» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
59 / 105
»»

RudeBw ::

Rabim malo pomoči, ker sem očitno spet nekaj zašuštral; Sem zamenjal router: navadnega g za Buffalo WZR-HP-G300NH, ki naj bi pohitril WI-FI prenose. Imam IPTV preko direktne povezave in share filme iz PC-ja preko Wi-Fi. Na prejšnjem routerju je vse to delovalo OK, pač glede na jakost prenosa. Sedaj pa kot da wi-fi povezava ne deluje kot je treba ali pa je kaj drugega. Npr. na Xtreamerju mi ob vklopu zazna oba IP-ja: direktni kabel in Wi-Fi. Grm na NET->my Shortcuts->moj-PC in ko stisnem OK nekaj časa melje potem pa me vpraša za dostopno geslo mojega PC-ja, ki kljub pravilnemu username in geslu napiše logon fail. Kaj mi je storiti.
@floyd1 - vem, da si nabavu enak router in bi bil zelo vesel če bi mi malo priskočil n pomoč s kakšnim dobrim nasvetom(mogoče kakšna posebna nastavitev, ki jih je milijon).

M@re ::

Pomojem maš pod my shortcuts tvojo bliznico nastavljeno preko IPja tvojga računalnika. Nov router, pa tvoji kišti daje drug IP...spremeni IP v xrteamerju, al pa v xtreamerju nastavi, da gleda na computername znotri workgroupa, brez IPja
..:Do, or do not. There is no try:..

@M@re, kje se pa to v xtreamerju nastavi, da gleda na computername znotri workgroupa, brez IPja??, ker vse ostalo mi deluje in bo to verjetno res to kar praviš. Pa tudi ta prva varianta, da spremenim IP v xtreamerju mi ni čisto jasno, kje to nastavit?

josst ::

Ima kdo kakšen link za dolpoteg novega beta fw-ja za tiste ki nimamo dostopa?

TNX

Zgodovina sprememb…

• spremenil: josst ()

misek ::

josst, počakaj malo da bo izšel pravi. Menda ni večjih bugov v beti, zato bo verjetno kar hitro prišla prava različica.
Sicer pa ni dobro za beta testerja če ugotovijo, kdo je izdal fw.

josst ::

No ja saj tako ali tako ni kakih drastičnih sprememb, mogoče kakšna info kdaj bo izšel v3? Ter music jukebox in ostali bonbončki :D

Uff, zdaj mi znotraj mape my shotcuts ne pokaže več niti mape moj-PC niti mape worgroup, je prej bila vidna. Kaj sedaj delam narobe? ali naj na novo inštaliram FW , da povozim vse prejšnje nastavitve ali ima kdo kašen drug predlog. Sem oba, PC in XT-ja večkrat resetiral pa nič. Če poskušam dostopat preko PC-jevega browserja z IP-jem, ki mi ga pokaže XT, se sploh nič ne naloži???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

floyd1 ::

RudeBwai: Ne bi vedel, zakaj ti ne dela. Sicer imam tudi sam problem z enim računalnikom (Win7 64bit) na katerem Xtreamer ne vidi nobene sharane mape (pa tudi z Linksys routerjem je bilo enako), na WinXP in Win7 32bit pa mi dostopa brez problemov. Na Win7 sem sicer kreiral novega userja (admin), mu dodelil geslo in to dela, na 64 bitnih pa mi ista stvar ne funkcionira!? Pojma nimam. Finta pa je, da sem na Win7 64 probal spremeniti geslo za tega userja, pa se je Xtreamer še vedno kao "uspel prijavit" (skratka ni me več vprašal za user in pass) ampak še vedno ne vidi nobene sharane mape. Tudi firewall sem izključil, pa je bilo isto. Zdaj tudi sam ne vem, kako priti do tega, da me Xtreamer za ta računalnik spet vpraša za user in pass, je pa res, da moram še malo prečekirat X navodila :).

Pri Buffalu še nisem nič posebej nastavljal (sem se igral s torrenti), ker imam dinamičen IP za net nisem rabil nastaviti niti tega, router mi je to pri prvem zagonu kao sam zaznal (ali pa je bil tovarniško tako nastavljen) in vse je delalo s prve, tudi wl povezava z Xtreamerjem. Razen varnosti mislim da nisem na Wireless-u nastavil nič.

No, to mogoče pojasni moj problem (imam Win7 64bit), me pa čudi to, da so mi prej vse povezave delovale s starim Netgearom, z Buffalom pa se sploh ne morem povezat na XT-ja. Edino kar deluje je, da Buffalo takoj dodeli IP XT-ju, internet deluje (bolj tako, tako), ko pa grem na Moje Vsebine->NET->My_Shortcuts, pa v tej mapi ni več vidnega moj-pc. Niti preko browserja se več ne morem povezati na XT-ja. Sem tudi ponovno naložil FW(2.1.3), pa vse ostaja enako, skratka XT ne vidi sharanih map v PCju, oz. z njim sploh ne komunicira???

M@re ::

Zadevo nastaviš precej preprosto. Greš v xtreamerju pod My shortcuts, daš options in Add....potem pa greš na spodno desno opcijo "details".

Tam dodaš:
IP: Pustiš prmer (napisane so same ničle)
Label: computername (z velikimi črkami) - to je itak samo za poimenovanje bližnice...
Net User ID: username
Net Password: password
Domain: WORKGROUP (oz. kjerkoli že maš)
Hostname: computername (spet velike črke)

Tako zadevo shraniš in ti bo mimo IPja gledal na computername...

Tud sam mam win 7 in winxp in tako mi deluje.
..:Do, or do not. There is no try:..

Hvala M@re, ampak ne gre. Mi spet napiše Logon Fail! Očitno je finta v routerju, ki kljub tri dni staremu FW-ju še vedno ne zna share-at 64bit Win7. To mi je včeraj potrdil tudi floyd1, ki ima enak router z enako hibo. Sem včeraj še enkrat priklopil stari 54Mbps router in deluje vse brez problema. Sem pa prej moral z emergency FW-jem prepisat stare nastavitve, ker si je XT zapomnil IP, ki mu ga je dodelil Buffalo in sploh ni sprejel na novo dodeljenega IP-ja. Mislim, da sem se že naveličal tega nastavljanja in bom kar router nazaj poslal, saj zgleda, da ima veliko preveč napak(torrent odjemalec, share-anje na XT-ja v povezavi z win7-64bit in še bi se našlo, ko pogledam na njihov forum). Skratka vsem, ki želite nabavljati router Buffalo WZR-HP-G300NH za povezavo na XT-ja, ga močno odsvetujem.
Bi bil pa zelo hvaležen, če bi mi kdo od tukaj prisotnih svetoval kakšen router istega ranga, ki preizkušeno deluje z Win7-64bit.

Entity ::

Pozdravljeni!

Mi lahko nekdo, ki ima napravo pove ali podpira RMVB format ali ne?

Ali pri WMV res ne podpira podnapisov?

TIA!!
Matic

Na uradnem forumu:
xtreamer on Wed Jul 08, 2009 1:15 pm
Rmvb already supporetd
Lahko pa sprobam če mi daš primer fajla. Za drugo pa ne vem.

Hvala misek.
Sem na uradni strani gledal (http://www.thextreamer.com/pages/Media-... pa rmvb ni omenjen, na forumu sem pa tudi jaz videl da piše, da je podprt, tako zdaj nisem siguren.
Zal je najmanjši file, ki ga imam okoli 130MB.. Iscem kaj manjšega. :)

Entity, sem probal tvoj file. Predvaja. Sem skopiral še ene .sub podnapise z istim imenom in so bili tudi podnapisi.

Za WMV sem vzel eno reklamo za Citroen C4 (http://home.att.net/~cherokee68/C4.wmv) in predvaja brez in s podnapisi.

Je to to kar si želel?

Matko ::

Se je že komu zgodila, da se predvajanje DVD-R filma naključno ustavi in xtreamer vidi notranji HDD kot prazen.
Pomaga reset in HDD je zopet "poln".

Kako testirat, če so VOB datoteke brezhibne (prvi DVD-R s takšnim problemom)?

floyd1 ::

M@re: Hvala, bom poskusil še to.

RudeBwai: Ti poročam. Mislim pa, da router ne bi smel biti krivec (povsem enak problem sem imel tudi z mojim Linksysom WRT54GS + HyperWRT firmware-om).

laguna ::

Pozdravljeni

Ali si je že kdo naredil pregled novic iz strani 24UR.com kot RSS FEED? Glede na to, da so podobne novice že v samem xtreamerju in so tudi navodila, kako to narediti, bi se verjetno moralo dati? Če ima kdo izkušnje s tem bi bil vesel, če bi delil z nami navodila step by step ali pa že nam posredoval narejen program. Za informacije se že naprej lepo zahvaljujem.

Pa še nekaj, kako se lahko naredi poslušanje radia na xtreamerju za naslednjo postajo

http://murskival.streaming.amis.net/ram...

Hvala

LP
lagunaaaa

zee ::

Te postaje ne mores poslusat, ker oddaja v formatu RealPlayer (podobno kot nacionalka).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Danes dobil napravico in z VELIKIM razocaranjem ugotovil, da prakticno noben (od par 100) flv datotek ne dela :(
Just great..

Drugace bi pa vprašal, ali lahko hot-swappaš usb kljucek/disk? Ali je potrebno napravo prej ugasniti?
Na PC uporabljam "safely remove hardware" kadar zelim odklopiti USB disk, ali ima XT tudi kaj takega ali se enostavno ugasne disk?

TIA!
M.

krenkič1 ::

Kako pa je z garancijo?

In pa še, kako naložiš/updataš Firmware? In pa kam ga naložiš - na svoj trdi disk, ki si ga vgradil?

Pa še, kaj poštnina je že všeta v ceno - torej je cena 99EUR fiksna?

Zgodovina sprememb…

Garancija je 12 mesecev.

Firmware ti piše navodila na forumu, drugace sem pa jaz to z USB kljucem naredil.

Cena 99eur je brez poštnine. Mislim, da je poštnina 20eur.
Drugace pa kupi pri nas, xtreamer.me pa je, dobiš v enem dnevu, preverjeno :)

gzii ::

Flash datoteke delujejo.

Nepodprti audio formati za Internet Radio bi se dali poslušati preko mediatomb-a in prekodiranjem. Žal enostavno ne utegnem preizkusiti takšne stvari.

Sicer pa ni vse samo v tipu datoteke. Tudi sam sem opazil, da določene wmv datoteke predvaja, določene pa ne.

Sem šel skozi 313 flv datotek, igra 15 datotek, torej mirno recem FLV NE podpira oz. podpira zelo slabo. In kot berem, imajo ostali tudi probleme s tem: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Pa tudi drugace, odkril ze par zadev, ki so slabe:

- MOV par datotek noce igrati, pri parih napiše "Bad audio - Too slow" (??) in isto ne igra.
- OGG format šteka na znort. Dam pauso/play igra normalno 5 min, potem spet out-of-sync in trza. Podnapisi tu tudi ne delajo.
- ASF ne podpira
- JPG (!!!) par fotk enostavno ne odpre, ceprav iz iste serije, v istem folderju, z istim aparatom?!?
- 1x se med predvajanjem RM formata kar ugasnil (ali rebootal, ali nekaj..)

Pa imam napravo par uric.. Velja omenit, da vse zgoraj normalno deluje na PC z VLC.

Tiste 3-5 klasicne filmske formate podpira, samo to podpira ze prakticno vsaj predvajalnik iz pralnega praška, pri bolj eksoticnih zadevah pa ima ocitno kar probleme. Škoda.. sem upal, da bo ravno tu v prednosti pred ostalimi predvajalniki..

mayhem ::

Meni od zgoraj omenjenega deluje vse:)

Veliko problemov z nedelujočimi stvarmi je kriv tudi disk,ki je priključen na napravo............zadeva lahko trokira zaradi bad sektorjev na disku .
Disk lepo formatirajte in občasno defrag pa bo delalo lepo .
Lep pozdrav.....

LOL, bad sektorjev.. ce bi bili bad sektorji, zadeve ne bi predvajal niti PC ;)
Ne, ne, disk je prakticno nov, brez bad sektorjev. Ravno disk se je izkazal za dober nakup, saj se po cca 6-7ur igranja ni niti dobro ogrel, hkrati pa je prakticno neslišen.
Disk vsekakor ni problem, sem probal dva flv tudi z Patriot Xporter GT usb kljuca, ista zgodba.
Sicer pa:
- tale flv mi predvaja: http://www.mediafire.com/?kuew5jycdn3
- tega pa ne: http://www.mediafire.com/?n2zdmdmnzmi
Kaj je razlika ne vem. Oba potegnjena z youtuba z istim programom, v priblizno tedenskem razmaku.

Velik plus pri XT je zame zoom (kar v bistvu sploh ni zoom, prej kakšen dimensions ali proportions) slike gor/dol/levo/desno. Pogrešam pa ZOOM (2x, 4x, 6x,..) video vsebine? Pri slikah to ima, video pa ocitno ne.

Velik minus pa vmesnik. Katastrofa! Upam, da kmalu kaj nadgradijo, ker tole je zivi dolgcas.
No, glede na nepredvajanje FLV, bo verjetno romal kar nazaj v trgovino in pride kaj drugega.

Entity, ne biti tako negativen :D

Se mi ne da prevajati, zato nekaj stavkov iz foruma:
FLV is a container, which is supported. As container formats go, FLV is able to store (ie: "contain") many different audio and video stream formats!

The Xtreamer supports AVC video (up-to MP@L4.0) along with AAC, MP2 and MP3 audio within the FLV container.

The "proprietary" VP6 video format is not supported (and has never been officially stated as being so), neither is Sorenson video.

The version of Flash is not the issue. Currently we support Sorenson codec and hopfully soon we will offer a firmware update for ON2 VP6 codecs. The result will be that the xtreamer will be introduced with thousand channels of videos live from the web. we will update here once done.

I think VP6 is coming to the xtreamer. This has been mentioned number times by xtreamer.
So I hope we see this next year with a new SDK.

Upam, da bodo zadeve sedaj bolj jasne.
Informacije o sami datoteki se dajo lepo ugotoviti s programom MediaInfo:
General
Complete name                    : iglesias_america_480.flv
Format                           : Flash Video
Overall bit rate                 : 795 Kbps
Encoded date                     : Wed Jul 18 18:03:14 2007

Video
Format                           : VP6
Audio
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 3

General
Complete name                    : lee_evans_live_in_scotland_-_part.8.flv
Format                           : Flash Video
Overall bit rate                 : 321 Kbps
Writing application              : YouTube, Inc.
Tagging application              : YouTube Metadata Injector.

Video
Format                           : H.263
Bit rate                         : 321 Kbps

Audio
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 2
Format profile                   : Layer 3

EDIT: Menda naj bi zadnja beta imela podprt ta kodek. Bom poskusil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Kako dolg HDMI kabel dobiš zraven, če naročiš na strani xtreamer.me?

zee ::

1,5 m bi rekel na oko.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

clancy ::

Kdaj približno bo novi FW na razpolago in katera verzija bo?

Hvala misek!
VP6 je torej problem... ;( Who's a** do we need to KICK to get support?!???!?

EDIT: Menda naj bi zadnja beta imela podprt ta kodek. Bom poskusil.

:O:D

Najlepša hvala za vse informacije, pravkar sem oddal naročilo... :D

jurek555 ::

Po več urah neuspešnega iskanja prosim za pomoč. Iz vseh forumov xtreamerja ne najdem skripte za telnet (fakeshell)...mi lahko kdo da link? Naročen je t-2 iptv in brez telneta xtreamer tv-ja ne bo videl...hvala.

gregyk ::

jurek555 je izjavil:

Po več urah neuspešnega iskanja prosim za pomoč. Iz vseh forumov xtreamerja ne najdem skripte za telnet (fakeshell)...mi lahko kdo da link? Naročen je t-2 iptv in brez telneta xtreamer tv-ja ne bo videl...hvala.

Po več urah?! No comment - drugi zadetek na forum.xtreamer.net:

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

damn... hvala.

novitibo ::

jurek555 je izjavil:

dobiš optiko?

ne :(
pazi sistem - imam vdsl1, iptv stream naj bi bil že odprt. Na helpdesku vejo, da mam prenizko sinhronizacijo in da itak ne bo delalo vendar je sistem tak, da moram prvo počakat ali sam dvignt komunikator, šele nato lahko prijavim napako da kocka...potem pa oni ko se sprdnejo prinesejo vdsl2 modem. :S
Sam da mi slučajno ne bodo računali tv-ja za ta mesec, ko pa tehnično ni možno gledat...sem pa seveda naročil zakonsko predpisanih 8 kanalov za 6EUR :)

Princo22 ::

Pozdravljeni
Morda mi znate povedat rešitev, vedno ko instaliram (misek) IPTV na player mi televizija lepo dela vendar ko ugasnem player in potem spet užgem pa kanalov-IPTV ni več je morda kaka rešitev. Ker vedno nalagat je malo zamudno.

Princo22, ko prižgeš player počakaš kakšne pol minute? Ker se zadeva mora zagnati sama od sebe in ni potrebno nalaganje an novo.

Burned Fox ::

Ima mogoče kdo Xtreamer in eTRAYz? Kako delujeta skupaj, pa če je predvajanje normalno?

Tarzan ::

eRAYz je isti lulček kot kak drug NAS, recimo WD ima World serijo svojih zunanjih My Bookov. Dela tako, da se tekoče lahko gleda filme tudi v HD, kaj dosti hitreje pa ne. S temi el-cheapo procesorji, ki jih imajo, čudežev ne gre pričakovati. Osebno bom verjetno nabavil Western Digitalove naprave, na koncu te pride še ceneje, enako kot pri eTRAYzu pa lahko nanj instaliraš skripte in programe (linux). Zaenkrat sem mnenja, da je eTRAYz čisti nateg.

astras ::

@burned fox - vredu zadeva za vredu denar ;)
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

OK.d ::

beta testerji ali bo kaj z novim fir. ali je spet poln bugov in ne upajo dati ven, narod je že nestrpen, ker najavljena novica je bila dana že 13.januarja
LPOK.d

Burned Fox ::

Tarzan je izjavil:

eRAYz je isti lulček kot kak drug NAS, recimo WD ima World serijo svojih zunanjih My Bookov. Dela tako, da se tekoče lahko gleda filme tudi v HD, kaj dosti hitreje pa ne. S temi el-cheapo procesorji, ki jih imajo, čudežev ne gre pričakovati. Osebno bom verjetno nabavil Western Digitalove naprave, na koncu te pride še ceneje, enako kot pri eTRAYzu pa lahko nanj instaliraš skripte in programe (linux). Zaenkrat sem mnenja, da je eTRAYz čisti nateg.

Pač zanimalo me je glede na to, da sem si ogledal tisti njihov video o eTRAYzu, pač na splošno da imaš vse zadeve na enem mestu, povezano brezžično. Namreč pri meni LAN ne pride v poštev, načeloma skušam imeti vse brezžično.

Lahko daš kakšno povezavo do WD naprave?

Tarzan ::

Tam ni varijante za brezžično povezavo. Sicer se mi zdi da imajo USB vhod, ampak dvomim, da je mogoče preko tega urediti wifi, glede na to, da se gor nahaja linux sistem obstaja možnost, da se doda gonilnike za wifi adapter in ga namontiraš preko USBja. Seveda pa imaš verjetno soma tudi WiFi router, rukneš par teh mašinc nanj in so vsi lepo brezžično povezani na omrežje.
Link do predstavitve 4 TB modela: http://www.wdc.com/en/products/products...
Več podatkov lahko dobiš preko googla, kar se tiče "hekanja" napravice in podobno. Cena je nekaj manj kot 400 dolarjev skupaj z DDV, če nabaviš na Nizozemskem.

telexdell ::

@BurnedFox sam si lastim obe napravi. Kot je za vsako novo stvar običajno je kombinacija še precej hroščava in ima široke možnosti za izboljšave. Tako včasih stvar zamrzne in jo je potrebno resetirati. Nekateri so izgubili vse podatke na disku... Zaenkrat še kar pogosto izdajajo novo programje in s tem izboljšujejo delovanje. Precej izboljšav so objavili tudi sami uporabniki.
Preko kabla povezava eTrayza z računalnikom in Xtremarjem deluje zadovoljivo. Na 100Mb mreži mi windowsi pokažejo do 100% zasedenost prenosa preko FTP. Samba je 30-40% počasnejša. Torrenti delajo brez problema. Malo je počasen WEB vmesnik, če je odprtih precej torrent povezav. Internetna stran se preko Joomle odpira ca 7-10 sekund. Poraba energije eTrayza je max. 12,5W (sam napajalnik 2,5W!)
Sam še nisem poskusil WiFi povezave vendar domnevam, da boš imel težave z nekaterimi 1080p filmi. Ostali z nižjo resolucijo ti bodo zagotovo delali.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Novi fw bo v naslednjih dneh. Tako je Xtreamer zapisal danes zjutraj na IRC-u. Sam da ne boste razočarani :D

OldSkul ::

Etrayza se po normalni ceni sploh ne splača kupit. Samo poglejte synology ds110j, ki je malo dražlji a je popolnoma druga liga.

trnvpeti ::

ds210j si mislil a ne
««
59 / 105
»»