» »

Macbook pro ali HP workstation?

Macbook pro ali HP workstation?

matej37 ::

Lep pozdrav vsem. V naslednjem mesecu se bom odločil za nakup novega prenosnika, vendar sem v dilemi katerega naj vzamem. V moj ožji izbor sta prišla macook pro 15'' ter HP-jev workstation. Prosim za predloge.

Povezavi:
www.rolan.si/katalog/28449/PRENOSNIK_HP...

http://www.rolan.si/katalog/28907/Preno...


Zanima me kaj menite o enem in drugem prenosniku,kaj vam je všeč,kaj ni tako kot bi moralo biti itd.Če ima kdo izkušnje z obema prenosikoma,bi ga prosil, če ju lahko primerja med seboj. Kakšne so vaše izkušnje z leopardom?

Prenosnik bom uporabljal za faks in naj bi mi nadomestil stacionarca.
Za delo bom potreboval tudi autoCAD za risanje.Ker razlika v ceni ni tako ogromna se rahlo bolj nagibam na stran macbook proja. Torej kako je kaj z uporabo autiCADa v leopardu? Ali je delovanje preko parallelsa (preko XP-ja) tekoče oziroma kaj predlagate.

Za odgovor se vsem lepo zahvaljujem.
  • spremenil: matej37 ()

Leks ::

Za HP EliteBooke lahko rečem, da so zelo kvalitetni, za MACa bodo pa tisti, ki ga imajo povedali.
Pred nakupom pa malo za cenami počekiraj CENEJE.si

bluefish ::

Zaradi AutoCADa bi bila mogoče boljša izbira HP. Sicer na MacBooku preko BootCampa brez problema poganjaš Win sistem, vendar ima HP FireGL, ki zna precej pomagati pri 3D načinu in pri večjem številu poligonov.

T-Majo ::

Zakaj je recimo workstation toliko dražji od 6830S? CPU je enak, vezje pa grafična je boljše, rama pa diska pa manj? Sam se odločam med Sony 16.4 ali 15.4 in HP 17. Zadeva bo za Photoshop, Corel, Indesing...

PARTyZAN ::

Za ACAD definitivno HP.

T-Majo ::

Zakaj je recimo workstation toliko dražji od 6830S? CPU je enak, vezje pa grafična je boljše, rama pa diska pa manj? Sam se odločam med Sony 16.4 ali 15.4 in HP 17. Zadeva bo za Photoshop, Corel, Indesing...


Mi lahko nekdo odgovori? V eni drugi temi sem tudi spraševal, kateri Sony VAIO imajo alu ohišje. Danes sem bil v Sony centru v BTC-ju in mi niso znali povedat.

http://www.mimovrste.com/artikel/275015...

Našel sem še tega. Všeč mi je, ker je 15.4 (ni velik) in ima dobro resolucijo. Skrbi me samo grafična kartica (intel-ne poznam kakšna je v praksi) in trdi disk je bolj tako tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Majo ()

T-Majo ::

ODLOČAM SE MED:
HP Compaq 6830S C2D 2.4ghz 4gb http://www.mimovrste.com/artikel/275014...

HP elite book 8730whttp://www.mimovrste.com/artikel/275015...

HP compaq 6730b http://www.mimovrste.com/artikel/275014...

Sony VAIO http://www.mimovrste.com/artikel/275015...

Sony VAIO http://www.mimovrste.com/artikel/275015...

Mora imeti 4gb rama, C2D procesor in čimboljše ohišje. Izbiram med Sony in HP. Dobro bi bilo da bi bil 15.4 z 1440x900. Cena nekje do 1300€.

frudi ::

Zakaj je recimo workstation toliko dražji od 6830S?

3 leta garancije standard, boljša grafična, boljši monitor, hitrejši disk, kvalitetnejše ohišje, HDMI, e-sata, port za docking station, boljša web kamera, fingerprint reader, boljši track-pad + point stick, prostor za dodaten disk, itd. Pa navsezadnje je manjši in lažji, zaradi manjšega ekrana pa tudi baterija zdrži dlje.

Ram je pri tem najmanjši problem - pač za 30€ kupiš poljuben 2GB modul in ga vgradiš v prosto režo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Phoebus ::

Odgovor na matej37 je trivialen. Za windows + win aplikacije HP. Za Maca + mac aplikacije Mac.

Na dolgo...res je da Mac laufa windows preko parallels ali boot camp (slednji dejansko nativno laufa, prvi je virtual machine), samo windowsi na mbp ne tečejo tako lepo kot osX (trajanje baterije in gretje povesta dovolj)..pa ne ker bi bil en OS slabši ali drugi boljši ampak ker pač ni optimiranih drajverjev...drkalica se tudi malenkost drugače obnaša v win,..

matej37 ::

Hvala za predloge. Ce bi mi morda kdo predlagal se kak drug prenosnik kar s predlogi na plan;-)Aja se to. Kaj mislite ali prenosnik zdrzi 4 leta (pa das malo vec), ali je bolj pametno kupiti 2-krat malo slabsega. To bo namrec moj prvi prenosnik, tako da se nocem opeci . Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matej37 ()

Leks ::

Ne rabiš dati veliko in dobiš prenosnik s standardno 3 letno garancijo. Ob normalni uporabi ti bo zdržal še dlje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Leks ()

T-Majo ::

Lahko še meni kdo pomaga pri svetovanju?

zigaurbajs ::

vsekakor maca-če maš dnar. Leopart je tut super.na apple.si maš predstavitev le-tega. pa še win maš loh na več načinov gor- prek parallelsa(tut Linux, baje), al pa prek boot camp.

Mr.B ::

Vzameš prenosnik 8730w, s Core 2 Quad ter 8 GB spomina ter 320 GB/7200 , dobiti bi ga moral krepko pod 2000€ , če hočeš pa imeti še barvno kalibriran ekran na njemu (HP Dreamcolor Display) , pa te to pride tam 2400€. Če imaš denar si omisliš še docking, ter kvalitetni externi monitor...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PARTyZAN ::

Maca zato, da bo lahko laufal windowse v bootcampu za ACAD? Aja, sori. Ti si eden tistih, ki misli, da je imeti Maca "kul" ;).

mte ::

Maca zato, da bo lahko laufal windowse v bootcampu za ACAD? Aja, sori. Ti si eden tistih, ki misli, da je imeti Maca "kul" ;).


Ne, ti ne znaš brat :)
1. Spraševal je za Parallels (meni sicer bolj odgovarja VMWare Fusion) in ne Boot Camp (velika razlika!). Jaz imam sicer prvo generacijo macbooka in na njem res ni šans laufat ACAD za kakšno resno delo. Ampak nov MBP, po možnosti s 4GB ali več rama notri, zakaj pa ne? Sicer bi to moral potrdit nekdo ki uporablja, ampak v teoriji si predstavljam da bi moralo laufat. S tem dobiš boljši in za vzdrževanje lažji OS za ne-acad uporabo in še virtualno mašino z vsemi bonbončki, meni zelo pomembni so recimo snapshoti - tega pač sam po sebi Windows OS nima. Boot camp je sicer meni tudi pain in the ass, ker je treba stalno rebootati, pa še snapshotov nima.

2. Človek je spraševal, če ima to smisel. Če bi vedel, da autocad na MBP ne teče dobro in bi vseeno vztrajal na MBP kljub temu da bi poganjal skoraj izključni windowse, bi pa res bilo tako kot si rekel. Ampak mislim, da si malo prehitro šel sklepat.

lp

opeter ::

Windows ima snapshote. Vsaj Vista pozna shadow-copyje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tralala999 ::

Poglej še Thinkpade. Meni je super

PARTyZAN ::

Nisem šel prehitro sklepat. Kupovat PC, za katerega plačaš premium price da lahko poganjaš OSX in potem mečeš stran preformance z raznimi virtualnimi mašinami ... se mi zdi enostavno debilno (mazohistično?). Tudi boot camp je precej (namenoma) pohabljena zadeva. Driverji so obupni, izgubiš na zmogljivosti in pridobiš na gretju. Neuporaben trackpad v visti je samo ena od zanimivih zadev, za katere se Applu "jebe".

Pri mojem delu ne čutim nobene razlike, ko uporabljam MBP z OSX ali pa workstation z Windowsi.

matej37 ::

Hvala vsem,ki ste napisali svoje argumente. Ker bo slo za prenosnik kar nekaj denarja, bi prosil,ce bi lahko uporabniki Applou,ki uporabljajo aCAD na MBP-ju povedali kako je z delovanjem (nadgradil bi na 4 GB), gretjem in ostalim. Na MBP-ju ne bi uporabljal toliko windowsov (max do 3-krat na teden). Ali bi bil potem nakup smotern ali ne.
Hvala za odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matej37 ()

Minimall ::

Za moje pojme je najslabši MacBook Pro 100% boljši kot najboljši PC Notebook. Kar se pa ACADa in vseh kreativnih programov tiče, pa sploh ni omembe vredno da Mac! Prosim da pišete odgovore na taka vprašanja le tisti z izkušnjami!! Lepo Prosim.. Nisem Mac fan, ampak vseeno - once u go mac - u never go back! :D :D :D and never go bluScreen ;)

opeter ::

Seveda, da modrega ne urzeš, če pa je na Macu običajno črni zaslon smrti.

 Kernel Panic

Kernel Panic

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Najprej čestitke k obuditvi dve leti in dva dni stare teme :-)

Kar se "večne" kontroverze Mac/PC tiče, bi jaz pogledal, kaj od programske opreme, ki jo kdo potrebuje, sploh teče na na katerem operacijskem sistemu, "železje" je danes itak zelo podobno, če ne kar identično. Acad-ovci imajo ACAD za Mac na voljo, sicer eno generacijo "nazaj", a vendarle. Če pogledamo še velike igralce na področju strojniškega CAD-a (to je področje, ki ga poznam), je trenutno od velikih treh (Pro/enginer-Wildfire-CreoPro; SIEMENS NX (Unigraphics) in Dasssault CATIA V5/V6) na Mac-u na voljo samo NX (ki je trenutno edini še multi-platformski na Unix-ih, Linux-u, Winsih in Os X).

Sem malo pogledal tudi MAc-ove specifikacije. Kolikor vidim, ni na voljo profesionalnih grafičnih kartic ne pri prenosnikih, ne pri Mac Pro strojih (mišljene so FireGl ali Quadro grafe....). Te sicer niso vedno nujno potrebne, so pa za profesionalno delo vsekakor dobrodošle....Glede slednjega me naj Mac uporabniki popravijo, če se motim, Mac-ov si za moje potrebe nisem nikoli resno ogledoval....

Tako, da bi se jaz izbire računalnika lotil glede na programsko orodje, ki ga uporabljam....

LP

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MacBook Pro VS Lenovo Thinkpad T400s

Oddelek: Kaj kupiti
151963 (1708) darkolord
»

prenosnik za 1000€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579448 (7458) Leks
»

Kateri Sony Vaio ? pomoč..

Oddelek: Kaj kupiti
182186 (1773) luka_top
»

Kateri prenosnik za glazbeno produkcijo?

Oddelek: Kaj kupiti
313104 (2495) klinker
»

Apple posodobil linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9910263 (7045) madviper

Več podobnih tem