Forum » Omrežja in internet » vista in omrežni most
vista in omrežni most
urosz ::
V sobi imam en prenosnik ki je povezan na wireless internet in drugi prenosnik, ki je s prvim povezan z omrežnim kablom. Do sedaj sem na prvem računalniku imel narejen omrežni most, ki je povezoval lokalno omrežje teh dveh prenosnikov in omrežje z wireless-om. Ker sem most zbrisal ga moram narediti ponovno, vendar mi javi napako.
Na prvem prenosniku je Vista Ultimate, na drugem pa XP sp3.
Prilagam screenshot:
Se komu sanja zakaj več ne morem vzpostaviti mostu in ali ima kdo kako alternativno rešitev, kako bi na obeh prenosnikih uredil povezavo z internetom.
In še eno vprašanje imam. Na drugem prenosniku imam sicer USB Wireless Adapter (tega: http://www.edimax.com/en/produce_detail... ). Kot piše bi moral podpirati WPA2 in AES. Vendar imam na možnost zbrati le WPA navadni. Wireless uporablja WPA2 in TTLS. Če imam privzeto da z wirelessom upravlja xp-jeva oprema lahko zberem TTLS. Če pa dam da nastavljam z edimax-ovo opremo pa imam spet samo TLS ali PEAP. (naj omenim da imam nastavtve za ttls 100% pravilne) Ali se morda to da kako rešiti da bi vseeno lahko tudi na drugem prenosniku vzpostavil povezavo z wlan-om?
Hvala že vnaprej in lep pozdrav
Na prvem prenosniku je Vista Ultimate, na drugem pa XP sp3.
Prilagam screenshot:
Se komu sanja zakaj več ne morem vzpostaviti mostu in ali ima kdo kako alternativno rešitev, kako bi na obeh prenosnikih uredil povezavo z internetom.
In še eno vprašanje imam. Na drugem prenosniku imam sicer USB Wireless Adapter (tega: http://www.edimax.com/en/produce_detail... ). Kot piše bi moral podpirati WPA2 in AES. Vendar imam na možnost zbrati le WPA navadni. Wireless uporablja WPA2 in TTLS. Če imam privzeto da z wirelessom upravlja xp-jeva oprema lahko zberem TTLS. Če pa dam da nastavljam z edimax-ovo opremo pa imam spet samo TLS ali PEAP. (naj omenim da imam nastavtve za ttls 100% pravilne) Ali se morda to da kako rešiti da bi vseeno lahko tudi na drugem prenosniku vzpostavil povezavo z wlan-om?
Hvala že vnaprej in lep pozdrav
- spremenil: urosz ()
urosz ::
ok sem rešil problem in sicer s pomočjo skupne rabe omrežij
lahko Lock topic in se opravičujem
lahko Lock topic in se opravičujem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14227 (8385) | ramiz?! |
» | Problem wireless povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2219 (1872) | teedy |
» | Router ne določi IP prenosniku z VistoOddelek: Omrežja in internet | 1514 (1332) | amigo_no1 |
» | Router in Wireless system?Oddelek: Omrežja in internet | 3712 (3472) | ToJo |
» | Wireless mreža - WPA, router in access pointi (router dela, AP ne)Oddelek: Omrežja in internet | 1959 (1805) | r5r |