» »

Asus A8N-SLI SE bios flash problem

Asus A8N-SLI SE bios flash problem

ricola78 ::

Pozdravljeni,

Danes se mi je sistem sesul in po ponovnem zagonu mi javi napako BIOS ROM checksum error.
Žal nimam original CD-ja, s katerim bi lahko restavriral originalen bios. Poizkusil sem z disketo,
vendar mi po zagonu award flash utilitija vskaič javi Source file not found. Čeprav je bios file zraven.
Pozkusil sem tako z prvim kot zadnjim biosem. Prebral sem že malo morje forumov, vendar mi žal še ni uspelo rešiti težave.
Naj še omenim da sem imel prej bios od asus A8N-SLI Deluxe plate, ker je novejši in boljši od orignal SE biosa.
Samo onemogočil sem zadeve, ki jih ta plošča nima (tako mi je delovalo več kot 2 leti).
Torej, če ima kdo tako ploščo in je naletel na podobne težave, me zanima če jih je rešil in kako.
Če ima kdo original CD, me zanima kako je ime xxx.bin datoteke, ki je namenjen za restore original biosa.

edit: P.S. ko se zažene award flash utility tipkovnica ne deluje. Poizkusil sem tudi z autexec.bat
datoteko ampak nima nobenega učinka (kjer sme navedel ukaz za flash biosa).

LP
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.
  • spremenil: ricola78 ()

Uspelo mi je flashat bios (uporabil sem bios od asus A8N-SLI Premium - ta je bil že prej naložen), vendar računalnik še vedno ne dela. Še vedno mi javi BIOS ROM checksum error.
Izgleda da je šla plata rakom žvižgat oz. bom moral še malo pogooglgat če se da še kaj rešit.

LP.

TOP ::

Plata je šla ziher,ni pomoči.

Kr neki, sploh ni šla plata ampak RAM. Prvič se mi je zgodilo, da mi je šel RAM tko po 3 letih normalnega dela (brez navijanja).
Pa tudi plata je javila da so težave z BIOS-om, ponavadi piska (če je RAM fuč) preden pride do boota.

Tko da, če bo še kdo imel podobne težave, je mogoče RAM defekten.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrebujem ISO originalnega CD-ja za matično ploščo Asus M2N SLI Deluxe

Oddelek: Pomoč in nasveti
311493 (1059) Enron x86
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274483 (4286) jackorsen88
»