» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
11 / 105
»»

Okapi ::

DVD oziroma različni njegovi ključni deli so pač patentirani in moraš plačati licenco, če hočeš narediti predvajalnik. Nekateri patenti v Evropi iztečejo že naslednje leto, večina pa čez štiri leta.
http://www.dvd6cla.com/list.html

O.

DixieFlatline ::

A v tole škatlo paše klasičen 2.5" SATA disk, kot npr. tale: Klik
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Desty ::

Paše. :)

gregor ::

kdaj pa bo na volje model z 3.5 diskom , je že kaj več znano, slike, specifikacije....
hvala
lp

brecoboy ::

je bil napovedan skupaj z e-trayzom. datumi niso znani.
New Xtreamer: There will be a new xtreamer with 3.5 HD, 40MM fan and better design..There is a number of info in the chat about this but due to confusion I have not been able to conclude if it will also have eSata..

Edit: It has been confirmed that there will be the NAS device and a 3.5" xtreamer but we have no images of this yet...

[16:20] Xtreamer - new models - means same platform same firmware
[16:20] Xtreamer - same features
[16:20] Xtreamer - no better
[16:20] Xtreamer - same only 3.5
[16:20] Xtreamer - we expect these new 3.5" model in few months

vir

@DixieFlatline
glede na to, da nima veze ali je sataI ali II (link) bi bila boljsa izbira par evrov cenejsi 320Gb link.

naj Darwin potrdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brecoboy ()

Tnx bo treba neki nabavt, ker se je status spremenu v "shipped".

DjTonic ::

Evo ravno danes sem prejel svoj xtreamer. Naročen je bil že 15.7.09 :)

Gor je bil že instaliran 1.02 FW.

Vorlon ::

Kar se tiče dvd menijev delajo 100%, če je DVD v iso formatu! (image DVD-ja). Nekaj sem se špilal z ifo (menu začne igrati, vendar ne moreš ničesar izbirati), pa mi še zaenkrat ni ratalo (bom se še malo pošpilal, ampak je ta ISO varianta zame čisto dovolj!). Zaenkrat ZAKON!

Aja kaj se pa tiče tistega unsupported GMC pa pravijo, da takšnega formata še do sedaj naj nebi podpirala nobena podobna naprava(GMC ima 3 warppointe, kar koli že to pač je!) Če koga zanima več informacij okrog "mojega" problema link .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vorlon ()

alphighway ::

Kar se tiče dvd menijev delajo 100%, če je DVD v iso formatu! (image DVD-ja). Nekaj sem se špilal z ifo (menu začne igrati, vendar ne moreš ničesar izbirati), pa mi še zaenkrat ni ratalo (bom se še malo pošpilal, ampak je ta ISO varianta zame čisto dovolj!). Zaenkrat ZAKON!

Aha. Če imaš torej IFO-te v bistvu zadeva ni OK! To je pa jajc. Negativna vest zame. Jaz imam vse v IFO,VOB obliki... Shit, shit. Velika večina materijala (na net-u) je tudi v DVD obliki!

Ali si probal na več DVD-jih al samo na enem?

Jao, jao me je že minilo veselje do nakupa...

Ali lahko kdo potrdi da to ni res kar pravi Vorlon in mi povrne upanje??

gregyk ::

Aha. Če imaš torej IFO-te v bistvu zadeva ni OK! To je pa jajc. Negativna vest zame. Jaz imam vse v IFO,VOB obliki... Shit, shit. Velika večina materijala (na net-u) je tudi v DVD obliki!

Ali si probal na več DVD-jih al samo na enem?

Jao, jao me je že minilo veselje do nakupa...

Ali lahko kdo potrdi da to ni res kar pravi Vorlon in mi povrne upanje??

A je mar kakšen velik problem vsebino mape VIDEO_TS prenesti v npr. PowerISO in shraniti kot ISO?

Edit: Bom takoj zdaj šel testirat, če delajo menuji pri branju iz VIDEO_TS mape :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

orescek ::

Meni osebno so delali vsi DVD-ji preko IFO/VOB(drugih itak nimam) OK.
Priznam dva nista, nista pa delala niti na računalniku, tako da je že v samem štartu bilo nekaj narobe z njima :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: orescek ()

svejk ::

Priznam dva nista, nista pa delala niti na računalniku, tako da je že v samem štartu bilo nekaj narobe z njima :)

ja pa si jih playal preko diska ali preko DVD zunanje enote?

gregyk ::

Preverjeno.
Menuji delujejo pri predvajanju DVD-ja iz mape brez problema. Predvajanje se zažene z datoteko VIDEO_TS.IFO in to je to.

kmetek ::

Hvala za podatek :)

Fizikalko ::

Evo, naroču še enga :) Best buy, ni kaj.

bi se morali zmenit za skupinski nakup...bi dobili dodatne popuste ;)

Ni res, kolega naročil 2 kosa pa so mu hoteli 2x PTT zaračunati.

Fizikalkič: prinesi v trgovino na test :)

Katero vrsto plačila izbrati: CREDIT CARD or PAYPAL?????

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Zurbum ::

Jaz, kjerkoli se da, izberem PayPal.

Ni res, kolega naročil 2 kosa pa so mu hoteli 2x PTT zaračunati.

Fizikalkič: prinesi v trgovino na test :)

Katero vrsto plačila izbrati: CREDIT CARD or PAYPAL?????

hm....aja 2x poštnina...matr...
ja jaz tudi izberem paypal...je ziher...

voila: Your order from Xtreamer.net Shop (#6735)

kar bo pa bo.

orescek ::

ja pa si jih playal preko diska ali preko DVD zunanje enote?

s diska!

poki66 ::

Tnx bo treba neki nabavt, ker se je status spremenu v "shipped".
Kakšno številko si imel in kdaj je bil predviden datum dobave. Meni je pisalo dobava 1.9.09 danes še nobenega znamenja o napredovanju dobave.

alphighway ::

Preverjeno.
Menuji delujejo pri predvajanju DVD-ja iz mape brez problema. Predvajanje se zažene z datoteko VIDEO_TS.IFO in to je to.

OK ker nimam zadeve fizično sklepam da je "predvajanje iz mape" v bistvu predvajanje z lokalnega disk-a? Prav sklepam?

Kaj pa predvajanje s PC share-a? Dela al ne?

Zgodovina sprememb…

kje ste pa hdmi kabel kupili?

pri mesarju. :D

ouch :)

We will process your order for shipment on September 20th 2009. Delivery will take few working days after and will be handled with Courier Company.

fak 3 tedne + ptt = 1 mesec ???????!!!!!!

Zgodovina sprememb…

very funny :) ne, resno, ker pravijo da pri enih poceni kablih pride slaba slika. pa me zanima kje ste ostali nabavli.

drugace sm js danes dobil xtreamerja. :)

glede dvdjev - enostavno das v skupno rabo dvd rom na pcju, in potem na xtreamerju odpres ifo file v mapi video_ts in zadeva deluje z menuji in z vsem.

Meni je pisalo, da bo dostava po 10.8.09 pa daleč od tega. V bistvu se mi ni niti mudilo, tak, da ni bil tak problem za počakat. HDMI imam iz ebaya je bil s poštnino cenejši, kot pa v rač. trgovini.

5er--> ::

1,5M HDMI za 3,3eur (poštnina vključena)

PS: čisto vseeno je kakšen hdmi kabel vzameš...

thanks. vseeno ne nameravam narocat kablov iz hongkonga. :) grem tle v big bang in comtron pogledat kaj majo.

he he ...jaz sem jih naročil...ni treba nikamor hodit...pride zadeva lepo na dom...brez poštnine ;)

brecoboy: comtrona že lep čas ni :)

kaj je fora tegale?

http://www.dealextreme.com/details.dx/s...

Zgodovina sprememb…

no ja, neka poslovalnica v mercator centru pr nas je. comshop se mi zdi. kar pa je vsaj enkrat bil comtron. :) no, sicer sm dobil kabel v merkurju. 12€.

podtalje ::

Prosim, da se držite teme, ki ja tako ali tako že obsežna. Za debato o HDMI kablih raje odprite novo temo.
Nadaljnje objave v zvezi s HDMI kabli bodo brisane.

ttajic ::

Evo....dons sem ga dobil.

Moji prvi vtisi:
- remote je precej pocen. Moti me, da moraš ful v napravo pociljat da prime, ni pa da se ne bom navadil. Je pa remote podobno kot pri računalniku dobra tipkovnica in miš ena ključnih naprav. Konec koncev z njo poveljujemo napravi in v koliko vsaj 5 ukaz presliši - give me twenty :)
- je kar glasen, me pa osebno ne moti preveč. verjamem, da so ljudje, ki jih bo glasnost motila.
- kar nekaj časa po boot-u in uporabi mi ne preklopi na 16:9, potem pa se enkrat odloči in je ok. Ne vem v čem je fora.
- Predvajanje fotk je zame zadovoljivo. Všeč mi je preview fičr.
- Predvajanje muske se bo glede na vaša sporočila izboljšalo ... and it should
- Moti me, da ni šumnikov na virtualni tipkovnici, tako da npr. nisem mogel poiskat "Požigalec" na Youtube :)
- Bal sem se, da ne bo spoznal zunanjega diska kot veliko poceni dvd/divx playerjev...pa ga je!
- Predvajanje filmov je fajn. Všeč mi je preview fičr. (Video_TS folder je sicer treba odpret in izbrat .ifo fajl, da ga odšpila, a boljš k da ne bi delal). mkv-je in ostalo špila fajn. Z nekaterimi podnapisi ima probleme, saj ni šumnikov.
- Blo bi nice: bolj "estetski" vmesnik ter efekte modernih OS-ov. Če je lepo na oko, uporabnik še raje uporablja....

- Pogledal sem "Lady killers", pa ni bogve kaj...škoda časa.

Če povzamem: "Naj živi open-source! Verjamem vate!" (kaj mi pa preostane :)

atomc ::

Pozdravljeni, včeraj sem prejel Xtremer-ja, pri nastavitvah za TV OUT lahko izberem le 1080i, ne pa 1080p.Ali ima še kdo ta problem?

Ben

buneech ::

Posodobi si firmware. Poglej katerega imaš že gor, in si namesti 1.0.2

atomc ::

Imam 1.0.2

DarwiN ::

atomc, nisi edini, je znan in kar pogost bug. Tudi meni špila le 1080i.
Je na forumu ravno ena sveža NITKA na to temo.

@ttajic:
Teh težav s pilotom nebi smel imeti. Osebno lahko pilota usmerim stran od X-a tudi do 70-90 stopinj, tu je nekje meja kjer še deluje.
Spomnim se da je nekdo poročal da je odprl Xtreamerja in da je bil IR senzor zvit v eno smer.. Probaj iz različnih kotov ciljat, pa tut baterija bi znala bit, čeprav je nova..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

moji vtisi: vecinoma se strinjam s ttajicom. na splosno, xtreamer je zakon stvar, ima pa nekej tezav. daljinec slabo lovi napravo, tko da je treba poiskat mesto, da meri tocno v njo. poleg tega kdaj zamesa tipki navzdol in enter. podnapise ne vem katere zbrat. central european ne dela, ceski ne dela, slovenski tudi ne. glede nastavljanja locljivosti nimam tezav, 1080p 60hz je sprejel. kar se tice streamanje, 1080p ne gre tekoce po wifi, kdaj tudi 720p. tako da sm prklopu usb disk, lan kabla se mi ni dalo napeljat. :) se en problem sm zasledil, in sicer, da kdaj po predvajanju par videov, ko grem nazaj v prvi meni in zberem net, mi kdaj ne prikaze domacega omrezja. sicer to je blo samo vceraj, lahko da je bla zacasna stvar. drugace pa je uredu predvajal vse filme, 1080p res lepo zgleda. aja, ventilator je zelo tih :) prednastavljen je 'na sredini', pa tudi na najvisji ga ni slisat, ce kaj predvajas. je slisat bolj racunalnik s katerega streamam.
p.s dizajn uporabniskega vmesnika bi bil lahko lepsi, recimo kaj v smeri Windows mce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brecoboy ()

OLIva ::

Kdaj ste naročil vi, ki ste ga ravno dobili ?

Daljinec res ni vrhunec tehnologije. Na približno enaki stopnji, kot pri dvd playerju za 40€. Glasnost ventilatorja me ne moti. Pomembno je, da predvaja čim več vsebin. Včasih mi ne gre kakšnega videa na youtube predvajat ali kakšnega filmčka v formatu mov (apple). Lahko kdo poskusi naložiti kak technodrom na xtreamerja?

http://www.t-2.net/?ctxID=006665&funcID...

- želel bi si še podpore za multicast
- internetni browser oz. več sourcev večpredstavnostnih vsebin.

Bo treba kr mal težit na forum za multicast podporo ter torrent odjemalca.
Feature request forum:

itak37 ::

Tudi jest moram ciljat z daljincem, in tudi meni obcasno zamesa tipki za gor in enter. Ventilator sem izklopil, ker mi je na vseh stopnjah preglasen, pa se zvok ima zelo zoprn.

Sicer pa predvaja vse formate BP, pogresam pa internet shoutcast radio.

@itak37: Ventilator na off ni kul. Če te res tako moti , si boš moral umisliti kaj takega:

jl ::

A se kaj ve okvirni datum, če oziroma kdaj naj bi izšel novi Xtremer z možnostjo 3.5 HDD?

LP

ne. po mojem mnenju bo po e-TRAYzu, ki bo 1.11.2009.
@Oliva datum narocila 25.07.

hoch ::

Včeraj sem dobil Xtreamer, pa mi ne dela ventilator. Poskušal sem s spremembami nastavitev (spremembe hitrosti itd..) in na novo naložil firmware (1.02), ampak nič ne pomaga. Ventilator se niti malo ne premakne in Xtreamer se takoj zelo segreje.

Verjetno je tehnična napaka, ampak odpiral ga še nisem, ker najbrž izgubim garancijo. Je mogoče kdo videl, da bi kdo poročal enake težave ali predlaga kakšno rešitev?

TOP ::

Nazaj ga pošlji.

To glede izgube garancije je bolj tak. Prvi batch namreč dobi nove ventilatorje po pošti in bodo itak morali odpret svoje Xtreamerje.

Vsekakor najprej vprašaj kaj narediti preko svojega shop accounta...

Priključek za napajanje ventilatorja je verjetno iztaknjen..
««
11 / 105
»»