» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
22 / 105
»»

misek ::

@kmetek: A se bojiš odstraniti stranico (ali obe)? Saj ni tako hudo, če si previden.

Glede konektorja za ventilator: jaz sem naredil en adapter iz 3 pin na 2 pin. Tega 2 pinskega sem očitno pred časom našel v neki elektronski napravi, saj sem imel v eni škatli polno konektorjev. Z eno dolgo pinceto se ga po moje lahko priključi skozi odprtino za trdi disk.

Imam pa vprašanje: kje bi lahko kupil/dobil fino kovinsko mrežico, ki bi jo napel preko Scythe hladilnika? Sem zadnjič "porinil" prst v ventilator :D Po nesreči...

kmetek ::

Ma nisem tok tehnični tip LOL...

brabos ::

@misek
naredil sem vse po postopku ki je bil v linku,vendar zadeva meni ne dela.Sicer ne vem točno kaj zahteva pod točko 8.
Noče in noče se povezati z PC medtem pa če grem na opcijo NET mi pa prepozna samo disk ki ga imam priklopljenega na Xtreamer,ostalih dveh v PC pa ne...?
Pod opcijo NET mi prav tako najde samo Video libary potem pa ne gre več naprej.

Kot vidim bo to kar velik zalogaj zame
lp brabos

jbranko ::

Še enkrat: se komu dogaja da se xtreamer kar obesi ( ne prime nobena tipka na daljncu), ko se izbere kakšen film?. Sem sumil, da je kriv hdmi (sony kdl40W4500), pa sem potem preko hdmi priklopil na monitor (sicer brez zvoka) in je delalo ok. Sedajle pa sem zopet vklopil xtreamer, tokrat na monitorju, in izbral en film, pa se je zopet obesil. Potem pa je treba izklopit napajanje in ponovno poizkusit srečo. Imam firmware 1.0.3 (zadnjega). Sem kar malo razočaran. Hvala

GrMar ::

@brabos
Če imaš Visto ali W7 poskusi spodnji postopek:

Firstly via your PC & O/S

This is the way to enable SMB shares in Windows 7 / Vista / Windows 2008 Server
- First of all, you need to define the shares as "Advanced Sharing" in properties
- Make sure your network is defined as "Home or Work" Area and not "Public"
- To get rid of the password questions, go to Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Advanced sharing settings
- Go to "Password protected sharing" and set if off

Now get your arse of your PC chair and go down to your TV & create a Shortcut on the Xtreamer box via the Remote Control/Main Menu

Media Library
NET
My_Shortcuts
Press "8" on the Xtreamer remote
Enter Net User ID (Username of your O/S account)
Enter Net Password (Password for the above user account)
Specific File Server ID (IP address of your server - if not sure logon to your router homepage and look at attached devices - usually 1st attached item in the network change)
Save Shortcut
Select NET
Select My_Shortcuts (Should now display your Server IP Address & Username)
Logon Successful should now display on the TOP RIGHT of your display
Your shares should now be accessible & playable

Enjoy!!!

@jbranko, jaz s svojim nimam tega problema. Sem pa ravnokar pogledal Transformers.Revenge.of.the.Fallen.2009.1080p.BluRay.DTS.x264-WiKi (več kot dve uri). Je pa vmes nekje na sredini slika res nekaj sekund nekaj trzala, ampak zatem je bilo ok.

Glede obešanja. Sem testial kakšni 2h preko wireless, pa se ni obesil. Zgleda, da imam problem w switch-u Linksys.

Macketina ::

Nekdo zgoraj je spraseval:
meni ce so zunanji podnapisi (ne vkljuceni v MKV) delajo le, ce so enako poimenovani. Upam da bojo to kej popravili, ker je film itak ponavadi v svojem folderju...

x-treamer ::

Tudi nas v podjetju je Xtreamer prepričal :), sprva smo naročili par kosov za interno rabo, sedaj pa jih bomo tudi uvažali. Pošiljka je že na poti v Slovenijo, če ne bo večjih zapletov bomo začeli v roku enega tedna odpošiljati.

Spletna stran, kjer se dalo naročiti Xtreamerja in vse ostale zadeve (pasivno hlajenje, NAS in vse kar bodo predstavili) je www.x-treamer.com, trenutno je še v izgradnji.

Je pa zadaj slovenski d.o.o, DDV zavezanec, dalo se bo kupiti tudi na firmo, kar preko osnovne spletne trgovine (http://shop.xtreamer.net/) ni mogoče.

Zgodovina sprememb…

telexdell ::

Tudi nas v podjetju je Xtreamer prepričal :), sprva smo naročili par kosov za interno rabo, sedaj pa jih bomo tudi uvažali. Pošiljka je že na poti v Slovenijo, če ne bo večjih zapletov bomo začeli v roku enega tedna odpošiljati.

Spletna stran, kjer se dalo naročiti Xtreamerja in vse ostale zadeve (pasivno hlajenje, NAS in vse kar bodo predstavili) je www.x-treamer.com, trenutno je še v izgradnji.

Je pa zadaj slovenski d.o.o, DDV zavezanec, dalo se bo kupiti tudi na firmo, kar preko osnovne spletne trgovine (http://shop.xtreamer.net/) ni mogoče.

Če boste nudili tako ekspeditiven servis, kot sedaj poteka izgradnja spletne strani in ponudbe potem me je strah, da bo vse skupaj bolj bogo. No, pustimo se presenetiti.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Mimogrede, si zamešal? Prvič se oglašamo v tej temi :)

Drugače pa malo časa, prosim. Na napisani domeni bo spletna trgovina...
x-treamer.com (na zalogi)

svecka ::

Lol, sedaj bosta kar dva "preprodajalca" xtremerja za Slo. Kdo da več garancije?

brabos ::

@miki65
Ja na PC imam instalirano Visto in kot sem predvideval bo kar malo zakomplicirano zame.
Zaustavi se že pri prvem postopku ker ne najdem "Advanced Sharing" tako da dalje ne gre....

Ali obstaja kak drug način-lažji in pa če je možno napisan v bolj razumljivem jeziku za začetnike kot sem sam,ker drugače sem brez idej.

Pa še to.Je kdo iz Ljubljane ali okolice ki bi bil pripravljen to instalirati da bi delalo...
Sem pa iz Domžal

lp brabos

piek ::

No, ja, resno podjetje, pa one-man-band ... ccc

Perun Pro d.o.o.
KLUNOVA ULICA 4
1000 LJUBLJANA
1 zaposlen
Računalniško programiranje

Čisti prihodki od prodaje 20.034 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja -877 EUR
Vir: AJPES - podatkovna baza letnih poročil 2008
--- Finish it off if you started it! ---

x-treamer: kaj pa če je nateg? vidiš, da se zadeva prodaja, na "hitro" narediš kao spletno stran, rečeš, za prvih 100 prednaročil brez davka, dobiš keš, ugasneš spletno stran, čao pa maš 10000EUR v žepu. V bistvu spletne strani sploh ne potrebuješ, samo poveš, da enkrat bo. Daš pa mejl in kam nakazati, pa je. Najbrž se motim. Samo, zdi se mi, da je nekje bilo rečeno, da se bo xtreamer prodajal izključno na spletu. Kapavem.

svejk ::

x-treamer: kaj pa če je nateg? vidiš, da se zadeva prodaja, na "hitro" narediš kao spletno stran, rečeš, za prvih 100 prednaročil brez davka, dobiš keš, ugasneš spletno stran, čao pa maš 10000EUR v žepu. V bistvu spletne strani sploh ne potrebuješ, samo poveš, da enkrat bo. Daš pa mejl in kam nakazati, pa je. Najbrž se motim. Samo, zdi se mi, da je nekje bilo rečeno, da se bo xtreamer prodajal izključno na spletu. Kapavem.

ja dober scenarij...sicer pa je odločitev vsakega posameznika ;)
kaj pa te stane naročiti preko uradne spletne strani...počakaš nekaj dni in uživaš ;)

astras ::

zdravo.. da se se jaz se enkrat oglasim

kar nekaj izmed vas vas je narocilo preko mene, tako da lahko lepo priporocate vsem ostalim ne pa nasedat enim ki bi kar naenkrat bili radi neki dealerji itd itd ;)

pa lep dan..
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

@brabos, morda lahko poskusiš tudi preko NFS.

gregyk ::

ja dober scenarij...sicer pa je odločitev vsakega posameznika ;)
kaj pa te stane naročiti preko uradne spletne strani...počakaš nekaj dni in uživaš ;)

... pa še težav nimaš če gre zadeva v večna lovišča če kupiš preko uradne strani. Jaz sem 1.10. sprožil postopek (RMA) za menjavo pokvarjene enote, 8.10. sem dobil na dom novega.

Vsi ti 'dealerji' v Sloveniji pa po mojem mnenju iščejo samo lahek zaslužek in se bojim da če komu ki bo (je) pri njih kupil, zadeva umre, bodo težave ...

Edit 1: typo

Edit 2: Pa še ne verjamem da bodo vsi ki ne bodo naročili preko uradne strani, upravičeni do nižje cene za prihajajoče izdelke (eTrayZ, itd ...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

DarwiN ::

Ta nitka se očitno spreobrača v pretep "one man band" dilerjev..Pravijo da je konkurenca dobra za potrošnike, zbija cene. 8-)

Cena prek orig. strani je seveda 119EUR, tu pa kolk se da zaenkrat razbrat in predvidevat imamo približno tako (ob osebnem prevzemu odštejte ~5EUR poštnine) :

astras (Maribor) - 110EUR + ~5EUR poštnina = ~115EUR
Xtreamer = 99EUR + davek + poštnina = ~125EUR (prvih 100 komadov pa brez davka in torej ~104EUR)
X-treamer = ?

Next!? :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Pri astras-e sem ga osebno prevzel za 110 €.

OK.d ::

v katerem kraju?
LPOK.d

DarwiN ::

Zaenkrat edini aktivni, astras, je Mb..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Lahkega zaslužka tukaj ni. Če koga zanima kaj več, naj poskusi. :)

V podjetju se ne skrivamo, kot ste nekateri že ugotovili, res pa je da uvoz ni naša primarna dejavnost. Ali vsaj ni bila.

Glede garancije: mi imamo dogovor direktno z podjetjem, ki jih proizvaja, ne preko kakih tujih partnerjev. Pri garancijskem uveljavljanju je dogovor tak, da zamenjamo Xtreamerja za novega, nič ne popravljamo tukaj, v izogib prekomernemu zavlačevanju (zakonski rok je 45 dni!).

Nekdo je tudi vprašal, ali ni bilo rečeno, da se bo Xtreamerja in ostalo robo dobilo samo preko njihove spletne strani (xtreamer.net) - odgovor je ne, imajo že uradne zastopnike za Francijo, Veliko Britanijo in sigurno še za katero drugo državo.

In DDV bo obračunan, brez skrbi :)
x-treamer.com (na zalogi)

urosbe ::

Ha, zanimivo :) Prejšnji teden ko sem našel tega Xtreamerja, je bil samo astras tisti, ki je imel oglas (110€). Vendar sem želel račun na podjetje, ker bi ga rad dal v stroške. To pa žal ni izvedljivo niti pri njem, niti pri nizozemcih, kar je malo čudno. Še vsako tehnično stvar (telefon, LCD, projektor, ...) sem lahko kupil na podjetje, če je šlo seveda za nakup od uradne osebe (podjetja) in ne posameznika.

Astras ima trenutno edini Xtreamerja na zalogi, pa tudi račun na podjetje bo lahko izstavil v kratkem, ampak se bo žal cena podražila na 110€+DDV=132€, saj naj bi tudi proizvajalec dvignil ceno, kar mi je pri sloganu "Why pay more" tudi malo čudno.

Na Facebooku sem pa našel še enega:
http://www.facebook.com/pages/XTREAMER-...

Torej so zdaj štirje:
1. astras 110€ (oz. po podražitvi 132€)
2. http://www.xtreamer.si 99€ (za prvih 100 kosov, nato pa 118,8€)
3. http://www.x-treamer.com (??)
4. http://www.xtreamer.me (??)
oz. pri nizozemcih http://shop.xtreamer.net (99€+20€ poštnina: 119€)

A kdo ve, a je pri vseh Wi-Fi ključek priložen oz. tudi če vzamem pri kakšnem slovenskem "dealerju", a lahko kljub temu dobim NAS za 59€?

Blazz ::

Še enkrat: se komu dogaja da se xtreamer kar obesi ( ne prime nobena tipka na daljncu), ko se izbere kakšen film?. Sem sumil, da je kriv hdmi (sony kdl40W4500), pa sem potem preko hdmi priklopil na monitor (sicer brez zvoka) in je delalo ok. Sedajle pa sem zopet vklopil xtreamer, tokrat na monitorju, in izbral en film, pa se je zopet obesil. Potem pa je treba izklopit napajanje in ponovno poizkusit srečo. Imam firmware 1.0.3 (zadnjega). Sem kar malo razočaran. Hvala

jaz imam podobne tezave. isti firmware... cakam na novega.

novitibo ::

a bo FW 2.0b še ta mesec?
je kateremu testerju že slučajno "ušel" na internet?
C MON, C MON ;((

@novitibo, beta se skriva na internetu. Je nekdo na uradnem forumu objavil link. Seveda ga je administrator zbrisal.

EDIT:
@novitibo: preberi ZS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

sasostef ::

Zatikanje slike na brezžičnem omrežju!

Zanima me, če se je še kdo ubadal z zatikanjem predvajanja 720p in 1080p posnetkov preko brezžične mreže. Če mkv datoteko posnamem na notranji disk Xtremerja teh težav ni. Xtremer imam sicer žično, preko LANa povezanega na brezžični router Thomson (Amis). Tja pa sta preko WIFI omrežja povezana tudi dva PC-ja. Povezava deluje sicer navidez v redu. Tudi pri brskanju po netu oz. gledanju internetne televizije ni težav. Zatakne pa se, ko želim preko Xtremer Media centra gledati posnetke, ki jih share-am s PC-ja. Težave nastajajo neglede s katerega računalnika želim predvajat share-an film. Zgodi se, da prvih 5 ali 10 min. zadeva celo deluje B.P., kasneje pa se začne zatikanje praktično na vsako sekundo. Procesor in brezžično omrežje naj bi bila na računalniku s katerega predvajam, takrat le 20 -35% obremenjena (tako trdi Task Manager). Res pa podatek s katero hitrostjo je računalo priklopljeno na Router, skače od 1 Mbit/s do 54 Mbit/s. Večino časa pa je na 24 Mbit/s.

Ima kdo idejo kako rešiti problem?

Hvala za pomoč! ;)

@sasostef, problem je v brezžičnem delu omrežja. Verjetno je prepočasno za takšno količino podatkov.

Zatikanje slike na brezžičnem omrežju!

Zanima me, če se je še kdo ubadal z zatikanjem predvajanja 720p in 1080p posnetkov preko brezžične mreže. Če mkv datoteko posnamem na notranji disk Xtremerja teh težav ni. Xtremer imam sicer žično, preko LANa povezanega na brezžični router Thomson (Amis). Tja pa sta preko WIFI omrežja povezana tudi dva PC-ja. Povezava deluje sicer navidez v redu. Tudi pri brskanju po netu oz. gledanju internetne televizije ni težav. Zatakne pa se, ko želim preko Xtremer Media centra gledati posnetke, ki jih share-am s PC-ja. Težave nastajajo neglede s katerega računalnika želim predvajat share-an film. Zgodi se, da prvih 5 ali 10 min. zadeva celo deluje B.P., kasneje pa se začne zatikanje praktično na vsako sekundo. Procesor in brezžično omrežje naj bi bila na računalniku s katerega predvajam, takrat le 20 -35% obremenjena (tako trdi Task Manager). Res pa podatek s katero hitrostjo je računalo priklopljeno na Router, skače od 1 Mbit/s do 54 Mbit/s. Večino časa pa je na 24 Mbit/s.

Ima kdo idejo kako rešiti problem?

Hvala za pomoč! ;)

ja dvd in divx bi ti moral iti brez težav skozi...mkv pa nekako ne ;) vsaj meni ne gre....

buneech ::

No, kdo ma zdj link do beta firmware-a? :D

No, kdo ma zdj link do beta firmware-a? :D

mam jaz ene tri...mi jih je dal nekdo na forumu...na ZS se da dobit ;)

Trupl0 ::

mah ne vem no...raje počakat kot nalagat nek firmware, ki je še v alpha stanju ;)

internetnega radia pa še ne bo v FW2.0 tako, da mi je nalagat brezveze ( pa še več časa potrebuje iz standby -> ready zaradi novega HD GUI )

me pa zanima razlika v zvoku, ko bo podprt dolbytrueHD bitstream =)
If you are going through Hell, keep going !

telexdell ::

Glede 2.0 firmweara so na uradnem forumu zatrdili, da ne bodo nudili suporta, če bo kdo brickal svojo napravo. Drugače pa google dela čudeže.
Ravno v najnovejšem firmwearu bi naj odpravili znano težavo prenosa podatkov preko WiFi. Počakajmo še kakšen teden, pa bo vse bolj jasno.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

evo sem ravno uspel naložit 2.0 in zadeva res deluje precej bolje...predvsem ni zatikanja...no črke in design moram malce zamižat...vendar je funkcionalnost predvsem boljša...wlan deluje bp napram prej...v smislu povezave...v prejšnji verziji mi je pogosto padal dol..sam preklop z daljincem je definitivno boljši...;)

@svejk:..še kaj napiši!

ferbčni user

...pa slikceeee UI bi radi vidli

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

kokoon ::

svejk, a dela 24p mode za karkoli? meni namrec na 1.0.3 ni uspelo z nicemer.
[kokoon]

Glede bricka: poleg beta fw je že kar emergency firmware. Upam, da mi ga ne bo potrebno uporabiti. :D

brecoboy ::

je kaj novega glede 'DHCP not ready' problema? firmware 2.0 mogoce resuje?

Trupl0 ::

@svejk

imaš možnost preizkusiti DolbyTrueHD bitstream?
Sem bral, da še vedno ne more z 2.0 temveč samo downmixa

@brecoboy
baje je boljši HDMI handling z 2.0
If you are going through Hell, keep going !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Trupl0 ()

FOLK HELP!

sm hotel fw upgrade po ustaljeni poti:
-...xtr na usb ključ in potem system upgrade, prtisneš OK za restart in potem se restarta ampak ostane pri prvem screenu, ne gre več naprej... :(
koliko časa naj še čakam - kako je vam upgrejdalo?
bojim se namreč izštekat napravo, da ne bi kej zafrknu

OldSkul ::

Men harmony dalinc ne dela več tako kot bi moral. Ko hočem pognat kakšen film z OK gumbom, zadeva ne prime.. Moram pritisnit "play" gumb.

Imam pa tud jst ta nov firmware. Zaenkrat je kr ok, je pa počasnejši zagon in to kr precej. Malo bedno, samo ni kej.

kokoon ::

24p. a dela?
[kokoon]

Pegart ::

Kje ste vi zdaj večinoma kupili? Za koliko in kako je z garancijo?

uff. dela zdaj. hvala za pomoč!
@misek: TNX!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

brecoboy ::

@brecoboy

nimam pojma o cem govoris. :) sem mislil na problem z wifijem?

@svejk:..še kaj napiši!

ferbčni user

...pa slikceeee UI bi radi vidli

uf ste me zasul preko noči ;)
torej včeraj sem si uspel ogledat samo pol filma....bom danes če uspem naredil kako fotko ;) in pripopam ;)

svejk, a dela 24p mode za karkoli? meni namrec na 1.0.3 ni uspelo z nicemer.

hm, če mi razložiš zakaj se to sploh uporablja lahko poizkusim....do sedaj sem samo videl, da je v meniju in se ene 2x vprašal zakaj sploh to je?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svejk ()

Ko hočem pognat kakšen film z OK gumbom, zadeva ne prime.. Moram pritisnit "play" gumb.
Pritisni še enkrat OK gumb pa bo predvajalo. Vsaj tako je pri meni z originalnim daljincem.

je kaj novega glede 'DHCP not ready' problema? firmware 2.0 mogoce resuje?

če govoriva v WLAN zgodbi tole deluje precej bolje...pred tem je tudi meni wlan metalo dol, večkrat ga niti ob zagonu ni našel...sedaj ga vzpostavi sam po nekaj sekundah zagona brez kakih težav...vsekakor pa si tokrat nastavitve očitno shrani, kar prej ni naredil ;)

@svejk

imaš možnost preizkusiti DolbyTrueHD bitstream?
Sem bral, da še vedno ne more z 2.0 temveč samo downmixa

@brecoboy

DolbyTrueHD bitstream na žalost ne, ker imam samo stereo ojačevalnik in 2x jamo velika kostna...meni za moj mali cimerček stereo več ko zadosti potrebe ;)
če se ti da prinest kak kostn k meni pa lahko preizkusiva na SONY 117cm LCD + tvoj dolby kostn ;)

FOLK HELP!

sm hotel fw upgrade po ustaljeni poti:
-...xtr na usb ključ in potem system upgrade, prtisneš OK za restart in potem se restarta ampak ostane pri prvem screenu, ne gre več naprej... :(
koliko časa naj še čakam - kako je vam upgrejdalo?
bojim se namreč izštekat napravo, da ne bi kej zafrknu

ja en fw ni neki očitno v redu...poizkusi z kakim drugim...meni se je prvič isto zgodilo...potem sem zadevo izključil iz elektrike in ponovil vajo z drugim fw in voljla...2.0b deluje ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svejk ()
««
22 / 105
»»