» »

Prenos domene

Prenos domene

psychoshorty ::

Pozdravljeni,

imam sledece vprasanje, ki se nanasa na prenos domene: v bistvu tega se nikoli nisem naredil, zato raje preventivno vprasam. Ker nam je na firmi potekla domena, sem jo danes zelel podaljsati. A zaman. Registrator je SiLoL in seveda na mojo sreco, jim je ravno danes odpovedal sistem za podaljsevanje in registracijo *.si domen. Zaradi tega nam prakticno noben ne more poslati maila, saj vedno dobijo nazaj povratnico z napako: Domain address not found ...

Skratka, SiLoL -a imam dovolj. Ker se bo to vleklo do srede (da odpravijo napako), za nas pa je to nedopustno dolgo, se mi zdi prenos domene nekam drugam se najhitrejsa resitev. Pri SiLoL -u uporabljamo tudi njihovo storitev postnega streznika (50 postnih predalov). Ali bi prenos domene imel pri tem kaj vpliva?

Prosil bi se za vas nasvet, kako bi lahko jutri to cimhitreje resil. Za vase odgovore se vam se kako zahvaljujem naprej.

Lep pozdrav!

P.S: Morem pri prenosu domene na se kaj posebej paziti?

bluefish ::

Hitrost.com trenutno ponuja brezplačen prenos registratorja domene. So tudi zanesljivi in imajo odlično podporo.

Ice-Heki ::

Brezplačen prenos registratorja ponujajo tudi pri Hehe d.o.o., kjer so za razliko od Hitrosti prijazni in (vsaj zame) veliko bolj zanesljivi.

Po tem, ko boš zamenjal domeno (torej jo prestavil iz SiLOLa nekam drugam), bo potrebno vpisati nove DNS zapise oz. uporabiti stare. Če hočeš, da ti bodo maili delovali, morajo biti DNS zapisi nastavljeni tako, kot so bili dosedaj, sicer ti maili ne bodo delovali.

tony1 ::

Že nekaj let je, odkar sem to delal, ampak če se prav spomnim, je najboljše podaljšati domeno pri obstoječem registrarju, počakati teden ali dva in potem prenesti domeno kamor pač že hočeš (sam sem jih prenesel na Domenco, kjer je ta postopek točno opisan, z vsemi roki zraven).

bluefish ::

Samo potem plačaš dvakratno?

jype ::

Ne. Prenos domene ARNES zaračuna registrarju 2 evra (+ ddv), operacija pa ne spremeni datuma, ko domena poteče.

Nekateri registrarji sponzorirajo prenos domene k njim, nekateri pa tudi prenos lastništva domene, če pri tem domeno tudi podaljšaš pri njih.

psychoshorty ::

Hvala vam za odgovore!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene in hosting pri isti firmi?

Oddelek: Izdelava spletišč
193322 (2576) Samael
»

Prenos domene

Oddelek: Izdelava spletišč