Forum » Strojna oprema » Problem z novo grafično in Visto
Problem z novo grafično in Visto
rintintinc ::
Pozdravljeni,
pojavila se mi je sledeča težava. Staro grafično 8500GT sem menjal za novo nvidia 9800GT od MSIja. Grem lepo po postopku kot običajno: odinštaliram stare nvidia gonilnike, rebootam, za bit gvišen ostanke počistim še z DHeaven, ugasnem komp. Odstranim staro grafiko, dam not novo, priklopim nanjo še napajanje, palim komp. Poberem dol najnovejše uradne driverje, jih namestim, rebootam ... Črna slika.
Računalnik zmrzne takoj potem, ko se na zaslonu odvrti Vista logo s tekočimi zelenimi črticami. Črna slika, po disku tudi nič več ne škrta. Poskusil sem tudi s starejšimi driverji, onimi, ki so bili na CDju zraven grafikulje, ampak ni razlike. Je treba vsakič v safe mode, pa driverje odstranit. Vista grafično sicer brez težav prepozna kot Standard VGA adapter in mi dovoli, da si po mili volji nastavljam ločljivosti, ampak takoj ko inštaliram gonilnike se komp obesi vsakič pred (oziroma med) zagonom Windowsov.
Kje bi lahko bil problem? Grafična je nova, tako da nekako dvomim, da je težava v hardveru ...
pojavila se mi je sledeča težava. Staro grafično 8500GT sem menjal za novo nvidia 9800GT od MSIja. Grem lepo po postopku kot običajno: odinštaliram stare nvidia gonilnike, rebootam, za bit gvišen ostanke počistim še z DHeaven, ugasnem komp. Odstranim staro grafiko, dam not novo, priklopim nanjo še napajanje, palim komp. Poberem dol najnovejše uradne driverje, jih namestim, rebootam ... Črna slika.
Računalnik zmrzne takoj potem, ko se na zaslonu odvrti Vista logo s tekočimi zelenimi črticami. Črna slika, po disku tudi nič več ne škrta. Poskusil sem tudi s starejšimi driverji, onimi, ki so bili na CDju zraven grafikulje, ampak ni razlike. Je treba vsakič v safe mode, pa driverje odstranit. Vista grafično sicer brez težav prepozna kot Standard VGA adapter in mi dovoli, da si po mili volji nastavljam ločljivosti, ampak takoj ko inštaliram gonilnike se komp obesi vsakič pred (oziroma med) zagonom Windowsov.
Kje bi lahko bil problem? Grafična je nova, tako da nekako dvomim, da je težava v hardveru ...
bluefish ::
Glede na to, da v Safe Mode deluje, potem je očitno finta nekje pri gonilnikih.
32 ali 64-bit varianta Viste?
32 ali 64-bit varianta Viste?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
bluefish ::
Kaj pa tisti, ki pridejo preko Windows Update?
Morda uporabi še CCleaner, če bo kaj pomagalo (dvomim).
Morda uporabi še CCleaner, če bo kaj pomagalo (dvomim).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ponovno zažene namesto ugasneOddelek: Strojna oprema | 6891 (3704) | solatko |
» | Restart računalnika ob predvajanju videaOddelek: Strojna oprema | 1398 (1147) | mat3 |
» | install driverjev mi poruši OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1318 (1102) | BmN |
» | Problem z Graficno KarticoOddelek: Pomoč in nasveti | 1412 (1117) | Ales47 |
» | Problem z dodatnim RAM-om kaj narediti???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1062 (901) | Arthur |