Forum » Pomoč in nasveti » RAM problem
RAM problem
Migelo ::
Ima problem z RAMi in sicer, ko inštaliram kakšno večjo igro kot Fallout 3, Riddicka in podobne, ali ko kopiram datoteke nad 3GB, se mi RAMi v par minutah (to velja za inštalacije, pri kopiranju še prej), zapolnijo, tako, da moram restartati.
Imam 2x2GB 1066 Mhz 5-5-5-15, plato EVGA 780i FTW, proc Q9450, grafo GTX 260 in 2x750GB v RAID0.
Page file je na automatsko, vendar tudi 10GB le-tega ni pomagalo. Poganjam Visto Ultimate x64.
Pomagajte.
Imam 2x2GB 1066 Mhz 5-5-5-15, plato EVGA 780i FTW, proc Q9450, grafo GTX 260 in 2x750GB v RAID0.
Page file je na automatsko, vendar tudi 10GB le-tega ni pomagalo. Poganjam Visto Ultimate x64.
Pomagajte.
- spremenil: Migelo ()
Just-1n ::
dej xp - je gor dokler ne pride 7 ka (asta la vista) ;) zihr je nekaj z driveri za plato na visti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Just-1n ()
Na Supporti od EVGE so mi rekli de je tu nejverjetneje OS problem. Ne grem pa nazaj na XP-je, zato prosim za nove ideje.
Just-1n ::
Poišči drivere - najnovejše za plato. http://www.evga.com/Support/Drivers/Def...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Just-1n ()
srus ::
Instaliraj si Process explorer z MS strani in ugotovi kdo ti zapolni RAM. Nato boš lahku ustrezno ukrepal.
Poišči drivere - najnovejše za plato. http://www.evga.com/Support/Drivers/Def...
Driverji za chipset so tanovi z Nvidiene strani, BIOS update pa ne obstaja za mojo plato
Instaliraj si Process explorer z MS strani in ugotovi kdo ti zapolni RAM. Nato boš lahku ustrezno ukrepal.
Finta je, da če seštejem porabo programov v Task managerju ne dobim niti približno toliko kot je zasedenega RAM-a. Top proces je svchost.exe z 241 MB, drugi ima 143 MB, tretji 110 MB četrti 63 MB in tako naprej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Random restart računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 12693 (10738) | Pero_SLO |
» | Resetiranje računalnika brez razlogaOddelek: Pomoč in nasveti | 1114 (822) | Yohan del Sud |
» | QuadSLI na GeForce GTX 480Oddelek: Novice / Grafične kartice | 5635 (5064) | PrimozR |
» | nova grafika - problem - izginja slikaOddelek: Strojna oprema | 785 (674) | jan01 |
» | V oknih sem deaktiviral graficno, ...sedaj pa posledicno nic ne vidimOddelek: Pomoč in nasveti | 1427 (1019) | Gorostan |