» »

Digitalna kamera višjega ranga

Digitalna kamera višjega ranga

Fanicker ::

Odločam se za nakup visokokakovostne digitalne kamere. Veliko mnenj in razlik med snemalnimi mediji sem že prebral, zdaj me zanima samo vaše mnenje. Kolebam med kamero, ki ima vgrajen trdi disk (HDD) in med mini DV kamero (HDR). Pomembna mi je kakovost posnetka in cena se lahko giblje do 1.300€. Trenutni imam v mislih dve kameri:

-Sony HDR-SR12E
http://www.mimovrste.com/artikel/136003...

-Sony HDR-HC9E
http://www.mimovrste.com/artikel/136003...

Kamero bom uporabljal za popotniške posnetke in tudi bolj profesionalno (snemanje na raznih partyjih pa to). Nekako mi duša govori, naj vzamem mini DV kamero, a nisem popolnoma prepričan, zato vas prosim za nasvet. HDD me pa vleče, ker lahko snema tudi na Memory Sticke.

Zanima me tudi, ali boljšo kvaliteto ponujajo diski z AVCHD kvaliteto (1920 X 1080) ali snemalni mediji - kasete (1440 X 1080). Nekje sem slišal, da igra največjo vlogo ločljivost, nekje pa da prenos podatkov (hitrost).

LP,

Fanicker ::

Zanima me tudi, zakaj na uradni strani Sonyja piše, da je kakovost posnetka že zgoraj omenjene mini DV kamere "le" SP / LP? A ni to samo 7mb/s? AVCHID je 16mb/s. Nič več ne razumem ...

c3p0 ::

Višji rang in 1300€ mi nekako ne gre skupaj.

matopolopato ::

Sony HVR-Z7 HDV snema istočasno na miniDV in spominske kartice. Je pa to kamera višjega ranga. Cena je temu primerna (več kot 5000E).

Na kasete se snema nekompresirano, cena kaset je nizka, kupiš jo skoraj kjerkoli, primerne za arhiviranje, zamudno pa je zajemanje videa (1:1).

Če misliš posnetke distribuirati preko spleta in ti je pomembna hitrost, potem se jaz na tvojem mestu nebi odločil za miniDV.

Aja, kamere tega cenovnega razreda se zelo slabo obnesejo v pogojih z malo svetlobe (party-i pa to). Mislim da je še najboljša Canon HV20 HDV (lahko snemaš DV ali HDV).

jack113 ::

Pozdravljen, opazil sem da kupuješ HD kamero.

Jaz pa jo prodajam in sicer rabljeno cca. 6ur je pa bila kupljena v ameriki in sicer gre za canon HG10 (10 optike in 40GB disk) . Zraven dam torbico, rezervno baterijo ( kot veš 1 baterija zadošča za cca. 1 uro snemanja) dam ti še 2GB minisd kartico, kar pomeni da boš lahko med snemanjem tudi fotografiral, oz. uporabljal kamero kot dig. fotoaparat.

Skratka če te zanima me pokliči na 040-467947 moje ime je Jaka. za ceno se bova pa dogovorila. Sem pa iz Ljubljane.

lep pozdrav,

ps. kamera je huda, sam sem si jo kupil v ameriki ker sem bil v vegasu in si ogledal grand canyon ... sedaj pa kamere ne rabim več in bi jo rad prodal.

Fanicker ::

No ja sicer zdaj odgovora pravega nisem dobil, ampak ubistvu mene zanima, kaj bi se dalo dobit največ za 1.300€. Samo to me zanima. Kaj vi priporočate - mini DV ali HDD :)

Fanicker ::

Sem se odločil za mini DV kamero. Zanima me samo, zakaj je kvaliteta filma zgolj SP???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
354004 (2741) T-h-o-r
»

Katero KAMERO naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
173355 (2206) Luciano
»

HD kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509336 (8002) Pton
»

Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...

Oddelek: Kaj kupiti
392914 (2060) BaTeMaN
»

HDD KAMERA??

Oddelek: Zvok in slika
111649 (1420) JurijTurnsek

Več podobnih tem