» »

Števec meritev

Števec meritev

miguel ::

Pozdravljeni!

Kolega se ljubiteljsko ukvarja z opazovanjem vremena in na vsake 3 ure beleži nekaj vremenskih podatkov iz katerih potem izdeluje razne statistike itd. S to aktivnostjo je začel 4.2.2007 ob 0:00, tako da se mu je do danes nabralo že kar lepo število meritev. Rad bi izdelal preprosto (kakor za koga :)) spletno skripto, ki bi štela število meritev od omenjenega datuma in bi na vsake 3 ure torej prištela eno. Meritve vedno izvaja na 3 ure, ne glede na zamenjavo poletnega/zimskega časa, tako da stvar niti ni tako komplicirana, je pa res, da imam sam zelo malo PHP znanja (oz. karkoli se pač uporabi za to), zato mi tudi takšna preprosta skripta predstavlja veliko oviro. Marsikakšno skripto se dobi že na spletu in se jo potem le malo preuredi, tovrstne pa žal nisem našel nikjer. Mi lahko kdo pomaga?

Najlepša hvala!

Miha

HardFu ::

se razume, riskiraj 200€ pa ti napisem tako, kot bos sam hotel :)
http://codeable.io

miguel ::

Ne verjamem, da je takšno delo vredno 200€. Tako naiven in nepoučen pa vseeno nisem.

HardFu ::

tukaj ni nic naivnega ali nepoucenega ce mi projekt vzame 10 ur po 20€/uro (kar je poceni), potem je ta cena povsem v redu. Porabil bom kaksno uro, da se zmenimo kaj je treba nardit, eno uro, da aplikacijo splaniram, 6 ur za programiranje in nakoncu eno uro za testiranje. Zadnja ura bo sla za razlago funkcionalnosti in instalacijo aplikacije. Naiven si ker mislis, da je programiranje (ceprav majhnih) aplikacij, nekaj malenkostnega, brezveznega. Za sproti takorekoc. No, ni.
http://codeable.io

misek ::

miguel, malce podrobneje bi moral napisati kaj sploh želiš. Če želiš, da ti skripta samo izpiše število meritev, potem enostavno uporabi funkciji time() in date(), ki ti bosta glede na dve vrednosti (začetek meritev in sedaj) izračunala, koliko intervalov po 3 ure se je zgodilo.

Aja, kar pa je napisal HardPhuck je čisto res. Tudi neka zelo enostavna stvar ti takoj vzame urco ali dve. Če pol nič ne dobiš za to, bi lahko ta čas uporabo za kaj drugega. Ali pa šel na sprehod... Vsaj ne bi bil za računalnikom. Eno je nekaj kar tako na hitro napisati kakšen nasvet ali delček kode, drugo pa neko zaključeno celoto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

schtr4jh ::

vse kar morš vedet, je insert v bazo in select iz baze ... v bazi si ustvariš tabelo, ki ma vse atribute, ki jih meri, napišeš mu aplikacijo, s katero bo lahk vpisvau te podatke, jih brau in razvršču ... za statistike je vlk skript na internetu

miguel ::

misek: Ja, ubistvu je to to, kar imam v mislih. Štela naj bi 3-urne intervale od začetka meritev do sedaj.

Ziga Dolhar ::

misek: Ja, ubistvu je to to, kar imam v mislih. Štela naj bi 3-urne intervale od začetka meritev do sedaj.


intval( ( trenutni_čas_v_timestampu - začetni_čas_v_timestampu ) / 60 / 60 / 3 )
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

miguel ::

Hvala za pomoč! Zadevo sem rešil z mktime funkcijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dolgo brez spanja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9813602 (11274) LuiIII
»

Nujno! C++ programer javi se! Do 12h.

Oddelek: Programiranje
81432 (1203) xeon
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
828639 (7154) TESKAn
»

Tagan 480W problem z 12v linijo?

Oddelek: Strojna oprema
191637 (1329) mare87
»

Previsoka temperatura, ali pokvarjena matična?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101834 (1671) Vlady

Več podobnih tem