Forum » Pomoč in nasveti » Bios na prenosnem računalniku
Bios na prenosnem računalniku
amater8 ::
Pri instalaciji Windoswow XP na prenosni računalnik HP Compaq 6830s se mi je zgodila katastrofa. Verjetno sem sam kriv.....
Windowsi so bili že naloženi, nalagal sem gonilnike. Priložen imam CD, na katerem so ločeni za Visto in XP. Iz mape za xp-je sem naložil tudi gonilnik HPQ Flash for HP Notebook System Bios-Microsoft Windows-Vista Based. Pač, inštaliral sem vse povrsti... Gonilnik se naloži, računalnik ponovno zažene, amapak na monitorju je tema. Računalnik se zažene, vendar na monitorju nič...tema...ne pridem niti do Biosa..Priklopil sem tudi monitor amapak nič...Lučka za disk gori...
Čeprav boste rekli da sem največji bedak bi vseeno prosil če imam kdo kakšen predlog kako rešiti nastali problem...
Hvala
Windowsi so bili že naloženi, nalagal sem gonilnike. Priložen imam CD, na katerem so ločeni za Visto in XP. Iz mape za xp-je sem naložil tudi gonilnik HPQ Flash for HP Notebook System Bios-Microsoft Windows-Vista Based. Pač, inštaliral sem vse povrsti... Gonilnik se naloži, računalnik ponovno zažene, amapak na monitorju je tema. Računalnik se zažene, vendar na monitorju nič...tema...ne pridem niti do Biosa..Priklopil sem tudi monitor amapak nič...Lučka za disk gori...
Čeprav boste rekli da sem največji bedak bi vseeno prosil če imam kdo kakšen predlog kako rešiti nastali problem...
Hvala
ender ::
Odnesi na servis, delaj se da ne veš kaj se je zgodilo (sicer je pa bilo na 6830s itak treba posodobiti BIOS, ker so bili pri prvih nekaj verzijah problemi s polnjenjem baterije).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Pyr0Beast ::
Nesi nazaj.
Če se zgodi kaj zaradi slabega programa je to proizvajalčeva krivda.
Če se zgodi kaj zaradi slabega programa je to proizvajalčeva krivda.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Nikjer, vendar je teža na proizvajalcu kateri bi moral poskrbeti za ustrezno testiranje.
Zaradi slabe kode se je obesila že marsikatera plata, še posebej z Awdflash.
Poleg tega pri tem prenosniku sploh ni nujno da je okvara zaradi flash programa, če se samo flashanje sploh ni izvedlo.
Pač splet naključnih dogodkov.
Zaradi slabe kode se je obesila že marsikatera plata, še posebej z Awdflash.
Poleg tega pri tem prenosniku sploh ni nujno da je okvara zaradi flash programa, če se samo flashanje sploh ni izvedlo.
Pač splet naključnih dogodkov.
amater8 ::
Potem ni nujno da je moja napaka..Res je da Windowsi niso licenčni in da sem na začetku da sm sploh lahko instaliral Windowse spremenil nastavitev SATA DEVICE MODE iz AHCI na IDe. Naredu sm tudi dve particiji, particijo kjer je bil pa gor FreeDOS pa povozu...In XP-ji so delali.....
Potem pa začel nalagati gonilnike za XP-je...iz original CD-ja (je pa res da je cd zapečen na navadnem pekaču....
Nisem strokovnjak, ampak se mi vseeno zdi neumno, da bi z namestitvijo gonilnika iz original cd-ja tako poškodoval računalnik...Potem verjetno gre za njihovo napako.....
Potem pa začel nalagati gonilnike za XP-je...iz original CD-ja (je pa res da je cd zapečen na navadnem pekaču....
Nisem strokovnjak, ampak se mi vseeno zdi neumno, da bi z namestitvijo gonilnika iz original cd-ja tako poškodoval računalnik...Potem verjetno gre za njihovo napako.....
Če nebi takrat umrl bi pa ob naslednji obremenitvi.
(Slučajno poglej da nimaš nastavljen izhod slike na zunanji VGA konektor.
(Slučajno poglej da nimaš nastavljen izhod slike na zunanji VGA konektor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ponovna namestitev win vista na star prenosnik z novim trdim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 2411 (2138) | Alexius Heristalski |
⊘ | namestitev sistema na hp6830sOddelek: Pomoč in nasveti | 2557 (1450) | Zheegec |
» | HP 6830s in WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 3768 (2933) | Simsi |
» | lsass.exe - errorOddelek: Operacijski sistemi | 1455 (1304) | seatleon |
» | HP 6730s Graphic Driver (ATI radeon hd3430)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3473 (3246) | jan01 |