Forum » Pomoč in nasveti » HP 6830s in WinXP
HP 6830s in WinXP
iNDigo_Child ::
Na svoj prenosnik HP 6830s sem si najprej naložil Windows Visto, a sem si sedaj premislil in bi raje Windows XP. Ko pa se mi CD boota, mi najprej začne nalagati tiste gonilnike, kot jih XP pač na začetku začne, a potem mi namesto nadaljevanja instalacije pokaže error:
Koda napake:
0x0000007b (0xf78d2524,0x0000000,0x0000000)
Probal sem že vse, od CHKDSK /F /R pa do skeniranja celotnega kompa za različnimi virusi... počasi mi že zmanjkuje idej, zato prosim, naj mi kdo pove, kaj moram narediti, da se mi instalacija XPjev nadaljuje. Za vsako informacijo, ki bi utegnila pomagati, se že vnaprej zahvaljujem.
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer...
Koda napake:
0x0000007b (0xf78d2524,0x0000000,0x0000000)
Probal sem že vse, od CHKDSK /F /R pa do skeniranja celotnega kompa za različnimi virusi... počasi mi že zmanjkuje idej, zato prosim, naj mi kdo pove, kaj moram narediti, da se mi instalacija XPjev nadaljuje. Za vsako informacijo, ki bi utegnila pomagati, se že vnaprej zahvaljujem.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!
- spremenil: iNDigo_Child ()
nina__ ::
Zdravo..sama sem imela isti problem..mam tud isti laptop, vendar sem jaz dobila novega in je gor samo freedos... takoj na začetku sem mela probleme ko sem hotela namestit xpje... pa sem dala v biosu tisto na IDE...zdaj mi pa javlja novo napako...vedno znova...kak bi naredila, da bi spravila laptop v stanje kot je bil na začetku oz nasploh kaj naj naredim? sedaj javi: tisto klasično a problem has...
potem session3_initialization_failed...in pač naj preverim če je vse ok inštalirano
pa naj onemogočim ali odtsranim nove inštalacije in da naj bios memory options kot so cahing itd onemogočim...potem pa spodaj STOP: 0x0000006F (0x0000020, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)
hvala za pomoč...
potem session3_initialization_failed...in pač naj preverim če je vse ok inštalirano
pa naj onemogočim ali odtsranim nove inštalacije in da naj bios memory options kot so cahing itd onemogočim...potem pa spodaj STOP: 0x0000006F (0x0000020, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)
hvala za pomoč...
ian wolf ::
sem že par HPjev downgradal na XPje. Onemogočiš SATA način, pa se mora XP inštalirat. Je pa v biosu mislim da pod advanced / device configuration - sata mode - disable.
lp.
lp.
Errare humanum est...
Hey ,tnx.. nekako mi je uspelo, je potem kar samo šlo, brez da sem kaj naredila še druga kot tam na IDE dala..
Imam pa zdaj drug problem:)..ker sem na prešnjem laptopu imela visto, se zdaj nekak več ne morem navadit na xpje in bi jo tu tudi rada imela.. ampak me seveda spet zeza nekaj:).. zdaj imam dvd vista business 64 bit sp1. pa mi noče boot-at ampak kr dalje zlaufa v xpje..
Ima kdo kako idejo?
Hvala...Lp
Imam pa zdaj drug problem:)..ker sem na prešnjem laptopu imela visto, se zdaj nekak več ne morem navadit na xpje in bi jo tu tudi rada imela.. ampak me seveda spet zeza nekaj:).. zdaj imam dvd vista business 64 bit sp1. pa mi noče boot-at ampak kr dalje zlaufa v xpje..
Ima kdo kako idejo?
Hvala...Lp
sem iskala že to ja,pa nisem nikjer najdla... sem najdla nekaj ko vrstni red štelaš, ampak ni nič z dvdjem not... ne vem..tak smešn mi je ta bios hp-jev. pa tudi sicer nisem ravno neki ekspert,ampak take stvari pa sem vseeno znala:)
misek ::
Nina, morda niti ne rabiš iti v Bios, ampak na začetku bootanja računalnika pritisneš eno tipko za boot menu. Tam izbereš CD oz. DVD pogon, ali pa multibay enoto. Morda ti to piše tudi v Biosu.
ja, saj sem iskala tam, ampak je pisalo nekaj druga. Zdaj,ko si omenil to multibay, pa sem našla,čeprav ni pisalo multibay, ampak nekaj druga pa bay:).. sem tisto dala in je šlo, že inštalira.. upam, da bo brez zapletov vse.
najlepša hvala
deluje ok.
tnx še enkrat,
lp
Ok.vista dela.
tnx še enkrat.
Lp
me pa zeza forum ,:D. se opravičujem, ne vem kaj sem gledala. Lp
najlepša hvala
deluje ok.
tnx še enkrat,
lp
Ok.vista dela.
tnx še enkrat.
Lp
me pa zeza forum ,:D. se opravičujem, ne vem kaj sem gledala. Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nina__ ()
ql000 ::
A ma mogoče kdo podobne težave z Windows XP na omenjenem laptopu - mašina popoplnoma nova z original gonilniki, lepo dela, ampak ko ga hočem ugasniti, lepo zapre vse programe, odlogira, zaključi, potem pa miška zmrzne in ekrana ne ugasne do konca. OS ostane nekje vmes med živimi in spečimi. Občasno se normalno ugasne, če imam vklopljen BlueTuth in Wireless - kr neki. Ima kdo kako idejo? V device managerju ni nobenih klicajev.
LP
LP
markop39 ::
Živjo,
poinstaliraj Essential System Updates for Microsoft Windows XP (Service Pack 2) s HP strani in bo ok.
Link: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te...
lp
poinstaliraj Essential System Updates for Microsoft Windows XP (Service Pack 2) s HP strani in bo ok.
Link: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te...
lp
vuckicales ::
živjo !
mene samo zanima ono z IDE in AHCI ko jon zgoraj rekel naj preklopim na IDE in mi bo potem šlo, je to res zdaj mi res vse gre, ampak a ne bo zdaj računalnik kaj počasnejši ali kaj podobnega če ne preklopim nazaj. Je pa res če preklopim nazaj mi spet nekaj šteka !
mene samo zanima ono z IDE in AHCI ko jon zgoraj rekel naj preklopim na IDE in mi bo potem šlo, je to res zdaj mi res vse gre, ampak a ne bo zdaj računalnik kaj počasnejši ali kaj podobnega če ne preklopim nazaj. Je pa res če preklopim nazaj mi spet nekaj šteka !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vuckicales ()
Simsi ::
Pozdravljeni!
Tud sama sem kupla to mašino čist ganz novo!
Zdj jo mam še zapakirano, pa se odločam kere programe dat gor.
Al visto premium al pa Xp.
Na stari mašini mam XP-je super zadeva...res...
Vista ali XP?
A res to zfrkava kt pišete al to sam če so bli že prej keri drugi wini naloženi...
Se še odločam kere dat gor tko da help me :)...
Tud sama sem kupla to mašino čist ganz novo!
Zdj jo mam še zapakirano, pa se odločam kere programe dat gor.
Al visto premium al pa Xp.
Na stari mašini mam XP-je super zadeva...res...
Vista ali XP?
A res to zfrkava kt pišete al to sam če so bli že prej keri drugi wini naloženi...
Se še odločam kere dat gor tko da help me :)...
bukev ::
obvezno visto.
sem že instaliral XP na isto mašino, pa ni ravno najbolj idealno. prenosnik je bil brez diska z driverji - predviden za visto. saj dela sedaj brez problemov, ampak...
1. takoj se odpoveš četrtini rama
2. HP na uradni strani nima driverjev za xp 64
3. teh 6830 je več variant in na HP strani imaš vse driverje za te variante pomešane - moraš dobro poznati ustroj tvojega HP, da izbereš prave.
se pravi, glasujem za visto
Bukev
sem že instaliral XP na isto mašino, pa ni ravno najbolj idealno. prenosnik je bil brez diska z driverji - predviden za visto. saj dela sedaj brez problemov, ampak...
1. takoj se odpoveš četrtini rama
2. HP na uradni strani nima driverjev za xp 64
3. teh 6830 je več variant in na HP strani imaš vse driverje za te variante pomešane - moraš dobro poznati ustroj tvojega HP, da izbereš prave.
se pravi, glasujem za visto
Bukev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11954 (7220) | stumf |
» | Nov računalnik - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 842 (784) | GLAVNI |
» | Problemi pri inštalaciji OSOddelek: Operacijski sistemi | 1101 (1046) | TaubiG |
» | Problem z nalaganjem XP sp2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1266 (1161) | bluefish |
⊘ | Nov računalnik, pa noče Windowsov naložiti- izpisuje napakoOddelek: Operacijski sistemi | 1897 (1706) | Mavrik |