Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu gonilniki
Ubuntu gonilniki
Robocop1 ::
Jaz pa imam dva problemčka, ki so verjetno posledica gonilnikov ...
Najprej me zanima, zakaj mi med predvajanjem katerekoli glasbene datoteke in s katerimkoli predvajalnikom začne štekati zvok?
Sliši se podobno, kot bi poslušal CD --> včasih zvok čisto utihne (in se ustavi tudi prikazovalnik časa predvajanja), včasih pa začne ponavljati ali preskakovati določen odsek. Ista stvar se včasih zgodi med predvajanjem skladbe ob prijavi v sistem.
Druga stvar pa je vgrajena web kamera. Problem je v tem, da je slika narobe obrnena --> tisto kar bi moralo biti spodaj je zgoraj in obratno (torej na sliki visim na glavo). Isti problem sem imel tudi na XP-jih, pa sem ga odpravil z namestitvijo novejših gonilnikov. Kako pa to naredim na Ubuntu?
Najprej me zanima, zakaj mi med predvajanjem katerekoli glasbene datoteke in s katerimkoli predvajalnikom začne štekati zvok?
Sliši se podobno, kot bi poslušal CD --> včasih zvok čisto utihne (in se ustavi tudi prikazovalnik časa predvajanja), včasih pa začne ponavljati ali preskakovati določen odsek. Ista stvar se včasih zgodi med predvajanjem skladbe ob prijavi v sistem.
Druga stvar pa je vgrajena web kamera. Problem je v tem, da je slika narobe obrnena --> tisto kar bi moralo biti spodaj je zgoraj in obratno (torej na sliki visim na glavo). Isti problem sem imel tudi na XP-jih, pa sem ga odpravil z namestitvijo novejših gonilnikov. Kako pa to naredim na Ubuntu?
overlord_tm ::
Glede zvoka, daj v konzolo killall pulseaudio pa probaj ce bo kaj bolje :D
Verzija Ubuntuja?
Verzija Ubuntuja?
preem ::
uh, težko da bo samo 'uboj' pulseaudia pomagal. če je sploh problem v tem. katero zvočno imaš? lahko je problem s kodeki, a ti to dela v vsemi vrstami zvoka? mp3, wave, avi? drgač je pa pulseaudio itak navaden drek, jaz ga sploh ne uporabljam. če te zanima, si poglej kako zamenjati pulseaudio z alsa - eno knjižnco moreš naložet pa ene par nastavitev spremenit - sam dela pa brez problemov v vseh aplikacijah.
kaj pa kamero katero maš? ta je bl tricky, nimam pojma, sam to se da pomoje naštimat kje, buhvej kje.
kaj pa kamero katero maš? ta je bl tricky, nimam pojma, sam to se da pomoje naštimat kje, buhvej kje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Ubuntu 10.04] Problem z zvočno kartico (mikrofon)Oddelek: Operacijski sistemi | 2143 (2044) | Icematxyz |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141617 (104503) | Icematxyz |
» | ubuntu je foo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 21419 (18364) | jype |
» | Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 35176 (29675) | poweroff |
» | Nova resna ranljivost v Linux jedrih 2.4 in 2.6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 10548 (7946) | karafeka |