Forum » Programiranje » FUNKCIJA
FUNKCIJA
hexor ::
hei;)
Zanima me kako narediti funkcijo f(x)=x2/(x2+1)sin(x) na intervalu od -1 do 1 ter vstaviti vrednosti v tabelo 200 realnih števil.Potem pa sešteti vse vrednosti v tabeli ki so po absolutni vrednosti manjše ali enake 0.1 V glavi imam več rešitev pa me zanima vašaHVALA ZA POMOČ
Zanima me kako narediti funkcijo f(x)=x2/(x2+1)sin(x) na intervalu od -1 do 1 ter vstaviti vrednosti v tabelo 200 realnih števil.Potem pa sešteti vse vrednosti v tabeli ki so po absolutni vrednosti manjše ali enake 0.1 V glavi imam več rešitev pa me zanima vašaHVALA ZA POMOČ
black ice ::
Imaš interval -1 do 1 (to je 2 "koraka"). Rabiš pa 200 števil, torej lahko imaš korak 0.01, da zajameš celoten interval.
Za absolutno vrednost uporabi abs(), če je vrednost manjša ali enaka 0.1 jo prišteješ, če ne pa pač ne. Pazi: vključiti moraš knjižico stdlib.h.
Zaenkrat je to vse kar ti lahko pomagam
for (int i= -1; i<1; i+=0.01)
Za absolutno vrednost uporabi abs(), če je vrednost manjša ali enaka 0.1 jo prišteješ, če ne pa pač ne. Pazi: vključiti moraš knjižico stdlib.h.
Zaenkrat je to vse kar ti lahko pomagam
Tutankhamun ::
eno napako si naredu
int i; so cela števila
in ne decimalna 0.01
vrjetn je bil mišlen float al pa double
int i; so cela števila
in ne decimalna 0.01
vrjetn je bil mišlen float al pa double
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
black ice ::
Sploh nisem premišljeval kaj sem pisal. Hvala Tutankhamun.
for (float i = -1; i <= 1; i += 0.01)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje iz verjetnostiOddelek: Šola | 2187 (1373) | Randomness |
» | JAVA - Math.random, kako določit interval?Oddelek: Programiranje | 5163 (2819) | Sergio |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4103 (3747) | rferrari |
» | C++ 2.letnik sr.šolaOddelek: Programiranje | 2775 (1906) | black ice |
» | excel lookupOddelek: Programska oprema | 2276 (2112) | Adrijan0 |