» »

Problem z novo grafično in Visto

Problem z novo grafično in Visto

rintintinc ::

Pozdravljeni,

pojavila se mi je sledeča težava. Staro grafično 8500GT sem menjal za novo nvidia 9800GT od MSIja. Grem lepo po postopku kot običajno: odinštaliram stare nvidia gonilnike, rebootam, za bit gvišen ostanke počistim še z DHeaven, ugasnem komp. Odstranim staro grafiko, dam not novo, priklopim nanjo še napajanje, palim komp. Poberem dol najnovejše uradne driverje, jih namestim, rebootam ... Črna slika.

Računalnik zmrzne takoj potem, ko se na zaslonu odvrti Vista logo s tekočimi zelenimi črticami. Črna slika, po disku tudi nič več ne škrta. Poskusil sem tudi s starejšimi driverji, onimi, ki so bili na CDju zraven grafikulje, ampak ni razlike. Je treba vsakič v safe mode, pa driverje odstranit. Vista grafično sicer brez težav prepozna kot Standard VGA adapter in mi dovoli, da si po mili volji nastavljam ločljivosti, ampak takoj ko inštaliram gonilnike se komp obesi vsakič pred (oziroma med) zagonom Windowsov.

Kje bi lahko bil problem? Grafična je nova, tako da nekako dvomim, da je težava v hardveru ...

bluefish ::

Glede na to, da v Safe Mode deluje, potem je očitno finta nekje pri gonilnikih.

32 ali 64-bit varianta Viste?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

rintintinc ::

32-bitna. Gonilniki so ta pravi, uradni, poskusil z več verzijami ... Nič jasno. :/

bluefish ::

Kaj pa tisti, ki pridejo preko Windows Update?

Morda uporabi še CCleaner, če bo kaj pomagalo (dvomim).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406891 (3704) solatko
»

Restart računalnika ob predvajanju videa

Oddelek: Strojna oprema
291398 (1147) mat3
»

install driverjev mi poruši OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
161318 (1102) BmN
»

Problem z Graficno Kartico

311412 (1117) Ales47
»

Problem z dodatnim RAM-om kaj narediti???

71062 (901) Arthur

Več podobnih tem