» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
16 / 105
»»

Timmah ::

aha hvala super
pa še eno vprašanje: zvok gre po HDMI na TV verjetno in je avdio priključek samo dodatni ?
donde esta francesca

JayDee ::

Zvok lahko gre po HDMI (če v nastavitvah vklopiš "HDMI Audio"), lahko gre prek činč kablov (rdeč, bel), lahko pa prek optičnega izhoda.

hvala lepa

Your order from Xtreamer.net Shop (#7646) :D
donde esta francesca

TheHijacker ::

Optika FTW. Meni Creative DDTS-100 že dolgo dobro služi. DTS ali Dolby, vse prebavi.
http://www.google.si

poki66 ::

Sem dal nov softver pa mi še vedno ne dela youtube. A vam dela ?

novitibo ::

internet video vsebine še ne delajo :(
wtf, kdo od eng kaj popravlja ali nič?

Ja, ja, so popravili 1 uro nazaj... firmware 1.0.3.1:
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayDee ()

OLIva ::

Kle pa stvari kr hitr dogajajo.
Men sicer vse dobr dela - kaj pa je 1.0.3.1 FW boljši. A se ga splača nalagat a je bolš pustit kakor je.

Steinkauz ::

- Fixed. Internet video can't playback issue.

Sej ti piše

vrossi46 ::

Mene pa zanima ena stvar.Ko se naroči tole zadevico a je treba plačat še kako carino ali kako.Iz katere države pa sploh pošljejo.

Macketina ::

Nemcije oz. Nizozemske. Ni carine, 120 EUR je fixed.

vrossi46 ::

Ker je znotraj EU, kaj pa če se kr en izdelek naroči iz Kitajske ali ZDA, kaj pa pol?

A mi lahko kdo razloži, kaj je to NAS, kaj je to NFS bližnjica.

Jazzsl ::

Na racunalniku moras sherat vsebino + nastimati izjeme za firewall.

Hoj,

hvala vsem, dela bp.

Najprej sem moral prav mrežo naštelat. IP streamerja kot izjema v firewallu pa je dokončno spravila stvari v red. :-)

A vam z novo poravljeno verzijo od danes delajo youtube film. Meni še vedno nič, ko poženem filmček se xtreamer resetira.

Fizikalko ::

Pravkar probal nov FW in youtube zdaj res dela.

Dusan_HD ::

pri meni tudi vse dela sedaj BP!
raY_

zdaj pa dela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: poki66 ()

Po menjavi FW moraš resetirat na tovarniške nastavitve in zadeva potem deluje.

Bibaleze ::

Ali tekoče predvaja HR format? (*.mp4 1920x1080p60 @25 Mbps)

Ker je znotraj EU, kaj pa če se kr en izdelek naroči iz Kitajske ali ZDA, kaj pa pol?

http://shop.xtreamer.net/Support/questi...

kmetek ::

Torej da vidim vsebino diska, je dovolj da imam xtreamerja prikloljenega preko switcha?

Zgleda takole

MILAN-> 1.switch -> od moje sobe do dnevne 1 kabel, kamor bi dal še en switch (2.switch), nanj pa amino + xtreamer.
od 1.switcha na pc imam za potrebe gledanja IP TV, in določen IP mrežni kartici 10.4.1.0 če se ne motim, bo to delalo težave?

Tako, da niti ne uporabljam routerja?

Xtreamer mora bit v isti mreži, kot ostali računalniki. Če nimaš routerja, potem v omrežju tut ni DHCP serverja, tko da boš moral Xtreamerju ročno določit nek IP.

Imam router.

Dobro, če ga imaš, ga pač imaš. Torej ti bo router samodejno dodelil IP. No problem here. ;-)

Zadevo mam po kablu prklopleno na ruter - tako kot vse ostale PCje. V Xtreamerju vidim ostale PCje, obratno pane. Na nobenem od PCjev ne vidim Xtreamerja tako da v obratni smeri ne znam pošiljati. A kdo ve, kaj je treba nastaviti. ( na vseh OS je isto, XP, VISTA WIN7 )

Še nekej. A mi lahko kdo pove, kaj je s to Xtreamer eTRAYz zadevo. Kako je tam s predvajanjem 1080p - a tud šteka, kako je z glasnim FAN-om.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OLIva ()

eTRAYz je neke vrste NAS...notri lahko daš do 2 diska....in daš v skupno mrežo...zelo super zadeva. Verjetno bom kupil.

kmetek@ a mi lahko poveš kej več o tem. Kaj je to sploh NAS, ...

Network-attached storage

opis neke NAS naprave.....NAS= omrežna enota za diske po domače povedano.....ponavadi so okoli 150EUR, tale bo 59EUR + 20EUR ptt = ZMAGA.

Omrežna enota za shranjevanje podatkov na HDD
možnost vgradnje dveh SATA diskov 3.5''
postavitev diskov kot standardni način, JBOD,
RAID 0 in 1
vgrajen FTP strežnik
vgrajen USB tiskalniški strežnik
10/100/1000 Gigabit Ethernet povezava
- dovoljenja na nivoju uporabnika in skupine
- dodeljevanje kvot
- podpora predvajanja multimedijskih datotek
prek UPnP strežnika
- atomatsko email obveščanje
- Backup Software omogoča izdelavo polne
oz. inkrementalne varnostne kopije

WAUU, a lot.
Hvala kmetek

Suly ::

Sicer kar nekaj časa spremljam temo, tako da če sem kje sfalil se opravičujem, me pa zanima kako je garancijo ? Jo sploh ima in če je karkoli narobe, poštnina za pošiljanje nazaj zna bit kar draga ? Skratka kako je s tem

Dodano: zasledil sem še da nekdo v sloveniji zbira naročila za xtreamerja po 110eu baje komplet z vsem. Zanima me ali je kakršno koli tveganje če naročim tukaj. Naj omenim da teh 10 eu sploh ni pomembnih, ne spoznam se pa na paypal in ravno zato me zanima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Suly ()

telexdell ::

Zadevo mam po kablu prklopleno na ruter - tako kot vse ostale PCje. V Xtreamerju vidim ostale PCje, obratno pane. Na nobenem od PCjev ne vidim Xtreamerja tako da v obratni smeri ne znam pošiljati. A kdo ve, kaj je treba nastaviti. ( na vseh OS je isto, XP, VISTA WIN7 )

sam vpišem v IE explorer:
//venus
da dobim nadzorni panel
\\venus
da dobim mrežni disk (če klikneš z desno miškino tipko na ikono xtreamer in izbereš "preslikaj mrežni pogon" in določiš poljubno črko pogona (sam imam "z")se ti xtreamer obnaša koz mrežni disk. Dostop preko exlorerja je enak kot do vsakega drugega pogona).
Namesto venus lahko vpišeš IP naslov xtreamerja. Je pa priporočljivo, da je IP fiksiran (sam imam IP naslov vezan na MAC naslov)
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

refosk ::

Sem šel po tem postopku za Windows 7 in sharing dela.

@refosk: a ti predvaja tudi mp3je iz PCa?, oz vse kar daš v share?

jbranko ::

A predvaja tudi .mov datoteke, ki jih naredi cannon fotoaparat?

@jbranko: .mov datoteke, ki jih naredi Panasonic Lumix predvaja, ampak z dvojno hitostjo 8-O
tako da sem jih mogel convert-irati...

za Canon pa ne vem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

Meni lepo predvaja MP3-je.

(Imam Windows 7 in sharing naštimano po istem postopku kot refosk.)

Xtreamer mora bit v isti mreži, kot ostali računalniki. Če nimaš routerja, potem v omrežju tut ni DHCP serverja, tko da boš moral Xtreamerju ročno določit nek IP.

ja samo kabel do dnevne sobe, gre iz switcha ta pa ni povezan z routerjem, ampak direktno na pc iz ene smeri, iz druge pa mam na pc router za potrebe wlana....

povežem switch in router, da bo v isti mreži? :P

Trupl0 ::

wau saj ne morem verjet. 18tega naročil in so mi sporočili, da bodo 22tega odposlali xtreamerja. Pogledam na status order in že piše shipped ( 21.09 ). Sodeč po GLS tracking numberju je že izven Nemčije =)

Nisem verjel, da bo šlo tako gladko =) ( zaenkrat hehe )

PS: mogoče kdo ve ali se zdajšnje enote pošiljajo z že updejtanim FWjem?
If you are going through Hell, keep going !

refosk ::

Opazil sem da predvaja več ali manj vse, ne predvaja mi edino DV-AVI filmov iz kamere Canon, ni pa problema z avi filmom iz olympus fotoaparata.

Xtreamer, ki sem ga dobil včer ima naložen firmware 1.0.2. Par minut pa je bil 1.0.3.1 gor. Tokrat šlo brez problema s 1GB ključkom.

OldSkul ::

16. septembra sem naročil, danes dobil. Moram rečt, da je naprava odlična (dela tudi mreža z win 7 x64). Kar me moti je meni, ki ni HD (vem da pride z 2.0 firmwarejem) ter ventilator, ki je res glasen. Ventilator bo kr na OFF, ker ne gledam dost filmov.

ali je komu ratalo nastaviti NFS Shortcut?

Meni dela odlično s HaneWin na Windows XP kot server.

Delal sem pa točno tako kot je napisal mavvy v tem postu:

Ter s konfiguracijo iz prvega posta iste teme.

azeed ::

Meni dela odlično s HaneWin na Windows XP kot server.

Delal sem pa točno tako kot je napisal mavvy v tem postu:

Ter s konfiguracijo iz prvega posta iste teme.

+1
You gotta say YES to another excess!!!

telexdell ::

NFS povezava dela in lahko preko HDD in vpetega direktorija listam vpeti disk na računalniku. Ne dela pa bližnjica NFS v meniju Media Library.
Prav tako sem opazil, da ko je NFS povezava aktivna ni možen dostop do domene Worgroup.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

wau saj ne morem verjet. 18tega naročil in so mi sporočili, da bodo 22tega odposlali xtreamerja. Pogledam na status order in že piše shipped ( 21.09 ). Sodeč po GLS tracking numberju je že izven Nemčije =)

enako
pomoje sta moj pa tvoj Xtreamer skupaj na poti =)
donde esta francesca

ja samo kabel do dnevne sobe, gre iz switcha ta pa ni povezan z routerjem, ampak direktno na pc iz ene smeri, iz druge pa mam na pc router za potrebe wlana....

povežem switch in router, da bo v isti mreži? :P

Ne kompliciri.
Ti poglej, kateri IP ima tvoj računalnik in IP, ki je v istem podomrežju, naštimaj Xtreamerju manually. Po domač - če ima računalnik 192.168.1.20, potem Xtreamerju naštimaj 192.168.1.30. Pa je stvar rešena.:))
(Sam pazi, da ne boš Xtreamerju naštimal kkšnega IP-ja, ki je omrežju že zaseden. Na primer laptop, ki ga imaš prkloplenga prek routerja in je samodejno dobil IP.)

Aja, ti, lahko pa pridem dons do tebe na kavo in ti poštimam. :))
««
16 / 105
»»