» »

Ekstremno dolgo zaganjanje računalnika

Ekstremno dolgo zaganjanje računalnika

yure ::

Moja konfiguracija:

Dfi LP ultra-d
amd athlon +3000
teamgroup 1gb (2x512) ddr
ati radeon 4850
wd 250gb
enermax 500w

windows xp pro sp3

Problem:

Ko vklopim računalnik se le ta zaganja več kot 30 minut. zagon se zaustavi ko se začne prikazovati logo od windowsov. logo se niti ne izriše do konca. (včasih se ustavi še pred logotom). po približno 30ih minutah se računalnik začene in windowsi normalno delujejo. občuti se zatikanje pri scrollu v raziskovalcu in browserju in bsplayer se ni normalno zapiral ampak je bil vedno v stanju not responding. drugih težav nisem opazil.

predno se je problem začel nisem nalagal nobenig programov in nisem počel nič neobičajnega z računalnikom. uporabljal sem ga za gledanje filmov in poslušanje glasbe ter surfanjem po internetu.

najprej sem mislil da je problem v windowsih in sem se odločil formatirati disk, vendar sem hitro naletel na probleme. ko sem hotel bootat s cdja se je tudi boot ustavil za 30 minut in potem nadaljeval prez problemov naprej. windowse sem ponovno naložil vendar problem ni odpravljen. težava še vedno ostaja.

Nevem ali je problem hardwerski ali softwerski ampak vedno bolj sumim hardwere.

Ali je kdo imel podobne težave?

Hvala za odgovore.

svecka ::

Sam sumim okvaro matične plošče (sem imel podoben primer, le da je računalnik friznil, 30 minut pa se ki nikdar ni dal čakat), drugače, pa standardni postopki postopno "zamenjave" komponent (če imaš rezervo) in bios reset.

Drugače pa poskusi še s kakšnim diagnostik programom (boot cd)...recimo memory test+, ki ti stestira rame.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

paljer ::

Verjetno je res problem z matično ploščo. Če imaš 100 evrov na voljo se ti mogoče splača razmisliti o nadgradnji sistema (zamenjava CPU+ plošča+ ram) kar bi v kombinacijo s trenutno tvojo grafično zelo izboljšalo tvoj sistem.
Poskusi zagnati računalnik samo s potrebnimi komponentami, brez DVD pogona oziroma poskusi z drugim trdim diskom in podobno.

ena zanimivost

ko iz matične odstranim baterijo se bios resetira in prvi zagon je normalen. naslednji pa se težava spet ponovi.

bom probal stestirati vse komponente v drugih računalnikih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yure ()

jishiri ::

imel tudi podoben problem, malo poglej po biosu kako so dolocne frekfrence na en množilnik ali izberi opcijo "The Optimal Conf..." ali kaj podobnega

ker sem imel prav tako nekega athlona v servisu in je imel skupaj z mnozilniki frekfrenco 200MHz ne vem kako je to stranki ratal... :D in ja, zelo se je pritozevala na dolgim zaganjanjem...

sploh pa ce ti je deloval prej racunalnik brez problemov in nisi opazil nobenih nezelenih pojavov bo verjetno to, za maticno je pa tko... ko crkne crkne...:D

računalnik se v safe mode začene brez zatikanja

kixs ::

Verjetno bi bil ze cas, da razmislis o formatu.

format c: ne pomaga ;)

karafeka ::

Če ti v safe mode gre normalno, potem je kaj narobe z gonilniki.

Daj vse razširitvene kartice iz računalnika, noter pusti samo grafično. Če bo še vedno zajebavalo, zbriši gonilnike od grafične.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se po zagonu ugasne (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5510098 (7187) BivšiUser2
»

Računalnik Lag-a

221153 (760) MatevzV
»

Restart računalnika ob predvajanju videa

Oddelek: Strojna oprema
291392 (1141) mat3
»

Ideje - kaj je narobe s tem računalnikom

231303 (826) m0LN4r
»

računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!

321437 (1176) Meizu

Več podobnih tem