» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
20 / 105
»»

urosh ::

vse razumem - če je letelo na mene ;)
pravim samo, da še kar čakam, če je kdo pripravljen - ni se namreč noben javil...

gregor ::

tale extremer cooler opcija pa bo super
morda kdo ve kaj več, kaj na uradnem forumu nič ni govora o tem coolerju
lp

telexdell ::

tale extremer cooler opcija pa bo super
morda kdo ve kaj več, kaj na uradnem forumu nič ni govora o tem coolerju
lp

Na uradnem forumu JE govora o pasivnem hlajenju! Po postih je razvidno, da pripravljajo uradno rešitev v smislu pasivnega hlajenja, vendar šele po končanju projekta za etrayz- vsekakor pred Božičkom.
Po mojem bo rešitev podobna prej omenjeni. Pričakujem le (ne me držati za besedo), da bo za nas stare kupce kakšen € cenejša.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

sasostef ::

Xtremer naročil 29.09 in včeraj so ga odposlali. Pričakoval sem sicer, da bo odposlan 12.10, ki se po forumih omenja kot datum nove pošiljke. Samo toliko za informacijo tistim, ki še čakate na njega.

psytoma ::

No, sej. In kako ga naročim?

We will start collecting orders for the eTRAYz from you during the first week of November 2009.

The price does not include HDD nor it includes shipping costs of 20 Euro worldwide.

Customers will be able to place order for the new device only after 1.11.2009 . Not before.

The new eTRAYz unit will not be available for pre-order or shipment in the shop nor elswhere - until 1.11.2009.

piše tukaj

če imajo zvočniki takšne priklope
 ZVOČNIKI

ZVOČNIKI

xtreamer pa takšne
 XTREAMER

XTREAMER

kako se to zveže da 5.1 zvok pravilno deluje?

ja glej če boš vzel zvok z xtremerja direktno na 5.1 "zvočnike" ne bo špilalo, ker ima xtreamer samo stereo izhod...pač potrebuješ dati vmes nekaj kar ti bo naredilo 5.1...meni to naredi ojačevalnik...pripeljem preko optike zvok in ojačevalnik razdeli na 5.1 analogijo ;)

Bi bila kakšna možnost da na moj tv ki ima optični vhod povežem xtreamer in potem tv povežem s temi genius zvočniki, da bi bil pravilen 5.1 zvok, je kakšna možnost?

novitibo ::

No, sej. In kako ga naročim?

We will start collecting orders for the eTRAYz from you during the first week of November 2009.

The price does not include HDD nor it includes shipping costs of 20 Euro worldwide.

Customers will be able to place order for the new device only after 1.11.2009 . Not before.

The new eTRAYz unit will not be available for pre-order or shipment in the shop nor elswhere - until 1.11.2009.

piše tukaj

če imajo zvočniki takšne priklope
 ZVOČNIKI

ZVOČNIKI

xtreamer pa takšne
 XTREAMER

XTREAMER

kako se to zveže da 5.1 zvok pravilno deluje?

ja glej če boš vzel zvok z xtremerja direktno na 5.1 "zvočnike" ne bo špilalo, ker ima xtreamer samo stereo izhod...pač potrebuješ dati vmes nekaj kar ti bo naredilo 5.1...meni to naredi ojačevalnik...pripeljem preko optike zvok in ojačevalnik razdeli na 5.1 analogijo ;)

Bi bila kakšna možnost da na moj tv ki ima optični vhod povežem xtreamer in potem tv povežem s temi genius zvočniki, da bi bil pravilen 5.1 zvok, je kakšna možnost?

kater tv pa imaš? ima digi-audio oz. multi-ch izhod?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

Timmah ::

ja z nakupom DTS dekoderja, ki so dragi in težko dostopni ali pa kakšen AV sprejemnik. Sam imam enake zvočnike, ki sem jih mislil uporabit za tole zadevo a sem se potem odločil za nakup novih ki bodo pasali na http://www.mimovrste.com/artikel/120003...
donde esta francesca

Okapi ::

Ne. Moral bi imeti 5.1 analogni zvočni izhod, tega pa AFAIK nima noben televizor.
Nekateri redki modeli imajo izhod za dva surround zvočnika.

O.

Blazz ::

emm morda že odgovorjeno, samo kje se pogleda batch serijo Xtreamerja?

sasostef ::

Govorili ste o pasivnem hlajenju ter kdaj in kje bo na voljo. Angleška podružnica Xtremerja (thextremer.com) ga že ponuja. Dobavljiv bo po 23.oktobru za ceno 12 Eur in 4.5 Eur poštnine. Za zainteresirane, ki ne živijo v UK, je na voljo na: http://www.tranquilpc-shop.co.uk/cgi-bi... ;)

Govorili ste o pasivnem hlajenju ter kdaj in kje bo na voljo. Angleška podružnica Xtremerja (thextremer.com) ga že ponuja. Dobavljiv bo po 23.oktobru za ceno 12 Eur in 4.5 Eur poštnine. Za zainteresirane, ki ne živijo v UK, je na voljo na: http://www.tranquilpc-shop.co.uk/cgi-bi... ;)

To pa je novica z kar dolgo brado. Čakam na obljubljeno uradno varianto, za katero domnevam, da bo za "stare" naročnike ugodnejša, kot trenutna angleška.

astras ::

zadevo boste lahko kupili tudi pri nas (brez njihove postnine)...

lepo pozdravljeni
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

misek ::

No, pa sem tudi jaz prejel zadevo. Na prvi pogled je odlična, razen ventilatorja. Nad njim pa sem res razočaran. No ja, bomo že uredili.

Imel pa bi eno vprašanje. Zanima me tudi poganjanje custom programov na predvajalniku. V verziji 1.0.2 so onemogočili enostaven backdoor pa me zanima, če kdo ve, kako to narediti. Sicer obstaja en modificiran firmware, vendar nisem siguren v njega. Ima kdo kakšen predlog? Najraje za 1.0.3.1.

X upgrade :)
http://img6.imageshack.us/i/sctf.jpg/#q...

od včeraj pri meni doma

super neslišna zadevca!
priporočam... strošek manj kot 10€, nabavil pri AGT

atomc ::

@novitibo
Tole pa ni tvoja slikca.

Trupl0 ::

ne vem...imam vent na high pa ga sploh ne slišm =) ( oz. če vso ferštekarijo ugasnem slišm rahel buzz.... rahel )

upam, da se bo dal kašn beta firmware kaj prej dobit hehe
If you are going through Hell, keep going !

@atomc: komu se pa da slikat jovo na novo, če stric Gugl ponudi enako sliko v 0.00000000001s?

Blazz ::

moj fan se tud sploh ne slisi.

Btw beta testerji, dejte tle gor link k dobite 2.0 FW beto.

hvala!

urosbe ::

Glede na to, da sem čez vikend zmontiral 1080p projektor s platnom, ter zadnjih 14 dni na polno downloadal 1080p vsebine, je trenutno želja po network playerju velika. In kot kaže po vaših dosedanjih izkušnjah je Xtreamer trenutno best choice. Zanima me le, ali se morda splača počakati še kakšen teden, če bodo morda na trg ponudili Xtreamerja že s tovarniškim pasivnih hlajenjem? Glede na to, da je cena pri njih 99EUR+poštnina (20EUR), se v tem primeru bolj splača kupiti zadevo pri nas (uporabnik iz tega foruma jih prodaja po 110EUR).

gregor ::

samo xtreamer z pasivnim hlajenjem še ne bo tako kmalu , verjetno govorimo o mesecih , ne tednih
se motim?

lp

Pred Božičem prihaja tudi IP kamera 1080p... ne poznam drugega izraza kot "hudo" :)

Glede na to, da sem čez vikend zmontiral 1080p projektor s platnom, ter zadnjih 14 dni na polno downloadal 1080p vsebine, je trenutno želja po network playerju velika. In kot kaže po vaših dosedanjih izkušnjah je Xtreamer trenutno best choice. Zanima me le, ali se morda splača počakati še kakšen teden, če bodo morda na trg ponudili Xtreamerja že s tovarniškim pasivnih hlajenjem? Glede na to, da je cena pri njih 99EUR+poštnina (20EUR), se v tem primeru bolj splača kupiti zadevo pri nas (uporabnik iz tega foruma jih prodaja po 110EUR).

"pasivno" hlajenje za 10€ :
http://www.scythe-usa.com/product/acc/0...

ti kr nabav Xtreamerja, ne čakat :)

katera slo trgovina -online, drži ta ITA KAZE

http://www.agt.si/

jbranko ::

Dobil Xtreamerja. Čakal nanj od 02.10-12.10. Internet youtube in podobno je vedno vrglo v osnovni meni. Upgrade-al firmware na 1.0.3.1 in sedaj dela. Windows 7 share dela po popravkih v registru in restartu. Me pa vedno gnjavi za geslo. Kreiral sem novega userja v win7. Pa zgleda, da bom moral izbrat na Eweryone. Potem naj nebi več spraševal za geslo. Predvaja poleg ostalega tudi video narejen z Cannon SX10i(zvok in slika). Ventilator pa je sila moteč. Neglede na stopnjo. Obvezno ga bo treba zamenjati. V ubuntu imam en folder share-an s sambo in dela brez težav.
Pa še to: priklopljenega imam okrog 6m stran od switch-a. Bi šlo, če bi napajanje speljal kar po istem utp kablu, tako kot je narejeno npr. za router? Da bi ga lahko imel na UPS!

Timmah ::

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Bi moral včeraj biti 2.0 firmware release ?

edit: sem prebral še spodaj =)
This days are final but may be subjected to short delay of 1 or 2 days give and take.

(official releases will be 1 week later)
donde esta francesca

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Timmah ()

@jbranko, skoraj zagotovo bi šlo z napajanjem preko UTP kabla. Samo rabiš PoE (Power over Ethernet) adapter. Ali pa ga sam izdelaš.

@misek: Ja to bom potem kar sam naredil. Itak sem naredil tudi za router, samo da je tam malo manjša poraba. Hvala

Ima Xtreamer 100mbit ali gigabit mrežni priključek? V kolikor ima gigabit + da imaš doma gigabit mrežo, potem napajanje preko UTP kabla ne bo šlo skozi, saj gigabit uporablja vse parice, medtem ko so pri 100mbit mreži 4 parice proste.

Xtreamer ima 100mbit mrežo. Tak da bo to šlo.
Je pa si dobro zapomniti, da za giga ne gre. Nisem vedel...

poljachina ::

Evo pa sm ga tut jaz dobil.Sprobal in deluje odlično. A mrbit veste če je kak guie na netu kko usposobt, mrežno povezavo med Xtreamerjem in WinXP?

Oziroma če je kdo to naredil, bi bil zelo vesel vseh napotkov.

lp
A

Edit: Sm že najdu, če kdo rabi je to tle!!!

Zgodovina sprememb…

joze67 ::

A ni to mal tako, guestu omogočiti dostop? Saj je res samo domača mreža, a že če je wireless, je to en line of defence, kateremu se sam ne bi kar tako odpovedal.

Saj se mora xtreamer predstaviti z nekim imenom (root?); ugotoviš, katero ime je to, pa ga dodaš med uporabnike. I guess.

11miles ::

Mene ste skoraj prepričal; (Apple fan)

zanima me;

-1080p filmi šibajo brez problema?
-koliko 'štimanja' je potrebno da deluje? Plug and play, mal ste me prestrašli z nadgradnjami, ventilatorji, GUI, routerji..
-ga uporablja kdo v povezavi z Macintoshom? Mrežni dostop...
-Ali se ga splača zdele kupit al po 1. novemberom: Ne štekam v čem je fora..

Hvala

@11miles: Tudi sam si lastim AppleTV in bi ga z največjim veseljem uporabil za ta namen, pa žal revež ne zmore niti tekoče predvajati 720p, kaj šele 1080p :)

Kaj čmo... Ziher bodo kej ukrenili JAbučkarji v tej smeri, a dvomim da tako poceni kot tile kitajci, Brez zamere...

Imaš xtremaer, priporočaš?

humaxboy ::

Edino kar vidim, je model Kaze-JYU 100 mm ? Je to ta ?

Humaxboy
Humaxboy

Nimam še, ker sem šele včeraj izvedel zanj, sem se pa že odločil, da bo moj (+NAS +1080p IP kamera ki prihaja enkrat do Božiča). Zdaj samo še čakam info, če napišejo tudi račun na podjetje, da ga dam v stroške.

Torej brez veze čakat do Novembra?

Edino kar vidim, je model Kaze-JYU 100 mm ? Je to ta ?

Humaxboy

Ne to ni ta ventilator. Če kdo ve kje bi se dobil točno ITA KAZE naj prilepi link lepo prosim(slo strani)

Glede ventilatorja pri AGT: nimajo ga (še) v spletni trgovini. Jaz sem jim poslal email pa so mi ga danes že odposlali :D

kakšna pa je cena?

Aja, ventilator stane 10 EUR + poštnina 4,47.
Jutri pa "šravfat". A je nujno, da ga razstavim? Kolikor sem videl je stranica prilepljena z dvostranskim selotejpom. Ker je konektor za vgrajeni ventilator na drugi strani, kjer ni dostopa, bi naredil en zunanji adapter za napajanje. Kaj mislite? S tem bi garancija ostala.

Koncem oktobra obljubljajo ankleški distributer pričetek prodaje pasivnega hladilnika za ceno cca 12+4EUR. "Uradno" pasivno hlajenje pa naj bi bilo zunaj tam nekje v začetku decembra. Domnevam, da bo strošek tam nekje Kaze ventilatorja. Tako bom še raje poslušal šklopotanje kakšen mesec, kot pa ogrozil, da mi na elektroniko pride še več prahu ali še kaj hujšega skozi tisto "gromozansko" luknjo.

poljachina ::

Nabavil sem 2 xtreamerja in na enem nikakor ne zlavfa mreže. Izgleda kot da bi bil prekinjen kabelj, ker se ne routerju ne prižge nobena lučka in tudi zadaj na extreamerju se nič ne zasveti. Na istem kablu prvi xtreamer dela bp. Kak nasvet al mam največjo srečo na svet in sm dobu defektnga extremerja?

Lp
A

Očitno je povpraševanje po teh ventilatorjih kar veliko :D

Sem pregledoval mkv filme. Ko sem en mkv film na hitro pregledal, sem hotel pogledati drug mkv film, pa mi je zadeva zmrznila do te mere, da sem ga lahko samo še odklopil od napajanja. Podobno se mi je potem naredilo tudi, ko sem po pregledu enega mkv hotel pogledati en navaden divx. Po ponovnem priklopu xtr-ja pa je taisti divx delal ok. To se je zgodilo ene 4x zaporedoma. Sicer imam zadnje čase smolo s tehniko, pa vendar.
Pa še vprašanje: a se playlist lahko naredi samo, če imaš vgrajen disk?

yp, playlista je do sedaj možna samo za int. disk

meni se pa zadnje čase dogaja naslednje (ne vedno): ko pritisnem STOP po predvajanju MKV ali DVD, mi Xtreamer reštarta do osnovnega menija
Ima kdo podobne izkušnje, ker ne najdem podobnih problemov opisanih na uradnem Xtreamer forumu...

sg23 ::

večkrat sem že zasledil, da se nekaj o ventilatorjih govori za XTREAMER,
a prav razumem, da je potrebno ventilator dodatno montirati ali kaj?

a se zadeva drugače pregreva ali gre za zamenjavo ventilatorja, ker je original preglasen

hvala

astras ::

naceloma ni potrebna menjava.. ce opazis da se pregreva potem ja (b1)... medtem ko pri b2 ta zadeva skoraj da ni potrebna... sicer je pa to le moje osebno mnenje (je pa definitivno boljsa preventiva kot kurativa)
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
««
20 / 105
»»