» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
58 / 105
»»

misek ::

Mhm, čudno. Jaz sem to naredil kar na Xtreamerju in nimam problemov. Tudi s samim mountanjem ne (nekajkrat se mi je namreč zgodilo, da se disk sploh ni mountal). Kako je mountan na samem sistemu (uorabi ukaz mount v telnetu)? Lahko pa popraviš v datoteki /etc/init.d/S19sda1 mount takole:
/bin/mount -t ext3 -o rw /dev/$dev $mountpoint

RudeBw ::

Imam eno težavo pri predvajanju filmov. Ko poženem določen film in ga pogledam samo en del, se potem pri ponovnem zagonu istega filma pojavi napis "Ali naj nadaljujem s predvajanjem?" in potem možnosti "Potrdi" ali "Prekliči". Opcija Potrdi je označena (rdeče) in če prtisnem OK se kar dolgo časa ne zgodi nič. Potem pa začne predvajati film od tam, kjer sem ga pri prejšnjem ogledu prekinil. Opcija Prekliči pa je nedostopna, kar pomeni, da je sploh ne morem označiti in potem ustrezno potrditi. Ali mi kdo zna povedati kaj v zvezi s to težavo in ali se da kje nastavit, da ti film vedno požene od začetka in to brez nepotrebnih vprašanj. Zdaj mi namreč zaradi testiranja različnih filmov in formatov, veliko teh predvaja kar od tam, kjer sem ga nazadnje ustavil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

goran_r ::

To si lahko izklopiš v nastavitvah...
Lep pozdrav
Goran

zee ::

@misek:
Bom poskusil se to, trenutno delam backup.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

uvz123 ::

misek je izjavil:

RudeBwai, sem pozabil odgovoriti. Odgovor je ne. Tukaj lahko gledaš samo goli video stream (in zraven poslušaš audio stream ;)).

Meni je pa uspelo menjati podnapise in audio na Xtreamerju. Nisem poskusil na HBOju, sem pa na enem od dokumentarnih programov. Kakšnih detajlnejših testov nisem delal. Sem pa na T-2ju!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: uvz123 ()

RudeBw ::

@goran r, kje pa je ta nastavitev, je ne najdem?
@uvz123, kako pa si to uspel nastavit, ker sem na enem forumu videl, da prav na HBO-ju podnapsi so!

Tarzan ::

So tudi na HBO. Izgleda da je malo hroščato vse skupaj, ampak ko prestavljaš pri izbiri podnapisov malo gor in dol s smernimi tipkami, se pojavijo. Je pa shit, ker rado potem vrže ven program, če predolgo šaltaš. :)

@misek:
Namestil sem emergency firmware in nato nadgradil na 2.1.3. Nato sem preko USB kljucka zagnal telnet in sformatiral disk in uredil vse potrebno za samodejno mountanje diska. Popravil sem tudi skripto za mountanje tako, da sem po tvojem nasvetu dodal "-o rw".

Zdaj lahko preko Sambe pisem na ext3 disk. :)
zee

No lepo.
Zakaj pa si po emergency fw namestil še normalnega? Kaj nista enaka?

Nisem bil "ziher", kako temeljito se pobrisejo nastavitve, ko delas nadgradnjo, pa sem rajsi namestil najprej Emergency verzijo, nato pa se navadnega.

Zdaj moram namestit se XMP. Glede sinhronizacije casa sem vceraj spraseval na uradnem forumu, pa je bil sklep, da imam zgleda napacno nastavljeno mrezo.
zee

Sheky ::

floyd1 je izjavil:

RudeBwai, sem včeraj ponoči priključil tega Buffala, a še nisem utegnil stestirat, kako deluje brezžična povezava z Xtreamerjem. Ima pa izredno dober signal proti mojemu staremu Linksysu WRT54GS (čeprav tudi ta sploh ni bil slab). Po testih sem pa gledal, da ima občutno slabši throughput od d-linkovih "giga" routerjev (npr dir 655) in sem se zato kar nekaj časa odločal. Kupil sem ga tudi zaradi torrent klienta (bomo še videli, kako to dela po kakem tednu dni, zagon je bil zelo hiter in enostaven, formatiral je eksterni disk in ga mountal in zaenkrat bittorent kar deluje :-) ).

Glede mulicasta v navodilih za gumb "Movie engine" piše:
On - With the Movie Engine switch on, the AirStation optimizes the transfer of multimedia packets. IPv6 passthrough is enabled, the wireless multi-cast rate is increased, and the size of TCP Rwin is limited. This is ideal for streaming video, audio, and similar multimedia files.

Ali potem na buffalu WZR-HP-G300NH deluje iptv (multicast)?

floyd1 ::

Za iptv ne morem povedat nič - žal nisem naročnik, tisto sem le prepisal iz navodil.

Pri wireless povezavi pri 720p mi ni slika iz xtreamerja nikoli trzala, nisem pa še prav dosti gledal, bolj testiral.

Sicer pa je kot router OK, hiter, zaenkrat dela brez problemov, le pri torrentih je katastrofa, kake manjše potegne brez problema, pri večjih (probal sem 2 in 4,4 GB) pa jih nikoli ne dokonča in je glede tega neuporaben, vsaj s trenutnim FW. Pa ravno zato sem ga izbral namesto d-linka DIR 655, ki je sicer boljši in nič kaj dosti dražji :(

OK.d ::

misek ali imaš kaj podatkov kdaj pride ven novi firm.?
LPOK.d

goran_r ::

@RudeBwai: to je na prvi strani nastavitev "posnetek" - 2. postavka: Nadaljevaje predvajanja (imam 2.0.2.)
Lep pozdrav
Goran

uvz123 ::

RudeBw je izjavil:

@uvz123, kako pa si to uspel nastavit, ker sem na enem forumu videl, da prav na HBO-ju podnapsi so!

Ja, tako kot je Tarzan napisal! Samo moraš bit zelo hiter, drugače se buffer zafila (IPTV še vedno stream-a kljub temu, da daš zadevo na pauzo) in se zadeva sesuje. Če ti ga še ni uspelo sesuti, ti bo pa znal obupno kockati. Buffer lahko zmanjšaš tako, da zadevo prevrtiš malo naprej in če boš preveč zavrtel naprej, da ne bo nič bufferja ostalo, potem bo spet kockalo in se izgubljal audio signal.
Ravno slednje je problem, zakaj včasih ko preklopiš kanal, ni zvoka -> ker je buffer premajhen. Ni potrebno pauziratiprograma, dovolj bo, če ga za določen čas upočasnite z 0,8x, pa bo tudi OK. Lahko bi pa Peter popravil program tako, da bi predvajanje zakasnil za kakšno sekundo (da se buffer poveča) in potem ne bi bilo problema z zvokom pri preklopu - bi bil pa daljši preklop seveda.

Zvočne kanale pa lahko menjaš z Audio tipko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: uvz123 ()

uvz123 je izjavil:

Lahko bi pa Peter popravil program tako, da bi predvajanje zakasnil za kakšno sekundo (da se buffer poveča) in potem ne bi bilo problema z zvokom pri preklopu - bi bil pa daljši preklop seveda.
Če se komu da igrati naj v telnetu z vi editorjem spremeni datoteko
/etc/init.d/S99udpxy
V njej se na koncu zažene udpxy
/sbin/www/udpxy -p 81 -B 262144 -H 8
Le-ta sprejme različne parametre:
            "-B : buffer size (65536, 32Kb, 1Mb) for inbound multicast) data
            "-H : maximum time (sec) to hold data in buffer "
Nekje sem videl takšno uporabo:
udpxy -p 81 -B 65536 -R 10 -H 20 -M 30
Na kaj posamezni parametri vplivajo nimam pojma. Sprobati pa tudi ne morem...

@OK.d: nekaj malega imam ;)

IN?-ali je movie jukebox notri
LPOK.d

Upam, da je noter nativno mountanje ext3 particij. :)
zee

Pa pivo ti tudi ohladi :D

Movie jukebox-a še ne bo v naslednji izdaji (je narejena na osnovi SDKv2). Verzija fw 3.0 pa bo narejena na osnovi SDKv3 in ta naj bi imela jukebox.

@misek:
Katerega klienta za prenos preko bit torrenta priporocas? Trenutno uporabljam Transmission, pa mi povzroca zmrzovanje Xtreamerja.

Hvala ti vnaprej.
zee

zee, malce pobrskaj po uradnem forumu. Kolikor vem uporabljajo samo Transmission. Moraš ga pa dobro nastaviti (omejiti število povezav, hitrost, ...).

Tole je config iz eTRAYz-ja. Malce ga popravi in uporabi na Xtreamerju.
{
    "alt-speed-down": 50, 
    "alt-speed-enabled": false, 
    "alt-speed-time-begin": 540, 
    "alt-speed-time-day": 127, 
    "alt-speed-time-enabled": false, 
    "alt-speed-time-end": 1020, 
    "alt-speed-up": 50, 
    "bind-address-ipv4": "0.0.0.0", 
    "bind-address-ipv6": "::", 
    "blocklist-enabled": false, 
    "dht-enabled": true, 
    "download-dir": "\/home\/Public\/tTorrent", 
    "encryption": 1, 
    "lazy-bitfield-enabled": true, 
    "message-level": 2, 
    "open-file-limit": 32, 
    "peer-limit-global": 240, 
    "peer-limit-per-torrent": 60, 
    "peer-port": 51413, 
    "peer-port-random-high": 65535, 
    "peer-port-random-low": 49152, 
    "peer-port-random-on-start": false, 
    "peer-socket-tos": 0, 
    "pex-enabled": true, 
    "port-forwarding-enabled": false, 
    "preallocation": 1, 
    "proxy": "", 
    "proxy-auth-enabled": false, 
    "proxy-auth-password": "", 
    "proxy-auth-username": "", 
    "proxy-enabled": false, 
    "proxy-port": 80, 
    "proxy-type": 0, 
    "ratio-limit": 2.0000, 
    "ratio-limit-enabled": false, 
    "rpc-authentication-required": false, 
    "rpc-bind-address": "0.0.0.0", 
    "rpc-enabled": true, 
    "rpc-password": "{30cf741d61c3454435e10c5beaf3a889d746015aBp5zLr.i", 
    "rpc-port": 9091, 
    "rpc-username": "", 
    "rpc-whitelist": "*.*.*.*", 
    "rpc-whitelist-enabled": false, 
    "speed-limit-down": 100, 
    "speed-limit-down-enabled": false, 
    "speed-limit-up": 100, 
    "speed-limit-up-enabled": false, 
    "umask": 18, 
    "upload-slots-per-torrent": 14
}

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

JanezJe ::

zee je izjavil:

Trenutno uporabljam Transmission, pa mi povzroca zmrzovanje Xtreamerja.

Kakšno imaš max hitrost DL-ja? Meni Transmission deluje super, je pa res, da bremeni proc od 35 -70%. Zmrznil mi ni še nikoli. Zgodilo pa se mi je že to, da mi po zagonu iz NAS moda Xtreamer ni videl diska..??

lp, Janez

Gracias! :)
zee

krenkič1 ::

Če sem prav razumel je Xtreamer namenjen gledanju raznoraznih media formatov (filmi, glasba, slike). Zaniuma pa me če lahko Xtreamer priklopim s spodaj navedenim zunanjim trdim diskom:
http://www.mimovrste.com/artikel/206006...

In pa še, kaj priporočate notranji trdi disk ali zunanji trdi disk?

Seveda lahko!
zee

silvom1a ::

Mene pa zanima kdaj bo Xtreamer podpiral obljubljeni HD Audio ? :))
http://www.mpcclub.com/forum/showthread...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: silvom1a ()

@JanezJe: Hitrost imam omejeno na 4 MB/s.
zee

Zdaj pa me zanima, če bi bil Xtreamer prava stvar zame:
Torej uporabljal bi ga predvsem za gledanje filmov in TV-serij v HD formatu, poslušanje glasbe, gledanje nekaterih IPTV programov (Ima podporo, da bi lahko na njem gledal Siol TV? Prav tako me zanima, če lahko z njim brskaš po spletu, in če lahko, po katerih straneh?

In pa še, v kolkih dneh ste ga prejeli? Koliko je stala poštnina?

Zgodovina sprememb…

Razen IP TV vse ostalo (sprobano pri meni) dela. Za IP TV bodo pa drugi uporabniki povedali - uporabnik misek je namrec uredil gledanje IP TV.
zee

JanezJe ::

@zee: Poizkusi omejiti hitrost kar preko browserja - preferences, oziroma nastavi neko hitrost za turtle speed in jo nato samo preko gumba vklopi. Pri meni je instaliran Transmission 1.80-1, fw Xt-ja 2.1.3, hitrost prenosa omejena na routerju na 850 KB/s, xtreamer mi zaradi torrentev še ni zmrznil (v zadnjih dveh dneh prenos 25GB)

lp, Janez

rs1975 ::

rs1975 je izjavil:

V dveh mesecih smo odpremili skorajda 400 naročil. Dosedanje izkušnje s prodajo so zelo pozitivne, saj smo do sedaj obravnavali 6 reklamacij, le v 3 primerih pa se je pokazalo, da je bila dejanska okvara v Xtreamerju. Vse reklamacije smo vsekakor rešili po hitrem postopku (beri: 1 dan) in kupcem izročili nov izdelek. Proizvajalec pa posledično tudi nam, kakor smo z njim tudi dogovorjeni.

Nas zanima, če bi v Big-Bangu tako hitro opravili s postopkom reklamacije. Če drugega ne, bi trajalo vsaj en dan več, da BigBang najprej odpošlje izdelek do nas "šalabajzerjev", da jim ga zamenjamo in odpošljemo novega nazaj :)

jaz na žalost nisem med tistimi "srečnimi" šestimi, kateri so reklamirali izdelek. je pa res, da nisem to kupil pri vas. Wifi antena je pri meni neuporabna...

sicer je malo trajalo, ampak vseeno; včeraj smo uredili zadevo glede wifi antene. so mi osebno dostavili na dom novo anteno in sedaj zadeva deluje tako kot treba!
dajem torej javno pohvalo za zgoraj omenjenega prodajalca, po dveh mesecih dopisovanja res nisem pričakoval, da bodo zadevo uredili...

@JanezJe:
Zgleda, da Xtreamerja moti veliko stevilo hkratnih prenosov. "Tezavo" sem zacasno resil tako, da lepo pobiram eno sezono priljubljene serije za drugo in ne hkrati. Hitrost DL je zaenkrat se vedno omejena na 4 MB/s, ceprav v praksi se ni slo niti cez 2 MB/s.

Zaenkrat sem zelo zadovoljen.
zee

novitibo ::

nova beta je zunaj
I New features

1. Blu-ray simple navigation.
a. Chapter navigation.(GOTO or Next button)
b. Audio navigation(AUDIO button)
c. Subtitle navigation(SUBTITLE button)
2. Ken Burns
a. During Photo playback.
b. Setup->Playback-Ken burns.
3. Hue & Saturation
a. Setup->A/V->Hue, Saturation.
4. Multi Audio output.(HDMI only)
a. Output AAC/FLAC/OGG/WAV 5.1 PCM
b. Setup->A/V->Digital output.
5. Wireless network
a. Static IP
b. WPS
6. DVD/Blu-ray folder auto play.
a. If folder is DVD/Blu-ray folder structure, Appear select window of "Browser folder and Play folder"
7. Add 16:10 aspect ratio
a. Setup->A/V -> Aspect Ratio -> 16:10
8. Add Digital Noise Reduction(DNR) function
a. Setup-> A/V -> DNR -> Off or Auto

II Improvement

1. "Return" button operate stop, during video playback
2. Wireless Network performance.
3. e-TRAYz mount option from UDP to TCP
a. Media Library -> e-TRAYz.
4. Add Internet sites
a. Support H.264(mp4) streaming.
5. Internet video playback.
a. Default playback resolution from 320×240 to 640×480
b. Fast forward 1.0x->0.5x->0.8x->1.2x->1.5x->2.0x
6. When Skip button used during video playback, status window display progressive bar, current time and total time.

III Bugs fixed.

1. Official DVD can't playback used by GL811 chip.
2. MKV+DTS out of sync.
3. External USB HDD detect error.
a. Samsung S1 mini (1.8inch external USB storage)
4. If TS file has internal subtitle, can't display subtitle.
5. Upload window reload and "Tik-tik" sound while mouse dragging on Upload popup window of Xtreamer web UI.

antireal ::

link?

Katere programe pa ste nato naložili po tem ko ste ga dobili? Kako pa ste namestili te programe? S katerim programom pa brskate po spletu?

Jaz sem nalozil Xtreamer Mod Pack, preko katerega sem si nastavil nekaj zame pomembnih malenkosti. Bodi pa pripravljen na branje manualov.
zee

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

novitibo, ti si tudi beta tester?

Menda deluje mountanje ext3 diskov brez dodatnih script. Pa kolikor sem pobrskal po odpakiranem fw sem videl, da imajo preko RSS narejen TV spored. Enako bi lahko naredili za "naš" IPTV...

Pa še to: kaj menite o neki unofficial firmware-u, ki bi bil narejen na osnovi uradnega, imel pa bi dodane nekatere malenkost? Če imate kakšno mnenje ga napišite v tej temi: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

antireal ::

Information

You are not authorised to read this forum.

@misek:
Mountanje ext3 diska brez dodatnih skript: odlicno!

Neuradni firmware na osnovi uradnega: zelo za! (v temo na xtreamer forumu ne morem pisat)
zee

seveda če niste beta testerji
LPOK.d

Zato pa lahko povemo tukaj.
zee

psytoma ::

naj nekdo prilepi link za beto

amater007 ::

kdo bo prvi;)

Ni dovolj samo link. Potrebno je tudi geslo.

Bom poskusil premakniti ono temo v prosti dostop.

OLIva ::

zee@: Xtreamer Mod Pack - a mi lahko kej več poveš o tem

A lahko kdo da link za novo BETO

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OLIva ()

nisem beta tester

RuN ::

Kolk pa je oznaka nove bete???

Nix ::

III Bugs fixed.

1. Official DVD can't playback used by GL811 chip.

Tole mi je že všeč.

Tega sploh ne razumem - preveč polomljena angleščina.
zee
««
58 / 105
»»