» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
14 / 105
»»

atomc ::

Video kako sestavljajo Xtreamer-ja

jbranko ::

A lahko kdo potrdi, ali se da gledati tudi video, narejen z Cannon fotoaparatom?

pomoje ::

Video kako sestavljajo Xtreamer-ja

hehe. Tipično kitajsko. A lot of manual work to be done...
Opazu sem še, da nimajo nobene antistatične opreme, pa o avtomatizaciji proizvodnje še tudi niso slišali. :)

JayDee ::

Jaz sem včeraj dobil Xtreamerja...
Fan je mali problemček, ker me zelo moti, kadar so v filmu kakšne tihe scene, on pa tam brni. :|
Kar se pa tiče ostalih stvari, sem pa popolnoma zadovoljen. Slike lepo predvaja, AVI datoteke, DVD-je, HD filme, vse. Prek USB externega diska in tudi prek mreže (wired LAN, 100 Mbit).
Sicer preden sem pogruntal, kako dostopat do share-ov na mojem računalniku (imam Windows 7 Ultimate), je trajalo pol stoletja probavanja, ampak sem ugotovil, da je le treba v registru spremeniti 2 vrednosti (nekdo pred mano je že podal link na eno temo na Xtreamer forumu - tam vse piše). Zdaj dela brez problema. Sicer me moti, da vsakič, ko Xtreamer ugasnem in potem prižgem, moram vpisati username in geslo za dostop do share-ov... Nice bi bilo, da bi si Xtreamer to geslo zapomnil... No, ampak saj bom na tisti share, kjer so filmi, dal read permissions na "Everyone", pa bo špilalo tudi brez vpisovanja gesla. 8-)

halozan ::

Smo že bližje domu :D

11/09/2009 00:18 DE 001 Neuenstein, Germany 1.0 Outbound from GLS location
11/09/2009 00:18 DE 001 Neuenstein, Germany 2.0 Inbound to GLS location
10/09/2009 23:19 DE 001 Neuenstein, Germany 2.0 Inbound to GLS location
09/09/2009 15:09 DE 830 Feuchtwangen, Germany 0.0 Data transferred to GLS System

Lp,

Ro! ::

Sem tudi jaz zrihtal na 7mici. Šera brez da bi gnjavil za geslo. Brez čaprkanja po registru, naredil sem, kar tule piše

Čudno. Meni pa kaže le Č ostale pa izpusti.

Sorry, moja napaka.. Meni dela isto: Čji so večji, ostalih šumnikov pa ni
LP,
Robi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ro! ()

defed63 ::

Če v nastavitvah podnapise nastavite na Central european vam bo prikazoval šumnike.

piek ::

ironija @on
------------
V: Koliko Kitajcev rabis za sestavo Xtreamerja?
O: Milijavznt.
------------
ironija @off
--- Finish it off if you started it! ---

Ro!, bravo! Točno to je treba nardit. Le da sem jaz vse, kar piše v zadnji točki (Local Security Policy), naredil prek registra.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayDee ()

buneech ::

Nice bi bilo, da bi si Xtreamer to geslo zapomnil...

Meni si je zapomnil, samo v favourites je treba dodat al neki tazga...

Ja, sem dodal, pa me vseeno vpraša... :|

Zvečer sem vpisal geslo prvič in si je zapomnu... sem gledal filme, slike, različne share sprobaval itd. Potem sem ga pa ugasnil in nazaj prižgal. In ko sem želel dalje gledat slike, sem moral ponovno vpisati username in geslo. Kljub temu, da ga imam v shortcuts.

Ah, sej vseen... tisto mapco s filmi bom pač dal v Everyone in bo stvar rešena. Se nič kaj dosti ne sekiram.8-)

še ena čudna.... včasih ga vklopim, pa mi diska (vgrajenega) ne najde :|

piek ::

Verjetno si ga slabo noter porinil in ima kak slab stik. Meni se to se ni zgodilo, pa imam Xtreamer ze lep cas ... Tudi prenasam ga okoli na razlicne lokacije ...
--- Finish it off if you started it! ---

kmetek ::

ne morem verjet dobil danes :)

Jazzsl ::

Hoj,

lep pozdrav vsem skupaj, prvi post. Ali lahko kdo opiše, kako se Xtreamer obnaša pri ogledu fotk?

Omreženi media streamerji me zanimajo v veliki meri zaradi ogleda fotografij z mrežnega diska na TV-ju. Veliko na to temo nisem našel, večinoma je govor o videu ali muski. V enem od reviewjev Extreamerja opisujejo, da se fotke vedno raztegnejo čez cel ekran. Kaj to pomeni, popačenje fotk ali le, da se daljša stranica raztegne, preostala pa ohrani "razmerje stranic"? Kako pa je s portretno orientiranimi fotkami?

Hvala in lp, Matjaž

brecoboy ::

iz izkusenj lahko povem da se fotke ne raztegujejo in ohranjajo razmerje. tudi portretne. slike lahko tudi obracas, med njimi imas prehode (2s, 5s,...), prikazane so v hd locljivosti.

Verjetno si ga slabo noter porinil in ima kak slab stik. Meni se to se ni zgodilo, pa imam Xtreamer ze lep cas ... Tudi prenasam ga okoli na razlicne lokacije ...

Mislim, da disk "sedi" kot mora, sem ravnokar probal & ga komaj izpulil iz ležišča. Ko zadevo prižgem, ga ne najde. Čez čas pa ga prepozna in zadeva dela naprej normalno.
Zaj pa nevem, če temu pripomore brskanje po nastavitvah, al pa enostavno rabi daljši čas, da opazi vgrajen disk:(

Sisko101 ::

kako?? usb podaljsek za anteno mislis? kaj bi to vplivalo?

Hmm, ne vem kako vpliva. Mogoče jaz več nisem signalu na poti, ko je antena dvignjena -- kdo bi vedel pri wirelessu, tam sta doseg in hitrost velikokrat krneki. Jaz sem pripravljen zadevo uporabljati, če dela bolje tudi, če ne vem kako vpliva, ti pa kakor hočeš.

Jazzsl ::

iz izkusenj lahko povem da se fotke ne raztegujejo in ohranjajo razmerje. tudi portretne. slike lahko tudi obracas, med njimi imas prehode (2s, 5s,...), prikazane so v hd locljivosti.

Hvala, breco. Sem kar naročil... :-)

alphighway ::

ne morem verjet dobil danes :)

Res. Tudi mene so (pozitivno) ujel na levi nogi. Dobil včeraj čeprav bi moral šele čez 14 dni. Fantje iz GLS so pa res kljukci. Kot je nekdo povedal:

- če nobenega ni doma (dopoldne smo jasno po službah - tisti ki naročimo Xtreamer-ja verjetno nismo glih brezposelni...)
- če te glih tist moment ne dobijo na telefon
- in če še kak sosed pripomni da pa kar pustite pred vrati, sej bojo prišli domov (ja sam kdaj?!)

...ti res kar pustijo pred vrati... Ehem... No jeza se je ohladila ker mi paket ni "dobil noge".

Skratka. Gospodom tam dol (beri Kitajcem) je zdaj očitno zalaufal...

Carine nobene. Dobil tudi gratis anteno....

Zgodovina sprememb…

Bojim se, da je z mojim nekaj narobe... Zaj mi najde disk, ne najde pa mi mreže - nič - prazno. Povezava bi morala biti OK, saj internet (npr. Youtube) dela normalno.
Je že kdo imel primer reklamacije?
LP,
Robi.

PS - diska tudi več ne najde..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ro! ()

itak37 ::

Namest original daljinca sem poskusil Logitech Harmony Remote, sedaj bolje dela, ukazi prijemajo pod dosti vecjim kotom, torej je problematicen sam daljinec, ne pa sprejemnik v xtreamerju.

Zanimivo pa je, da mi se zmeraj kdaj zamesa tipke Enter in gor/dol...

O super, a to si sprogramiral ali je bilo avtomatsko?

TheHijacker ::

Xtreamer daljinec je že v Logitech Harmony bazi. Najdeš ga tu:

Media Center PC -> Xtreamer -> XTREAMER
http://www.google.si

Je OK na low imeti ventilator?

Jst sm ga imel na low... Pa me je vseeno motlo, kadar so ble kake ful tihe scene v filmu in se je slišalo brnenje... Pa sm ga dal kr na off. :))

Je kaj narobe? Hehe....sam je res smešen daljinec, ko moraš direkt meriti. Drugače napravica je proti WD HD TV OK.

novitibo ::

zamenjajte baterije z novimi, pa bo bolje...

gregyk ::

Pa smo 'zrihtali' slovenski podforum: http://forum.xtreamer.net/viewforum.php...

:)

novitibo ::

sem se že pofočkal :)

DarwiN ::

Te vaše težave s piloti, pa tudi z ventilatorji ..

Kot rečeno, meni pilot špila v nulo, vsaj ~70 stopinj lahko namerim vstran od njega in deluje, levo ali desno... Res, je probal kdo z novimi baterijami? ali pa imate IR senzor nekoliko zvit/zamaknjen v Xtreamerju..

Ventilator je pa sploh misteriozen. Po začetni paniki enih občutljivih ljudi so dali not "tišji" ventilator, ki pa ga očitno niso stestirali v praksi, le po karakteristikah.. "Tišji" , ker zdaj mnogi poročajo da če ga vzamejo ven iz ohišja in ga držijo v roki ter zaženejo je res tih, v Xtremerju pa spušča nenormanle glasove, od visokih frekvenc do vibracij..
Razlog je IMO preveč blokiranega pretoka zraka, saj ima ta nov vent nameščen potenciometer ki še dodatno blokira pretok..

Jaz sem preizkusil oba in uporabljam starega "glasnejšega", ki pa je vsaj 3x tišji od tega novega "tišjega", vsaj v mojem primeru (imam ga kar na najvišjo hitrost)..
Nevem, moral bi nekdo od vas najti en 25x25 ventilator in ga probat testno menjat... Nekje sem bral da imajo nekateri stari DVD pogoni vente te velikosti not, tko da, izvijač v roke 8-)...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Dusan_HD ::

Order #7365
Order Date: 13th Sep 2009
This order is marked as Awaiting Fulfillment
raY_

modman ::

Pozdravljeni, pred kratkim je prijatelj dobil xtreamerja. Sicer vse deluje OK, vendar povezava na shared-datoteke preko WiFija pa ne deluje (če je povezava preko LAN kabla, to deluje). Naj povem še to, ... Ko sem sedaj vzel xtreamerja k sebi domov, se povezal na WiFi, mi javlja sledečo napako: "DHCP not ready". DHCP strežnik deluje OK, pravtako sem za MAC naslov xtreamerja definiral lastni IP, vendar se to še vedno dogaja.

Kakšen nasvet?

ti svetujem da pogledas na 12. stran te teme. al pa tukej: link

v glavnem, pogosta napaka ki pa bo odpravljena sele z naslednjim firmwarom.

silvom1a ::

Te vaše težave s piloti, pa tudi z ventilatorji ..

Kot rečeno, meni pilot špila v nulo, vsaj ~70 stopinj lahko namerim vstran od njega in deluje, levo ali desno... Res, je probal kdo z novimi baterijami? ali pa imate IR senzor nekoliko zvit/zamaknjen v Xtreamerju..

Ventilator je pa sploh misteriozen. Po začetni paniki enih občutljivih ljudi so dali not "tišji" ventilator, ki pa ga očitno niso stestirali v praksi, le po karakteristikah.. "Tišji" , ker zdaj mnogi poročajo da če ga vzamejo ven iz ohišja in ga držijo v roki ter zaženejo je res tih, v Xtremerju pa spušča nenormanle glasove, od visokih frekvenc do vibracij..
Razlog je IMO preveč blokiranega pretoka zraka, saj ima ta nov vent nameščen potenciometer ki še dodatno blokira pretok..

Jaz sem preizkusil oba in uporabljam starega "glasnejšega", ki pa je vsaj 3x tišji od tega novega "tišjega", vsaj v mojem primeru (imam ga kar na najvišjo hitrost)..
Nevem, moral bi nekdo od vas najti en 25x25 ventilator in ga probat testno menjat... Nekje sem bral da imajo nekateri stari DVD pogoni vente te velikosti not, tko da, izvijač v roke 8-)...

Darwin, ali ti ni FW rešil problem mnogo preglasnega ventilatorja ? Če se prav spomnim si prav ti to vneto razglašal - in seveda zavajal bralce tega foruma...Že takrat sem povedal, da je kriva popolnoma napačna mehanska konstrukcija Xtreamerja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: silvom1a ()

refosk ::

Tudi jaz sem naročil,
order 7319

We will process your order for shipment on September 20th 2009. Delivery will take few working days after and will be handled with Courier Company.

@silvom1a:

Pravzaprav sem jaz ves čas le posredoval uradno dogajanje/novice glede te stvari.. Torej glede vrtljajvev, 3 stopnje,auto-speed, ter da bo nov tišji ventilator.
A naprimer avtomatska kontrola vrtljajev preko FWja (kar je bilo obljubljeno) po tvoje ne zniža hrupa?

Če je star vent imel 13.000 obratov in 34db, nov pa jih ima 10.000 in le 26db, potem je ta stvar uspešno rešena a ne?
A žal je pri nekaterih izpadlo drugače, ker se nepričakovano iz neznanega razloga pojavi nek iritirajoč zvok visokega tona.

Konstrukcija gor ali dol, tega se ne da spremenit, sploh pa je večina še vedno zadovoljnih in jih hrup ne moti oziroma ga praktično ni, tisti ki pa nimajo te sreče pa ne morejo reči da proizvajalci niso prisluhnili ali karkoli, pač shit happens in life sometimes...

humaxboy ::

Fantje, eno vprašanje : plačilo na http://www.xtreamer.net/ gre samo preko paypal ? Navadno nakazilo preko banke ne gre?
Pa še nekaj : a je kdo probal MKVje z 10 reframe če delajo ?
Humaxboy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: humaxboy ()

Pa še nekaj : a je kdo probal MKVje z 10 reframe če delajo ?

Se spomnim testiranj ljudi iz foruma kjer jih je več potrdilo da 1080p dela do (vkljčno z) 11 reframe. Ni pa to najbrž garancija da bo vsak tak video delal, kakšen z "nenormalnim" bitrate-om predvidevam da ne bo...

sloolson ::

Eno vprasanje: Na katerem naslovu ga narocate?
Jaz sem probal na https://shop.xtreamer.net/
pa mi je v koncno ceno hotel dodati 40 EUR za postnino. Jaz pa sem precital, da stane 99 EUR + 20 EUR postnina (Nizozemska) ?
Pa daljinec in napajalni kabel mi je ponudil ekstra. Kaj tega ni v kompletu za 99 EUR ?

LP Dusan

sloolson ::

Aja, ko sem zbrisal daljinec in napajalni kabel je bila postnina 20 EUR :)

hehe

Jaz pa komaj čakam na Xtreamer 2-Bay NAS model - the eTRAYz ;)

Macketina ::

Sem videl tale NAS, zanimivo. 2x 2TB diska notri in je cista zmaga, pa se akcija je.

Se vedno cakam posiljko, narocil 3 komade, zdej pa v Avstriji cakajo ze par dni...

Vorlon ::

Sem videl tale NAS, zanimivo. 2x 2TB diska notri in je cista zmaga, pa se akcija je.

Diski niso v ceni, za 59€ + 20€ poštnina, dobiš samo ohišje (brez diskov).

Tak NAS je takoj 100EUR+.

vrossi46 ::

Pa kaj je to NAS
Kak link prosim

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vrossi46 ()

itak37 ::

haha, kaka zakon animacija :D btw, 3.rezultat ;)

Ej, folk, kaj pa če jst v moj kompjuter vštekam tole antenco, k je pršla free z Xtreamerjem?

Ker ubistvu mam jst Xtreamerja prkloplenga na mrežo kr lepo s kablom, ker je hitrost boljša, manj izpostavljeno motnjam bla bla bla. Pa še router imam 2 metra stran od Xtreamerja, tko da mi ni blo problem potegnt kabla. Zdej pa... 2 nadstropji višje imam pa en comp, ki pa nima brezžične mrežne kartice. Kaj če vštekam tole antenco v USB na compu, bo delovalo? Se bo lahko povezal brezžično na router in posledično na internet?

kremenko1 ::

Uf , v soboto sem ga naročil, je pisalo da mi ga bodo poslali 20.09 ,danes pogledam na stran, pa je Xtreamerček že na pol poti do novega doma.
FUL presenečen, pozitivno seveda.
««
14 / 105
»»