» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
15 / 105
»»

buneech ::

Ej, folk, kaj pa če jst v moj kompjuter vštekam tole antenco, k je pršla free z Xtreamerjem?

Ker ubistvu mam jst Xtreamerja prkloplenga na mrežo kr lepo s kablom, ker je hitrost boljša, manj izpostavljeno motnjam bla bla bla. Pa še router imam 2 metra stran od Xtreamerja, tko da mi ni blo problem potegnt kabla. Zdej pa... 2 nadstropji višje imam pa en comp, ki pa nima brezžične mrežne kartice. Kaj če vštekam tole antenco v USB na compu, bo delovalo? Se bo lahko povezal brezžično na router in posledično na internet?

Na forumu naj bi imel gonilnike za tole antenco, pa vtakni in probaj, bi moglo delovat.

OLIva ::

A so že spravl skupej nov FW ? A kdo ve ?

Melanholija ::

Sem tud presenečen, ker sem ga danes dobil. Res so porihtal dobavne roke, pohvalno!

novitibo ::

FW 1.0.3b3 je beta za test uporabnike. je poln bug-ov.
bo treba počakat še par dni na uradni upgrade

halozan ::

evo, danes dobil....

ventilator je res malo glasen, in bi ga najraje zamenjal. Sicer pri glasnem filmu ne moti. Drugače pa mi prebere vse, kar sem mu "podturil". Tesiral sem USB disk, UPnP, SMB share, vse brezhibno. Tudi podnapisi delajo tako kot morajo.
Skratka, razen ventilatorja, vreden nakupa. Slika odlična brez zatikanja v 1080p (24p vklopljen).

Edino eno zadevo še moram preveriti. Na receiverju imam samo dva digitalna vhoda za zvok (optični in koax). Preko optičnega imam priključen že obstoječ DVD, preko koaxa pa TV. Pri filmih, kateri so v DolbyDigital formatu, mi televizor preko koaxa lepo naredi "passthru" na receiver, pri DTS zvoku, pa dobim samo PCM 2 kanalni. Imam občutek, da mi televizor dela Downmix. Mora preverit in še probat direkt optiko na Xtreamer.

Toliko o prvih vtisih....

Lp,

Okapi ::

Zakaj pa xtreamerja ne priključiš s HDMI-jem na receiver?

O.

telexdell ::

Sem nekje prebral, da je DTS dokodiranje trenutno možno le v stereo način. S pridobitvijo (če?) licence za bluray pa bo možno 5.1 dekodiranje.
Drugače pa mislim, da ti TV preko antene ravno ne sprejema DTS zvoka in jo na ojačevalnik lahko mirno priljučiš analogno. DVD in Xtreamerja pa digitalno.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

@Okapi:
receiver ne podpira HDMI vhodov, ampak samo en koax in en optični. Zato sem upal, da xtreamer preko HDMI-ja pošilja DTS na TV, TV pa naprej do receiverja. Čeprav imam občutek, da že sam Xtreamer ne pošlje DTS zvoka preko HDMI-ja, ampak naredi downmix v stereo, ker TV mi napiše da dobi samo dvokanalni zvok. To še bom preveril.

@telexdell:
ne vem kaj ima DTS z blu-ray. Meni recimo stari DVD in receiver normalno pri DVDjih z DTS zvokom to podpirata. TV preko DVB-C mi sprejema 5.1 DD zvok (National Gepraphic HD, ORF1 pri določenih filmih, RTL ipd.)) in pošilja naprej na recevier. Zakaj pa nek program namesto DD ne bi oddajal DTS zvoka?

Xtreamer pač trenutno DTS downmixa v stereo način. To je nekako povezano z licenčnimi pravicami in tega ne morejo dati legalno vanj, čeprav imajo softwersko rešeno. Xtreamer prav tako ne more predvajati originalnih BR ploščkov preko priključenega USB predvajalnika zaradi vgrajene zaščite. Oboje je obljubljeno nekoč v bodočnosti in toliko imata skupnega DTS in BR.

Lahko bi imel DTS passthru preko HDMI izhoda in ga pošiljal dalje na TV. malo moteče je, če hočeš zvok preko optičnega izhoda, morapš HDMI Audio postavit na Off.

Fizikalko ::

Evo, naložil firmware 1.03 beta in je res ok, zdaj mi končno dela mreža, kot je treba.

uros678 ::

Tudi jaz sem ga dobil, vse špila ok, razen težave, ki jo imam z internetnimi servis ala youtube, itd... uglavnem ko hočem gledat video iz youtouba kar resetne napravo in se znajdem v main meniju. Na xtreamer forumu se je kar nekaj uporabnikov javilo z to napako.. samo v vednost..

lp,
uros

kmetek ::

link za 1.03beta?

@fizikalko:

tebi dela internet na 1.03beta fw?

DarwiN ::

novitibo: Its a bug. Resetirat moraš nastavitve v "settings", potem deluje internet..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

aha, cool

OldSkul ::

evo sm tud jst naroču, pa da sprobamo tole zverinco>:D

OLIva ::

A lahko kdo da link za FW 1.03.

gregyk ::

A lahko kdo da link za FW 1.03.

FW 1.03 je namenjen samo beta testerjem (ima še polno napak, ki se odpravljajo).

poki66 ::

Tudi jaz sem ga dobil, vse špila ok, razen težave, ki jo imam z internetnimi servis ala youtube, itd... uglavnem ko hočem gledat video iz youtouba kar resetne napravo in se znajdem v main meniju. Na xtreamer forumu se je kar nekaj uporabnikov javilo z to napako.. samo v vednost..

lp,
uros

Meni je lepo delal youtube, danes pa mi tud meni kar resetira in vrže v osnovni meni.
Kaj se že kaj ve kaj je vzrok temu in kako porihtat.

uros678 ::

lp,
uros

Meni je lepo delal youtube, danes pa mi tud meni kar resetira in vrže v osnovni meni.
Kaj se že kaj ve kaj je vzrok temu in kako porihtat.

Več uporabnikov se je na forumu že oglasilo s podobnimi težavami. Admin je napisal da je R&D oddelek bil obveščen, tak da zgleda rešujejo...

lp,
uros

JayDee ::

Men je do dons delal vse, tut YouTube... dons pa kr resetira, če odprem YT. :|

WAWAWI WAAAAA... NOV FIRMWARE 10 MINUT NAZAJ!!!
8-) http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php... 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayDee ()

kmetek ::

ODLIČNO !!!

Macketina ::

Zaenkrat kot sem sprobal, dela vse odlicno.

Razen ventilatorja, ki je za popizdit glasen. Kaksni so to hladilniki, ki jih uporabljajo za silent resitve? Za trdi disk?

Dal 1.0.3 firmware gor. Deluje brez problemov. Pri ventilatorju lahko zraven obstoječih vrednosti nastavljaš parametre tudi številčno (0-izklopljen).

humaxboy ::

Fantje, še enkrat vprašanje : razen PayPal se ne da drugače plačati ?
Hvala !

Humaxboy
Humaxboy

svejk ::

Hvala !

Humaxboy

če pogledaš tukaj lahko tudi z Mastercardom in Viso....je problem PayPal?

rognaj ::

Hvala !

Humaxboy

Jaz sem plačal z Eurocard-om...

Če greš na njihovo stran, lahko vidiš, da sprejemajo PayPal, Visa, MasterCard, Discovery, Amex, Diners in še...

refosk ::

Tole je bilo pa hitro (#7319), naročil 11.9. danes 17.9. pa je že pri meni doma.

alphighway ::

lp,
uros

Preberte si tole od silberwolf-a (pa morda cel thread, če se vam da):

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Ehem.... Fant špara za Asrock ION-a....

kremenko1 ::

Pravkar dobil in priklopil, pridem do diska-filmčkov-naprej pa ne gre.????????????????
Mi lahko kdo pomaga

Jazzsl ::

Hoj,

prosil bi za pomoč pri izbiranju mrežnih vsebin. Takoj priznam, mreže mi niso blizu... :-(

Xtremer mi prepozna Workgroup in prikaže njeno ime (HOME). Torej vidim:
..
My_Shortcuts
WORKGROUP
HOME
Znotaj HOME pa ne vidim računalnika, še manj pa vsebine, ki bi jih rad gledal. Kakšna očitna ideja kako se prebiti do mojih fotk na diskih?

Macketina ::

Na racunalniku moras sherat vsebino + nastimati izjeme za firewall.

na spletni strani www.xtreamer.net si pod zavihkom support-guide&tutorials-how do I...? poglej vodiča, kako daš na računalniku neko mapo v skupno rabo in kako pripraviš računalnik, da sprejme gosta.

ta guide je za XP, ki je že skoraj history

recycler ::

Glede na to, da imam TV (katodni Sony), ki ima samo scart in koaksialni priključek pa še 3 cinch priključke na sprednji strani, me zanima, če je možno uporabljati xtreamer na omenjenem TV-ju ?

orescek ::

Je možno!

ta guide je za XP, ki je že skoraj history

pa za Visto, Mac OS in Linux. Windows 7, pa kot se mi zdi še ni uradno izšel in ga danes uporabljajo zaenkrat le razni pisci testov, iskalci hroščev in tisti, kateri poleg iger ne vedo kaj bi z računalnikom.

me resno zanima, če bosta Xtreamer in Win7 (ko bo uradno na policah) streamala pics, muvije in glazbo obojestransko
mogoče bo pa zato šele oktobra na voljo FW 2.0 na novem SDK, a??

Je možno!

na kateri izmed treh priključkov pa? oz. na kakšen način ?

hvala!

buneech ::

Na treh činčih.

hvala!

DarwiN ::

recycler, pa tut preko scarta mora it, tako da neboš gledal teh kablov od spredaj..
Le tak pretvornik nabaviš :

Trupl0 ::

jeeej =) danes naročil in upam, da pride čimprej. #7638

PS: 22tga gre naprej juhuhu =)
If you are going through Hell, keep going !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Trupl0 ()

DarwiN, najlepša hvala! Naročima zadevo še danes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: recycler ()

JayDee ::

Je možno!

na kateri izmed treh priključkov pa? oz. na kakšen način ?

hvala!

Spredaj na TV-ju imaš rdeč, bel in rumen priključek... na Xtreamerju imaš enako... s kablom, ki je priložen, povežeš. Simple as that.

Glede na to, da imaš te priključke spredaj, lahko upoštevaš DarwiN-ovo idejo in nabaviš scart pretvornik ter priklopiš Xtremerja prek scarta, ki je pa na televizorju zadaj. Da ne boš spredaj gledal kablov.:)

DarwiN, najlepša hvala! Naročima zadevo še danes.

Če boš že investiral. Obstajajo tudi gotovi kabli, kateri imajo na eno strani Scart in na drugi 3 x cinch. Cenovno pa sta oba artikla skupaj.

hvala vsem, bom šel v BB pogledat kaj imajo

Timmah ::

strici a je treba daljinca posebej narocit ?
donde esta francesca

Melanholija ::

ne, to je če ga zgubiš oz se ti pokvari!
««
15 / 105
»»