Forum » Navijanje » 3DMARK 2001SE build330
3DMARK 2001SE build330
Tic ::
_spirit_: Dodaj informacije o sitemu, pa obstaja ena zanimiva stvar, ki se ji reče ORB. Poskusi s tem.
persona civitas ;>
DjTonic ::
No včeraj je macci poskušal še z najnovejšim P4 EE ES(Engineering Sample kateremu lahko spraminjaš Pomnoževalnik :P) Procesor je "letel" na 4529 MHz (18x252) In to sinhrono z HyperX 3000 Rezultat trenutno drugo mesto OPPainter je še vedno prvi, vendar že načrtuje nove podvige z NF3 plato, ker ga pri K8T800 AGP frekvenca bremza Mu baje gre samo do 85Mhz
macci 30467 3DMarks
Evo še primerjavo z OPPAINTERJEM
macci 30467 3DMarks
Evo še primerjavo z OPPAINTERJEM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DjTonic ()
Dr_M ::
en ki premika gore
samo p4 se vedno ni prvi
samo p4 se vedno ni prvi
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
VASkO ::
morphling1 ::
Super oc. VASKO in rezultat tudi
off topic včeraj sem tudi jaz dobil iz nemčije svojega R9800, je Saphirjev in ima Samsung 3.3ns rame. Zadevo sem čakal že 14dni in že skoraj obupal nad njo (nakup preko ebay-a) no potem me je zvečer doma pričakal paket, torej brez carine in ddv-ja sem prišel skozi, hvala bogu, vse skupaj je bilo 245 eurov.
Sledi wb, vmod ter ostale zadeve, da vidimo česa je sposobna, aja VASKO mi lahko zaupaš, koliko se ti je karta navila z default coolerjem in brez kakršnih koli dodatnih ventov, samo za občutek kaj lahko pričakujem glede na tvoj res dober oc.
off topic včeraj sem tudi jaz dobil iz nemčije svojega R9800, je Saphirjev in ima Samsung 3.3ns rame. Zadevo sem čakal že 14dni in že skoraj obupal nad njo (nakup preko ebay-a) no potem me je zvečer doma pričakal paket, torej brez carine in ddv-ja sem prišel skozi, hvala bogu, vse skupaj je bilo 245 eurov.
Sledi wb, vmod ter ostale zadeve, da vidimo česa je sposobna, aja VASKO mi lahko zaupaš, koliko se ti je karta navila z default coolerjem in brez kakršnih koli dodatnih ventov, samo za občutek kaj lahko pričakujem glede na tvoj res dober oc.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Jaz sem se danes malo špilal z Radeonom, zgleda da sem dobil verzijo katere ram se super navija, namreč brez artifaktov z default (bednim in že ropotajočim) coolerjem mi dela 375 MHz, jedro dela večje probleme in doseže limit tam okrog 370MHz brez artifaktov, samo vse to je samo posledica zelo slabega hlajenja in default stika med jedrom in coolerjem, kartica je na drugi strani namreč zelo zelo vroča.
če bom imel te praznike kaj časa, bom probal vse skupaj že spravit pod vodo, potem pa da vidimo. Potencial je dejansko zelo velik, saj se mi ram bolj navija kot na sposojeni 9800XT kartici, Samsung 3.3 res seka.
Aja na 370/370 pa dobim z Bartonom na 2500MHz toliko pik:
Plenty of room to improve, sploh ker mislim da kakih 500/450 z voltmodi in vodnim ni nemogočih.
če bom imel te praznike kaj časa, bom probal vse skupaj že spravit pod vodo, potem pa da vidimo. Potencial je dejansko zelo velik, saj se mi ram bolj navija kot na sposojeni 9800XT kartici, Samsung 3.3 res seka.
Aja na 370/370 pa dobim z Bartonom na 2500MHz toliko pik:
Plenty of room to improve, sploh ker mislim da kakih 500/450 z voltmodi in vodnim ni nemogočih.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Morphling katerega 9800 XT že maš sposojenega? (Firma,..) Drugače pa probaj vzeti dol default cooler pa ga malo zbrusi in na novo GPU namaži (Vodno pa itak rulez kot si reko). Sigurno bo šel dlje ker GPU-ji so na radeonih ful navijalski še posebej če dobijo malo več napetosti. Pri ramih pa imaš tudi kar nekaj sreče, da ti gredo tak lepo naviti. Pomoje 20k ne bo problem preseči.
A se je že igral kdo z biosi od 9800XT? Baje se pojavljajo težave pri game 2 v 3dmarku03 (Pomoje zaradi tega ker ma grafa 128MB rama Bios pa pravi da jih ima 256 zato nastane malce težavic,...)
A se je že igral kdo z biosi od 9800XT? Baje se pojavljajo težave pri game 2 v 3dmarku03 (Pomoje zaradi tega ker ma grafa 128MB rama Bios pa pravi da jih ima 256 zato nastane malce težavic,...)
BoLhCa ::
Morph kere gonilnike mas?
Mam 3.10 in pa R9600SE pa dobim celih 6.500 pik?!?!? Mord ves kaj bi bremzal?
pa se neki, ce core navijem (RadLinker) se mi takoj pa stisku ok vrne nazaj na default, ram se navija brez problemov....
lp
Mam 3.10 in pa R9600SE pa dobim celih 6.500 pik?!?!? Mord ves kaj bi bremzal?
pa se neki, ce core navijem (RadLinker) se mi takoj pa stisku ok vrne nazaj na default, ram se navija brez problemov....
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BoLhCa ()
Imam 3.10 catalyste. XTja sem imel Asusovega in se kljub impresivnem hlajenju ni dobro navijal. 20k bo šala mala že z obstoječim hlajenjem samo en vent bom na kartico obrnil, boste videli, čez kako urco poročam
Bolhca kaj v 2k1 dobiš samo toliko pik ?? Ok res da je 9600SE res totalen crap, samo tako počasna pa spet nebi smela biti, a povrhu še na P4ki ? Malo sistemskih testov naredi, če ti vse dela tako kot mora, ker drugače je pa problem samo v grafi.
Bolhca kaj v 2k1 dobiš samo toliko pik ?? Ok res da je 9600SE res totalen crap, samo tako počasna pa spet nebi smela biti, a povrhu še na P4ki ? Malo sistemskih testov naredi, če ti vse dela tako kot mora, ker drugače je pa problem samo v grafi.
boštjan ::
kolko sem jaz bral,je 9600SE konkurenca 5200,zarad podpore DX9 in cene,čeprav je 9600SE absolutno predrag.če gledaš padejo v ta rang 9200,5200 in že odpisane 9000pro.
Little Barton & 9800 action, 20749 točk
Radeon šele na 415/380 (ram je bil na max, kar omogoča Rage 3D tweak, drugič moram dat gor Rivo)
Hlajenje z malo mrzlim zrakom, drugače pa še vedno vse na defaultu kar se radeona tiče.
Radeon šele na 415/380 (ram je bil na max, kar omogoča Rage 3D tweak, drugič moram dat gor Rivo)
Hlajenje z malo mrzlim zrakom, drugače pa še vedno vse na defaultu kar se radeona tiče.
Lep skok čez 20k markov. Pa bios si tudi v pro flashal vidim :). Drugače pa za dafault cooling je super score se vidi, da je CPU u iber navit
Jah na Pro sem flashal kar takoj, sicer pa to je šele začetek, cilji so bistveno bistveno višji Je pa Barton kar hitra zadevica, škoda samo, da imam totalen crap od proca in plate, ker ta zadeva normalno dela 2500 MHz, stabilen FSB pa na tej plati maksimira pri 225.
Moram najti proc, ki bo delal 2500-2600 pri dosti bolj normalnih voltažah, ker tile Bartoni, ki sem jih imel do zdaj so vsi hoteli čez 2.2V in ko si tako daleč nimaš več rezerve :)
Moram najti proc, ki bo delal 2500-2600 pri dosti bolj normalnih voltažah, ker tile Bartoni, ki sem jih imel do zdaj so vsi hoteli čez 2.2V in ko si tako daleč nimaš več rezerve :)
Boštjan, teh rezultatov nimam, ker se mi po miljon 3d2k1 testih ne da več vsega gledat in dam vedno samo prve štiri teste, ko so potrebni za objavo rezultata, sicer pa fillrate ne more bit nič posebnega, če je gpu tako malo navit.
Ej thanks zile, sem vedel, da obstaja nekaj tudi za rage3d tweak, da ni limita Cool, ker mi je za Ati prav Rage 3D daleč najboljši programček za tweakanje.
Kaj pa vem, omega je sicer cool, samo pri Rageu se da tweakat še par drugih zadev, pa vedno sem bil pristaš tovarniških gonilnikov
In glede na to da sem pravkar nastavil default upper gpu in mem clock na množilnik 2.0 mislim, da me nič več ne ovira razen, same kartice
In glede na to da sem pravkar nastavil default upper gpu in mem clock na množilnik 2.0 mislim, da me nič več ne ovira razen, same kartice
TribesMan ::
No ja še moj nov score z Tic-ovo FX 5900-tko, slabše od morphlinga a dobro za prvi test v 3DMark 2k1:
18116 3DMarks
Mogoče bi mogu mal driverje menat da bi prišel ke do 19k... sam težka. Zadeva se pri 532MHz/950MHz že rahlo pregreva (je volt moddana), bo mogu Tic si zrihtat vodno za tegale FXa.
LP
TribesMan
18116 3DMarks
Mogoče bi mogu mal driverje menat da bi prišel ke do 19k... sam težka. Zadeva se pri 532MHz/950MHz že rahlo pregreva (je volt moddana), bo mogu Tic si zrihtat vodno za tegale FXa.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
GUFY ::
TribesMan: Sigurno bi dosegel boljši score z driverji 44.03 kot pa z 52.16.
Morf: Si me pa pošteno prehitel s tem radonom, bo treba zgleda še mal navit moj comp in FX-a.
Morf: Si me pa pošteno prehitel s tem radonom, bo treba zgleda še mal navit moj comp in FX-a.
GUFY sej pravim da sem zalaufal samo 1 run 3DMarka, ker je blo že pozno in sem mogu it spat, te driverje sem mel gor, ker so baje dokaj good za Aquamark, kjer sem malo več testiral. Sam tud ne bogvekaj.
19k bi bilo možno doseč, sam se mi ni dal kej dost ustvarjat.
LP
TribesMan
19k bi bilo možno doseč, sam se mi ni dal kej dost ustvarjat.
LP
TribesMan
jest10 ::
A kdo kaj ve za kakšen opis voltmoda za gpu od r9000pro?
Ker pridem do max 298MHz, hladilnik je pa mlačen tako da bi se z dvigom napetosti gotovo dalo kaj še narediti.
Pa da še malo pokvarim povprečje 6023pik na TB1000@1085 256MBrama r9000pro 293/285(imam grozno slabe rame)
Ker pridem do max 298MHz, hladilnik je pa mlačen tako da bi se z dvigom napetosti gotovo dalo kaj še narediti.
Pa da še malo pokvarim povprečje 6023pik na TB1000@1085 256MBrama r9000pro 293/285(imam grozno slabe rame)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
na www.xbitlabs.com majo Radeon 9000PRO extreme overclocking guide.... poišči na njihovi strani, zelo podrobna navodila za modanje R9000PRO... vključno z hlajenjem.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
o hudo kera debata se je vnela jp fantje sz sistema je vse v redi=)) bom jst za foro driverje menjal!
ej morph prehitel si me=(( LOL
Si bom se jst enga sposodu - cilj - 22k!
TribesMan: kaj tud ti si ze tic-ovo grafo dobu? LOL pr men je tud ze bla... takoj cez 5k v PCmarku04=)
no pa lep pozdrav
ej morph prehitel si me=(( LOL
Si bom se jst enga sposodu - cilj - 22k!
TribesMan: kaj tud ti si ze tic-ovo grafo dobu? LOL pr men je tud ze bla... takoj cez 5k v PCmarku04=)
no pa lep pozdrav
BoLhCa: U bistvu tisto ni bla ista :) Tist je bila "moja" druga.
Pa cilj mam da z tem 5900 dosezem 20k 3dmarkov. Pocakimo, zdej mam Vmodan PSU in karto (se enkrat, hvala TribesMan). Ko zrihtam hlajenje za grafo, bom poskusal preskocit velik zid.
Sicer pa imam samo 256mb rama in morem tudi tole porihtat :)
BoLhCa: Si reku da mi bos posodu tvoje mal
Pa cilj mam da z tem 5900 dosezem 20k 3dmarkov. Pocakimo, zdej mam Vmodan PSU in karto (se enkrat, hvala TribesMan). Ko zrihtam hlajenje za grafo, bom poskusal preskocit velik zid.
Sicer pa imam samo 256mb rama in morem tudi tole porihtat :)
BoLhCa: Si reku da mi bos posodu tvoje mal
persona civitas ;>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tic ()
Soulja ::
Ja jest dobim pa skor 12k v 3D marku 2K1 v 2K3 pa 5470 na ECS k7s5a plati pa Athlonu XP 1700@1513 z Radeonom 9800 od Herculesa @420/350 pa bi se ga dal še bl navit. Zanima me ,če je to spodoben rezultat za tako mobo pa proc pa ,če bi s flešanjem v pro kej pridobil na overclocku. Pa še to če agp frekvenca kej vpliva na navijanje grafične?
Pizdarija!
Sem vedel da sem nekaj pozabil stestirat... PC Mark... To bi blo zanimivo vidt... Zdej mam 4080 pik z R8500, ene 5k bi lahko padlo... Ma kaj čem ni blo cajta. Drgač pa Tic dvomim da boš prišel čez 20k3DMarkov, maš prešvoh procesor... ene 2600 bi mogu met za kak tak podvig... Pa fajn napiljeno FX5900.
Soulja:
AGP nima veze... kvečjem kej lahko poslabša. Se pa bi ti zrlo poznalo če bi navil procesor, ker 1500 je malo... ene 2000MHz, pa si nad 15k3DMarkov, lahko še več odvisno od FSBja
LP
TribesMan
Sem vedel da sem nekaj pozabil stestirat... PC Mark... To bi blo zanimivo vidt... Zdej mam 4080 pik z R8500, ene 5k bi lahko padlo... Ma kaj čem ni blo cajta. Drgač pa Tic dvomim da boš prišel čez 20k3DMarkov, maš prešvoh procesor... ene 2600 bi mogu met za kak tak podvig... Pa fajn napiljeno FX5900.
Soulja:
AGP nima veze... kvečjem kej lahko poslabša. Se pa bi ti zrlo poznalo če bi navil procesor, ker 1500 je malo... ene 2000MHz, pa si nad 15k3DMarkov, lahko še več odvisno od FSBja
LP
TribesMan
TribesMan: Use je odvisno, kako bo tale PSU mod uplival. Porocam ju3, ko sestavim nazaj racunalnik. Opelov kiler je ze spuliran
persona civitas ;>
T0RN4D0 ::
jupi... jst sem pa zbolšu rezultat za 1500 pik--> zdej mam 13500
žal le med temi prazniki....
žal le med temi prazniki....
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
TribesMan: sem danes malo probaval detonatorje pa je z 44.03 detonatorji 3D Mark score za cca 5% boljši, kot pa z detonatorji 52.16, predvesm se pozna pri nature testu.
probita se sz 45.23, vsaj za MX-e (2. prvi mesti v AM) so to zlati gonilniki... res pa je da v 3dmarku nisem nic testiral...
lp
lp
45.23 detonatorji so zanič, saj z njimi dosežem najmanj pik. Jaz bom najverjetneje za 3D mark 2001 uporabljal kar 44.03, saj sem danes opazil da so le ti na mojem sistemu najhitrejši.
BTW z 44.03 sem dosegel za cca 10% boljši rezultat kot pa z 45.23.
BTW z 44.03 sem dosegel za cca 10% boljši rezultat kot pa z 45.23.
Ko dam driverje dol jih samo zbrišem(Ročno) pol pa pod System properties dam Unistal Device in ponovno zaženem comp. Sicer pa sem včeraj mojo GF4 Ti nesel kolegu, ki ima Celerona@1520 Mhz pa je dobil celo 8500+ Točk v 3DMarku 2001SE. Za Celerona in GF4 kr dobro. A še vedno skoraj enkrat manj kot pri meni
Še nikol nisem pri nVidii uporabljal uninstall, vedno samo povozim driverje, pa ni važno če so novi ali stari, to je zame največji dokaz, za stabilnost in kvaliteto gonilnikov, ker pri tem početju ne zgubljam na performansah.
Aja Za GF4 so zame 40.52 še vedno najboljši :)
Da to itak razlika je ful opazna. Med 53.03 in 40.52 je bla razlika slabih 10% (V obeh primerih navita na 331/675). Morf kaj GF4 si prodal zdaj ko maš Radeona ali si jo preselil v drugo kišto
GF4ka je zaenkrat še vedno v glavna karta, ker ima pač vodno hlajenje in bi moral vse spreminjat. Tako da zaenkrat je kombinacija Intel/Nvidia v eni kišti ter Amd/Ati v drugi. S to GF4ko bi rad še nekaj naredil...
GUFY: govoril sm za MX-e
za Ti4200 pa 44.03, sm jih mel vecinoma casa, ko sm se imel to grafo (sami lepi spomini ).
zdej mam pa itaq R9600SE na reversu, cisti podn....
celih 6.605 pik sm stisnu z njega
pa navijat se ga sploh ne da...
nastavis core na 330, pa ti ga vrze na 108mhz in potem ne mors premakn nazaj na default k ti zmeri resetira na 108, s tem dobim pa nek malga cez 3k...
cist sm zalosten, zivljenje mi propada in za vse to je kriva le grafa, ki jo ne morm / ne znam navit...
lp
za Ti4200 pa 44.03, sm jih mel vecinoma casa, ko sm se imel to grafo (sami lepi spomini ).
zdej mam pa itaq R9600SE na reversu, cisti podn....
celih 6.605 pik sm stisnu z njega
pa navijat se ga sploh ne da...
nastavis core na 330, pa ti ga vrze na 108mhz in potem ne mors premakn nazaj na default k ti zmeri resetira na 108, s tem dobim pa nek malga cez 3k...
cist sm zalosten, zivljenje mi propada in za vse to je kriva le grafa, ki jo ne morm / ne znam navit...
lp
VASkO ::
morphling1, vidim, da z lahkoto prides cez 20k markov. to s tweakanjem nastavitev v driverih ali je CPU takt tak odlocilen? ker vidim, da mama FSB enak, timinge mam tudi enake, grafiko lahko dosti bolj navijem, le CPU mam 200mhz nizje clockan pa dobim vec kot 1000 pik manj kot ti. lahko sprobas se pri default nastavitvah gonilnikov (brez kakih rage3d 3dmark profilov itd.)?
pa ko bos delal vmode, daj prosim objavi kje pa kaj, da bom kopiral :)
pa ko bos delal vmode, daj prosim objavi kje pa kaj, da bom kopiral :)
Cpu in spominska prepustnost sta odločilna tu. Pri Ati-ju s tweakanjem malenkostno pridobiš saj zelo malo posegaš v kvaliteto izrisa.
Btw. naredi test s compare linkom, ker me zanima kje izgubljaš če se primerjava, namreč glede na tvoje hitrosti gpu-ja bi moral imeti v bistvu višji Dragothic in Nature test, ki sta predvsem fill rate omejena. Tako da edina stvar, ki mi še pade na pamet je to, da tvoja grafa enostavno ne pokaže vsega zaradi nižje spominske frekvence v bistvu gredo gpu MHz v prazno.
Voltmode in ostale zadeve bom pa objavil, ko jih naredim
Btw. naredi test s compare linkom, ker me zanima kje izgubljaš če se primerjava, namreč glede na tvoje hitrosti gpu-ja bi moral imeti v bistvu višji Dragothic in Nature test, ki sta predvsem fill rate omejena. Tako da edina stvar, ki mi še pade na pamet je to, da tvoja grafa enostavno ne pokaže vsega zaradi nižje spominske frekvence v bistvu gredo gpu MHz v prazno.
Voltmode in ostale zadeve bom pa objavil, ko jih naredim
jest10 ::
Se pravi da r9000pro sploh ni tako slaba (brez AA in AF). Če ima skoraj enako pik v 3dmarku01 kot r9600 in 9600se
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech 3D Team: 3D Mark 2003 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 93455 (45393) | Shark-357 |
» | Slo-Tech 3D Team: 3D Mark 2001se (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 72466 (25646) | Shark-357 |
» | Opty 148 + X800GTO^2@16PPOddelek: Navijanje | 2245 (1717) | Moonman |
» | Premalo pik?Oddelek: Navijanje | 1524 (1362) | [_MW_] |
» | Flešanje gf4 420??? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4051 (3308) | Keki |