» »

idsl...

idsl...

boha ::

hja, po moje bo telekom tržil kar idsl, glede na to, da zahtevajo isdn kot predpogoj. za idsl ne potrebuješ dodatne opreme, ker je vezan na isdn, zadeva deluje tudi na širšem območju, poleg tega pa so hitrosti mizerne, aka slabe (128kbs down/up). to bo po moje osnovna, ta najcenejša varianta. vse ostalo bo pa out of range... tole mi vse bolj diši še po enem scamu telekoma... am i right or am i right? ;)

miranpozar ::

Kaj je to isdl?

ADSL v Ljubljani

ADSL?

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

boha ::

ena od različic xDSLa. IDSL - ISDN digital subscriber line

sumljivo se mi zdi zato, ker telekom kao zahteva isdn kot prepogoj za svoj DSL. ena možnost je zaradi IDSLa (cheap varianta), ali pa zaradi dejstva, da še izkoristijo svoj iztekajoči monopolni položaj... :\

Sharac ::

Nehaj siriti dezinformacije in lazi, ker ta tvoja ugibanja ne koristijo nikomur.
Telekom Slovenije bo ponudil ADSL in sicer z opremo siemensa aka iskratel. Kar se tice vezave na ISDN pa menim, da poleg umetnega povecevanja prodaje ISDN ter prakticnosti vezave (ce dela ISDN potem v 99% dela tudi ADSL) ni nobene "hidden agende" s strani Telekoma.

boha ::

oha, človek pomiri se! it is just an idea... :\
nisem rekel, da telekom ne bo ponujal ADSLa, ampak IDSL kot najcenejšo, vstopno varianto...

zakaj si tako prepričan o siemensovih modemih? kolikor vem, so imeli probleme s pritožbami ostalih ponudnikov in se zaradi tega vse skupaj vleče...

vezava ISDN in ADSL je zame čista monopolna odločitev in nič drugega...

PaJo ::

Hm... to z Siemensi je zagotovo, tak je bilo izjavljeno od strani Telkoma, ker so na sodiscu tako razsodli tako da Siemensi bodo, kar se pa tice isdn-ja je pa tako da pac telkom zeli se kaksen njihov paket prodat pa tako kod je sharac rekel da tam kjer je ze zdaj isdn je 99% sansa da je tdi ADSL mozen in tak se telkomvci malo zazihrajo:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Uporabnik ::

Sharac pravi telekom fan!! (oz. zaposlen na telekomu) Tist glede "prakticnosti vezave (ce dela ISDN potem v 99% dela tudi ADSL)" je pa bullshit prve vrste... je že res, sam gre pa izklučno za molzenje uporabnikov. Sej si menda telekom lahko prvošč kkšn inštrument ki zmer če dela adsl ok?, če ni clo isti k za testreat isdn (al kr na srečo prklaplajo -te ).

Sharac ::

Tisti ki me poznajo ze vedo kaj si mislim o telekomu in siolu vendar po drugi strani je pa se vedno veliko takih nabijalcev kot je Boha, ki s svojimi ugibanji samo koristijo zmedi na trgu in pri potrosnikih (sicer verjamem da boha ni nic slabega mislil). Kar se tice delovanja ADSL v kolikor je ze ISDN velja v 99% ce boste dejansko na obmocju kjer bo ADSL ponujen drugace je 99% da vam nebo deloval (1% v kolikor ste polni denarja in vez).
Btw ste si ogledali nova pravila Linka d.o.o. sicer so pomoje izsiljena s strani Siola vendar pa vseeno zanimiv poskus krsitve pogodbe me zanima koliko novinarjev bo to opazilo oz. se bolje koliko vas uporabnikov Linka se bo zbunilo ( gre namrec za klavzuli o zasedenosti vasega voda in pravico linka da vam to po svoji presoji zmanjsa ter o zahtevi po ugasnitvi racunalnika ob napadu na vas namesto, da bi ISP sploh preprecil te napade).

Igor ::

hmm slisal sem da:
je treba met za adsl enakomerno debelo parico (kabli za telefon k grejo do vase bajte), zdej ce mas iasdn pol to mas, ce isdn nimas pa to ni recen
in zdej ce oni prjavjo da mors met isdn jim ni treba nobenega kabljovja menjat, ce pa bi adsl lahko mel vsak ...
zdej ce je to res ne vem samo slisi se pa dost realno

XCT ::

Jaz pa mislim, da če bo telekom hotel ostati konkurenčen, ko se bo pojavila kaka velika tuja firma bo enostavno moral preskočiti eno stopno in jo izpustiti. Ko se pri nas začenja uveljavljati ISDN so druge države že pri ADSL ali T1, T2, T3. Mislim, da je telekom 5 let s tehnologijo vzadi.
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

PaJo ::

Hehe.. tak za info Telkom ze dolgo ponuja T1 in T3 oziroam E1 in E3, samo vprsanje je za kako ceno, o tem pa raje nebi debatirali.
Kar se pa tice ADSL-ja pa ta v bistu cenovno ugodnejsa resitev najetim vodom in zato si ga vsi tako zelimo:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Pretorijanec ::

Miran: IDSL
ISDN prenosi nudijo po 64 kbps prenosa podatkov na vsakem izmed obeh kanalov, torej skupno 128 kbps. Nad delovanjem obeh kanalov skrbi podatkovni D-kanal, ki ne prenasa za nas uporabnih podatkov. Standard IDSL (ISDN DSL) pa zaposli ravno ta podatkovni kanal, ki ima kapaciteto 16 kb/s. Skupno torej dosezejo IDSL prenosi 144 kb/s, kar je v primerjavi z drugimi DSL-i malo. Ima pa IDSL prednost v primerjavi z drugimi DSL-i: omogoca prenose na najvecji razdalji skoraj enega kilometra. Ker IDSL uporablja isto ISDN linijo (!), je moc za povezavo na IDSL uporabljati ze obstojeco ISDN opremo: ISDN BRI terminale in usmerjevalnike.

Prepisano iz Racunalniskih novic st. 2/VI, 25.1.2001

P.S.
V tej stevilki so opisani USI DSL-i. Kupte, preberte, znajte:D

||_^_|| ::

Em, če je to tko, pol kadar srfaš če maš IDSL nemorš telefonerat??


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413036 (1707) shock
»

ADSL po analognih vodih?

Oddelek: Omrežja in internet
412955 (1858) pivmik
»

priklop na ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
201965 (1256) fRiK0
»

Zakaj ISDN, če hočem ADSL ???

Oddelek: Omrežja in internet
91579 (1427) Bx
»

TELEKOM ZAČEL TRŽIT <b>ADSL</b> (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
595511 (3961) Opkow

Več podobnih tem