Forum » Omrežja in internet » Dolg Kabel(ojačitev signala)
Dolg Kabel(ojačitev signala)
Sandokane ::
Lep pozdrav !
Mene pa zanima,če bi kaj pridobil na hitrosti....če bi postavil zadevo takole oz. če bi imelo sploh kaj efekta...?
Iz modema v ruter........potem pa 20m dolg kabel in spet router(ki ga lahko konfiguriram kot switch)......in nato računalnik,ki je pač na drugi strani stanovanja.......glede na to da je tako dolg kabel vem da izgubim nekaj hitrosti samo me zanima če jo kaj lahko pridobim nazaj z routerjem/switch-om
Hvala!
Mene pa zanima,če bi kaj pridobil na hitrosti....če bi postavil zadevo takole oz. če bi imelo sploh kaj efekta...?
Iz modema v ruter........potem pa 20m dolg kabel in spet router(ki ga lahko konfiguriram kot switch)......in nato računalnik,ki je pač na drugi strani stanovanja.......glede na to da je tako dolg kabel vem da izgubim nekaj hitrosti samo me zanima če jo kaj lahko pridobim nazaj z routerjem/switch-om
Hvala!
MadMax ::
Pridobil bi kup nepotrebne krame.
UTP kabel deklarirano "prenese" 100m, v praksi marsikje tudi dlje.
Če moraš kabel polagat neposredno ob energetskih kablih pa uporabi FTP kabel.
Vse ostalo je kompliciranje po nepotrebnem.
UTP kabel deklarirano "prenese" 100m, v praksi marsikje tudi dlje.
Če moraš kabel polagat neposredno ob energetskih kablih pa uporabi FTP kabel.
Vse ostalo je kompliciranje po nepotrebnem.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Yacksy ::
Po standardu je lahko kabel dolg do 100m. Tako da tvoj kabel spet ni tako dolg.
Z dodatnim ruterjem bi zadevo kvečjemu poslabšal, saj bi v mrežo dodal še eno napravo, ki ti ustvari več delaya kot če bi signal šel samo po kablu.
Z dodatnim ruterjem bi zadevo kvečjemu poslabšal, saj bi v mrežo dodal še eno napravo, ki ti ustvari več delaya kot če bi signal šel samo po kablu.
Shit happens
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI ali UTP kabel?Oddelek: Kaj kupiti | 3076 (2624) | SeMiNeSanja |
» | UTP vtičnica in switch - ne zazna kabla.Oddelek: Omrežja in internet | 6843 (6467) | Phantomeye |
» | Petdesetdolarski kabli za Thunderbolt grožnja uspehu tehnologije (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 19515 (16142) | Tarzan |
» | Dolg RS232 kabelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2591 (2107) | dolmar69 |
» | Omejitev mrezeOddelek: Omrežja in internet | 1450 (1306) | brazgotine |