» »

Gmail za backup

Gmail za backup

SodVina ::

Pozdravljeni,
Ze nekaj casa se poigravam z mislijo, da bi za backup parih malenkosti uporabil zastonj mail server. Backup datoteke bi kriptiral in si jih poslal na gmail. Zadeva se mi zdi enostavna, dostopna in varna. Seveda bodo backupi majhni (nekaj mega), nepogosti(tedenski in mesecni) in rocni.

Sem kaj spregledal? Se vam zdi ta stvar smiselna?

lp,
SodVina
  • spremenil: SodVina ()

Thunder wave ::

Na voljo imaš tudi Microsoft Skydrive, ki ima 25GB prostora in je zastojn. Rabiš samo Live ID in že ga lahko uporabljaš.

Zgodovina sprememb…

SodVina ::

Ta skydrive zgleda kar kul, samo jaz sem ciljal bolj na univerzalno resitev(in ne od ms-ja). Predvsem me zanima, ali je varno in zanesljivo imeti kriptirane podatke na "public" mailu. Ali je kdo kaj takega ze pocel in ali so bili kaksni problemi? Stvar bi zasedla nekaj 10 mega mesecno in bi se letno brisala. Tako da mislim, da bi prostora moralo biti dovolj.

bosmla ::

Super je DropBox - imas avtomatsko sinhronizacijo, delas kot, da je pac ena od map na tvojem rac...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bosmla ()

SodVina ::

Torej resnicno me zanima ali je mail smiselen za backup(oz. zakaj ni). Alternativne izbire in moznosti backupa me ne zanimajo.

lp,
SodVina

Music Man ::

Jaz to že nekaj časa delam, ampak res za kakšne malenkosti - ampak malenkosti v smislu velikosti datotek, ne v smislu dejanske vrednosti tistega, kar backupam (en mesec dela za diplomsko nalogo le ni taka malenkost, čeprav je veliko le nekaj KB ;)). Vendar mi mail nikoli ne služi kot edini backup za take stvari, zmeraj zadevo skopiram vsaj še na USB ključ in / ali ločen HDD, ker nikoli ne veš - kaj če se jutri Google spomni in reče Gmail bo plačljiv. Potem bi moral plačati, da pridem do svojih podatkov?

dronyx ::

Vprašanje, kaj si predstavljaš pod "backup" in kako boš zadevo uporabljal.

Če gre samo za to, da občasno še na eno mesto shraniš neke datoteke in boš to počel ročno, je zadeva čisto v redu in predvidevam, da je tudi varna (za email.si se je izkazalo,da sicer to nikakor ne drži, ampak gmail je le nekaj drugega).

Običajno pa backup pomeni, da periodično shranjuješ podatke na nek zunanji medij in da to nek program počne avtomatično, po urniku, ter da imaš tudi možnost restavriranja podatkov ob okvari.

Za kaj takega pa se mi Gmail ne zdi ravno praktičen, čeprav se bi dalo verjetno napisati skripte, ki bi postopek avtomatizirale, ali pa celo za to že obstaja kak program (GmailSync morda...).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

bosmla ::

Kot je onyx rekel ce hoces bacup... ce pa noces prevec komplicirat in se dostopat do podatkov kjerkoli poglej moj gornji post


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

General Electric prikazal 500 GB-holografski disk

Oddelek: Novice / Diski
204283 (3148) Prospekt
»

Bonsaji [anketa za diplomsko]

Oddelek: Loža
281678 (1544) LeXani
»

[Linux] Sprememba oznake valute

Oddelek: Operacijski sistemi
51143 (1023) root
»

PC se resetira po nadgradnji

Oddelek: Strojna oprema
51013 (849) blackStorm
»

Program za razbremenitev sistema?

Oddelek: Programska oprema
111172 (1052) mkonci

Več podobnih tem