Forum » Omrežja in internet » HELP-router
HELP-router
air15 ::
živjo. V hiši imamo 2 računalnika. Internet je priklopljen na osebnega, na prenosnem pa do interneta dostopam preko routerja(netgear). Edina stvar, ki me moti je da ima zelo šibek signal (čeprav je router oddaljen največ 5 metrov) in nizka hitrost (okoli 18Mb/s). Poizkušal sem nastaviti moč signala in hitrost, vendar nikjer ne najdem nastavitev.
Prosim, za čimbolj točne odgovore
LP, air15
Prosim, za čimbolj točne odgovore
LP, air15
100Mb/s
na osebnem računalniku internet deluje normalno hitro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: air15 ()
jan01 ::
Rabiš kupit boljši router oz za večje hitrosto router s n standrtom (npr asus wl500w). Če prenosnik še nima kartice s podporo za n, ko kupi oz morda na usb...
ZGI ::
100Mb/s
Pa maš ti res 100Mbit od ISP-ja, al samo LAN povezavo, se pravi od kompa do routerja?
EDIT: No če že imaš 100Mbit linijo je pa najcenejša, mogoče tudi najboljša rešitev računalnik, namenjen za routanje prometa (router), ponavadi se to naredi s kakšnim Linux based OS-om.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZGI ()
Na osebnem računalniku piše, da je hitrost 100Mb/s, imamo pa paket telemach M+(10Mb/768 kbps)
Najbolj mi gre na ku*ac, da je domača brezžična povezava šibkejša kot od soseda, ki je oddaljen najmanj 15m
si morda mislil tole ...-usb kartica
eno stran v firefoxu mi odpira najmanj 2 min, prav tako v safariju, explorerju, operi
*ali bi morali zamenjati paket, glede na to, da bodo v omrežju kmalu 4 računalniki -telemach
Najbolj mi gre na ku*ac, da je domača brezžična povezava šibkejša kot od soseda, ki je oddaljen najmanj 15m
ZGI
si morda mislil tole ...-usb kartica
eno stran v firefoxu mi odpira najmanj 2 min, prav tako v safariju, explorerju, operi
*ali bi morali zamenjati paket, glede na to, da bodo v omrežju kmalu 4 računalniki -telemach
Zgodovina sprememb…
poglej nastavitve na routerju, če ima kje za nastavljat moč Wlan-a, pa če so med PCjem in routerjem "4" stene tut ni glih najbolš za signal.
nikjer ne najdem gumba za nastavitev wlana, med routerjem in prenosnikom je samo 1 stena.
Saj bom kupil tisto USB mrežno kartico pa bomo pol videli.
Ali bi morali zamenjati paket, glede na to da bodo kmalu 4 računalniki in je hitrost že pri 2 majhna?
Saj bom kupil tisto USB mrežno kartico pa bomo pol videli.
Ali bi morali zamenjati paket, glede na to da bodo kmalu 4 računalniki in je hitrost že pri 2 majhna?
Tista asusov usb je ena najslabših! Poglej si močne alfine modele s 200mW in več na http://shop.wlan-sat.com/?p=hard_w2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()
overlord_tm ::
Znamka notesnika?
Vecina cheap laptopov ala chilligreen, asus, tronote ipd imajo tako zalost od mreznih da si lahko srecen ce ti dela :D
Drugace simpomi spominjajo na velik packet loss, probaj pingat router kakih 10 min in poglej kak PL ti poroca.
Vecina cheap laptopov ala chilligreen, asus, tronote ipd imajo tako zalost od mreznih da si lahko srecen ce ti dela :D
Drugace simpomi spominjajo na velik packet loss, probaj pingat router kakih 10 min in poglej kak PL ti poroca.
Pri tebi ni kriv tvoj wireless na prenosniku! Poglej na katerem kanalu ima nastavljen sosed in na katerem imaš ti v routerju. Če ima sosed na npr 1, daj ti na naslednjo neprekrivajočo vrednost, to je najmanj 5(če imaš nastavljen na eu) oz 6 če na usa. Kater router pa točno imaš-najbrž spet kak zanič?!
Si pogledal na katerem kanalu imaš?
//takaj ljudje skoprajo za par evrov več dobiš odličen(oz postane odličen ko je gor tomato, dd-wrt,...) buffalo whr-hp-g54 ali pa linksys wrt54gL, buffalo whr-g125, ?
//takaj ljudje skoprajo za par evrov več dobiš odličen(oz postane odličen ko je gor tomato, dd-wrt,...) buffalo whr-hp-g54 ali pa linksys wrt54gL, buffalo whr-g125, ?
overlord_tm ::
imam Hp prenosnik star pol leta.
*ali mi lahko razložiš kaj pomeni pinganje routerja
ping -n 1000 192.168.1.1
zamenjaj 192.168.1.1 z ipjem tvojega ruterja. Ko bo koncalo ti bo dalo nazaj min/max/avg ping in PL v %
Nalimaj tisto zadnjo vrstico s statistiko sem.
Start > Run oz. Zaženi > vtipkaš cmd > Enter
pojavilo se bo črno okno, potem pa vpiši tako kot je rekel overlord_tm
pojavilo se bo črno okno, potem pa vpiši tako kot je rekel overlord_tm
ne znam
a to na osebnem al prenosnem napišem, ko se mi cmd odpre?
-jan01-->kako pa zamenjam kanal, a to tiste kable na routerju pretaknem? verjetno ne
edit:kje pa vidim IP routerja?
a to na osebnem al prenosnem napišem, ko se mi cmd odpre?
-jan01-->kako pa zamenjam kanal, a to tiste kable na routerju pretaknem? verjetno ne
edit:kje pa vidim IP routerja?
Zgodovina sprememb…
imallears ::
IP routerja uporab kr 192.168.1.1, kar je verjetno tud po defaultu. Zdej pa nared to kar so ti rekl pa prlep rezultate sem, da vidmo kaj ti trokira.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžična mrežna karticaOddelek: Kaj kupiti | 3319 (2778) | Gapi |
» | Brezžični internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1349 (1204) | jan01 |
» | Brezžični routerOddelek: Kaj kupiti | 2604 (1904) | ponky |
» | QoS capable Linksys (wireless)?Oddelek: Omrežja in internet | 1698 (1533) | buneech |
» | Kateri Router?Oddelek: Kaj kupiti | 2167 (1605) | jan01 |