» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
57 / 105
»»

misek ::

Nisem še pretirano testiral, saj moram vse prenesti spet nazaj. Slabše zagotovo ne bo :D Pa še optware pakete bom lahko imel kar na istem disku.
Kar se tiče vidnosti diska v omrežju ni razlike. Sambo ima Xtreamer že vgrajen in ti prikazuje diske v omrežje.
Edina razlika je ta, da če Xtreamer priključiš preko USB-ja na računalnik, potem tega diska menda ne vidiš. Tega do sedaj še nikoli nisem storil in mi je zato vseeno.

zee ::

@misek: si kaj preizkušal razne mount opcije? -noatidir in -noatime naj bi precej izboljšala performanse trdega diska.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

@zee, za trdi disk nisem. Je pa dobra ideja. Bom poskusil, ampak dvomim da je razlika bistvena.
Dodatne opcije pa uporabljam na USB ključku (se nekaj igram z možnostjo bootanja iz njega...).

Mene pa čaka backupiranje diska (ja, nekaj stvari sem že naložil), potem pa format v ext3 in ponovno nalaganje stvari, z upanjem, da ne bom imel problemov z RO oz. RW.

Zdaj sem namreč imel NTFS sformatiran disk, ki sem ga uporabil za shranjevanje DL serij, vendar gre ta prenos zelo pocasi, saj vsak paketek pride najprej na prenosnik, nato pa se iz prenosnika prenese na disk v Xtreamerju, kar ni ravno kul in še manj hitro (prilezel sem tja do 300 KB/s, kar je zelo zelo počasi v primerjavi s 3-5 MB/s, ki jih dosegam na prenosniku).
zee

novitibo ::

zee, poskusi FTP prenos preko mreže na XT NTFS disk ... je hitrejši prenos

Bi poskusil, vendar mi je to bolj komot, čeprav je daleč od tistega, kar si želim oz. sem si zamišljal ob nakupu Xtreamerja.

Long story short: ne da se mi DLjat na en disk in nato kopirat na drugega.
zee

ABX ::

zee, poskusi FTP prenos preko mreže na XT NTFS disk ... je hitrejši prenos

Kot sem že zgoraj napisal nekaj je narobe pri hitrosti prenosa.

Samba je max 50Mbit, FTP pa nekje okoli 30Mbit.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

OLIva ::

misek@: hvala, zadeva se nekej časa matra, poj pa javi: Windows zahteva za objavo omrežno sredstvo. Poskusite na drugem mestu.
?!?

Zadeve mi windows7 sploh ne vidijo - mogoče je kej v routherju treba nastavt ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OLIva ()

OLIva, a notranji disk pa na ta način vidiš? Ker meni to deluje bp. Ali pa poskusi vpisati "\\myxtreamer\"

d0rK ::

Fantje, na hitro.

Bi tisti ki imate Xtreamer opravili nakup ponovno? Bi izbrali kaj drugega? Koncno sem povlekel kabel v dnevno pa iscem dober player. Hvala.

itak37 ::

Da. Predvaja vse možne formate. Slabosti so ventilator, ki sicer ni zelo glasen, vendar je zelo moteč. Jest sem ga kar izklopu, zaenkrat ni problemov, in pa daljinec, je potrebno ciljat v Xtreamerja. Z Logitech Harmony pa dela daljinec OK.

Vse ostalo je pa zadovoljivo glede na ceno.

telexdell ::

Če se boš odločil za Xtreamer vsekakor izberi varianto s pasivnim hlajenjem. Za 7 februar je napovedana prodaja tudi uradne različice pasivnega hlajenja.
Drugače pa opravlja zadovoljivo tisto za kar je bil izdelan- predvaja slike, glasbo in filme. Kdor hoče pa imeti WEB strežnik, torrent server,FTP...vse v eni napravi kar sicer deluje, naj raje gleda za kakšnim popcornom ali ION-om.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

frenkb ::

Jaz bi ga vzel : simpatična oblika, zaenkrat dela vse kar potrebujem.Ventilator je mogoče malo bolj glasen, ampak ni krize.Sem sicer dobil novega, ampak ga će nisem menjal.Daljinec je bolj tko, ampak za ta denar je vse skupaj OK.

Zaenkrat sem z njim zadovoljen, ker predvaja vse, kar se spomneš.
zee

refosk ::

Jaz sem tudi povsem zadovoljen z izdelkom, opravlja delo za katero je namenjen. Vsekakor se odloči za pasivno hlajenje.

Edino, kar še moram zrihtat, je ext3 na internem disku in bittorrent. Potem bom pa ekstra zadovoljen.
zee

psytoma ::

bi ga ponovno vzel ,pasivno sem si pa tudi sam zmontiral, xtreamer side cooler XSC enostranski, uporabljam notranji disk in ni problemov sploh

Zna to, čemur je namenjen. Pasivno hlajenje obvezno (ali vsaj scita kaze mod) - po moje.
Lahko pa bi znal še malce več, če bi bil posluh...

Amen to that!
zee

rembrandtm ::

Ali kdo ve, kako napreduje obljubljena zadeva Music Box, ki je predstavljena na njihovi strani ?
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Upam, da ne smetim teme s temi vprašanji, ampak saj ne naslov Xtreamer.

Kakšne diske imate v svojih? 5400 obratov je za potrebe te napreve verjetno dosti. Kajne? Gledam tole, namreč.

Jaz imam 5400 rpm in dela brez tezav.
zee

5400 je več kot dovolj. Verjetno bi delovalo tudi z 4200, sam takšnih diskov ni.
Je pa noter SATA 2.5" disk (kot v prenosnikih). Na tem linku pa je 3.5". Da se ne bo kdo zmotil.

Oni music box pa bo verjetno v FWv3. Ampak vmes bo še ena različica 2.x.

Hvala obema.

Ja, to z 2.5" sem opazil ze vceraj ko sem na njihovi strani bral primerjavo s PopCornom. Pa vmes pozabil. Jeba.

OLIva ::

misek@: notranjega nimam, bom poskusil še z myX v pot.

ABX ::

Ni važno kakšen disk vzameš, ker hitrost je omejena na prenos mreže. Predvajanje filmov, pa je še počasnejše.

Jaz sem nabavil ta 320GB disk za 50E.
http://www.mimovrste.com/artikel/206004...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

majnk ::

Mene zanima, kako povečati velikost in barvo podnapisov (fonta). Nimam vgrajenega trdega diska. Kako zamenjaš font? Hvala

El-Toro ::

med filmom pritisneš tipko subtitle na daljincu in tam nastaviš

valiant ::

Jaz bi ga vzel : simpatična oblika, zaenkrat dela vse kar potrebujem.Ventilator je mogoče malo bolj glasen, ampak ni krize.Sem sicer dobil novega, ampak ga će nisem menjal.Daljinec je bolj tko, ampak za ta denar je vse skupaj OK.

@frenkb: kje si dobil nov ventilator; a je tak kot original, se pravi da paše v ohišje? Verjetno je treba nabaviti še termo pasto, če imaš pasivno hlajenje?

A kdo ve kako snameš pasivno hlajenje za menjavo venta...če sem prav videl na youtube, ga zalepijo? Jaz sem nabavil XT-ja s pasivnim hlajenjem, tako da nisem ziher.

Drugače, pa vse dela!

Termalno pasto in vse postrebno dobis skupaj s pasivnim hlajenjem.

Ce imas pasivno hlajenje, lahko ventilator kar izklopis. Tako priporoca celo proizvajalec.
zee

Pasivno hlajenje mi je namestil že prodajalec, tako da paste nimam...ampak verjetno v kakšni elektro štacuni se dobi.

Imam vgrajen disk, pa se zadeva še kar greje rez venta...XT je položen z rebri navzgor; rebra so kar topla, spodaj pa je relativno hladen. Raje bi bi ga luftal z ventom na nižji stopnji.

valiant, saj je prodajalec uporabil pasto, ko je montiral hladilnik. Ti zaradi tega ne rabiš skrbeti. Je zraven vsakega rebra. Dvomim, da bo notranji ventilator pretirano pomagal pri hlajenju z rebrom. Sicer pa poskusi in poročaj.

frenkb ::

@valiant
Nov vent so mi poslal od Xtreamerja, na naslov replace.fan@gmail.com pošlješ mail s tvojimi podatki (št.naročila, naslov...) in opisom napake (ropota...)in čez nekaj tednov dobiš po navadni pošti nov ventilator.
Jaz mojega še nisem menjal, ker mi stari zaenkrat še dela.Je pa res, da sem ga že enkrat vzel ven in podmazal (prej ga ni bilo mogoče poslušat, ker je preveč ružil).

birtija ::

Hupil XT za prijatelja. Montiral pasivno hlajenje in vgradil WD500Gb, ventilator izklopil. Dela OK.
Ko sem preizkušal na svoji mreži, sem ugotovil, da mi vidi vse naprave na mreži vključno z USB diskom na routerju.In ne da jih vidi, tudi predvaja jih.
Sam imam PCH A-110, ki sicer vidi naprave, a na USB disku na routerju ne spozna nobene vsebine.
Vedno vrne sporočilo o neki napaki. Tudi vsebine računalnika z W7 ne želi podrobneje spoznati.
Zato sem nabavil še zase XT. Tako bo disk na routerju izkoriščen.

ok, bom najprej probal z mazanjem....če se ne bo v kratkem unesel

glede termo paste sprašujem: če vzamem dol pasivno hlajenje zaradi menjave/mazanja venta, ali potrebujem novo pasto

še to...na otip se mi zdi stranica pasivnega hlajenja hladnejša, če uporabljam ventilator

Zgodovina sprememb…

• spremenil: valiant ()

clancy ::

Pri mazanju/menjavi ventilatorja ne rabiš dol jemati pasivnega hlajenja.
Razstaviš ga takole:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

josst ::

clancy: zanima me če si mogoče že rešil problem z internetom? Jaz imam namreč podobne težave, preko wifi-ja se mi lepo poveže, dostopam lahko do vseh računalnikov v mreži ter z njih predvajam, edino problem je da se ne poveže na internet. Probal sem že več raznih nastavitev na ruterju vendar brez uspeha.. Je pa zanimivo da se laptop preko wifi-ja normalno poveže v mrežo in na internet, medtem ko na mobiltelu (nokia 5800) tudi ne deluje. Ima kdo kakšno rešitev mogoče?

Imam router tp-link tl-wr340g kateri je priključen direktno na modem, potem pa še edimax router v načinu access point, kateri je priključen na tp-link.

Hvala!

clancy ::

Ja, rešil sem. Sem klical na helpdesk in me je tip vodil po nastavitvah modema.
Pod internet access, je bilo potrebno enablat PPP povezavo v modemu.

silvom1a ::

http://www.mpcclub.com/forum/showthread...
Nekatere že počasi srečuje pamet...

Kaj srečuje pamet, no? Xtreamer kot player dela, kar naj bi počel - predvajal vse mogoče vsebine in formate. To je tisto, kar mene in veliko ostalih uporabnikov zanima in to Xtreamer počne tako, kot je treba.

To, da lahko zadevo (Xtreamerja, op. avt.) uporabiš za pobiranje datotek preko torrenta in morda še kaj drugega je zgolj bonus funkcionalnost, ki z osnovno nima prav nobene veze. Nekaj dodatnih fukncionalnosti si želim nastaviti tudi sam, vendar morebitnega nedelovanja le-teh ne bom pripisal nesposobnosti ekipe, ki izdaja firmware za Xtreamerja, ampak prej svoji neumnosti oz. nevestnosti.

Za eTrayz bi se pa strinjal, da so nedodalan izdelek - ta sodba oz. sklep prihaja zgolj na podlagi prebranega na tem in še kakšnem forumu.
zee

Še glede hlajenja:
Slabo uro nazaj sem namestil pasivno hlajenje za Xtreamerja. Pogledal sem si video in prebral še navodila. Zamenjava mi je vzela 5-10 minut, ker sem si vzel čas.

Hlajenje obeh stranic se mi osebno ne zdi smiselno. V petek sem na Xtreamerja naložil za kakšnih 40 GB podatkov v enem šusu in je bila stranica, kjer je disk, še vedno enako hladna kot na začetku. Tudi sicer sem opazil, da se greje samo druga stranica, na kateri je ves čiperaj - na njej so napisi posameznih izhodov.
zee

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

jl ::

silvom1a je izjavil:

http://www.mpcclub.com/forum/showthread...
Nekatere že počasi srečuje pamet...

Pa kje naj bi bil problem? Xtreamer kot media predvajalnik dela popolnoma ok, jaz imam verzijo 2.1.3 in v glavnem so vsi major bugi popravljeni. Uporabljam pasivno hlajenje, tako da kar se suma ventilatorja tice, ni problema. Namescene imam tudi dolocene custom modifikacije (disk spindown, telnet deamon, HDD temperature) in tudi to dela ok, ceprav vse to jemljem z rezervo (pac extra 'bomboncki', ki ce ne delajo, se pac ne bom sekiral). Probal sem tudi torrent cliente (transmission, rtorrent), naceloma deluje, ceprav je CPU cisto prevec obrejenjen, tako da sem jih odinstaliral in v ta namen uporabljam PC. Network file share mi deluje tako preko sambe kot preko NFS. V bodoce bi si se zelel, da bi bilo mogoce 'markirati' datoteke, ki sem si jih ze ogledal (ce tega ne bo, se svet ne bo podrl).
Predvajalnik sem kupil pri slovenskemu prodajalcu in tudi tu ni bilo problema tako da lahko le recem, da mi niti enkrat ni bilo zal nakupa.

telexdell ::

Nekateri pač kupijo najbolj oskubljeno verzijo Clia potem pa bentijo, ker ni: ABS-a, EPS-a, parkirnih senzorjev,potovalnega računalnika, vgrajene navigacije, 12 air bagov, usnjenih sedežev, avtomatske klime, strešnega okna, avtomatsko zložljive strehe, avtomatskega menjalnika, turbo polnilnika... saj Lambogini vse to ima.
In ko si naknadno vgradijo klimo, pa navigacijo, pa strešno okno, pa parkirne senzorje...po možnosti pri lokalnem frajkinclerju pa bentijo na Renault, kakšne avte da dela, da mu parkirni senzor zadnjič ni odkril količka in je šel odbijač.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

astras ::

dobra... hehehe ;)lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

RudeBw ::

Sem že enkrat spraševal, pa nisem dobil nobenega odgovora; zanima pa me ali je možno kakorkoli vklopiti podnapise pri spremljanju nekaterih IPTV programov, npr HBO, ker jih meni sploh ne prikaže?

RudeBwai, sem pozabil odgovoriti. Odgovor je ne. Tukaj lahko gledaš samo goli video stream (in zraven poslušaš audio stream ;)).

jl in telexdell: točno tako. Se popolnoma strinjam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Tarzan ::

Ne vem, sem že uspel enkrat priti do podnapisov, ampak mi je čudno, ker zdaj so povsod zaklenjeni. Do streamov podnapisov pa prideš brez težav lahko z VLC playerjem, zato mislim da tudi Xtremaer ne bi smel imeti večjih težav, če drugega ne s kakim popravkom.

novitibo ::

res je, tudi jaz sem enkrat že videl več podnapisov in tudi več jezikov, sedaj jih pa ni več
kako to?

rembrandtm ::

telexdell , z jezika si mi vzel misel,...in naj se kotali še dolgo časa,...bravo :)

Dammit.

Interni disk sem sveze sformatiral v ext3 - to sem naredil tako, da sem disk prikljucil na racunalnik z Linuxom, spremenil tip particije in nato format. Particija pred tem ni bila mountana.

Rezultat: read-only dostop preko Sambe (tako kot prej). What a hell?
zee
««
57 / 105
»»