Forum » Kaj kupiti » Plate za P4 - kateri Chipset in Kera plata za pod 40k?
Plate za P4 - kateri Chipset in Kera plata za pod 40k?
Jux ::
Zadnje dni me zelo mikajo konfiguracije z 1.6A (ki gre iz prodaje btw) in se mi ne sanja na katermu chipsetu se ga najbolj splaca met - glede na hitrost, na dodatke in predvsem na overclokabilnost. Sem isku po googlu kaksen primerjali test, pa ga nisem nasel - ce ma kdo kaksen link bom vesel.
Ce ma pa kdo kaksno dobro idejo katero plato za pod 40k naj kupim bom pa tudi vesel nasveta.
PS: Flamerji v stilu kva kupujes p4 - kup AMDja, you need not reply!
Ce ma pa kdo kaksno dobro idejo katero plato za pod 40k naj kupim bom pa tudi vesel nasveta.
PS: Flamerji v stilu kva kupujes p4 - kup AMDja, you need not reply!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
zigadr ::
Jaz še vedno pravim: "Intela za Intela." Ko sem se odločal za nakup osnovne plošče, sem tiste s SiS čipovjem takoj odpisal, z VIA pa jih ni prav veliko, tako da sem vzel Abit BD7-RAID, ki pa ni pod 40k.
ASUS P4S533 ATX S478 DDR 33200 39840
EPOX 4SDA+ DDR RAID ATX +SB 28200 33840
EPOX 4BDA DDR ATX +SB 30900 37080
EPOX 4BDA2+ DDR RAID ATX +SB 32300 38760
Poišči teste zgoraj naštetih plošč na internetu in se odloči, katera je prava zate. Mislim, da je na www.tomshardware.com nek primerjalni test, vendar pa ne vem, zakaj taka nuja za primerjalni test. Poišči od vsake plošče posebej, pa več kot enega.
EPOX 4SDA+ na nekaterih straneh zelo hvalijo, na drugih pravijo, da je junk.
Včasih zelo pomaga, če si iz interneta potegneš navodila za ploščo iz strani proizvajalca, sam lahko pregledaš vse nastavitve v BIOSu, katere dodatke ima plošča itd. (vsaj v večini primerov je vse napisano)
ASUS P4S533 ATX S478 DDR 33200 39840
EPOX 4SDA+ DDR RAID ATX +SB 28200 33840
EPOX 4BDA DDR ATX +SB 30900 37080
EPOX 4BDA2+ DDR RAID ATX +SB 32300 38760
Poišči teste zgoraj naštetih plošč na internetu in se odloči, katera je prava zate. Mislim, da je na www.tomshardware.com nek primerjalni test, vendar pa ne vem, zakaj taka nuja za primerjalni test. Poišči od vsake plošče posebej, pa več kot enega.
EPOX 4SDA+ na nekaterih straneh zelo hvalijo, na drugih pravijo, da je junk.
Včasih zelo pomaga, če si iz interneta potegneš navodila za ploščo iz strani proizvajalca, sam lahko pregledaš vse nastavitve v BIOSu, katere dodatke ima plošča itd. (vsaj v večini primerov je vse napisano)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zigadr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Springdale/Canterwood -- kaj je že boljše? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6154 (4928) | VASkO |
» | Kateri P4 in katera plata za le-tega?Oddelek: Kaj kupiti | 1333 (1009) | Caboose |
» | proc, mama plata in grafičnaOddelek: Kaj kupiti | 1883 (1436) | rh^ |
» | navijanjeOddelek: Navijanje | 1197 (999) | Firebat |
» | Kaj predlagare za 500.000 SITOddelek: Kaj kupiti | 2186 (1373) | SLOWWWeb.net |