Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč pri nakupu procesorja
Pomoč pri nakupu procesorja
Blast ::
No evo, jst imam v planu kupt nov procesor ampak v knjigi on mojge matične piše da podpira saamo amd athlon in duron s podnozjem socket a z 462 pin package. (moja maticna plosca: msi kt4av) zdej me pa zanima ce si lahko kupim procesor amd athlon dual core 2. 8 socket am2. Zdej me pa skrbi da ce si jet to kupm da zarad podnozja procesor me bo delu ker u knigi pise da sprejema/podpira socket a, procesor k bi ga pa rad kupu ma pa socket am2. Kokr sem pa vidu da amd athlon/duron dualcore procesor s socket a sploh ne obstaja . In zdej vas sprasujem ce bi moja maticna sprejela procesor s socket am2 al pa morm kupit se novo maticno plosco?
Pa se eno uprasanje: a je res da bom mogu zamenat disk ker je programiran na to maticno ker jo mam zdej in nebo delu na drugi ce jo bom mogu kupt?
Hvala, matic
Pa se eno uprasanje: a je res da bom mogu zamenat disk ker je programiran na to maticno ker jo mam zdej in nebo delu na drugi ce jo bom mogu kupt?
Hvala, matic
- polepsal: OmegaBlue ()
JJM ::
Kupit moraš novo matično.
Disk lahko ostane enak in ni vezan na staro matično.
Disk lahko ostane enak in ni vezan na staro matično.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JJM ()
a si 100%?
ker sem ze enga prasu in mi je reku da je 100% da bi delal. Pa zdej nevem a me je to nategnu al je res?
ker sem ze enga prasu in mi je reku da je 100% da bi delal. Pa zdej nevem a me je to nategnu al je res?
Tvoje trenutno podnožje: http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_a
Podnožje AM2: http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM2
Če boš kupil novo matično boš verjetno moral kupit tudi drugo grafično kartico. Tvoja trenutna matična ima AGP slot za grafične, nova matična pa bo imela PCI-Express.
Podnožje AM2: http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM2
Če boš kupil novo matično boš verjetno moral kupit tudi drugo grafično kartico. Tvoja trenutna matična ima AGP slot za grafične, nova matična pa bo imela PCI-Express.
se prav da nimam šans ce kupm procesor s socket AM2 da bo delal na moji maticni?. Moram kupit novo potem pa se graficno?Uh mater... pa se neki a obstaja AMD Athlon/Duron dualcore med 2.4 pa 3.0 ?
Če resnično hočeš AMD dual core potem boš najcenejše prišel skozi s "AMD Athlon™ X2 7750 BE (2x2.7MHz)" približno 52EUR.
Drugače pa lahko tudi razmisliš o AMD Phenom X3 ali Intel E5200.
In verjetno boš še moral menjat pomnilnik v kolikor nimaš DDR2 (kar dvomim saj so bile matične s Socket A in DDR2 izjemno redke). Tako da moraš menjat skoraj vse razen diska, DVD/CDja in ohišja.
Drugače pa lahko tudi razmisliš o AMD Phenom X3 ali Intel E5200.
In verjetno boš še moral menjat pomnilnik v kolikor nimaš DDR2 (kar dvomim saj so bile matične s Socket A in DDR2 izjemno redke). Tako da moraš menjat skoraj vse razen diska, DVD/CDja in ohišja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Programerski" računalnik :)Oddelek: Kaj kupiti | 2728 (1891) | LeQuack |
» | AMD splavil Athlon X2 6400+ Black Edition (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 10031 (7083) | necromncr |
» | Nov amd procesor,kolk in kaksno je am2 podnozje?Oddelek: Strojna oprema | 1695 (1383) | Grey |
» | AMD: ShanghaiOddelek: Novice / Procesorji | 4122 (2777) | Pesimist |
» | AMD predstavil 65 nm procesorjeOddelek: Novice / Procesorji | 3583 (2467) | gfighter |