» »

Problem s printerjem

Problem s printerjem

mykie ::

Imam problem s printerjem, ki sicer ni najnovejši, kakih 5 let star 'Canon Fax B215C Printer', uporabljam Windows XP, sp 3 in mi javi sledeče:

''Spooler service is not working properly''

Na netu sem najdu driverje, ki jih je prepoznal kot 'ustrezne'.

Pojma nimam kaj je 'Spooler service' in prosim za kak strokoven nasvet.

Se v naprej zahvaljujem za pomoč

LP, mykie

tony1 ::

Podoben primer sem imel s prastarim printerjem s prastarim programom za printanje, ko sem ga namesto na LPT port priklopil na USB... Izkazalo se je, da je bil program čudno napisan, in da printer, ki je bil priklopljen na USB v njem preprosto ni deloval. Posledično je USB driver ugašal Spooler servis.

Spooler servis je drugače servis za tiskanje v Winsih, ki mora laufati (in delovati pravilno), da tiskanje sploh deluje.

(Btw. če so sfukani samo winsi, bo pomagal format; če je kriv printer pa to pogruntaš tako, da ga vštekaš v drugo računalo in čakaš, če se bo problem spet pojavil.)

Problem s servisom Spooler se je kdaj dalo rešiti tako, da si ga ponovno zagnal (start) oz. zaustavil in spet zagnal. To storiš tukaj: desni klik na My computer, iz menuja izbereš Manage, nato greš v Services and Applications, nato v Services in v desnem oknu poiščeš Print Spooler, kjer si ogledaš, če je zalaufan ali ne. Poskusi ga zaustaviti in spet zagnati.

duff ::

možna rešitev:
1. izklopi print spooler, v kolikor ni že izklopljen. (computer management -> services and application -> services -> najdi print spooler ter daj stop

2. pejdi v mapo C:\Windows\System32\spool\PRINTERS\ ter izbriši vso vsebino (če imaš kaj notri)

3. ponovno štartaj print spooler. Poglej še, če je dan na avtomatic (desni klik nanj > proprieties)

rescue112 ::

Naredil sem vse kot je duff zgoraj napisal in ko želim ponovno startat print spooler, mi to napiše:

Windows could not start the Print Spooler service on Local Computer.
Error 1068: Odvisnostne storitve ali skupine ni bilo mogoče zaznati.

Ve mogoče, kaj je narobe?

Duhec ::

Prijavi se kot admin.
Preveri, če je zagnan tudi RCP servis (ne RCP locator).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

In kje to vidim?
Sam nimam opcije kot admin, ko želim preklopit med uporabniki, je samo moja ikona.

Malajlo ::

To so pa ti driverji, ki naserjejo vse možno zraven.
Poskusi odinštalirati vse, kar je povezano s tem tiskalnikom. Na koncu ga še izbriši. Spooler mora delovati normalno.
Če ne deluje, vidiš dependencies (odvisnosti) v lastnostih servisa (zadnji zavihek?). Kot vem, je spooler odvisen samo(!) od RPC (Remote procedure all). Če pa ta crkuje, se ti pa mašina ugaša po 60 sekundah (kateri virus že je bil to?).

A, tele pojasni vse:
http://www.the-pc-guru.com/Print_spoole...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Sem našel ta zadnji zavihek, in imam tako:
- Remote Procedure Call (RPC)
DCOM Server Process Launcher
PC Endpoint Mapper

Začelo se je pa tako:
ko sem inštaliral nov tiskalnik (možnost brežične povezave), je v tistem prostoru delovalo OK. Ko sem šel v drug prostor, nisem imel več opcije Print (samo Scan), zbrisal sem vse in želel ponovno inštalirat tiskalnik in sedaj mi ta Print Spooler izpisuje. Računalnik mi ne crkuje.

Malajlo ::

Če prav vidim, je spooler odvisen od DCOM in PC EM? Ali sta ta dva odvisna od spoolerja? Torej, ali je v istem okencu vse troje?
Metoda 2 bi morala rešiti zadevo.

DCOM in PC se pokažeta, ko razširim RPC.

Ve še kdo za kakšno rešitev?

Kaj mi lahko še kdo pomaga rešiti problem?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RPC strežnik ni na voljo

Oddelek: Pomoč in nasveti
132835 (2639) Mati
»

Težava pri namestitvi driverja za tiskalnik

Oddelek: Operacijski sistemi
5612 (541) primozsu