» »

Problem pri zapisovanju

Problem pri zapisovanju

joker16_7 ::

Pozdravljeni!

Naletel sem na problem pri zapisovanju in tako se ponovno obračam na vašo pomoč. Imam nek skupek datotek, za katere bi bilo super, če bi lahko bile na enem DVD-ju. Vse te datoteke skupaj obsegajo 8,4GB. Tako sem si priskrbel Double Layer DVD+R s kapaciteto 8,5GB. Po vseh pravilih bi tako moralo to zadostovati. A pri zapisovanju mi pri vseh DVD-jih javi napako, češ da je disk dovzeten ''zgolj'' za dobrih 8,1GB podatkov.

Napaka:

Sedaj me zanima, če slučajno kaj naredim narobe in če obstaja kakšna možnost, da podatke kljub temu spravim na DVD? (kakršni koli konverterji kot je WinRAR in podobni odpadejo, saj gre dele neke nanizanke in če zraram vse skupaj verjetno ne bo bralo na DVD-playerju)

Hvala za nasvete že v naprej.

LP
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

logout ::

Lepo ti piše, da je preveč podatkov za en plošček, tu ni pomoči. A drugače DVD-player podpira DL medije, da ne boš zapekel, potem pa čitalo ne bo?

L.p., Kloko

bluefish ::

Poskusi še ImgBurn, čeprav dvomim, da bo pomagal. Na DVD se namreč ne zapišejo le "vidni" podatki, temveč še par malenkosti.

ender ::

1GB = 1.073.741.824 bajtov za vse, razen za idelovalce naprav za shranjevanje, ki raje uporabljajo definicijo 1GB = 1.000.000.000 bajtov (ali pa še malo manj). Zato gre na DVD, ki je deklariran kot 8,5GB, samo okoli 8GB podatkov.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačen program za peko DVD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
234878 (4457) BorutK-73
»

Zapis datotek na DVD-R

Oddelek: Pomoč in nasveti
292861 (2528) ThomasSGS
»

Apple: kilo je 1000 in ne več 1024 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20517671 (12971) Matevžk
»

Blu-Rayi cenejši, a nepriljubljeni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
5310334 (7554) Gregor P
»

Zapisovanje na 8,5GB DVD - čez mejo

Oddelek: Programska oprema
71259 (1149) Quikee

Več podobnih tem