» »

Kako ločiti virus/trojan OD datoteke ?

Kako ločiti virus/trojan OD datoteke ?

JožeHorvat ::

Pozdravljeni,

spraševal sem se : Če heker/skriptar doda trojanca ( ali pač virus ) v neko datoteko ( spoji datoteko z virusom ), KAKO bi se dalo ta virus/trojanec LOČITI, brez da izbrišemo celotno datoteko ? Ker če bo antivirus to zaznal, bo preprosto zbrisal celo datoteko. Je mogoče kakšna pot, da bi očistili svojo ( okuženo ) datoteko nadležnega trojanca ampak pustili "glavni" file nedotaknjen ?

Na podoben način kot lahko okužijo setupe programov, lahko okužijo tudi slike ( ? ) ali glasbene datoteke. Če bi ta virus odstranili, bi lahko v miru gledali sliko ali poslušali glasbo.

Upam da razumete na kaj merim ter da mi boste znali odgovoriti.

Lep pozdrav, Jože

ABX ::

Če virus se je dodal datoteki potem imaš možnost ga odstranit in ohranit datoteko. Če je virus spremenil, nadomestil ali pokvaril datoteko potem nimaš kaj naredit.

Poglej kateri virus te je okužil in preberi si lastnosti tega virusa.

Virus lahko okuži vse kar je narejen za okužit, vključeno z slikami in muziko. Vendar v končni fazi se mora nekako izvest, če bo samo čepel na disku se ne more aktivirat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

JožeHorvat ::

Hvala za odgovor.

Noben virus me ni okužil to sprašujem samo teoretično. Pač razmišljal sem : ČE obstaja neko orodje s katerimi ti ljudje pripenjajo viruses na datoteke, potem mora obstajati tudi neko orodje s katerim bi virus "odpneli" in lahko uporabljali datoteko še naprej.

Recimor na torrent straneh - ljudje prijavijo da je v datoteki trojanec ( pa ni lažni alarm ). Če bi se to na kakšen način dalo, bi downloadal, "odcepil" trojanca vstran in tako rešil zadevo.

Upam da nisem preveč zakompliciral.

Lp

ABX ::

Raje se izogibaj torrentom ki naj bi imeli okužene datoteke.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

JožeHorvat ::

To je res, ampak včasih je tako, da je na določeni strani samo 1 torrent, torrent ki si ga že dolgo iskal, pa ŠE ta je okužen. Od takšnega primera ja prišla ta ideja.

_sem_ ::

Ideja ni prav nova in je vključena v večini antivirusov od samega začetka - "čiščenje" fajlov. Ni pa podprta za vsak virus, ker je tudi pod pogojem da okužba ohrani celotno originalno vsebino treba zelo dobro vedet, kaj točno virus naredi. Včasih je bilo lažje, ker ni bilo toliko različnih virusov. Če en antivirus ne zna, poskusi z drugim - za obdelavo neaktivnih okuženih fajlov so čisto vredu spletni antivirusi, kar nekaj jih prosto dostopnih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

virus ki kriptira datoteka - končnica ecc (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5312370 (10445) StratOS
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443005 (25045) BorutK-73
»

Trojan.Gpcoder.G (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
98199050 (192238) Cold1
»

Profesor na Sonoma State University svoje študente uči pisanja virusov

Oddelek: Novice / Varnost
235893 (3209) cryptozaver
»

Trj/Pibesa.A, kaj ta virus naredi

Oddelek: Pomoč in nasveti
251733 (1301) Dead_Eye

Več podobnih tem