» »

Prenosniki z mat zaslonom

Prenosniki z mat zaslonom

tomibus ::

Iščem prenosnik, ki ne bi imel bleščečega zaslona, ampak kot je bil včasih standard mat zaslon. Cena naj bi bila nekje do 700 ali 750 EUR. Velikost zaslona pa med 15" in 16". Kaj priporočate?

Lp
Tomi

Leks ::

HP in Lenovo. Pri drugih znamkah boš bolj težko našel mat zaslone.

tomibus ::

Hvala za odgovor. Ampak zdi se mi, da tudi pri teh dveh znamkah samo pri prenosnikih nad 1000 EUR. Ali se motim? Imas v mislih kaksnega konkretnegea?

oldguy ::

Poskusi najti Lenovo R61i z 1680x1050 zaslonom. Za tega lahko iz prve roke (no, druge) povem, da ima odličen mat monitor za nizko ceno. Velikost je 15.4", oldschool Thinkpad ohišje je pa samo še dodaten bonus. Vendar pa so R61 ter T61 familijo ravno dobro umaknili iz prodaje, tako da ga boš težko našel še kje. Če ga pa boš, bo pa cena ziher ugodna.

Jaz sem ga na hitro našel na bolhi...

Leks ::

Predlagam da si N500 ogledaš v živo, jaz dobim danes zopet enega od kolega, da ga "očistim" in lahko rečem, da se glossy skoraj ne opazi, oz. je pri kakšnem DELL 1525 dosti bolj glosy kot N500.

Pred nakupom, si model le oglej v živo, da ne boš razočaran potem.

tomibus ::

Hvala ti za odgovor glede N500. Ravno tega sem med drugim gledal, vendar le v prospektih. IBM oz. zdaj Lenovo je ponavadi imel dobre zaslone in verjetno so tudi zdaj ok. Nisem se odlocen, saj gledam se Dell, Acer, ampak Lenovo me se najbolj mika.

Ted ::

Imam Lenovo N500, na monitor ob sončni ali celo dnevni svetlobi ne vidim nič... Ne priporočam za eksterno uporabo :) .
Mah...

tomibus ::

Zakaj le sem se bal takih odgovorov. :) Ko eden pravi, super je, drugi pravi, ne morem si pomagat z njim. :)

Leks ::

:) Jaz lahko rečem da v notranjosti hiše sploh ni problemov (vsaj zame ne), zunaj ga resnično nisem nosil naokoli in testiral.

"sončni ali celo dnevni svetlobi ne vidim nič" < - torej vedno delaš ponoči z prižganimi lučmi?

@tomibus: Najbolje da se sam na lastne oči prepričaš kako to zgleda, ker tukaj boš najverjetneje prebral še 10 različnih
misli .)

krho ::

ja špegu zasloni so neuporabni, če imaš za seboj recimo navadno okno. Ali zunaj na močni svetlobi. (Ja vidi se slabše kot na mat zaslonu!)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

tomibus ::

Saj zaradi tega se želim izognit svetlečim zaslonom. V bistvu zunaj res ne dela, delam pa ob oknu, tako da bi to lahko bilo moteče.

@leks: res je, da se najbolje lahko prepričam sam, ampak veš, kako je v trgovini - svetloba je tm čisto drugačna in vsi računalniki naredijo dober vtis :)

Tralala999 ::

Tole bo pravi naslov zate. Js sm pri njih kupil, mam thinkpad z61m, dela odlično, 3 leta garancije....
http://www.bolha.com/trgovina/bis_mikro...

Pyr0Beast ::

Gloss zasloni so neuporabni edinole v primeru, da se ti svetloba odbija proti očesu. V kolikor spremeniš naklon to sploh ni problematično.

Na direktnem soncu se pa ne vidi ne enega ne drugega :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Leks ::

Jaz imam doma monitor HP w2207h neposredno ob oknu, in se da normalno gledat, seveda če se zazreš v odsevajoče prevete lahko vse razločno vidiš, če si pa osredotočen na delo pa ni problema. Pa moram povedati da je tale HP monitor precej precej bolj glosy od N500

Ted ::

Pri N500 zunaj na prostem nimaš kaj počet ker ne vidiš nič. Pri oknu v kolikor sonce ne sije noter pa verjetno res ni take krize.
Mah...

tomibus ::

Ja, očitno je res toliko odgovorov, kolikor uporabnikov in res vidim, da se ne morem izogniti blescecim zaslonom. Hvala za trud.

Leks ::

Pravkar delam na N500, če se osredotočim na odsev v ekranu lahko razločim moj obris, če se poglobim v delo, sploh ni problema. Delam v sobi, v katero prihaja svetloba od spredaj (za prenosnikom je okno)in od zadaj (za mano velika odprta vrata)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bright View, Anti Glare ... zaslon pri hp prenosniku?!!

Oddelek: Kaj kupiti
468661 (5854) bluefish
»

Prenosnik do 550€

Oddelek: Kaj kupiti
402178 (1401) ;-)
»

Nasvet pri nakupu prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
222431 (1991) amacar
»

prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
312436 (1768) drzni86
»

Toshibo ali Lenovo

Oddelek: Kaj kupiti
181890 (1383) YesweScan

Več podobnih tem