» »

Menjava LCDja pri prenosniku

Menjava LCDja pri prenosniku

-žiga- ::

Na prenosniku HP nx6325 se mi počasi a vztrajno pojavljajo navpične črte živih (ves čas svetijo rumeno/modro) pikslov. Ali se to da kako popraviti in kdo to počne?
Če pa ne, pa me zanima, kje bi lahko kupil nov ekran (15" @ 1400x1050) za neko normalno ceno. Lahko tudi tuje internetne trgovine.

TehDucky ::

Mogoče ni kriv ekran, mogoče je grafična? Prijatelj je imel podoben problem, le da črte niso bile žive temveč zelo svetle. Zamenjal je ekran z 19' CRT na 19' LCD, črte so bile še tam. Grafične ni menjal, sem mu pa posodil svoj dvi kabel, prej je imel vga(al neki tazga) in črte so čudežno izginile. Vsekakor se ne nanaša na tvoj primer ker imaš prenosnika, vendar 2x preveri če je LCD. Mogoče še kakšno fotko gor vržeš, da vidimo ?

Lp

Samson ::

Mogoce kaksen "hladen" spoj na konektorju ki gre na panel.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

@ Duck_3: doma ga imam priklopljenega na zunanji monitor, pa ni črt, tako da grafična verjetno ni. Sliko bom prilepil, samo da pridem do fotoaparata.

@ Samson: če je kaj takega, se da to kako popraviti?

Leks ::

poguglaj za pixel repair, videl sem prenosnik z "stuck" pixlom (ni bil dead) in se ga je z "masažo" oživilo (masaža z stylusom od dlančnika). Pomagaj si s to stranjo Link
tukaj pa nastavis en pravokotnik na mesto, kjer je stuck pixel in potem se v določenem zaporedju prestavljajo barve in bi ga naj tako oživile.

Če si dejal da so rumeni in modri pixli potem bi ti to lahko pomagalo. V mojem primeru je bil moder.

Jaz nimam samo nekaj pixlov takih, ampak navpične črte (zdaj že tri), ki so na celi višini ekrana. Sem poskusil s to zadevo iz linka, vendar ni pomagalo.

moj_nick ::

Jst mam tut eno navpično črto roza barve. Pojavi se vsake toliko časa, potem pa izgine.

Thinkpad R60
110111001001010001010000

Leks ::

Ko se ti bo zopet pojavila, naredi enako kot -žiga- in preklopi na TV, da morebiti izločiš grafiko.
Tudi ti lahko poizkusiš z tistim linkom, če ti uspe.

Tisti stuck pixel je bil pa na R61, vendar se je ob nakupu vedelo o tem, cena je bila pa dosti nižja .)

mm15 ::

Zivijo!
Imam vprašanje, če mi mogoče kdo lahko pomaga? Na računalniku HP DV6-6B22 se mi je razlil ekran( 15,6" zaslon, HD LED BrightView, 1366x768),
Nov ekran bi rada naročila preko interneta ampak za točno mojga nisem našla nobenga ekrana sem pa videla da imajo ekrani od npr. DV6-6B57EL, DV6-6B07EZ.. enake karakteristike kot ekran za moj komp in zdaj nevem ce dam lahko zaslon od kjerga od teh račonalnikov na mojga.. hvala za pomoc!

darkolord ::

Lahko

cortez ::

Na Nx6325 je šel LCD zaslon. Sem imel istega in so se začele pojavlat navpične črte vseh mogočih barv. Edina rešitev je zamenjava zaslona.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417679 (3016) KTr1sk
»

Dead or Stuck Pixel na novem monitorju

Oddelek: Loža
242200 (1525) galu
»