» »

Prikljucitev ventov...

Prikljucitev ventov...

Matty ::

Nisem stromar, na elektriko se ne spoznam nic, zato tudi nebi rad saril po zicah. Zato iscem ze narejen kabel...

No, v racunalniku mam sedaj 2 ventilatorja (poleg CPUja), in nameravam prikljuciti se dva (enega 92, enega 80mm). Prvi ventilator se napaja preko maticne plosce, drugi, ki sem ga dobil skupaj z ohisjem pa ima 4 pinski molex konektor (no ja, ce se to tko rece, tisti konektor s katerim lahko prikljucis HDD,...). Doma mam dva Zalmana, ki pa imata pac obicajen 3 pinski konektor, s katerim se lahko prikljucis direkt na plato. Od Zalmanov imam "reduktorje" hitrosti - dobil sem jih poleg venta. Mogoce kdo ve, kje bi se dalo kupiti kabel, ki bi omogocil prikljucitev takega venta na 4 pinski molex konektor. Kabel ki ga iscem sem nasel na strani OC-card.de, pri nas pa ne. Sej bi narocil iz nemcije, a kaj ko bi za par evrov robe plačal 15 evrov poštnine...

Pri techtradu ga menda nimajo (vsaj zenska ki je tam zaposlena me je prepricala da ga nimajo ker po temu ni povprasevanja), pri Mlacomu pa imajo tak kabel skupaj z regulatorjem hitrosti (ki se ga da v rezo na zadnji strani - vulcano nekaj...). Vse je lepo, a tega regulatorja ne rabim, pa se svinjsko drago je vse skupaj, stane namrec okoli 2500SIT (in ce rabis samo za prikljucitev dodatnih ventov je to ze kar prevec denarja). Se to sploh da kje pri nas dobiti?

zigadr ::

ne :(

||_^_|| ::

tisti 3pinski konektor odcviki stran, kup podalšek za za 4pinske konektorje, odcviki še tega in zveži žice. to je to.

Matty ::

khm... iz venta gredo 3 zicke, na napajalnem kablu so 4... Kot sem ze rekel nisem stromar, nimam pojma kaj je to +, -, vem sicer da je 5V manj kot 12V in da se zaradi tega vrti vent pocasneje... Sej vem da je preprosto, da bolj ne more biti... ampak vseen... kakor sem bral druge poste o tej zadevi, moras pazit katero zico das na katero, ...

Ampak... ravno v tem je fora, ker nisem ravno spreten v teh zadevah, bi raje nekje kupil zadevo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

12 cm fan

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151754 (1623) TESKAn
»

Vantec Tornado Regulator

Oddelek: Kaj kupiti
211275 (1097) burkiburke
»