» »

Vodna črpalka

Vodna črpalka

sash ::

No ker se počasi spravljam naredit eno vodno hlajenje abaka (začel sem z konstrukcijo bloka) in me kot prvo zanima kolk močno pumpo za vodo rabim (beri kolk pretoka mora met) in kakšno velikost prikljuškov za vodo na bloku za CPU priporočate.

morphling1 ::

Tako bom rekel čim večji je pretok in s tem povezana hitrost vode je boljši bo prenos toplote. Tu je hakeljc vse potopne črpalke so narejene za prečrpavanje brez kakih velikih uporov, in imajo v bistvu zelo majhno tlačno višino (višina do katere bi crpalka spravila vodo pri tem da je pretok tam nič, podatki za maximalen pretok so za višino 0m, to višino lahko potem enostavno pretvoriš v ptitisk ki ga je črpalka sposobna proizvesti. V računalniškem vodnem hlajenju je pa kar veliko lokalnih uporov ki povzročajo padec tlaka, ti upori se seštevajo (cevi, vsi ovinki, vodni blok radiator...)in zmanjšujejo tlačno višino črpalke in s tem tudi njen upor. Tako za teorijo da veš da se bo v nekem sistemu 1000l/h pumpa bolje obnesla kot pa 4000l/h ker bosta imela skoraj enake tlačne višine po teh. podatkih in se bo močnejša pumpa samo matral ter grela (grela vodo !!!!) in bo učinek slabši.
No ker si ravno iščeš pumpo ti lahko povem da jaz prodajam svojo Eheim 1250 (1200l/h 2m tlačne višine), to so definitivno najboljše potopne pumpe in so tudi najbolj popularne med extremnimi uporabniki. Pumpa je tudi magneto zaščitena so pa seveda temu primerno tudi drage jaz sem dal za svojo v vrtnem centru Tukano 21000 sit, v US je cena 70$ kar ni dosti ceneje če pa upoštevaš še poštnino in carino ...
No jaz jo prodajam za 16000 sit. Prodajam pa jo zato ker bom kupil neko posebno pumpo iz amerike ki ustvarja dosti večje pritiske je pa tudi temu primerno draga (raje ne povem). Če te zanima oz. tudi koga drugega je tu moj email : turbo1@email.si
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še moje vodno (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
615256 (3660) Racko
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

839231 (6943) Jackass
»

Vezava vodnih blokov CPU-NB-VGA

252957 (2553) Blup
»

Vodna črpalka

473937 (3085) TESKAn
»

MlacoM modifikacija