Forum » Izdelava spletišč » Obrazec na internetu
Obrazec na internetu
kalcek16 ::
Imam eno stran, pa me zanima, če bi mi lahko kdo napisal kodo, da bi imel na internetni strani pod kontakt naslednji brazec:
Ime: (Uporabnikovo ime)
E-mail: (uporabnikov e-mail)
text ( razna vprašanja, ki bi zanimala uporabnike)
pošlji (to naj bi bil gumb)
in ko bi pritisnil gumb pošlji, bi se to sporočilo poslalo na določen mail.
Nekaj sem že gledal na internetni strani Zmaga.com vendar je vse pomešano in ne dela.
Stran delam w drreamweaverju.
Hvala za pomoč.
Ime: (Uporabnikovo ime)
E-mail: (uporabnikov e-mail)
text ( razna vprašanja, ki bi zanimala uporabnike)
pošlji (to naj bi bil gumb)
in ko bi pritisnil gumb pošlji, bi se to sporočilo poslalo na določen mail.
Nekaj sem že gledal na internetni strani Zmaga.com vendar je vse pomešano in ne dela.
Stran delam w drreamweaverju.
Hvala za pomoč.
misek ::
malce pa se lahko sam potrudisTočno tako. Ali pa tukaj napiši up. ime in geslo na strežniku, pa ti bo kdo drug dodal . Vprašanje je kaj...
Sicer pa imaš v ZIP datoteki na primeru vse lepo napisano. Samo copy/paste in popravek nekaterih podatkov.
schtr4jh ::
tole dodaš tja, ko hočeš met prikazano formo:
tole daš pa nekam na začetek dokumenta
strežnik ti mora omogočat php in pošiljanje e-mailov ;-)
<form method="post" action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>"> <input type="hidden" name="poslji" value="1" /><br /> Ime: <input type="text" name="ime" /><br /> Mail: <input type="text" name="mail" /><br /> Vsebina: <textarea name="vsebina"></textarea><br /> <input type="submit" value="Pošlji mail!" /> </form>
tole daš pa nekam na začetek dokumenta
<?php if ($_POST['poslji'] == 1) { $header = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $header .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1250' . "\r\n"; $header .= "From: ".$_POST['ime']."<".$_POST['mail'].">\r\n"; mail("tvoj@mail.si", "Zadeva e-maila", $_POST['vsebina'], $header); } ?>
strežnik ti mora omogočat php in pošiljanje e-mailov ;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: schtr4jh ()
Gandalfar ::
Ne kompliciraj.
Gres na Google Docs. Naredis nov Spreadsheet. NAredis formo na njemu. Reces "embed". Skopiras HTML in se cudis kako se ti excel polni :)
Gres na Google Docs. Naredis nov Spreadsheet. NAredis formo na njemu. Reces "embed". Skopiras HTML in se cudis kako se ti excel polni :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentje ne uporabljajo svojih e-poštnih predalovOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5647 (2816) | techfreak :) |
» | E-mail naslovi na black listiOddelek: Pomoč in nasveti | 1730 (1391) | Šimpanz |
» | sitespinner koda za prenos straniOddelek: Izdelava spletišč | 1254 (1151) | Tody |
» | PHP -> pomočOddelek: Izdelava spletišč | 1178 (1020) | 2nemesis |
» | Kabelski internet - ponudba AMIS-a za 1 SITOddelek: Omrežja in internet | 2640 (1930) | Steel Cat |