» »

Mehurčkasta folija in tyvek?

Mehurčkasta folija in tyvek?

SkIDiver ::

Kje v LJ bi lahko kupil mehurčkasto folijo na metre in tyvek? Iščem večje dimenzije (vsaj 4x2 metre, zadetek bi bil 4x4 metre). V mehurčkasto folijo so ponavadi zavite poštne pošiljke, da so zaščitene pred mehanskimi poškodbami. Večji kot bi bili mehurčki bolje bi bilo. Tyvek pa se uporablja kot zaščita (kakšne zaščitne delovne obleke, ...itd). Tyvek bi rabil tanjši (nekaj takega kot se uporablja za zaščitno delovno obleko).
  • spremenil: SkIDiver ()

aljazh ::

Za zaščito avta pred točo? :D

Oxford ::

Tudi sam sem takoj pomislil na to:

http://www.simatik.si/index.php/avto-mo...

SkIDiver ::

Točno tako. Včeraj sva ga po naključju rešila bunk v garaži cityparka. Sicer v Dravljah ni klestilo ampak raje preventiva kot kurativa, ker nimamo garaže.

Tyvek sem že našel v Merkurju. Mogoče bi namesto njega uporabil tudi kako ponjavo, ki se prodajajo po 25€. Važno, da je UV obstojna. Potem pa kombinacija mehurčkaste folije in 2mm penaste folije. Za neko normalno točo bi morali bit OK. Cenovno pa pol cenej kot tole kar prodajajo.

krofko ::

Pri podjetju EMA Celje so imeli na sejmu Pakiranje in grafika mehurčkasto folijo s premerom mehurja cca. 3 cm. Uporablja se za pakiranje, da zapolniš prazen prostor v embalaži. Za dobavljive širine in dolžine pa žal ne vem.

SkIDiver ::

Mal sem razmišljal o tehle mehurčkih, da niso ravno najbolj pametna izbira, ker bi jih vrjetno toplota in fizična sila (pospravljanje) uničilo oz bi popokali. Namesto tega bi raje uporabil 2x po 2mm ali 3x po 2mm penaso folijo oz vsaj 3 sloje na zgornjih površinah in 2x na stranskih.

c3p0 ::

Ti mehurčki sčasoma spustijo sami od sebe, še posebaj tisti večje dimenzije.

THX 1138 ::

Namesto tega bi raje uporabil 2x po 2mm ali 3x po 2mm penaso folijo oz vsaj 3 sloje na zgornjih površinah in 2x na stranskih.


Pojdi v trgovino, kjer prodajajo parket, tam dobiš penasto folijo pa ene 3 sloje skupi zlepiš pa je:)

dzinks63 ::

Za podlago lahko uporabiš poliuretansko peno, čez pa univerzalno ponjavo za avtomobile. Imajo jih več vrst, glede na trdoto, vpojnost, elastičnost,...

SkIDiver ::

THX 1138 to je ta pena, ki sem jo imel v mislih.

dzinks63 kje se lahko kupi poliuretansko peno?

Sem pa točno to imel v mislih. Nekaj penastega spodaj v debelini 4 do 6mm preko pa obična ponjava oz bi peno nalepil na spodnjo stran ponjave, da se vse drži skupaj v enem kosu.

dzinks63 ::

Samo 4-6mm bo premalo za konkretno točo, za kakšne lešnike bi bilo še ok (za točo večjo od oreha, da za jajca niti ne govorimo, pa bi bila to prenežna zaščita). Tako da, če bi hotel avtomobil res dobro zaščititi, bi bila takšna "taprava" prevleka proti toči kar glomazna (debelina pene vsaj 2cm). (na oko bi bila zvita v rolo premera 1m in širine 2m, ter okorna za prenašat in skladiščit).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

SkIDiver ::

Odvisno kakšno gostoto vzameš. Če vzameš večjo gostoto bi bila po moje 4 do 6 mm povsem OK.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240440 (19407) SmotaniJanez
»

Ponjave proti toči za zaščito avtomobila

Oddelek: Na cesti
3325930 (22422) menjalnik
»

Philips LCD Tv 47pfl6198

Oddelek: Zvok in slika
152761 (2451) kozorog
»

Kako spakirati računalnik za pošiljanje po pošti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
505838 (4977) stock
»

cerada za zaščito proti toči

Oddelek: Pomoč in nasveti
86664 (6533) PaX_MaN

Več podobnih tem