Forum » Pomoč in nasveti » Kaj če kupljen procesor ne dela
Kaj če kupljen procesor ne dela
Blinder ::
Zivjo,
Enmu tipu sem prodal procesor. Meni je delal, kupec pa pravi, da procesor ne dela. Kaj se naredi v takih primerih? Razmisljam, da bi mu vrnil polovico cene, on pa bi mi vrnil procesor. Neki v smislu, polovicna verjetnost, da sem ga jaz pri demontazi in prenosu poskodoval, polovicna verjetnost, da je on ga pri montazi in prenosu poskodoval.
Če bi bil procesor fizicno poskodovan, mu nebi vrnil nicesar(ker pri prodaji je bil procesor cel, torej ga je on poskodoval).
Procesor je bil poslan preko pošte z odkupnino.
Enmu tipu sem prodal procesor. Meni je delal, kupec pa pravi, da procesor ne dela. Kaj se naredi v takih primerih? Razmisljam, da bi mu vrnil polovico cene, on pa bi mi vrnil procesor. Neki v smislu, polovicna verjetnost, da sem ga jaz pri demontazi in prenosu poskodoval, polovicna verjetnost, da je on ga pri montazi in prenosu poskodoval.
Če bi bil procesor fizicno poskodovan, mu nebi vrnil nicesar(ker pri prodaji je bil procesor cel, torej ga je on poskodoval).
Procesor je bil poslan preko pošte z odkupnino.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
TOP ::
Hm to je sedaj težko razsodit,tebi on ne verje ti pa njemu.Uprašanje je tzd če ma topravo plato.Najbolše dopta se skup probajta pri tebi pa boš videl kaj je.Če je tako da ne dela potle najbolše.da krijesta vsak pol,čeprav se on ne bo strinjal,še posebej če ve sam pri sebi da proc ni delal in ga ni on skuru,oziroma poškodoval.Zanima me kako si ga ti zavaroval pri pošiljanju,čeprav naj ti on pove če je bil paker,oziroma škatla kej poškodovana.Če ni bila potle ga je nekdo pokvaru.Kdo to pa vesta sam vidva,seveda vsak zase.
TOP ::
Aja in še to,glede na to da si ti to tukaj povedal kaj se je zgodilo,bi morda tebi še najbolj verjel,da je proc res delal,ker tisti ki vejo da nekaj ne dela in vse eno prodajo,so ponavadi tiho.
Sem ga uprašal, če mu ga podpira plošča, pa ni še odgovoril. Nekateri kupci ne vejo kaj kupujejo. Sem imel enx primer, ko je tip kupil od mene athlona 1800, in pol je jamral, da mu ne dela na 1800 mhz in da je zato nekaj z procesorjem narobe. jao. Njemu ni delal niti pri nazivnih 1533 mhz, ker je delal na 100 mhz namesto 133 fsb-ja. Pac tip niti tega ni vedel nastimat.
Bom prasal tudi, če je bil paket kaj poškodovan. Če je paket poškodovan, se da tut kaj reklamirat pošti.
Procesor je bil zavit v neki mehki stvari(mislim da so nove matične plošče zavite al vsaj podlozene s tisto rečjo), nogice je imel na spužvi, vse skupaj dano v oblazinjeno kuverto. Naj bi prislo na cilj celo, nogice nebi smele se zvit, jedro pa se nebi smelo okrušit, ker je blo precej blazilnega materiala nad njim...
Bom prasal tudi, če je bil paket kaj poškodovan. Če je paket poškodovan, se da tut kaj reklamirat pošti.
Procesor je bil zavit v neki mehki stvari(mislim da so nove matične plošče zavite al vsaj podlozene s tisto rečjo), nogice je imel na spužvi, vse skupaj dano v oblazinjeno kuverto. Naj bi prislo na cilj celo, nogice nebi smele se zvit, jedro pa se nebi smelo okrušit, ker je blo precej blazilnega materiala nad njim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
neo ::
Na pošti bi morali zelo zelo premetat paket da bi uničili procesor v kolikor si ga klko tlko spodobno zapakiral. Zmeni se, da ti ga pošlje nazaj, pa če procesor res ne dela, mu vrneš nazaj denar. (recimo da mu ga nakažeš na TRR preko banka neta). Možnosti je več, najverjetneje je, da mu plata ne podpira procesorja oz. nima BIOSA upgrejdanega, kot drugo je lahko res procesor hin, kot tretjo pa, da te hoče napizdit (nič novega pri nas.). Najprej procesor sprobat, pa pol razmišljat o rešitvi. Čeprav pri novejših procesorjih ne moreš ne pri montaži in ne pri demontaži skoraj ničesar poškodovat, razen če si totalni antitalent za take zadeve.
Neo's
No mi je odgovoril prodajalec:
Tak da je reseno Mogoce ga bi s kakim bios update še usposobil za delovanje na tisti plosci.
Sem zamenjal procesor na plošči v drugem računalniku in sedaj delata oba. Bom pustil kar tako. Verjetno mu ne odgovarja osnovna plošča za katero sem rabil ta procesor.
Tak da je reseno Mogoce ga bi s kakim bios update še usposobil za delovanje na tisti plosci.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matiča hin...procesor živ?Oddelek: Strojna oprema | 2963 (2390) | YdoIPonU |
» | Sapphire 7970 3 GB - ne delujeOddelek: Strojna oprema | 2052 (1308) | konspirator |
⊘ | navijanje škodi procesorjem :POddelek: Navijanje | 2092 (1651) | Čmrlj |
» | Prodaja preko BolheOddelek: Loža | 7643 (6742) | pujsek_ |
» | Uveljavitev garancije?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1242 (805) | Zavo |