...). Ob vklopu XT traja kar nekaj časa, da se bližnjice obnovijo.
Sem pa opazil, da ni bilo možno dati bližnico na disk priključen preko USB (tako na XT kot na ET).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
RudeBw ::
@telexdell, @Pizzicato, kaj potem se da bližnice nastavit tudi za mape na PC-ju? Ker če dela to Z eTrayz-om bi moralo tudi s PC-jem (po mojem). Meni namreč sploh ne ponudi opcije za shranjevanje med priljubljene in ob pritisku na 8, se ne zgodi nič, razen prečrtanega kroga v levem zgornejm kotu ekrana. Kot, da dejansko ta možnost ne bi bil podprta. FW je 2.2
@Blazz...saj to je problem, ker imam samo AV receiver z optičnim vhodom, zato ne vem ali je napaka v XT, AV rec, ali mogoče celo kabel. Pri nastavitvah sem skoraj ziher, da so OK.
Blazz ::
valiant, najdt boš mogu nekoga kjer bos lohk probu. Pr kakmu sosedu, sorodniku al pa kej, druge jaz ne vidm... glede na to da svetloba pride po kablu bo najverjetneje problem v komponenti. Ni pa nujno.
clancy ::
Imam težavo in sicer z optičnim izhodom zvoka na XT-ju...če ga priklopim na AV ojačevalec Yamaha ni zvoka, analogni izhod (rdeča/bela) deluje. Je mogoče težava v tem, ker video furam preko S-video izhoda na CRT televizijo in ne preko HDMI?
Meni na Yamahinem AV ojačevalcu, zvok preko optike dela na vseh treh nastavitvah na XT-ju.
Si siguren, da imaš ojačevalec prav nastavitavljen (input na DVD, input mode pa na DVD Auto)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: clancy ()
@clancy...ja, vse imam tako nastavljeno, še celo optične vhode sem re-definiral na vhod 2, saj je bil za DVD predviden coax vhod 1 (manual setup-input menu-input assign). Imam kabel z dvema standard optičnima konektorjema. Kaj si točno mislil s tem: ...input mode pa na DVD Auto? Verjetno, da se audio kanal avtomatsko izbira, najprej digital, potem pa analogni.
Xtreamer ::
Tokrat se obračam na vas za nasvet, da poskusimo rešiti težavo, ki se je pojavila pri enem izmed lastnikov Xtreamerja. Marsikatero težavo smo že rešili, pri tej smo pa obtičali popolnoma brez idej (tudi na tujih forumih ni zaslediti česa podobnega).
V enem stavku povedano - Xtreamer briše datoteke iz zunanjega USB 2.0 trdega diska. Stranka ima dva zunanja trda diska, enega v FAT32, drugega v NTFS. Priključi prvi disk, želi predvajati vsebine na njem in kar naenkrat kompletna vsebina diska izgine oz. se preimenuje v neke čudne znake. Ne pomaga drugega kot format. V kolikor vstavi USB ključ, vse deluje normalno. Prav tako je vse normalno z napravami USB 1.0.
Stranka je prepričana, da je z Xtreamerjem nekaj narobe, zato zahteva zamenjavo. Kljub temu jo prepričamo, da najprej preizkusi nadgraditi firmware, saj je bil nameščen še originalni 1.0.2. Postopek ji nikakor ne uspe, saj Xtreamer zmrzne sredi nadgradnje.
Dogovorimo se za zamenjavo, stranka prejme nov Xtreamer, katerega že iz naše strani nadgradimo na firmware 2.2 in stestiramo pred odpremo. Xtreamer, ki smo ga prejeli nazaj, brez težav nadgradimo s firmware 2.2, tudi nobenega znaka o kakšnih težavah ali brisanju datotek, zato slutimo, da se bodo težave ponovile tudi pri novem Xtreamerju.
In kot predvideno, nov Xtreamer zopet briše datoteke iz zunanjih trdih diskov. Stranki ponudimo odstop od nakupa in vračilo kupnine, saj je očitno, da njenih težav ne bo mogoče rešiti. Kljub temu želi, da bi težave nekako rešili. Da bi sama objavila problem na forumu je ne prepričamo, saj "nima časa za te stvari".
Citirano iz zadnjega e-maila:
Ni ravno praksa, da "prodajalec" sprašuje uporabnike za nasvet, kljub temu pa bomo veseli za kakršenkoli namig. Marsikdo lahko potrdi, da pomagamo reševati težave vsem uporabnikom, ki nas kontaktirajo, ne glede na to ali so Xtreamer kupili pri nas ali drugje.
V enem stavku povedano - Xtreamer briše datoteke iz zunanjega USB 2.0 trdega diska. Stranka ima dva zunanja trda diska, enega v FAT32, drugega v NTFS. Priključi prvi disk, želi predvajati vsebine na njem in kar naenkrat kompletna vsebina diska izgine oz. se preimenuje v neke čudne znake. Ne pomaga drugega kot format. V kolikor vstavi USB ključ, vse deluje normalno. Prav tako je vse normalno z napravami USB 1.0.
Stranka je prepričana, da je z Xtreamerjem nekaj narobe, zato zahteva zamenjavo. Kljub temu jo prepričamo, da najprej preizkusi nadgraditi firmware, saj je bil nameščen še originalni 1.0.2. Postopek ji nikakor ne uspe, saj Xtreamer zmrzne sredi nadgradnje.
Dogovorimo se za zamenjavo, stranka prejme nov Xtreamer, katerega že iz naše strani nadgradimo na firmware 2.2 in stestiramo pred odpremo. Xtreamer, ki smo ga prejeli nazaj, brez težav nadgradimo s firmware 2.2, tudi nobenega znaka o kakšnih težavah ali brisanju datotek, zato slutimo, da se bodo težave ponovile tudi pri novem Xtreamerju.
In kot predvideno, nov Xtreamer zopet briše datoteke iz zunanjih trdih diskov. Stranki ponudimo odstop od nakupa in vračilo kupnine, saj je očitno, da njenih težav ne bo mogoče rešiti. Kljub temu želi, da bi težave nekako rešili. Da bi sama objavila problem na forumu je ne prepričamo, saj "nima časa za te stvari".
Citirano iz zadnjega e-maila:
- kot znano Xtreamer brise datoteke z diska. Prvi Xtreamer mi je pobrisal datotele iz enega diska, drugi pa z drugega. Prvi disk ima datotecni sisten fat32, drugi pa ntfs. Iz tega sledi, da Xtreamer brise datoteke neglede na datotecni sistem.
- Poskusil sem sledece. USB kljuc sem sformatiral na fat32 in nanj skopiral iste datoteke katere je Xtreamer zbrisal z diska. Po brskanju in igranju filejev Xtreamer ni zbrisal nic. Nato sem postopek ponovil s ntfs in spet je delovalo brez tezav. Kaze da Xtreamer brise samo magnetne, vrtece se diske, usb kljuci pa delujejo.
Ni ravno praksa, da "prodajalec" sprašuje uporabnike za nasvet, kljub temu pa bomo veseli za kakršenkoli namig. Marsikdo lahko potrdi, da pomagamo reševati težave vsem uporabnikom, ki nas kontaktirajo, ne glede na to ali so Xtreamer kupili pri nas ali drugje.
"Xtreamer! Zakaj bi plačevali več?!"
http://www.xtreamer.si
Tudi sam sem imel ogromno težav z internim diskom, ki je bil formatiran z NTFS. O tem sem pisal tudi tukaj. Naključno se je vsebina datoteke poškodovala. Npr. ena delujoča tekstovna bash skripta je čez nekaj dni vsebovala same čudne znake, film se ni več dal previjati in podobno. Odkar sem disk formatiral v EXT3 teh težav nimam več. Moje laično mnenje je, da je sam NTFS driver na Xtreamerju slab.
Kaj narediti v tem primeru? Morda poskusiti z različnimi diski in ohišji. Očitno pač nastopajo kakšne kombinacije, ki niso kompatibilne med Xtreamerjem, USB krmilnikom in diskom.
Druga rešitev bi bila patchiranje DvdPlayer aplikacije, ki bi mountala disk samo kot read-only. To bi moralo delovati. Pač ne bi iz Xtreamerja mogel pisati po disku.
Sem pa pred kakšno uro prevedel driver za NTFS-3G, ki ga bom poskusil na svojem Xtreamerju. Če bo zadeva delovala jo objavim. Je pa na Xtreamerju problem, da je v tem primeru potrebno ročno odmountati in nato ponovno mountati disk. To poskušam na neki način rešiti, saj ne deluje hotplug.
Kaj narediti v tem primeru? Morda poskusiti z različnimi diski in ohišji. Očitno pač nastopajo kakšne kombinacije, ki niso kompatibilne med Xtreamerjem, USB krmilnikom in diskom.
Druga rešitev bi bila patchiranje DvdPlayer aplikacije, ki bi mountala disk samo kot read-only. To bi moralo delovati. Pač ne bi iz Xtreamerja mogel pisati po disku.
Sem pa pred kakšno uro prevedel driver za NTFS-3G, ki ga bom poskusil na svojem Xtreamerju. Če bo zadeva delovala jo objavim. Je pa na Xtreamerju problem, da je v tem primeru potrebno ročno odmountati in nato ponovno mountati disk. To poskušam na neki način rešiti, saj ne deluje hotplug.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
astras ::
ocitna nekompatibilnost med diskom in xtreamerjem... ce deluje na vseh ostalih napravah in ima samo z eno (strankino) napravo tezave..
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Xtreamer ::
in za kakšen disk se gre, mogoče veš
Gre za naslednja trda diska:
- Freecom toughdrive (uporablja že 4 leta)
- LaCie d2 Quadra (uporablja 1 leto in pol)
"Xtreamer! Zakaj bi plačevali več?!"
novitibo ::
moj Xtreamer je še eden, ki nedovoljeno kvari/briše datoteke.
na zunanjem usb disku (WD 1TB, NTFS formatiranje z računalnikom) in na notranjem (WD 500GB, NTFS formatiranje z Xtreamerjem)
EXT3 format se mi zdi preveč zakompliciran in še ni 100% potrjen s strani Xtreamer R&D oziroma obstaja v menuju samo format HDD v NTFS
na zunanjem usb disku (WD 1TB, NTFS formatiranje z računalnikom) in na notranjem (WD 500GB, NTFS formatiranje z Xtreamerjem)
EXT3 format se mi zdi preveč zakompliciran in še ni 100% potrjen s strani Xtreamer R&D oziroma obstaja v menuju samo format HDD v NTFS
Tarzan ::
Ne vem zakaj so bumbarji šli formatirat v NTFS, ko pa bi lahko gnali EXT3, ki je podprt 100%. Notranjega diska tako ali tako ne jemlješ ven, če pa že, obstajajo programi, s katerimi Windowsi elegantno lahko dostopajo do tega filesystema. Sam imam probleme z vgrajenim diskom, seveda zaradi NTFS. Poleg tega, da dela obupno počasi so težave še z obupno visoko fragmentacijo podatkov. Izginilo mi na srečo ni nič, ker diska skorajda ne uporabljam, saj sem ga vgradil bolj kot ne testno in za hitri prenos kakega filma, da si ga ogleda fotr.
Ext3 ni kompliciran, komplicirano je nastavljanje vsega skupaj, ker zadeva ni podprta kot bi morala. Xtreamer bi že v startu moral posvojiti nativni Linux datotečni sistem za svoj vgrajen disk. Zunanji diski so druga zgodba.
Ext3 ni kompliciran, komplicirano je nastavljanje vsega skupaj, ker zadeva ni podprta kot bi morala. Xtreamer bi že v startu moral posvojiti nativni Linux datotečni sistem za svoj vgrajen disk. Zunanji diski so druga zgodba.
Ni podprta?
Disk sformatiraš v ext3 in to je to.
Disk sformatiraš v ext3 in to je to.
zee
fragmetacija je hudič, vsakič ko vtaknem ntfs HDD Xtreamer kot USB slave v PC, mi chk disk najde probleme, ki jih potem skoraj neuspešno popravi in skopira v mapo "found.000"
stvari, ki jih na novo zdownloadaš ni tolk škoda, privat arhiva mu pa ne dam!
misek, niti 1x še nisi imel problema do sedaj, ko uporabljaš EXT3? Samba v Xtreamerju deluje bp?
samo sformatiram int HDD v EXT3 s pomočjo Linux live cd-ja in ni potrebno kasneje nobenih skript laufat?
tnx
stvari, ki jih na novo zdownloadaš ni tolk škoda, privat arhiva mu pa ne dam!
misek, niti 1x še nisi imel problema do sedaj, ko uporabljaš EXT3? Samba v Xtreamerju deluje bp?
samo sformatiram int HDD v EXT3 s pomočjo Linux live cd-ja in ni potrebno kasneje nobenih skript laufat?
tnx
Nič. Od fimrware 2.2 naprej diski z ext3 delajo ko singerca.
zee
Tarzan, NTFS so izbrali ravnp zaradi Win. Uporabniki pač ne želijo nalagati dodatne programe da bi preko USB dostopali do podatkov. Čudno ali tako pač je. Koliko je sploh prenos direktno preko USB? Se pa strinjam, da bi morali imeti izbiro. Morda v v3 fw.
zee, ne dela vedno tako enostavno pretvorba v EXT3. Sam sem se remote celo popoldne ukvarjal neuspešno. Sicer z nekaterimi triki je šlo, ampak uporabniki spet nočejo tega delati. XMP menda ima možnost, da disk formatiraš na enostaven način v EXT3. Nisem pa tega preizkušal. Sem jim samo dajal smernice.
Morda pa deluje zanesljivo, če res formatiraš na pravem Linuxu. Pojma nimam. Xtreamer je včasih čuden... Je pa potrebno spremeniti tip particije in nato particijo formatirati.
novitibo, popolnoma nobenega problema nisem opazil do sedaj. Vse datoteke so delujoče. Samba deluje enako kot prej. Sem pa jaz to delal direktno na Xtreamerju. Drugače pa kakšen Live Ubuntu?
zee, ne dela vedno tako enostavno pretvorba v EXT3. Sam sem se remote celo popoldne ukvarjal neuspešno. Sicer z nekaterimi triki je šlo, ampak uporabniki spet nočejo tega delati. XMP menda ima možnost, da disk formatiraš na enostaven način v EXT3. Nisem pa tega preizkušal. Sem jim samo dajal smernice.
Morda pa deluje zanesljivo, če res formatiraš na pravem Linuxu. Pojma nimam. Xtreamer je včasih čuden... Je pa potrebno spremeniti tip particije in nato particijo formatirati.
novitibo, popolnoma nobenega problema nisem opazil do sedaj. Vse datoteke so delujoče. Samba deluje enako kot prej. Sem pa jaz to delal direktno na Xtreamerju. Drugače pa kakšen Live Ubuntu?
Zee, imel sem v mislih možnost formatiranja, ki ga sprožiš z daljincem in ne preko SSH/telneta.
Razumljivo, da uporabniki z Win sistemom neradi posnamejo dodatne driverje samo za to da lahko dostopajo do podatkov z Xtreamerja, ampak če zadevo priklopiš kot NAS po mojem driverjev ne rabiš, ker z vsem še vedno upravlja Xtreamer. Za USB external device pa bi lahko enostavno, tako kot so za wifi driver naredili, objavili enega od odprtokodnih driverjev za EXT3.
Upam, da bodo v trojki omogočili zadevo, ne zaradi sebe, jaz bom brez težav formatiral preko Linuxa, ko se mi bo ljubilo. Kot sem rekel, sam sem vgradil disk samo iz testnih razlogov, 100 GB je bolj malo dandanes. :)
Razumljivo, da uporabniki z Win sistemom neradi posnamejo dodatne driverje samo za to da lahko dostopajo do podatkov z Xtreamerja, ampak če zadevo priklopiš kot NAS po mojem driverjev ne rabiš, ker z vsem še vedno upravlja Xtreamer. Za USB external device pa bi lahko enostavno, tako kot so za wifi driver naredili, objavili enega od odprtokodnih driverjev za EXT3.
Upam, da bodo v trojki omogočili zadevo, ne zaradi sebe, jaz bom brez težav formatiral preko Linuxa, ko se mi bo ljubilo. Kot sem rekel, sam sem vgradil disk samo iz testnih razlogov, 100 GB je bolj malo dandanes. :)
legna ::
V2.2 deluje vredu dokler ne naložim IPTV, takoj za tem pa XT ni več viden s PCja preko kabla ali Wlana. IPTV res deluje, vendar pogrešam dostop do diska priključenega na XT. Pri v2.1.3 nisem imel tega problema, zato sem naložil nazaj v2.1.3 in stvar spet deluje.
Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe, ker bi rad izkoristil prednosti v2.2, ampak ne na račun vidljivosti v mreži.
Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe, ker bi rad izkoristil prednosti v2.2, ampak ne na račun vidljivosti v mreži.
legna, kako ne vidiš diska? Preko sambe, torej deljenega vira? Kaj pa FTP? Ker ti dve zadev nimata povezave. Sam imam 2.2 in sem ravno pred par dnevi nekaj testiral pa je delovalo popolnoma enako.
Je pa res, da v določenih Xtreamerjih domujejo kakšni žužki, ki naključno vnašajo napake in čudna obnašanja
Je pa res, da v določenih Xtreamerjih domujejo kakšni žužki, ki naključno vnašajo napake in čudna obnašanja
misek, a je kaj pomembno oziroma ali bo kje prišlo do težav, ker je ime particije sda2 (sda1 je linux swap size 160mb)?
Zdaj sem z linuxa lepo spremenil tip particije iz ntfs v linux in formatiral z EXT3 fs. Sem samo preveril, če bo zadevo lepo odprl in vidim, da zadeva dela. Prenos je na oko precej višji, kot je bil prej z NTFS, meritev pa žal nisem izvajal.
Novitibo, mislim, da ne bi smelo biti problemov, je pa pri meni sam xtreamer formatiral disk tako, da je bila prva particija s podatki, druga pa swap. Nisem pa preverjal, če po formatiranju še vedno dela swap. Po moje bi moral. :)
Novitibo, mislim, da ne bi smelo biti problemov, je pa pri meni sam xtreamer formatiral disk tako, da je bila prva particija s podatki, druga pa swap. Nisem pa preverjal, če po formatiranju še vedno dela swap. Po moje bi moral. :)
novitibo, odvisno kako se ti ta particija mounta. Je to še vedno disk C? A to si ročno naredil najprej swap in nato data particijo?
Morda ti ne bo deloval RSS z internega diska, saj ta predvideva, da je na poti /tmp/usbmounts/sda1, ti pa imša disk sda2.
swap se preveri v telnetu z ukazom free, ki izpiše pravi pomnilnik in vse swap particije.
Morda ti ne bo deloval RSS z internega diska, saj ta predvideva, da je na poti /tmp/usbmounts/sda1, ti pa imša disk sda2.
swap se preveri v telnetu z ukazom free, ki izpiše pravi pomnilnik in vse swap particije.
yp, ročno sem najprej naredil swap in potem ext3 particijo, pa mi je dal swap na sda1 in ostalo na sda2
tvoji 2 skripti za iptv gledanje in snemanje delujeta BP
CustomRSS menu sem pogledal, in res vse cilja na sda1...
no pa bomo še enkrat formatiral...
tvoji 2 skripti za iptv gledanje in snemanje delujeta BP
CustomRSS menu sem pogledal, in res vse cilja na sda1...
no pa bomo še enkrat formatiral...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: novitibo ()
legna, kako ne vidiš diska? Preko sambe, torej deljenega vira? Kaj pa FTP? Ker ti dve zadev nimata povezave. Sam imam 2.2 in sem ravno pred par dnevi nekaj testiral pa je delovalo popolnoma enako.
Čim naložim IPTV v v2.2 se ne morem več povezat na XT preko brskalnika niti prek omrežne soseščine, pa čeprav je pred IPTV vse delovalo.
Z v2.1.3 pa nimam teh težav.
Namestitev IPTV poteka na isti način v obeh primerih? Čudno. Ne verjamem
Kja pa se zgodi, če nato IPTV na 2.2 odinštaliraš?
Kja pa se zgodi, če nato IPTV na 2.2 odinštaliraš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
Sem že najmanj trikrat poskusil zamenjat verzijo pa vedno isti rezultat.
Bom očitno moral počakat na novo ver.,potem bom pa zopet poskusil.
Bom očitno moral počakat na novo ver.,potem bom pa zopet poskusil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: legna ()
bjacky2004 ::
A lahko kdo na hitro pove kako dam v mapo podnapise, tako, da lahko na xtreamerju preklapljam med njimi (npr. Slo, Eng,...)Hvala!
frenkb ::
bjacky2004 je izjavil:
A lahko kdo na hitro pove kako dam v mapo podnapise, tako, da lahko na xtreamerju preklapljam med njimi (npr. Slo, Eng,...)Hvala!
Čist enostavno : kopiraj jih tja, kjer je film.Jaz ponavadi napišem :film.avi , ponapis.srt , podnapis.cro.srt , podnapis.eng.srt pa s tipko na daljincu izberem podnapis
Eh, to pa je res nekaj čudno. Poskusi narediti emergency recovery za 2.2 fw.
No pa končno deluje v2.2 tako kot je treba...vsaj približno.
Misek prav si imel emergenci22 je rešil zadevo.
Hvala za nasvet.
Malo sem se moral še poigrati z IPji za Wlan in sedaj deluje IPTV in skupna raba preko omrežja.
Res pa da se mi je XT kar nekajkrat sesul in se ponovno zagnal, po tem mreža ne deluje. Ob ponovnem zagonu pa zopet vse deluje.