» »

vista in omrežni most

vista in omrežni most

urosz ::

V sobi imam en prenosnik ki je povezan na wireless internet in drugi prenosnik, ki je s prvim povezan z omrežnim kablom. Do sedaj sem na prvem računalniku imel narejen omrežni most, ki je povezoval lokalno omrežje teh dveh prenosnikov in omrežje z wireless-om. Ker sem most zbrisal ga moram narediti ponovno, vendar mi javi napako.
Na prvem prenosniku je Vista Ultimate, na drugem pa XP sp3.
Prilagam screenshot:

Se komu sanja zakaj več ne morem vzpostaviti mostu in ali ima kdo kako alternativno rešitev, kako bi na obeh prenosnikih uredil povezavo z internetom.

In še eno vprašanje imam. Na drugem prenosniku imam sicer USB Wireless Adapter (tega: http://www.edimax.com/en/produce_detail... ). Kot piše bi moral podpirati WPA2 in AES. Vendar imam na možnost zbrati le WPA navadni. Wireless uporablja WPA2 in TTLS. Če imam privzeto da z wirelessom upravlja xp-jeva oprema lahko zberem TTLS. Če pa dam da nastavljam z edimax-ovo opremo pa imam spet samo TLS ali PEAP. (naj omenim da imam nastavtve za ttls 100% pravilne) Ali se morda to da kako rešiti da bi vseeno lahko tudi na drugem prenosniku vzpostavil povezavo z wlan-om?

Hvala že vnaprej in lep pozdrav
  • spremenil: urosz ()

urosz ::

ok sem rešil problem in sicer s pomočjo skupne rabe omrežij

lahko Lock topic in se opravičujem

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5214227 (8385) ramiz?!
»

Problem wireless povezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
192219 (1872) teedy
»

Router ne določi IP prenosniku z Visto

131514 (1332) amigo_no1
»

Router in Wireless system?

253712 (3472) ToJo
»

Wireless mreža - WPA, router in access pointi (router dela, AP ne)

151959 (1805) r5r

Več podobnih tem