» »

Western Digital vs Seagate

Western Digital vs Seagate

luka66_6 ::

Živjo

Zanima me kaj od tega je bolje:

Western Digital WD7501AALS "Caviar® Black™"
Seagate ST3750330AS "Barracuda® 11"

Kapaciteta: 750 GB
Število obratov: 7200 RPM
Priključek: Serial ATAII
Predpomnilnik (Cache): 32 MB

Specs imata oba iste cena je +/- 1€ zato bolj sprašujem po izkušnjah oz kera firma ..disk je bolje. Imel bi pa dva ista v mirroring raidu.

tnx
lp
Luka

DJ MartiNi ::

WD je po moje boljši.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Dr_M ::

Isto sranje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dami ::

Isto sranje.

+1
Jaz bi sicer vzel samsunga F1 1TB HD103UJ. Je tišji (eni pravjo da naj bi vibriral, sam mojih 5 se ne sliši), hladnejši, hitrejši in cenejši od konkurence.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

PlayTheGame ::

Še zdaleč ni isto sranje. Če so še do nedavnega veljali Seagate diski za ene najbolj zanesljivih, se je to z serijo 11 obrnilo na glavo. Baje kar precej crkujejo. Medtem pa je WD zadel v polno s serijo "AALS black edition". Za ta denar (in kapaciteto) boš težko dobil hitrejši disk. V kompu imam 2 diska, enega Seagate (barracuda 10 serija, 250 GB) in enega WD (serija "AALS" 640 GB black edition) in lahko povem le, da je WD precej hitrejši, konkretno tišji in za kako stopinjo ali dve se tudi manj greje. Dovolj argumentov? :))
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Z Samsung diski sicer nimam izkušenj ampak po testih sodeč niso v nobenem primeru hitrejši od novih WD diskov oz. "AALS black edition" serije. Bi pa verjel, da so tišji in hladnejši. :)

TOP ::

Ni dovolj argumentov,ker si primerjal dva različna diska,z različnimi kapacitetami.Seveda je 640gb hitrejši saj je tud novejši in ima 2x320gb plošče.

kompu imam 2 diska, enega Seagate (barracuda 10 serija, 250 GB) in enega WD (serija "AALS" 640 GB black edition) in lahko povem le, da je WD precej hitrejši, konkretno tišji in za kako stopinjo ali dve se tudi manj greje. Dovolj argumentov?

Ce je to zate argument, je bolje, da se ta tvoj post nemudoma pobrise.

terryww ::

Seagate 1.5 TB 37°C, Samsung F1 1TB 28°C. WD neki vmes. Zaj pa sam presodi.

Jah pol se lahko pobriše tudi poste v stilu: "Oboje je isto sranje". Je prav enako neargumentirano, da ne bom še kaj hujšega rekel...

Že mogoče, da primerjava diskov, ki sem jo navedel ni najbolj umesna, ker je Seagate iz prejšnje serije. Ampak ta isti Seagate disk je dosedaj bil hitrejši od vseh dosedanjih WD-jev, ki sem jih imel v kišti, vključno z tistimi iz serije "AAKS", ki je malenkost starejša od serije "AALS". Tako, da me je občutno večja hitrost diska iz slednje serije pač presenetila in ja po dolgem času opaznejši korak naprej pri trdih diskih.

Za crkovanje Seagate diskov iz serije "Barracuda 11" sem pa slišal že iz ene parih koncev. In folk, ki je ves čas prisegal na to znamko diskov (tudi jaz), si zdaj kupuje WD-je, toliko o tem... Sicer pa veselo branje testov, ki jih je polno po netu.

Dami ::

Še zdaleč ni isto sranje. Če so še do nedavnega veljali Seagate diski za ene najbolj zanesljivih, se je to z serijo 11 obrnilo na glavo. Baje kar precej crkujejo.

Res so ga posral z celo serijo (najprej pokvarjen disk nato pa še pokvarjen firmware=double fail). Vendar naj bi zadevo rešli in 1.5tb so trenutno eni najhitrejših in najcenejših diskov.

Medtem pa je WD zadel v polno s serijo "AALS black edition". Za ta denar (in kapaciteto) boš težko dobil hitrejši disk.

AALS je max 750gb verzija, medtem ko je samsung f1 1tb disk cenejši in vsaj enako hiter če ne hitrejši. In wd tud ni več neka zanesljiva znamka. Kar malo preberskaj forume boš vidu kak folku crkujejo novi diski.

V kompu imam 2 diska, enega Seagate (barracuda 10 serija, 250 GB) in enega WD (serija "AALS" 640 GB black edition) in lahko povem le, da je WD precej hitrejši, konkretno tišji in za kako stopinjo ali dve se tudi manj greje. Dovolj argumentov? :))

Primerjaš prehistoric disk z novim in zaradi tega je AALS najbolši disk trenutno na voljo?
Nimam nobene black verzije (sam 2 stara eacs in sta uberslow&vroča) in jih tudi nočem, ker so napram samsungov enostavno predragi in overrated. Drug tedn dobim še 3 nove 1.5tb f2 ecogreen. Me zanima kok se bojo obnesl napram starim f1, čeprav so "eco".
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Daniel ::

Pri meni WD 1 TB Black Edition kar konkretno vibrira, tako da ga bo treba dati na gumice, drugače pa je res hiter

AALS je max 750gb verzija,

1TB je FALS.

Jah pol se lahko pobriše tudi poste v stilu: "Oboje je isto sranje". Je prav enako neargumentirano, da ne bom še kaj hujšega rekel...

Pejt k mamici jokcat.
Primerjas jabolka in hruske.
Primerjava FALS in 7200.12 bi bila bolj na mestu. Potem bi videl, kdo je glavni na vasi >:D

Ja, seagate 7200.11 diski SO imeli tezave, ampak ce vi mislite, da bi seagate delal 1 leto skart diske, je skrajni cas, da se zbudite.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29534841 (14991) xyxyxyxy
»

low end pc za cca 300 eur (strani: 1 2 )

7812713 (11116) gregor
»

WD 640GB Black SATA 2? (strani: 1 2 )

515432 (4100) tilinho20
»

Ocena sestavljenega racunalnika (pomoc prosim)

Oddelek: Pomoč in nasveti
221828 (1438) itak37
»

Kateri trdi disk

111595 (1410) jan01

Več podobnih tem