» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
10 / 105
»»

DarwiN ::

4 delovne dni traja..Prvi dan Nemčija, drugi dan Avstrija, tretji Slovenija, četrti dostava..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

tattoo ::

Kaj je kakšna razlika, če naročim zadevo zdaj al čez kakšen mesec dni? Razmišljam v smeri, če še bodo zadevo kaj izboljšali (tišji ventilator in odpravli kakšne druge napake, ki trenutno pesti to zadevo)?

antireal ::

Dons je tak, jutr je boljši, čez leto še boljši...čez 2 leti ...:]

gregor ::

darwin, hvala za izčrpne informacije v tej temi
ali si ti na plačilni listi xtreamer-ja :))

moram pa priznat da me preseneča podpora za to napravico, odzivnost podjetja na napake, težave..

če bo šlo tako dalje bo čez dva, tri mesece ta xtreamer še veliko boljši nakup ....
me prav zanima kdaj bo na voljo z internim 3.5 diskom in kakšna bo cena

lp

lufthammer ::

Torej, po enotedenskem mučenju Xtreamerja lahko rečem, da je napravica odlična. Vse, kar sem pričakoval, dela kot mora. MovieJukeBox ima sicer še nekaj težav, a bo že.
Tudi pri wireless povezavi (čeprav je še ne priporočajo) se mi pri gledanju TVersity PRO pri polni ločljivosti ni nič zatikalo. Super.

Na začetku me je res zelo motil ventilator, ko sem imel Xtreamerja še na mizi, pol metra od ušes. Pod televizorjem tri metre stran, ga praktično ne slišim in ni potrebe po kakršnikoli modifikaciji. Edino kar je, Xtreamerja sem brez podstavka položil na mizo in s tem ventilatorju odstranil oviro pri izstopu zraka.

Test si lahko preberete v zadnjem Monitorju na 24. strani.

Tom-Cat ::

Kako je kaj z 24p predvajanjem HD vsebin? Vem da so imeli velike probleme v zacetku, zdaj pa ne najdem kako je kaj z novimi firmware-i? Se 23.9xx filmi predvajajo ok na 1080p24 izhodu ? Meni je predvsem pomembno da se filmi predvajajo popolnoma brez zatikanja (tudi najmanjsega).

brecoboy ::

tudi meni se je stanje spremenilo v shipped. ocitno so obdelali slovenijo zadnje dva dni. :) 4 dni pa je kar precej. ponavadi pride v dveh dneh iz nemcije, ce je dhl.

DixieFlatline ::

Brecoboy, katero cifro naročila si imel?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Order #407x
Order Date: 25th Jul 2009

atomc ::

No, tudi jaz sem dobil mail od GLS-ja, upam da bo drugi teden. #464x

Gregor, si spraševal odkod izvira ta moj entuziazem nad to malo mašinco?.. Evo tule je odgovor. Minilo je le par dni od "party-a" in že so najavili plan neverjetne X prihodnosti...Izboljšave....in to kakšne...:

Dear Friends
After seriously reviewing our bug tracker online system and numerous RD meetings and internal verifications we happy to announce you our roadmap as to our future firmware updates of the xtreamer

The Firmwares will be released in these days :
(1) 7.9.2009 version 1.03 (still based on old SDK- will give today more details)
(2) on the 12.10.2009 we will introduce you version 2.0 new firmware based on the newest SDK that address core system speed issues and improved playback and more efficient chipset workflow.
With HD GUI and improved core elements , major bug fixes of faster networking speed in both wired and wireless and new internet radio (live radio + shoutcast ) and powerful music jukebox that fully supports PLS files and even BD ISO support with hopefully Blu Ray menus
(3) On the 30.10 we will introduce version 2.1
with XMJ integraetd with support for music + movies + pictures cover art. Folder playback - you will be able to get info OSD about any file or even play directly the contents of folders by clicking PLAY on the RC while you are on the media library.
(4) On the 1.11.2009 we will release the new eTRAYZ nas.

VERSION 1.03 : (7.9.2009)

(1) We added the ability to add shortcuts to shared folder across your network.
you will be able to click the FUNC key on your RC and add any folder you wish while you browse the media library. Same ability was added to the Settings menu.
The result will be it will be easier to browse you your desired targets on the network.
You will see these shortcuts on the top list of your Media library as well as on the new menu option of your sources screen.

(2) We added the ability to lock a folder with password. In your media library you will be able to click the FUNC key and lock / unlock a folder or even a file playback with your desired password. The master password will be reset from the settings menu.

(3) We added the same mechanism of folder.jpg as we all know it is widely used on other media player. User will be able to designate a folder a unique picture by simply adding folder.jpg file inside the folder.
This firmware is currently based on SD GUI.

Next firmware update (with the new SDK ) will be based on HD screen resolution
and will allow us better power to add more visuals to the GUI and enhance the user exprience - expect XBMC wide icon inside folders, XMJ mechanism embeded inside the firmware and very impressive Music JukeBox that supports full Internet radio.

(4) We added Subtitle Color in the SUBT menu. Color control will be by defined presets, by powerful RGB flexible control . We even added ability to control outline color for anime movie fans.

On the next SDK firmware we will add to this menu the manual ability to select SRT files from the media library, we will add also the power to define the desired font for the subtitle. We will be able to fully support .IDX + .SUB . as this require core system change we could not present this now and only next SDK firmware that will be published on the 12.10.2009.

(5) We improved the GOTO menu. You will be able to see now time bar, and skip time segments of +15 sec +30 + 1 min + 5min and vice versa go backward.
the same function will be supported on the OSD by clicking the arrow keys.

(6) NFS mount speed was fixed. Unmount will be easier with a designated functions also.

(7) All System font was changed and now support fully the UTF 8 protocol so as to enable all european to experience no problem with strange sized letters in SRT.

(8) UPnP playback for mp3 files were fixed as well as the FTP access to the machine.

(9) We fixed some minor text errors and added MIME icon support to .ra + .rm files

(10) We added to the main screen the ability to get visual noticifaction if the WIFI/USB/HDD/LAN/UPnP/SIGNAL power are connected. If you will not see them on screen it means they they are not active .

(11) Bookmarking mechanism is under going work also. We are not sure we will be able to finish it on time and introduce it this time but we hope we do. Whatever the case may be you will be able to bookmark a file and add it to your favorite list (playlist in the sources menu)

buneech ::

Uh, tole so si resno uzel, can't wait, že 1.03 bo kul :)

zanimivo, ja tale mašinica je res zanimiva,predvsem cena je tista ki naredi razliko ...

je pa tudi zanimivo da toliko vnaprej obajvijo kdaj bo novi firmware, kot da bi bil že napisan....

če uredijo še ventilator in crkovanje bo odličan izbira

sam imam sicer hdx-1000 tako da menjal ne bom, če pa bi sedaj kupoval bi jo kupil!

lp

LuGi ::

Prisegam na NMT..jebiga ;)

orescek ::

Imam enega Xtremerja viška. Nov zapakiran. Dam ga za ceno brez poštine. Je pa brez antene!

Preko Zasebnega sporočila !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: orescek ()

belisarius ::

Prisil bi , da v par točkah, kdorkoli , opiše prez-žično povezavo Pc-ja in Xtreamerja.;
oz. kako naj vstavim Xstreamer v domačo mrežo !!! Za vse nasvete EXTRA-Hvala vsem !!!

Pozdrav!

belisarius ::

Prosil bi , da v par točkah, kdorkoli , opiše prez-žično povezavo Pc-ja in Xtreamerja.;
oz. kako naj vstavim Xtreamer v domačo mrežo !!! Za vse nasvete EXTRA-Hvala vsem !!!

Pozdrav!

kanej ::

Tukaj ( ) nekdo kaže da vgrajen disk v xtreamer vidimo na računalniku kot mrežni disk, zanima me če se da tako dostopati tudi do zunanjega diska ki bi bil prikjučen na USB od xtreamer-ja. Da bi postal USB disk mrežni disk dostopen z vseh računalnikov v mreži.
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanej ()

gregyk ::

Tukaj ( ) nekdo kaže da vgrajen disk v xtreamer vidimo na računalniku kot mrežni disk, zanima me če se da tako dostopati tudi do zunanjega diska ki bi bil prikjučen na USB od xtreamer-ja. Da bi postal USB disk mrežni disk dostopen z vseh računalnikov v mreži.
lp

Po tem kar tu piše: http://www.mavvy.net/reviews/xtreamer/n...

vidiš preko mreže vse diske, notranjega in zunanje priklopljene na Xtreamer-ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

OLIva ::

zanima me, kako ste priklopil zadevo na TV. Slika preko HDMI, zvok analogni ali digitalni AUDIO

kmetek ::

olivia: zvok in slika preko hdmi, kdor ima navadni LCD TV, kdor ima 5.1 zvočnike pač preko digitalnega verjetno :)

ah..
edit: kmetek je vedno super hiter ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Runnagain ::

Evo, za naročlo z dne 27. avgusta sem dobil mail, da bo naločilo #63xx šlo na pot 10.9.
Očitno so res pohiteli oz. povečali produkcijo.

LP, Runnagain!!

kmetek ::

wow torej 2-3 tedna max.

Ste vsi dobili brez ddvja ali carine?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

TheHijacker ::

Moje naročilo je iz dne 25.8. in ima številko 616x. Enako sem dobil email, da bom dobil 10.9.

Če bo poslano iz nemčije oziroma nizozemske potem bo sigurno brez DDV in carine.

Sedaj rabim samo še LCD TV. Hehe... Kam imate vi vezan Xtreamer?
http://www.google.si

Danes sem dobil Xtreamer-ja s številko naročila 1xxx ... Končno ...

Kaj tudi ob nedeljah nosijo?

v septemberski številki revije monitor je test xtreamrja na 3 straneh
v glavnem ga hvalijo, moti jih gretje antene, ventilator in prevodi ...

lp

v glavnem ga hvalijo, moti jih gretje antene, ventilator in prevodi ...

hehe, nekej za Darwina... :) joke
moj je se v nemciji blizu nurnberga...
kako pa je s tistimi velikimi sumniki v podnapisih?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brecoboy ()

twosocks ::

Pozdrav!

mene pa zanima, glede na to da nikjer ne najdem točno napisano, na Xtreamerju se da gledat fotke direkt s picasa weba al samo video?

hvala
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Kaj tudi ob nedeljah nosijo?

Šala ... sem ga kupil včeraj iz druge roke. :)

.
kako pa je s tistimi velikimi sumniki v podnapisih?

Pri velikih črkah ni šumnikov (namesto Ž je Z), pri malih črkah pa pokaže namesto male, veliko črko (namesto ž je Ž).

buneech ::

To nej bi blo itk zrihtan z naslenjim firmware-om.

Če koga zanima test iz Monitorja, sem ga poskeniral in naložil sem: Klikni za povezavo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Antares88 ::

Hvala gregyk!

JayDee ::

Order #63xx
Order Date: 27th Aug 2009
Order Status: Awaiting Fulfillment

We will process your order for shipment on September 10th 2009...

OLIva ::

kmetek@; hvala - vse prek HDMI.
Sporočajo, da mi pošljejo zadevo naslednji teden.

Vorlon ::

Evo dobil! Končno

Ali si moral kaj doplačat za poštnino za ostala dva?

božo ::

Hej, kaj mogoče kdo ve, če se da prek Xtreamerja gledat Siol tv.

hvala
Sony KDL-46W4500, Yamaha RX-V863, Infinity BETA, Sony PS3, WD TV

pihaha ::

Hopla.

Prejšnji teden sem težil, sedaj so pa napovedali: V verziji 2.0, ki pride ven 12.10.2009 bo tudi MusicBox.
To mi deli. :D

Prvi draft

Shipment pa imam 1.9. + nekaj delovnih dni. Jeah

Vorlon ::

Ali si moral kaj doplačat za poštnino za ostala dva?

Ne nič mi niso zaračunali >:D

Kolikor je meni znano še ne (mislim, da je na request listi!)

Kaj se pa ventilatorja tiče, sedaj sedim od njega cca. pol metra, otroka pa gledata televizijo (seveda risanko preko xtreamerja) in morem reči, da si moram res napeti uhe, da ga slišim. Skratka za enkrat zadovoljen, nisem niti preveril kateri FW je gor!

Edino, kaj sem zasledil, da igra sorazmerno tiho (glas na xtremerju na full, mogoče risanka????, priklop preko HDMI-ja) pa sem moral še na televizorju nastavit glas, da se sliši kaj (če prestavim na tv se pa tv DERE).

Na eni izmed risank sem upozil sporočilo unsupported GMC - karkoli bi že to pomenilo (pa šteka). Firmware, ki je tovarniško naložen je 1.0.2!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vorlon ()

svejk ::

hvala

pišuka dvomim, če bo znal streamat...poleg tega ima samo eno mrežno kartico...

All ::

Zmer bol tole zgleda.
kar se GUI-ja tiče so povozil NMT-je.

PS. Za predvajanje siol-tv ne nucaš dveh mrežnih.

Valentin ::

Če koga zanima test iz Monitorja, sem ga poskeniral in naložil sem: Klikni za povezavo

Ja, samo zdownloadad se pa ne da...

alphighway ::

Iščem nekoga ki ima to reč in kot vir uporablja na PC naložene DVD-je.

Skratka IFO, VOB, vsa ta šara in jasno Xtremer na drugem koncu.

Kako je z DVD meniji? Jih špila 100%? Tako kot da bi zapekel DVD in ga dal v DVD drive?

Roman

urosh ::

@valentin, da se da. Samo ko pritisneš na link, moraš počakati 60 sec. Potem lahko preneseš. Če refrešaš, tisti dan iz tega IPja ni več mogoče...

Lp

@alphighway:
Nisem sicer osebno probal , vendar pa vsi poročajo da špilajo DVD meniji absolutno brez težav. Plačana je licenca in bilo bi neumno če nebi delovalo kot je treba, tako da brez skrbi.

Trenutno se pa ukvarjajo z Blue Ray meni podporo in z nekaj sreče bodo pogajanja uspešna. Za True-HD in DTS-MA kodiranje zvoka jim naprimer nočejo prodati licence, čeprav je Xtreamer hotel pošteno plačati, a baje nudijo to opcijo izključno le Blue Ray predvajalnikom, zato bodo ti dve zadevi na Xtreamerju le "pass throug".

alphighway ::

@alphighway:
Nisem sicer osebno probal , vendar pa vsi poročajo da špilajo DVD meniji absolutno brez težav. Plačana je licenca in bilo bi neumno če nebi delovalo kot je treba, tako da brez skrbi.

Plačana licenca? Nisam glih na vsem na tekočem na tem božjem svetu, zato prvič slišim za plačevanje licenc za DVD menije. Zastopim da so DVD ščiteni (regije pa ti heci). Ne zastopim pa kaj imajo licence pa DVD meniji.

Lahko razložiš to? Kot odgovor mi zadostuje tudi par link-ov pa naj si berem sam če čem....

Zgodovina sprememb…

Licenco je treba plačati skoraj za vsak drek, in če se prav spomnim WD TV ni imel te podpore ravno zato ker je bilo potrebno to plačilo.
Spomnim se debat na to temo na forumih, to pa je tudi vse, tako da ti ne znam ponudit kakšnega uradnega linka.

it is not a technical matter (it would be really easy to implement), it's a legal/license matter. To fully support DVDs, WD has to pay a license/royalty fees to the DVD forum plus it has to abide by their legal rules.
««
10 / 105
»»