Forum » Navijanje » partizanski oc legende :)
partizanski oc legende :)
imallears ::
Moj računalnik je že počasi star, pa ne folga več, pa sm se odloču da ga mal navijem, pa tud če se kej zj..., predn novega kupim. In sem hotel iztisnit iz njega čimveč. Ne se (preveč) smejat. Ni pa nč posebnega ta moja prigoda,...
Proc: Athlon 64 3000+ Venice, kren tedn, E6
Matična: DFI NF4 Ultra Infinity
GK: Gainward GF 6600GT 128mb PCI-E
4x512 kren PC3200 RAM
PSU: Neka jajca, k sm jih zamenju z ne preveč boljšimi
hdd:WD 200gb
Hlajenje: en Al+Cu zalman z velkim ventom, ki pa sem ga zamenjal z home made primitive vodnim [:))]
Dau sm not se en disk maxtor 80gb pa nanov winse gor, gonilnike pa tanov bios. Temperature gledam kr z Everest Home.
Z zračnim hlajenjem sem stabilnost dosegel z 280x9 (2520mhz) @ 1,700 V. Temperatura pod full loadom je bila 66. Slab procesor :(.
Potem sem počasi prebolel to, da je procesor slab in na misel mi je padlo, da bi na hitro naredil eno vodno hlajenje.
Vzel sem hladilnik od starega Volcano 2 in čez z epoksi smolo nalimal baker in zadeva 100% tesni [8-)]. V garaži sem našel eno čudno 12V črpalko nato pa še improviziral radiator in rezervoar [:))].
Zdaj gre procesor do 9x300 @ 1.850V, kar znese . Med full load se pa zagreje do 55°C. Mogu bi met boljš radiator, probat morm pa še z večjim tankom :).
Grafična pa še pride na vrsto. Sm zamenju hladilnik k je bil aluminijast z bakrenim z ti4200 pa dodal spredaj spodaj na ohišju en intake ventilator z "jaškom" in enga za ven pod napajalnik zadaj. Na grafični je zdaj 12°C manj pri idle, iz 51°C na 39°C. Zaenkrat dela 3dmark 05 normalno, brez artefaktov na 600/1300, samo 3dmark nekje proti koncu vrže ven z napako in tako nikol ne pridem do rezultata.
Jah je blo kr zanimiv. Si bom kr vodno nabavu zravn novga kompa :D :).
Proc: Athlon 64 3000+ Venice, kren tedn, E6
Matična: DFI NF4 Ultra Infinity
GK: Gainward GF 6600GT 128mb PCI-E
4x512 kren PC3200 RAM
PSU: Neka jajca, k sm jih zamenju z ne preveč boljšimi
hdd:WD 200gb
Hlajenje: en Al+Cu zalman z velkim ventom, ki pa sem ga zamenjal z home made primitive vodnim [:))]
Dau sm not se en disk maxtor 80gb pa nanov winse gor, gonilnike pa tanov bios. Temperature gledam kr z Everest Home.
Z zračnim hlajenjem sem stabilnost dosegel z 280x9 (2520mhz) @ 1,700 V. Temperatura pod full loadom je bila 66. Slab procesor :(.
Potem sem počasi prebolel to, da je procesor slab in na misel mi je padlo, da bi na hitro naredil eno vodno hlajenje.
Vzel sem hladilnik od starega Volcano 2 in čez z epoksi smolo nalimal baker in zadeva 100% tesni [8-)]. V garaži sem našel eno čudno 12V črpalko nato pa še improviziral radiator in rezervoar [:))].
Zdaj gre procesor do 9x300 @ 1.850V, kar znese . Med full load se pa zagreje do 55°C. Mogu bi met boljš radiator, probat morm pa še z večjim tankom :).
Grafična pa še pride na vrsto. Sm zamenju hladilnik k je bil aluminijast z bakrenim z ti4200 pa dodal spredaj spodaj na ohišju en intake ventilator z "jaškom" in enga za ven pod napajalnik zadaj. Na grafični je zdaj 12°C manj pri idle, iz 51°C na 39°C. Zaenkrat dela 3dmark 05 normalno, brez artefaktov na 600/1300, samo 3dmark nekje proti koncu vrže ven z napako in tako nikol ne pridem do rezultata.
Jah je blo kr zanimiv. Si bom kr vodno nabavu zravn novga kompa :D :).
ModriN96 ::
Nice work stari ;)... Učasih sm si tut jst amd-ja lastiu...Durona 800 pa sm ga na 960 spravu :D:D:D
Shark-357 ::
Hehe zanimiv ghetto mod vodnega hlajenja
Je pa res proc bolj slab (1.85V je veliko tudi za boljše vodne sisteme, in ti kaj kmalu lahko proc odleti, tako da pazljivo)
Je pa res proc bolj slab (1.85V je veliko tudi za boljše vodne sisteme, in ti kaj kmalu lahko proc odleti, tako da pazljivo)
Pyr0Beast ::
OMFG. To pa JE improvizacija. Vse pohvale !
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
imallears ::
No enepar dni mam še za zabit pa se mal še zezam s tem :). Sm zamenju svoj proc s kolegom, k ma istega, pa gre na 3ghz pr 1.85v. Prime 95 javi napako po parih minutah, superpi uspe resetirat rač. Pomojem fali še ene 0.5v pa bi bil stabiln. Greje se pa k hudic.
dela pr 9x300@1,7V pa ma pr full load 47°-50°C, ko dela pa pr 9x315@1.85V se pa zagreje čez 55°C.
Zdle čakam kantico iz skrinje, da probam pol, če bo led kako urco zdržal, da vidm če se da še tko kej nardit, al je pa to bol k ne limit za moj proc + napajalc + plata.
Za plato sm pa ugotovil (in zravn skuru zvočno ker sm pozabu use disejblat), da gre do ene 335. Tko da 3ghz je moj max v vsakm primeru.
Kter je pa cheapass brutal oc proc trenutno? Oz. overclockers best buy?
edit: aja, črpalka je iz avta, za špricat po vetrobranskem. :)
dela pr 9x300@1,7V pa ma pr full load 47°-50°C, ko dela pa pr 9x315@1.85V se pa zagreje čez 55°C.
Zdle čakam kantico iz skrinje, da probam pol, če bo led kako urco zdržal, da vidm če se da še tko kej nardit, al je pa to bol k ne limit za moj proc + napajalc + plata.
Za plato sm pa ugotovil (in zravn skuru zvočno ker sm pozabu use disejblat), da gre do ene 335. Tko da 3ghz je moj max v vsakm primeru.
Kter je pa cheapass brutal oc proc trenutno? Oz. overclockers best buy?
edit: aja, črpalka je iz avta, za špricat po vetrobranskem. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: imallears ()
Valvoline ::
e5400 stepping r0 + p5b deluxe OC zmagoalec
http://www.xtremesystems.org/forums/sho...
e5400 na 5.5ghz
http://www.xtremesystems.org/forums/sho...
e5400 na 5.5ghz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
x45 ::
x2 7750 BE open multi monoilitno jedro, dovolj zmogljiv za vse, samo 68 eur.
gre na zraku nekje med 3200 in 3400 mhz. To je cheap.
Maš pa Asus 790 FX ploščo am2+ in x4 940 be pa gre na 6,6 ghz s takom hlajenjem, in to monoliten quad. pa tud ni drag sistem.
gre na zraku nekje med 3200 in 3400 mhz. To je cheap.
Maš pa Asus 790 FX ploščo am2+ in x4 940 be pa gre na 6,6 ghz s takom hlajenjem, in to monoliten quad. pa tud ni drag sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 283567 (44160) | krneki0001 |
» | Zračno? Vodno? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8240 (7153) | Galaxy |
» | Navijanje AMD Phenom II X3 8450 VPRAŠANJE? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4576 (3438) | DJ MartiNi |
» | Navijanje Phenom II _955BE_ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 9058 (5239) | Dr_M |
» | CORE I7- 920 D0 revizija :) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 11954 (7075) | blockhd |