» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
21 / 105
»»

sg23 ::

hm, kaj pomeni b1 in b2
par dni nazaj sem ga namreč naročil, pa ne vem če bilo kaj za izbirati

hvala

astras ::

b1 je batchone prve serije, ki so dejansko celo imeli nekaj tezav s pregrevanjem in glasnostjo...
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

sg23 ::

hvala, se pravi sedaj dobavljajo B2

bbobst ::

Dajte mi prosim mal pomagat.
Xtreamer mi z USB ključkom dela, vgradil sem tudi HDD, ki ga Xtreamer zazna.
Ko priklopim kabel USB (tist tamal konektor pod normalnima USB režama) na PC, pa vse zmrzne. A je treba kakšne drajverje naložit, da bo vse delal normalno in da bom lahko kopiral fajle preko USB kabla iz PC-ja na disk v Xtreamer.
Mal osnovno vprašanje, pa vendar !

bbobst ::

Uh, sem pozabu, da je treba formatirat, zdaj dela.

sloolson ::

Eno vprasanje. Ze mesec dni berem forume o ventilatorju. Nekateri pravijo, da ga ne slisijo in da pri b2 ni motec, drugi, da je zelo glasen. Jaz sem mojega xTreamerja dobil konec septembra in ventilator se na vseh stopnjah dere kot hudic (pa ponavadi nisem ravno najbolj obcutljiv). Kolega ga je dobil isti dan, pa pravi, da njegov ni glasen (moram it enkrat pogledat).

Kaj je mozno, da so tako velike razlike med skatlami ? Kako ves, da imas b2 in ne b1? Ali gre res samo za razlicno dojemanje glasnosti ?

LP Dusan

Macketina ::

Seveda. Plus se kje imas postavljenega, ce ga imas na drugi strani sobe ali na 30cm.

Itak pa se pripravlja pasivno hlajenje.

Jaz imam na svojem ponavadi izkljucenega ali pa na minimalcu ventilator.

misek ::

ventilator se na vseh stopnjah dere kot hudic
Sva že dva. Tudi moj je nemogoč! Sicer če gledam film to ni tako moteče, ampak drugače pa zelo. Zato bom danes naredil Ita Kaze Mod. Pozneje pa kupil pasivni hladilnik, ko bo na voljo.
Sem pa včeraj že odstranil obe stranici, ki sta prillepljeni z dvostranskim selotejpom. Ventilator bom imel na strani hladilnika in bo lepo sesal zrak mimo hladilnika iz druge strani škatle mimo diska. Za to škatle nisem odpiral in je garancijska nalepka nedotaknjena (in vijak pod njo. Sedaj moram samo najti še neko črno plastiko, v katero bom zvrtal luknje.
Kaj je sploh boljše: da ventilator sesa ali da piha na hladilnik?

novitibo ::

@ misek:

kako pa veš da je vijak pod nalepko, če je ta nedotaknjena? :))

sloolson ::

Ja, bom pocakal na to pasivno hlajenje :) Upam, da bo res kmalu.

11miles ::

A kupte pri njih direkt al pri kakemu dealerju pri nas?

A ima kdo Macintosha v povezavi z xtreamerjem?

Zohan ::

pardon, ne vem zakaj mi je dvojni post objavilo....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zohan ()

Xtreamer ::

Z nizozemskim podjetjem smo stopili v partnerstvo, tako da bo Xtreamer v kratkem na voljo tudi pri nas po ceni 99€+DDV. Prva zaloga (100 kosov) bo v Sloveniji predvidoma do konca meseca, da pa bo čakanje prijetnejše, smo se odločili, da prvim kupcem, ki Xtreamerja naročijo v prednaročilu do 1.11., pokrijemo strošek DDV. Spletna stran je v pripravi in bo dosegljiva v kratkem - url sporočim naknadno.

gregor ::

zanimivo,katero podjetje, kdaj bo spletna stran

sedaj samo še xtreamer z pasivnim hladilnikom manjka:)) , upam da bo čim prej na voljo

lp

Xtreamer ::

Spletno stran pospešeno pripravljamo, dobavljivo bo vse kar ponujajo tudi pri nizozemskem podjetju in kar je povezanega z napravo (2.5" diski za vgradnjo v Xtreamerja, 3.5" diski za vgradnjo v NAS, pasivno hlajenje, ...). V ozadju stoji d.o.o., več pa bo znanega s sklopu spletne strani. Definitivno bomo tudi eni prvih s svežimi informacijami, v kolikor bo proizvajalec pripravljal kakšne nove komplete (npr. z vgrajenim pasivnim hladilnikom).

svecka ::

Odlično, sedaj bo tale naprava gotovo šla za med, saj je mnogo ljudi še zmeraj skeptičnih glede online plačevanja (predvsem nakazovanja denarja nekam v tujino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Zohan ::

Še enkrat zdravo (očitno mi ni dvojnega posta objavilo :)

Zanima me kako je s tem wifi prenosom in streamanjem iz PCja...

"Streaming video over WiFi under best condition only able to achieve up to 10Mbps"

Mogoče malo laično vpr... a je ta povezava dovolj hitra za normalno delovanje in kakšno hitrost ste uporabniki xtreamerja dejansko dosegli v praksi? (jaz bi imel xtreamerja v drugi sobi kot router(sosednji))

Hvala za odgovore ;)

naceloma je to dovolj seveda...

zadevo lahko se vedno narocite pri nas...
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: astras ()

kmetek ::

Še enkrat če bi kdo vedel rešitev :P

Torej da vidim vsebino diska, je dovolj da imam xtreamerja prikloljenega preko switcha?

Zgleda takole

T2 MILAN-> 1.switch -> od moje sobe do dnevne 1 kabel, kamor bi dal še en switch (2.switch), nanj pa amino + xtreamer.
od 1.switcha na pc imam za potrebe gledanja IP TV, in določen IP mrežni kartici 10.4.1.0 če se ne motim, bo to delalo težave?

Tako, da niti ne uporabljam routerja?

kako si si to zamislil?
lp

Tako, da bi tam kjer imam amino v dnevni sobi, pred njim dal še en switch, in nato en utp na amino za gledanje TVja in drugega v XTREAMER.

Samo vprašanje: bi jaz potem videl vsebino mojega diska v računalniku, ki ga imam v svoji sobi?

Problem imam v tem, da imam samo 1 UTP kabel na voljo, ne morem še enega dati (iz sobe v sobo.)

A narišem skico v slikarju? ;((

Mrko ::

A kdo ve, če je kakšen avion iz nemčije dol padu, ker se je moj status dobave začel in ustavil na "srečni" datum

13/10/2009 23:26 DE 001 Neuenstein, Germany 1.0 Outbound from GLS location
13/10/2009 23:26 DE 001 Neuenstein, Germany 2.0 Inbound to GLS location
13/10/2009 15:22 DE 830 Feuchtwangen, Germany 0.0 Data transferred to GLS System

Dones smo pa že 15. pa ni nobenih podatkov več naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrko ()

@kmetek, če imaš med PC in Xtreamerjem samo switche, potem bi moralo delovati. Moraš pa pravilno nastaviti IP naslove na vseh napravah. Verjetno bi bilo najboljše, da bi Xtreamer imel en podoben IP, kot ga ima PC, torej 10.4.1.X.

gregyk ::

Tako, da bi tam kjer imam amino v dnevni sobi, pred njim dal še en switch, in nato en utp na amino za gledanje TVja in drugega v XTREAMER.

Samo vprašanje: bi jaz potem videl vsebino mojega diska v računalniku, ki ga imam v svoji sobi?

Problem imam v tem, da imam samo 1 UTP kabel na voljo, ne morem še enega dati (iz sobe v sobo.)

A narišem skico v slikarju? ;((

Nastavi Xtreamerju statični IP ki je v istem rangu in subnetu kot tvoj PC (npr. 192.168.1.x Subnet 255.255.255.0) in bo delovalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

ne bo ti delovalo, ker se ne bosta videla.. (komp in xtreamer) to pa zaradi tega, ker amino zahteva mcast ip (10....), comp imas pa na 89....

mogoce bi lahko videl ce bi dal iz milana switch in potem iz switcha na komp in xtrem

moral bi pa potestirat...

je pa definitivno lazje ce naredis tako kot je napisal gregyk (router)
lp

ne bo ti delovalo, ker se ne bosta videla.. (komp in xtreamer) to pa zaradi tega, ker amino zahteva mcast ip (10....), comp imas pa na 89....

mogoce bi lahko videl ce bi dal iz milana switch in potem iz switcha na komp in xtrem

moral bi pa potestirat...

je pa definitivno lazje ce naredis tako kot je napisal gregyk (router)
lp

Če bosta v istem rangu IP-jev in istem subnetu se bosta videla. Če ima tvoj PC na primer IP 10.4.1.1 in Subnet 255.255.255.0 nastavi Xtreamer na 10.4.1.2 in 255.255.255.0 in bi se morala videti.

Kje sem pa jaz omenil kak router?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

alphighway ::

ventilator se na vseh stopnjah dere kot hudic
Sva že dva. Tudi moj je nemogoč! Sicer če gledam film to ni tako moteče, ampak drugače pa zelo. Zato bom danes naredil Ita Kaze Mod. Pozneje pa kupil pasivni hladilnik, ko bo na voljo.
Sem pa včeraj že odstranil obe stranici, ki sta prillepljeni z dvostranskim selotejpom. Ventilator bom imel na strani hladilnika in bo lepo sesal zrak mimo hladilnika iz druge strani škatle mimo diska. Za to škatle nisem odpiral in je garancijska nalepka nedotaknjena (in vijak pod njo. Sedaj moram samo najti še neko črno plastiko, v katero bom zvrtal luknje.
Kaj je sploh boljše: da ventilator sesa ali da piha na hladilnik?

Kako si odstranil stranice? Nož, sfraufciger,...? Se ti je stranica kaj skrivila? Reža (med ohišjem in stranico) je hudo ozka... Kako si "obrobil" stvar (ker pač se ne ve kje je selotejp...)?

@alphighway, za prvič je bolj tak-tak. Se nisem dobro lotil. Ampak vseeno je dovolj dobro za garancijo.
Jaz sem se lotil z nožem. Rezilo sem močno (ne pretiravat) zaril v režo in počasi dvignil stranico. Ampak res počasi, da je selotejp popustil. Potem sem drugi nož uporabil zato, da je stranica bila vedno dvignjena. S prvim nožem sem potem vlekel po celotnem obodu in počasi rezal selotejp, ali pa je kar sam odstopil. Nož ne smeš zariti pregloboko. Malce poglej filme na youtube, kjer vidiš, kako sploh zgleda ta stranica in kaj je pod njo. Stranica se ni nič zvila. Moraš pa začeti dvigovati na eni dolgi stranici. Pa previdno na mestu, kjer vstaviš disk, saj tam ni najbolj močna podlaga.

telexdell ::

Še enkrat če bi kdo vedel rešitev :P

Torej da vidim vsebino diska, je dovolj da imam xtreamerja prikloljenega preko switcha?

Zgleda takole

T2 MILAN-> 1.switch -> od moje sobe do dnevne 1 kabel, kamor bi dal še en switch (2.switch), nanj pa amino + xtreamer.
od 1.switcha na pc imam za potrebe gledanja IP TV, in določen IP mrežni kartici 10.4.1.0 če se ne motim, bo to delalo težave?

Tako, da niti ne uporabljam routerja?

To si že spraševal in smo ti odgovorili. TV stream ima IP naslov 10..., internet pa 192... Po enem kablu s štirmi žilami ne moreš enostavno prenašati signalov iz dveh IP naslovov. če imaš kabel z osmimi žilami se da naredit vmesnik (malo poguglaj). Z enostavno vezavo stikalo-kabel-stikalo pa to ne bo šlo.
Če res ne moreš napeljati drugega kabla, si za IPTV omisli brezžični prenos Rukfus (ali nekaj takega) podatke pa prenašaj preko kabla.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

moj pc ima drug rang, to govorimo za mrežne kartice? jao xtreamer ne morem izkoristiti do konca :( pa tok sem si želel streamat.

takole imam

SKICA DELOVANJA

SKICA DELOVANJA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

obiwan ::

16/10/2009 05:55 SI3000 , Slovenia 11.0 Out for delivery on GLS vehicle
16/10/2009 05:00 SI3000 , Slovenia 2.0 Inbound to GLS location
15/10/2009 20:53 SI1000 , Slovenia 2.0 Inbound to GLS location
14/10/2009 18:53 AT 590 , Austria 2.0 Inbound to GLS location
13/10/2009 23:23 DE 001 Neuenstein, Germany 1.0 Outbound from GLS location
13/10/2009 23:23 DE 001 Neuenstein, Germany 2.0 Inbound to GLS location
13/10/2009 15:24 DE 830 Feuchtwangen, Germany 0.0 Data transferred to GLS System

hitri pa so

DarwiN ::

Potrjeno da pride danes kmalu nov beta 2.0 firmware... Vendar je baje ostalo še ogromno nedodelanega, pričakovat pa je treba tut dost bugov, tako da uradnega izida ne pričakovat še vsaj kakšna 2 tedna...

New features:
1. BD ISO playback support.(Don't supports menu navigation).
2. Change from SD UI to HD UI.
3. Support DTS master audio down-mixing and pass-through
4. Dolby TrueHD down-mixing.
5. Support MKV internal idx+sub subtitle
6. Network virtual Remote Control.
A. URL http://xxx.xxx.xxx.xxx/rc for mobile device.
B. URL http://xxx.xxx.xxx.xxx/rc2.
C. Multilanguage support from keybord to search, rename etc.
D. Usable from PC/IPhone/mobile hand phone(including web browser)
7. Hostname Change Support
A. Web setup->DDNS/Hostname
B. \\hostname (to access Samba share), http://hostname:portnumber (to access web service).
8. UI effect sound.(Setup->System->Effect Sound).
9. Video playback window size decreased in internet menu.
- Press zoom button to toggle (Full Screen/Small Screen).
10. Zoom and navigation support for Weather map .
11. Home menu UI can support multi language.

Bug fixed:
12. 24p cinema mode
13. FLAC file playback including id3tag.
14. Movie including FLAC audio codec playback support.
15. Sometime crashes when displaying Folder JPG in preview window.
16. Max 16 character input in keyboard changed to Max 128 character
17. Direct numbers input from remote control to keyboard
18. DEL/SP key problem fixed for Chinese keyboard
19. After returning from NAS Mode, photo crash problem fixed
20. Audio file play problem solved from UPnP client,
21. Play/Pause both works for Internet Video playback
22. Rumania code page changed
A. ISO-8859-2 -> ISO-8859-16

Improvements:
23. Improve HDMI compatibility.
24. Audio volume normalize.(except AAC, WMA pro).
25. Network playback streaming speed up.
26. Change Music Jukebox UI.
27. Change weather UI.
28. Change video playback information window.
29. Change wireless Network UI.
30. Increase subtitle window size
31. Changed loading image for internet menu.
32. Changed keyboard UI for internet menu.
33. Reduced changing time between wireless and wired network.
34. Arabic characters shaping from separate character.
35. Language added (Arabic, Estonia, Hungarian, Slovenia, Vietnam) in web interface.

Next version TODO list:
1. Some HDMI TV, HDMI 1080P not smooth playback and flickering.
2. External ODD compatibility.
3. USB Pen driver compatibility.
4. Improve UI in internet.
5. Internet Radio.
6. Photo thumbnail display.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

TheHijacker ::

Od kje ti podatki o tem kaj je novega v fw?

Upam, da bo kdo od beta testerjev objavil kakšen video. Me prav zanima kako zadeva izgleda.
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

Timmah ::

FW has been released to betatesters. Stay tuned! :)

vir: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
donde esta francesca

svejk ::

mene pa nekaj zanima...pri listanju filmov v neki mapi imam poleg še slike filmov...vendar jih xtreamer ne prikaže...kaka ideja zakaj?

Trupl0 ::

kaj TODO list pomeni, da internetnega radia še ne bomo "čikal" v tej verziji?
o .ass tudi nič novega.
If you are going through Hell, keep going !

Od kje ti podatki o tem kaj je novega v fw?

Upam, da bo kdo od beta testerjev objavil kakšen video. Me prav zanima kako zadeva izgleda.

Iz prve roke ti povem, da sem razočaran, ker sem očitno pričakoval več ... OSD je enostavno skoraj čisto isti kot je bil, samo ločljivost so povečali da je kao HD ... kar ga pa v isti sapi naredi še težje berljivega na npr. CRT televizijah.

Naj dajo kompletno source kodo in toolchain javnosti pa se bo našlo en kup ljudi, ki jo bodo poštimali. Ali pa vsaj glavnino. Ostale stvari pa bi dali v binarni obliki. Tako pa jih bodo prehiteli drugi predvajalniki in prozvajalci. In bo firma samo en kratek utrinek. No, iskreno upam da temu ne bo tako...

TheHijacker ::

Našel na youtube. Firmware 2.0b:

Predvajanje MKV datoteke izgleda porazno. Mogoče je 1080 in preko wireless, da zato tako kocka.

Edit: Še en video menija:

http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

king67 ::

Pozdravljeni!

Film na drugem linku je iz serije dokumentarcev Earth, ripan na 1080p. Xtreamer ima očitno identične probleme kot WD TV. Kjer je v sceni veliko podrobnosti, predvajanje 'šteka'. No, na WD-ju po občutku malenkost manj.

lp,
king67

kokoon ::

king67 - saj to ves, da gre v temu youtube videu za preview 2.0 firmware verzije, ki je se v beti? na starem, release firmwareu earth v 1080p nic ne steka.
[kokoon]

Frenky ::

Meni to bolj zgleda, kot da ni do konca prišel buffering, ker zašteka samo na začetku, potem pa dela normalno.

brabos ::

Evo pa sem tudi jaz postal lastnik Xtreamer-ja.Sicer ga še malo preiskušam in zaenkrat je stanje še kar zadovoljivo.
Ker sem bolj ali manj "teleban" na tem področju potrebujem vašo pomoč.
Rad bi si vzpostavil mrežno povezavo med Xtremer-in PC in sicer preko kabla.PC imam priklopljen preko ruterja GIGABYTE ki ima štiri izhode 1.PC 2.Notebook dva pa sta še frej.
Rad bi da bi preko Xtreamer-ja pregledoval in predvajal z diskov ki so priklopljeni na PC in pa brskal po internetu.Sam player sem tudi kupil s tem namenom da ga povežem z diski.
Ker vem da nekateri obvladate zadevo vas prosim za pomoč in sicer čimbolj preprosto napisano ker kot sem že rekel sem bolj "teleban".
Pa še eno vprašanje glede podnapisov.Če podnapisi niso vgrajeni v film recimo pri mkv.ali mora biti podnapis poimenovan isto kot film ali ne,namreč nekih podnapisov mi ne predvaja.
Upam da mi boste pomagali kot ste že mnogim drugim

lp brabos

@brabos, glede mrežne povezave: izberi System setting, Network setting, Wired Network. Nato pa izberi DHCP ali pa vpiši statični IP naslov.
Na računalniku nato narediš deljeni vir in ti iz tega vira Xtreamer predvaja zadeve.

atomc ::

Ciao, še moj Scythe mod http://picasaweb.google.com/xbenxjaminx

brabos ::

@mišek
Mi lahko poveš kako naj na PC naredim deljeni vir?
Pri povezavi na Xtremerju pa mi piše ON in pa neke številke.Je to v redu?
Kako se pa potem povežem na net?
Oprost za takšna začetniška vprašanja ampak rad bi si usposobil zadevo.

lp brabos

novitibo ::

Scythe mod: ali je kdo opazil da po Scythe mod-u Xtreamer malo "težje dela" ... reštarta se npr. ko prtisneš STOP, itd. Ali je možno da je Scythe preveć požrešen glede napajanja in potem zmanjka Xtreamerju za normalno delovanje?

Če koga zanima za potrebe modanja Xtreamerja - imam kompletno originalno ohišje, ki mi je ostalo ko je 1st batch Xtreamer šel v večna lovišča. Kontakt na ZS.

@brabos:
How-to: Enable file sharing on Windows Vista?
How-to: Enable file sharing on Windows Vista Basic Edition?
Tiste številke na Xtreamerju misliš na IP naslov v obliki xx.xx.xx.xx? To je ok. V osnovnem meniju izberi Internet in boš lako gledal filme iz youtube ali slike iz Picassa.

@novitibo: jaz na mojem nisem opazil opisanih simptomov. Ga pa še nisem resneje obremenil.

Mi kdo naredi ta Scythe mod? :P
««
21 / 105
»»