Forum » Programska oprema » Izrez dela filma znotraj celotnega ekrana
Izrez dela filma znotraj celotnega ekrana
UNIVERZUM ::
Zadeva je sledeča. Imam filmček 7s (1600x1200), rad pa bi izrezal del (cca 3 sekunde) za animacijo. Problem nastane, ker potrebujem samo osrednji del filmčka, ki je velik cca 200x100. Kako naj izrežem samo omenjeni del (s katerim programom).
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
zile ::
Virtualdubmod. Prvo odsekaš spredaj in zadaj. Potem pa uporabiš funkcijo "crop" s katero obrežeš video z vseh strani.
aljazh ::
Verjetno obstaja še kakšna elegantnejša rešitev, a ta je prva, ki mi pride na misel: tiste 3 sekunde filmčka exportiraš kot jpg frames in dobiš 75 sličic (če je filmček posnet s 25 fps). Za teh 75 sličic nato v Photoshopu ali podobnem programu narediš action, ki jih bo izrezal na želeno velikost. Ko imaš vse sličice (frames) pomanjšane oz. izrezane na želeno velikost, jih z video programom sestaviš nazaj v filmček.
EDIT: Me je Zile prehitel in ponudil elegantnejšo rešitev
EDIT: Me je Zile prehitel in ponudil elegantnejšo rešitev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljazh ()
Ramon dekers ::
imam problem z virtual tubom. imam filmček s končnico avi. ko odrežem filmček in mi ostane samo tisto kar rabim, ter shranim kot avi,kasneje mi nastane ob gledanju problem.
namreč filmček se mi bodisi zatika, bodis se zelena barva spremeni v fluerestenčno ali pa nastane kakšna druga bedarija. kako lahko zadevo shranim da bo delovalo????prosim za pomoč
namreč filmček se mi bodisi zatika, bodis se zelena barva spremeni v fluerestenčno ali pa nastane kakšna druga bedarija. kako lahko zadevo shranim da bo delovalo????prosim za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slike in videoposnetki v veliki količini - organizacija v Win10Oddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (1095) | solatko |
» | Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 28399 (7835) | LexLuthor |
» | Pinnacle studioOddelek: Programska oprema | 1192 (1145) | lex luther |
⊘ | KopiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 759 (667) | Tomi |