» »

Iskanje po slikah (daš sliko in išče podobne) ?

Iskanje po slikah (daš sliko in išče podobne) ?

;-) ::

Obstajajo iskaliniki kamor vtipkamo besedo in nam najde zadetke, lahko predvajamo glasbo in najde glasbe itd. obstaja kaj takega da bi naložil sliko in bi iskalo podobne oz. strani na katerih se ta slika nahaja?

blblb ::

Obstaja.

Samo ne vem kako dobro isce...

lp, blblb

;-) ::

Zakaj kater bol resn iskalnik ne naredi kaj takega naprimer google.

seba44 ::

TinEye looks for the specific image you uploaded, not the content of the image. TinEye cannot identify people or objects in an image.

Sem že mislil da je pameten :)

;-) ::

No v mojem primeru sem imel sliko iz oglasa oz.nek izdelek in sem iskal kaj več o njem in sem našel tako da mi je zadoščalo. samo me pa čudi da se google ali kdo drug ne podstopi kaj takega ker je stvar uporabna-vsaj zame bi bila

C_maniak ::

verjetno je iskal po imenu ali tagih

;-) ::

Še vedno iščem če je kaj boljšega. Velikokrat najdeš kak izdelek oz. stvar in ne piše zraven proizvajalca (na ebay naprimer) in bi rad izvedel kaj več o izdelku.

Music Man ::

Kakšnega zelo učinkovitega ne boš našel, ker je zaznavanje objektov iz slik še vedno precej kompleksen problem. Sicer za reševanje tega problema obstaja precej algoritmov, vendar ima vsak svoje pomanjkljivosti. Trenutno najboljši mislim da je SIFT, ta deluje tako, da v sliki poišče značilke, potem pa primerja te značilke z značilkami, ki jih ima shranjene v bazi. Do določene mere s tem lahko zaznavaš objekte na sliki - recimo algoritem bi ti znal povedati, da se na sliki nahaja recimo avto, ne bo pa znal povedati da je ta avto npr. BMW. Preden bo znal računalnik zaznavat slike tako kot človek, bo minilo še kar nekaj časa (če sploh bo to kdaj možno), do takrat tudi uporabnega iskalnika, ki bi iskal po slikah, ne bo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iskanje slik

Oddelek: Omrežja in internet
81327 (1258) urban99
»

Zakaj ne morem videti slike

Oddelek: Izdelava spletišč
171157 (898) bluefish
»

Cuil, novi iskalnik

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
334391 (2534) fosil
»

Trackmania nations SLO zastava, SLO himna ...

Oddelek: Igre
91643 (1181) Slo-One
»

Hrvaški iskalnik

Oddelek: Loža
145204 (4963) gfighter

Več podobnih tem