» »

VaŠo mnenje

VaŠo mnenje

macek17 ::

Lp!
Mene zanima, pri kateri konfiguracije ima računalnik 250 fps pri cod4? (konstantno)!?

Zanima me še, koliko fpjev bi imel pri tej konfiguracije računalnika in ali je ta računalnik dober za igranje najnovejših igric? Kaj pravite glede amd procesorja in grafične kartice? :
procesor:amd phenom x4 quad-core 9950
matična: gigabyte ga-m56s-s3, am2
grafična:ati radeon hd 4850, 512mb
rami: kingston ddr2 2x2gb 1066mhz
napajalnik:600w

Hvala za mnenje

AndyS ::

Upam, da imaš vsaj monitor, ki ima odzivni čas vsaj 4ms :D

macek17 ::

KoMar- ::

Kaj ti bo 250 fps, če imaš osveževanje zaslona 60 Hz...?

Machete ::

125 konstanta je več kot dovolj. Ostalo so vse izgovori in kaprice. Kao slab sem ker nimam 250fps. Pa kaj še. Poznam folk, ki ovna z 60fpsji!

ps: Vaše mnenje in ne vašO mnenje se napiše.

lp

dronyx ::

Monitor ima max frekvenco osveževanja 75 HZ (frames/sec). Če v igri vklopiš V-sync, FPS omejiš na 60.

Jaz imam podoben računalnik, kot je zgoraj napisan (slabši procesor, ista grafična) ter malo večji monitor in v COD4 nikdar niso problem FPS, ampak hitrost internet povezave. To pa te res lahko naredi nekonkurenčnega v primerjavi z ostalimi, če je prepočasna (po mojih opažanjih potrebuješ minimalno 500 kbs - konstantnih, še bolje 1Mbs). Ostalo je pa znanje, izkušnje, taktika...Lahko se pa tolažiš, da umiraš konstantno zato, ker imaš slabe FPS (recimo samo 120):))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

st0jko ::

se vedno folk misli da ubijajo fps-ji in ne metki :) 125 je vec ko prevec.
keks?

shark_nm ::

he he...nikoli nisem imel blage o teh fps jih... eni so se skos sam neki zgovarjal, jaz pa na neki stari grafi sekal use po vrsti...oh tej lepi časi COD 1. Se spomnim da je bla tut ena punca med najjačimi...

ModriN96 ::

Drugač je že mnogo mnogo let znano, da človeško oko nad 60 frames per second ne opazi razlike...

Mal obrazložitve;)

A word about "FPS"

What are we looking for in gaming performance wise? First off, obviously Guru3D tends to think that all games should be played at the best image quality (IQ) possible. There's a dilemma though, IQ often interferes with the performance of a graphics card. We measure this in FPS, the number of frames a graphics card can render per second, the higher it is the more fluently your game will display itself.

A game's frames per second (FPS) is a measured average of a series of tests. That test often is a time demo, a recorded part of the game which is a 1:1 representation of the actual game and its gameplay experience. After forcing the same image quality settings; this time-demo is then used for all graphics cards so that the actual measuring is as objective as can be.
Frames per second Gameplay

30 FPS very limited gameplay
30-40 FPS average yet very playable
40-60 FPS good gameplay
60 FPS best possible gameplay

vaiserious ::

hehe, v warrock-u pa je fajn včasih met visoki ping. Je skoraj isto kot god mode XD

vaiserious ::

eh, ja. crysis... sem si jo kupil - pa mi je že drugi dan bilo žal. Grafično je res dodelana, ampak sila brez duše igra. Non stop iste korejske face, ki se derejo jenki šenki... kr nekaj. waste of money... sploh pa da si kišto skup napimpaš samo za ta pomilovanja vreden špil.

j3rn3jk ::

za online play je min 125fps max 250fps, najraje 250fps, ker prej opaziš nasprotnika kot pa nasprotnik tebe s npr 125fps, gre seveda za milisekunde samo se pozna.

KoMar- ::

Are u for real? Kako boš ti na monitorju, ki prikazuje max. 75 oz. še bolj verjetno max. 60 slik na sekundo videl 125 fps? Ali pa 250 fps? Pa še človeško oko ne zazna toliko fps sploh... ampak ne, ti raje kupi 4 najhujše grafične, jih dej v SLI in boš ziher bolj raztural kot z vajo in izbiro dobre miške+podlage.

st0jko ::

Brezveze se trudit takim kaj razložit. Poznam folk ki si kupi zelo dobro grafično, ki je sposobna igro premlevat pri 80-150fpsji na best IQ, oni pa raje zbijejo do konca+razni .cfg tweaki ki še dodatno zbijejo, samo da je 250.

jebiga. vsak ma svoje.
keks?

White&Nerdy ::

Mater se eni noobi tle...
Lahko maš 2x GTX 295 v SLI, pa ne boš mel v CoD 1 250fps. No, v compu, oz. v teoriji že, ampak monitor ti prikaže samo 60Hz - 60 slik na sekundo - 60FPS.
Potem, KO (enih 15 let še počakaj) boš že mel monitor ki bo podpiral 250Hz (250FPS), pa te bo omejevalo oko, ki ne opazi razlike med 60 FPS-ji in 999FPS-ji. Za oko počakaj še enih 15000 let za evolucijo človeka.

Tak da počakaj 15000 let, da boš mel svoje, ali pa glej na realno stran tega.

dronyx ::

za online play je min 125fps max 250fps, najraje 250fps, ker prej opaziš nasprotnika kot pa nasprotnik tebe s npr 125fps, gre seveda za milisekunde samo se pozna.

Jaz bi tebe priporočil za šefa marketinga ATI ali NVidie. ;((

shark_nm ::

zanimiva teorija...najbolje da svoje mnenje predstaviš na znanstvenem forumu in mislim da bodo pričeli tudi filme snemati ter prikazovati z drastično več fpsji. Saj si gledalsi zaslužimo kvaliteto mar ne.

jype ::

Jah, sej pr filmu daš 8x ffwd, pa maš 240fps, to je pa že skor ideal!

opeter ::

Jah, sej pr filmu daš 8x ffwd, pa maš 240fps, to je pa že skor ideal!

:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

j3rn3jk ::

Te pa si daj fpsmax 60, kasneje pa fpsmax 250, pa se takoj opazi razlika, že samo gibanje je drugačno.
Če pa ne igraš online pa ti je 30fps dovolj.
BTW zakaj pa na CB ima večino folka 250FPS?

Najnižje nastavitve igre?

Raje si naberte malo XP-ja, pa boste z GF6800 boljši ko pa eni z GTX 285...

rokyyy ::

Te pa si daj fpsmax 60, kasneje pa fpsmax 250, pa se takoj opazi razlika, že samo gibanje je drugačno.
Če pa ne igraš online pa ti je 30fps dovolj.
BTW zakaj pa na CB ima večino folka 250FPS?

pri cod2 z 250 fps-ji recimo hitreje strelaš kot pri 125
pri cod4 pa je čisto vseeno.Z 60 fps lahko igraš isto kot z 250

;-) ::

Em tako kot je rekel rokyyy pri cod 4 ni važno kok maš fps, od 60 naprej je vse isto. Pri cod 2 je slabše če imaš 250 kot 125. Tiste meje so 75,125,333,999. Ko sem imel 333fps je se je hotlo thompsonu vtrgat in ne pravit da ni prednosti-pri dvojki.

Ti si neverjeten. monitor ima omejitev tako da vidiš vse isto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Ej, ej. Jaz mam zate doma en fulll dober monitor! Ima 60MHz refresh rate-ja!
Samsung NASA edition T240! Zelo kvaliteten LCD!!!
Kupil sem ga v Pentagonu za 780€, ampak zate ga prodam za 500€, ker ga ne nucam...
Kaj praviš??

;-) ::

Ima 60MHz refresh rate-ja!
wauuu a tolk al kaj?

Gandalfar ::

Dovolj bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FPS osnove (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre