» »

Ubuntu gonilniki

Ubuntu gonilniki

Robocop1 ::

Jaz pa imam dva problemčka, ki so verjetno posledica gonilnikov ...
Najprej me zanima, zakaj mi med predvajanjem katerekoli glasbene datoteke in s katerimkoli predvajalnikom začne štekati zvok?
Sliši se podobno, kot bi poslušal CD --> včasih zvok čisto utihne (in se ustavi tudi prikazovalnik časa predvajanja), včasih pa začne ponavljati ali preskakovati določen odsek. Ista stvar se včasih zgodi med predvajanjem skladbe ob prijavi v sistem.

Druga stvar pa je vgrajena web kamera. Problem je v tem, da je slika narobe obrnena --> tisto kar bi moralo biti spodaj je zgoraj in obratno (torej na sliki visim na glavo). Isti problem sem imel tudi na XP-jih, pa sem ga odpravil z namestitvijo novejših gonilnikov. Kako pa to naredim na Ubuntu?

overlord_tm ::

Glede zvoka, daj v konzolo killall pulseaudio pa probaj ce bo kaj bolje :D

Verzija Ubuntuja?

preem ::

uh, težko da bo samo 'uboj' pulseaudia pomagal. če je sploh problem v tem. katero zvočno imaš? lahko je problem s kodeki, a ti to dela v vsemi vrstami zvoka? mp3, wave, avi? drgač je pa pulseaudio itak navaden drek, jaz ga sploh ne uporabljam. če te zanima, si poglej kako zamenjati pulseaudio z alsa - eno knjižnco moreš naložet pa ene par nastavitev spremenit - sam dela pa brez problemov v vseh aplikacijah.

kaj pa kamero katero maš? ta je bl tricky, nimam pojma, sam to se da pomoje naštimat kje, buhvej kje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Ubuntu 10.04] Problem z zvočno kartico (mikrofon)

Oddelek: Operacijski sistemi
92143 (2044) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999141617 (104503) Icematxyz
»

ubuntu je foo (strani: 1 2 3 )

14121419 (18364) jype
»

Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17035176 (29675) poweroff
»

Nova resna ranljivost v Linux jedrih 2.4 in 2.6 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7310548 (7946) karafeka

Več podobnih tem